ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.10.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Am pus mina pe... 'Vasilica'

Ilustrație video-muzicală
Cha Cha - Chili Cha Cha

Asculta mai multe audio diverse
TIPĂREȘTE

Dragii mei,

Inainte de a trece la povestea propriuzisa, vreau sa multumesc tuturor celor ce mi-au scris si celor ce mi-au cerut sa astern pe "hirtie" cu miros de AFA, intimplarile mele amuzante de prin lume.

Revin la Punta Cana... Anul de gratie 2011, luna octombrie, ziua de 8... una foarte calduroasa, nu stiu aici cum s-a simtit, dar acolo a inceput cu o ploaie pe la ora 3-4 dimineata, fapt care m-a tintuit in camera de hotel. Nu am mai reusit sa evadez catre receptie ca sa stau la taclale pe mess. Dimineata, la 5 jumate scularea!!! Nu stiu cum sa va spun, dar ati vazut vreodata cum rasare soarele? Cum iese din apa? Va rog sa ma credeti ca desi am plecat din camera cind inca mai era intineric, am ajuns pe tarmul marii cind soarele era iesit cam 1/4 si pina sa scot camera, sa maresc zoomul, soarele era mai mult de jumate iesit. N-am vazut asa ceva!!! Spectacol unic, mai ales ca pe cer trona si un mare curcubeu ce luase nastere in urma furtunii de la miez de noapte. Apoi un tur de shooting prin resort.

Dupa ce am servit micul dejun bogat in mango si papaya, am hotarit sa merg pe plaja sa vad ce jocuri face echipa de animatie. Am 'executat' un fitness in apa, dupa care am luat un sezlong si am atipit la soare. Nu vroiam sa ma intorc acasa tot cu bronzul de la bulgari. Domnul meu avea o treaba pe net asa ca el a stat la receptie iar eu la soare. Pe la ora 11.30 ma smulg si eu de pe sezlong si o pornesc catre camera, sa fac un dus, sa ma schimb si sa mergem la receptie. Cind ajung in dreptul piscinei, numa' ce vad o mutrita cunoscuta. Domnul meu avea chef de o baie in mare. Ii arat ceasul si ii spun ca la 12 jumate ne vedem la receptie. Ajung in camera, fac respectivul fus, imi pregatesc bagajul (adica un ruxac cu prosoape) Fac o paranteza, la acest hotel prosoapele sint disponibile asa ca puteti sa le luati pe unde vreti, numai ca sa le predati la plecare. Am vazut la boogie, in loc de bandana, la gura unuia, un servet de pe masa din restaurant. Ce-am mai ris... cita imaginatie... !!!

Revin la a mea poveste. Bate ceasul 12 si jumate... se deschide usa, intra si imbaiatul si ii zic ca are fix 5 minute sa se schimbe. Nu comenteaza si intra fuga la dus. Eu dau sa caut biletele de intrare la delfini, ca fara alea nu te urci in masina respectiva, nu te ia nimeni de la hotel daca nu prezinti chitanta. Ma uit prin ruxac, nimic, ma duc la casa forte, ca parca acolo am pus banetul ramas si biletele la ultimile excursii.

Aceste biletele le aveam cumparate de la Domnul Germano, un tip de gasca, cu care m-am imprietenit pina la urma. Imbarcarea in masina era pentru ora 13, din fata receptiei hotelului.

Casa forte, incuata. Unde o fi cheia??? E la tine? Strig eu prin usa baii? Nu, esta raspunsul pe care il primesc. Acele ceasului erau parca alergate de o haita de lupi. Se face 12.50 si eu tot nu gasesc cheia. Scotocesc prin toate buzunarele, la geanta de la laptop, la valiza, peste tot. Cind mai erau doar 5 minute, intru in panica, dupa ce ca eram plina de nervi, si sun la receptie. Acolo imi raspunde o voce amabila, eu, plina de furie ca era 1 fara 3 minute, incerc sa explic in spaniola, cum ca nu imi gasesc cheia de la casa forte unde am biletele de la Delfini si ca masina trebuie sa vina sa ma ia la ora 1. Era exact ca la romani, sa suni la 112, dupa ce spui repede, agitat, cum ca ai gasit un ranit pe strada, ala zice "bine, va dau pe X", apoi explici si aluilalt... si ti-l dau pe Y... normal, ca pina ajungi la ultimul, anuntul poate sa sune ceva de genul "alo, am gasit un mort in strada!!! "

Asa si cu aia de la telefon, mi-au dat pe altcineva, i-am spus care e problema, apoi m-au dirijat catre alta persoana, care. bineinteles era putin ocupata.

