ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.12.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
LUNA
NOV-2011
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurantul St. George – atmosferă specific ungurească!

TIPĂREȘTE

Atunci când am primit invitaţia unor prieteni de a petrece o seară plăcută într-un ambient cu specific unguresc nu am mai stat pe gânduri şi am acceptat pe loc invitaţia, cu gândul la zilele minunate petrecute în Budapesta de ziua mea şi în amintirea croazierei de neuitat pe care am făcut-o.

Nu pot spune că mă aşteptam la ceva anume, dat fiind că nu mai călcasem pragul unui astfel de restaurant nici în Budapesta, unde am mâncat la o terasă sau pe vapor şi nici în altă parte.

Restaurantul St. George este amplasat chiar în centrul vechi al capitalei, pe o stradă cu multe amintiri pentru mine, respectiv pe str. Franceză.

Încă de la intrare am fost plăcut impresionată de decorul cald al acestuia, care parcă ne invită în casa cuiva, dat fiind unul foarte primitor.

Deşi un restaurant micuţ, beneficiază de suficienţi ospătari care mişună în jurul tău pentru a-i solicita ori de câte ori ai nevoie, timpul de aşteptare fiind minim. Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost ospătăriţă care ne-a servit în marea parte a timpului şi care era supărată pe lume, judecând după mimică... Poate avea o zi proastă, ce să zic...

Nu făcusem rezervare înainte, însă judecând după aglomerarea acestuia începând cu orele 19.00, într-o zi de vineri, am dedus că data viitoare o să fac programare pentru că riscam să nu găsesc o masă liberă.

Ne-am aşezat la o masă de patru persoane în apropiere de bar şi până la venirea ospătarului, dar şi a băuturilor am încercat să mă familiarizez cu locul şi să admir ceea ce vedeam. Perdele şi draperii elegante înfrumuseţau ferestrele, iar obiectele de ceramică şi borcanele cu murături îmbogăţeau decorul, tema aleasă fiind rustică, chiar dacă perdelele erau luxoase.

Toate acestea se vedeau încă din stradă, în contrast puternic cu clădirea dezolantă care găzduieşte restaurantul la parter.

Din decor mai fac parte tablouri interesante dispuse din loc în loc pe pereţi, foarte multe cu fructe, care se găseau şi ca atare prin coşuri, însoţite de sticle de vin, astfel că întreaga atmosferă să transmită îndestulare.

Barul era foarte bogat, chiar pot spune că nu am mai văzut un bar aşa îmbelşugat ceea ce făcea să te gândeşti că totul era din belşug şi aşa a şi fost.

După ce am luat apă, suc, limonadă cu miere, bere şi vin, a fost momentul să vină şi porţiile de mâncare, pe care le-am ales studiind meniul îmbrăcat în piele. Ceea ce am ales noi:

-Salată de ton ce cuprindea atât ton, cât şi salată verde, roşii, castraveţi, porumb şi ceapă roşie. Să nu vă imaginaţi că era o sălăţica... Era o salată uriaşă într-un castron imens, care cu greu ar mai fi înghesuit şi altceva prin stomac..., cel puţin pentru mine, nu şi pentru prietenul nostru care a savurat tot ceea ce a primit!

-Fâşii de pui cu legume picante;

-Pui a la “Matra”, pe care l-am savurat eu şi care era pui cu ciuperci, bacon gratinat şi caşcaval şi a fost deosebit de gustos;

-Friptura ţigăneasca, pe care a luat-o soţul meu şi a fost un cotlet de porc cu usturoi şi bacon;

-Fileuri de pui cu sos de ciuperci;

-Cartofi ungureşti, luaţi de mine, doar nu era să mănânc la un restaurant unguresc altfel de preparate! ;

-Cartofi cu rozmarin la cuptor foarte gustoşi.

Mâncarea a fost servită în farfurii albe cu floricele, mai aparte faţă de farfuriile tipice de pe la restaurante, cred că tradiţionale pentru unguri.

Ba chiar lângă bar se afla un bufet cu veselă de acest gen, care mi-a adus aminte de bufetele cu veselă ale Împărătesei Sissi din Palatul Hofburg din Viena, unde am văzut astfel de exemplare.

Pâinea a fost de casă, iar desert nu a mai încăput deşi aveau o ofertă tentantă... Meniul poate fi consultat pe site-ul oficial: stgeorge.ro/meniu-desert.html

Tot ceea ce am mâncat noi şi prietenii nostri a fost gustos şi original, pentru că restaurantul se laudă că preparatele sunt pregătite cu mirodenii şi ierburi ungureşti şi nu îi pot contrazice, pentru că gustul mâncării a fost aparte. Preţurile sunt şi ele pe măsură gustului, adică ceva mai mari.

Dacă asta ar fi tot şi ar fi fost suficient, dar mâncarea a fost acompaniată de muzică lăutărească pe măsură, încât chiar mi-am adus aminte de mica mea croazieră pe Dunărea dintre Buda şi Pesta, unde am trăit un moment similar!

