ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.12.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 06.12.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
FEB-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Cricova, crama prin care mergi cu masina

TIPĂREȘTE

Cricova, crama prin care mergi cu masina

Am avut ocazia sa merg in Republica Moldova, la Chisinau, pentru un simpozion. Desi nu am iesit din tara, am trecut vama. Nu a fost o excursie ci o treaba de serviciu. Protocolul care a incheiat acest simpozion a fost deosebit de interesant: vizitarea cramelor de la Cricova si degustarea catorva vinuri moldovenesti.

Faptul ca am ajuns cu mai multe masini si microbuze la poarta cramei nu inseamna nimic, dar, portile s-au deschis si convoiul a intrat inauntru. Am mai mers aproximativ 7 minute pe linga imense butoaie de lemn care pastreaza vinul. De acolo am renuntat la masini si am pornit pe jos pe linga alte butoaie imense. Se poate vedea in acel adevarat tunel cum sta vinul la invechit, asteptand sa se faca mai bun.

Am aflat ca inceputurile acestui lacas subteran se datoreaza unui academician, Petre Ungureanu, care in 1947 a inceput sa realizeze aceasta idee.

Ce am putut vedea a fost fluxul tehnologic, adica toate incaperile si mecanismele cu care se prelucreaza strugurii pentru a deveni vin sau sampanie, beciurile imense in care sint nu numai butoaie ci si sticle asezate ca in filme, totul in subteran.

‘Europeana’ una din cele 5 sali de degustare, a fost un adevarat soc pentru mine. Aflata in subteran, este foarte mare si are vitralii foarte interesante.

Crama Cricova are si un site oficial: cricova.md din care puteti afla mai multe detalii.

Daca treceti prin Chisinau si doriti sa vizitati Crama Cricova, va spun ca vizitele se fac numai in grup organizat, dar intr-adevar merita.


[fb]
---
Trimis de florinsta in 07.12.11 13:41:10
Validat / Publicat: 07.12.11 15:18:29

VIZUALIZĂRI: 19333 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (florinsta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10100 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmaster
[07.12.11 15:18:08]
»

Mutat la rubrica "Hai-hui prin Republica Moldova" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

dorgo
[07.12.11 21:57:06]
»

@florinsta...

Eu am fost odata la unguri in cramele Eger, lungi de cativa Km, cu un grup mixt, franco-spaniol, care, dupa ce-a fost innebunit de cateva ceardasuri, li s-a turnat vin alb pe gat de catre un tip (care s-a suit pe masa), din niste retorte gigantice, dar din care curgea un jet subtire de vin... ne-am distrat de minune, spaniolii s-au facut prastie... a doua zi aveau program de mers pe bicicleta dar s-a decalat totul cu o zi, era zau pacat de bicilete...

iulianic
[08.12.11 10:31:15]
»

@florinsta: Felicitari pentru subiectul inedit pe care il aduci pe AFA! Ne-am fi bucurat daca ai fi detaliat vizita la Crama Cricova si mai ales, daca ai fi atasat cateva imagini cu impresionantele beciuri de acolo. Probabil, plecat in interes de serviciu, nu ti-a stat gandul la fotografii. Asadar, ne-am multumit cu cele de pe site-ul oficial.

Am fost si eu la degustari de vinuri la Murfatlar si la Porto in Portugalia, dar, din succinta ta descriere, se pare ca niciuna nu rivalizeaza cu Cricova.

florinstaAUTOR REVIEW
[08.12.11 14:18:11]
»

@webmaster: OK! scuze dar nu am observat-o.

Multumesc!

florinstaAUTOR REVIEW
[08.12.11 14:23:48]
»

@dorgo: Distractiv! La noi nu s-a lasat cu 'ameteala' ca nu era cazul dar mi-ai adus aminte de un detaliu pe care l-am omis: a fost prezenta si o mica formatie de muzica romaneasca ce a cintat foarte bine (sigur ca mai mult pe specific moldovenesc - indiferent de partea Prutului de unde provenea aceasta muzica).

florinstaAUTOR REVIEW
[08.12.11 14:29:09]
»

@iulianic: Ai dreptate in tot ce ai spus: -nici nu am luat aparatul foto cu mine in toata acea delegatie pentru ca nu credeam ca vom avea timp de altceva; - la Murfatlar am fost si eu (nu si la Porto) si nu se poate compara datorita tunelului subteran foarte larg de la Cricova. Altfel, vinuri foarte bune face si Murfatlarul.

iulianic
[09.01.12 20:10:38]
»

@florinsta: Am mai auzit si din alte surse ca este interesant de vizitat Crama de la Cricova. Moldovenii de peste Prut mai au si la Milestii Mici ceva asemanator. Nu stiu daca si ca dimensiuni.

Suntem hotarati sa mergem si noi vara aceasta. Nu stim insa cum este mai bine: pe cont propriu sau intr-un grup organizat. Sa inteleg ca grupul are sanse mai mari sa obtina o programare la degustare? Posibilitati de cazare sunt acolo sau e mai bine in Chisinau?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
florinstaAUTOR REVIEW
[10.01.12 11:24:26]
»

@iulianic: Asa este: exista si Milestii Mici si aceasta crama concureaza ca marime cu Cricova si este la fel de interesanta.

Cazarea este de preferat sa fie in Chisinau iar distantele nu sint mari. Nu stiu sa existe posibilitati de cazare in aproprierea cramelor - ele sint cam izolate.

Din cit stiu eu nu numai pentru degustari este de preferat grupul ci si pentru vizita propriu-zisa. Nu se intra acolo ca la muzeu ci in urma unei intelegeri prealabile cu cei de la crama.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[10.01.12 12:30:23]
»

@florinsta: Multumesc mult pentru raspuns!

Cu cazarea, am inteles. Este mai bine in Chisinau. In legatura cu crama, mai mult ma intereseaza interiorul, hrubele propriu-zise. Degustarea, desigur, ar intregi spectacolul, dar - din punctul meu de vedere - se poate si fara. In plus, vinurile de Cricova se gasesc acum si in Romania, nefiind deci necesar sa cauti magazinele lor de desfacere de acolo.

webmasterX
[30.07.15 09:53:08]
»

Mutat în rubrica "Combinatul de vinuri (crama) Cricova, CHIŞINĂU" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, florinsta, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂCombinatul de vinuri (crama) Cricova:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047675132751465 sec
    ecranul dvs: 1 x 1