I-am zis intr-un suflet ca la ora 13 trebuia sa vina masina sa ne duca la Insula Delfinilor si ca eu nu mai gasesc biletele si nici portofelele cu bani, si nici cheia de la casa forte si ca rog sa trimita pe cineva cu o cheie si... ca sa le zica alora sa astepte putin. Imi spuneau ca domnul cu masina a sosit deja, dar ca nu ma pot ajuta, ca pentru a sparge casa forte e nevoie de mine la receptie. Alerg acolo intr-un suflet, domnul de la delfini ma vede agitata si imi spune zimbitor ca nu trebuie sa ma agit, ca se rezolva totul, ca el o sa plece sa ia alti turisti de la alte hoteluri si sa se va intoarce dupa noi la 13.30.

Ma duc la Concierge, acolo, o domnisorica imi spune ca nu are cheie de rezerva, ca daca vreau, o sa sune pe un domn care o sa vina sa sparga cutia de valori si ca toata trebusoara asta o sa ne coste 50 de dolari. Ii zic ca vreau sa vina urgent, in secunda aia. Ea spune ca trebuie sa astept 5 -10 minute. Eu fug la vila si spun ca o sa il astept acolo.

Ajung lesinata, dupa o fuga contra cronometru si cind intru in camera, vad portofelul pe pat si biletele deasupra.

"De unde le-ai scos? " intreb furioasa. El, bietul de el, imi raspunde calm... " Din casa forte. Am gasit cheia in valiza ta, intr-unul din buzunare. " Ok, il iau de mina si fugim catre receptie. In drum aproape ca smulg un pinacolada de la bar, il trag cu paiul si ma infiintez pe canapea. Ajunge si masina la fix. Ne urcam si abia atunci ma relaxez.

Nu tin minte cit timp sa fi mers cu masina. cred ca au mai fost 2 persoane de la alt hotel. Cred ca am mers putin, vreo 10 minute.

Ajungem la un tarm, ne dam jos, ni se pun bratarile apoi ne indreptam catre un fel de receptie, Ni se explica ce avem in aceasta excursie, si anume vizita printr-un parc de animale. intilnirea cu un mare tigru bengalez, alb (bengalez am zis de la mine, ca suna mai exotic) Apoi printru-un parculet cu papagali mari rosii, albi, unul albastru foarte frumos. Pe astia ii puteai lua in mina si face poze cu ei. Dupa care am mers si ne-am pupat cu leutul de mare cu care te puteai fotografia dincolo de linie. Primplanul apartinea cameramanului excursiei.

Cind am terminat cu leul, ghida ne-a dus spre o cupola cu stuf pe post de acoperis, si cu niste pereti, in forma de raze. Cam ca la cutia de brinza topita, ca sa va faceti o idee. Acolo, in fiecare separeu, era cite o "plajma" (tv) pe care am putut urmari "instructiunile de folosire a delfinului".

In fiecare raza era o alta limba- rusa, engleza, franceza, germana, portugheza, spaniola. Ma uit la frumosul delfinas de pe ecran care astepta ca eu sa pricep semnalele pentru ca el sa vina sa ma pupe, sa vina la mine sa dansam. Sau, daca bat apa cu palma el vine si face un curcubeu deasupra mea.

Ni s-au dat niste vestiare in care ne-am incuiat absolut toate bunurile personale, inclusiv inelele si cerceii. Fara camera foto (aici au fost rai ca nu mai am imagini de acolo mai departe). Trecem pe la un post de salvare unde primim fiecare niste veste intr-o foarte buna stare si ne indreptam spre o pasarela.