De la muzică ungurească, au trecut şi la cea românească şi nu se putea, evident, fără o vioară pe lângă urechile noastre ca şi când băieţii ar fi venit acolo numai pentru noi...

Atmosfera este una foarte plăcută şi caldă, ai senzaţia că ai lăsat Bucuresti-ul departe şi că te-ai teleportat în altă epocă pe tărâm unguresc!


[fb]
---
Trimis de magdalena in 04.12.11 16:46:41
Validat / Publicat: 04.12.11 18:11:40
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6359 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Restaurantul cu specific unguresc St. George
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2017 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

magdalenaAUTOR REVIEW
[04.12.11 16:48:49]
»

Aş dori acest videoclip http://www.youtube.com/watch? v=G11hBjd9eME

Mulţumesc!

webmaster
[04.12.11 18:04:06]
»

Punctele standard au fost retrase conform Regulamentului, depasindu-se limita (orientativa) de 5 reviewuri /an din localitatea de domiciliu si imprejurimile apropiate. Articolul poate fi votat simbolic +/- 1 pc.

crima
[04.12.11 23:23:45]
»

Am fost si eu asta vara. Aveam rezervare, intr-o sambata. Cand am ajuns, pe la 8 seara, eram singurii clienti Mai tarziu, a mai aparut un cuplu...

In mare, mi-a placut, a fost dragut, nu iesit din comun, dar, totusi, un pic ma altfel.

Nu mi-a placut ca nu puteau oferi o parte din vinurile unguresti din meniu... Ne tot bagau pe gat din sticlele alea insirate in PO4, care-s la peste suta de lei bucata...

Si nu mi-a mai placut atmosfera de dupa miezul noptii de pe Selari, colt cu Franceza. Bautura si betivi, droguri si drogati, "fetite" si "fetitoi" etc. Sigur, nu e vina restaurantului, da' iete de ce n-as mai merge eu, de exemplu...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
magdalenaAUTOR REVIEW
[05.12.11 07:32:37]
»

@crima, atmosfera aceea de care vorbesti este valabila, cred eu, pentru ca nu m-a prins miezul noptii pe acolo, pentru toate restaurantele din zona...

O alta problema pentru centrul vechi este vechimea cladirilor. Chiar in ziua in care am fost noi a izbucnit un incendiu la o cladire din apropiere, care mai avusese o problema similara si cand am iesit din restaurant era fum...

Noi am avut o sticla de vin pe la 40 de lei, nu mai stiu sa spun ce fel de vin ca nu sunt fan si nu am retinut. La capitolul asta nu am memorie, dinainte sa gust ceva...

Intr-adevar, multe vinuri sunt la peste 100 de lei bucata, iar preparatele se invart undeva la cca 30-40 lei/portie.

Nu este un restaurant ieftin deloc, dar e de preferat decat o "bomba" cu preturi 30% mai mici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
dorgo
[05.12.11 15:42:49]
»

@magdalena... n-aveau in meniu si gulaş cu boia in sos de ceardaş cu piper?

magdalenaAUTOR REVIEW
[05.12.11 15:55:12]
»

@dorgo, nu stiu sa-ti zic, dar sotia prietenului nostru este unguroaica si spunea ca face mereu gulas si ca nu a venit la restaurant sa manance gulas...

Dar daca stii tu sa prepari, am un sol in Tg. Mures acum si ii poti da la pachet sa imi aduca!!

Accept si alte variante..., deserturi, ceva... Sau o carte cu dedicatie??

Cand ajung si eu in Tg. Mures sunt convinsa ca o sa ma inviti la cel mai bun gulas din oras!

P.S. Un gulas unguresc bun am mancat in .... Cehia, dar nu la restaurant . Cel pe care l-am mancat in Budapesta nu prea m-a convins.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
miha_t
[01.02.12 22:40:24]
»

nu stiu ce e "cerdas" dar stiu ca gulas au pentru ca isi ia sotul meu de fiecare data cand mergem.

Ce-mi placea la un moment dat era puiul in sos de usturoi de care am intrebat ultima data cand am fost (dupa o absenta de vreun an) si mi-au zis ca nu au asa ceva. Cred ca era mai noua chelnerita. Eu sigur am mancat de cel putin doua ori acest fel.

Imi place foarte tare desertul somloi, desi am citit undeva pe pe net ceva de genul "este o porcarie facuta din pandispan, sarlota la plic, nuci, stafide, frisca la spray si f. putin toping de ciocolata". Mie tot imi place

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
magdalenaAUTOR REVIEW
[02.02.12 19:40:43]
»

@miha t, te rog sa imi spui cum este desertul acela ca tare am fost curioasa sa il incerc...

miha_t
[02.02.12 23:05:52]
»

somloi =cateva gramezi/guguloaie formate din pandispan si o crema de cacao. Au gust puternic de esenta de rom, au cateva stafide iar pe deasupra frisca si toping de ciocolata.

webmaster26
[04.11.17 20:07:13]
»

În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în București, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.

Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crima, dorgo, magdalena, miha_t
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.22180604934692 sec
    ecranul dvs: 1 x 1