Am uitat un amanunt, pina la vestele de salvare era un punct de unde puteai inchiria un costum de 'scafandru" cu mineca scurta. Nu stiu sa va explic, dar va zic la urma de ce am pomenit de asta. Pentru 5 dolari, puteai inchiria unul, aveau de la 2-3 ani, pina la marimi foarte mari.

Mergem vreo 100 de metri pe o pasarela de lemn si ajungem la bazinele cu delfini. Mai erau si altele cu rechini, lei de mare, foci, dar pe mine nu ma interesau. Cel mai dorit lucru din vacanta aia a fost sa ma dau cu delfinul, in apa.

Coborim o scara, ajungem la nivelul apei din bazin. De fapt cred ca apa era cam pina la briu. Inchid ochii si imi vin imaginile in mine. Toata lumea aliniata pe o punte, in apa. Un dresor de delfini superb. Avea niste ochi si o gropita in barba... si un nume turcesc pe care nu l-am retinut nici macar atunci, ceva cu T, atit imi aduc aminte. Ne-a spus ce avem voie sa facem, care sint modurile de a ne prinde de delfin atunci cind sintem in pozitia de "zbor" pe apa. Si multe altele despre delfinul Vincenzo -alias Vasilica al meu.

Sfiristul episodului 1.

Miine seara continuarea si pozele aferente.

NOTA WEBMASTER...urmatorul fragment a fost adaugat ulterior printr-un ecou!

Noroc ca s-a dat ora inapoi si am mai cistigat si eu nitel timp ca sa revin cu partea a doua a povestii mele. (mai ales ca nimeni nu a solicitat continuarea)

Ne aliniem frumos pe puntea ce marginea bazinul si cind "ochi frumosi" (asa am sa-l denumesc pe dresor) fluiera, un delfin... avea o piele... din cea mai fina (era o melodie cu o botina... dar am conspectat putin) trece in "zbor" pe linga noi, dindu-ne sansa sa il mingiiem.

Sa stiti ca pe spatele lui erau urme de zgirieturi, dar nu cruste si doar cum ai da cu unghia pe cea mai fina canapea de piele. Mi-a fost mila de pielea lui, insa Claudia, o turista ochioasa din Germania, chiar l-a intrebat pe Ochi frumosi de ce e asa. El a explicat ca delfinul nu e ranit, asa e pielea lui, foarte sensibila la atingeri si e posibil sa le fi capatat cind trecea dintr-un bazin in altul.

Bazinul era un patrat mare, delimitat in 4 parti, in fiecare salasluiau alte rude marine (1 pentru rechini, 1 pentru leuti de mare si foca, intr-un bazin erau 2 delfini iar in al nostru, 1)

Am intrebat cind am ajuns la hotel, pe unul dintre vinzatorii de excursii, de ce pe clipul care rula pe plasma cu Insula Delfinilor, turistii se jucau cu cite 2 sau 3 delfini si noi am avut doar unul. Ne-a spus ca e in functie de biletul cumparat. Erau mai multe "clase" de bilete la insula delfinilor: silver, premium... etc, la fel ca si membrii AFA. Noi am avut simplu. Daca stiam asta de la inceput, poate mai dadeam citva dolari in plus sa avem parte de mult mai multa fericire. Insa n-am stiut. Poate e bine pentru cei ce citesc si vor ajunge acolo.

Delfinul nostru avea 8 ani. Atit mai stiu de el si ca il cheama Vincenzo. Eu l-am botezat "Vasilica".

Dupa salutul delfinului a urmat faza cu sarutul. Turistii stateau la linie linga peretele bazinului, iar unul ales de Ochi frumosi, facea 2 pasi pina la margine ca sa se tuce cu frumoasa si fina vietate. Intii tineai obrazul si te pupa pe tine, apoi astepta sa ii intorci pupicul pe bot. Doamne, ce senzatie... Nici un partener de-al meu n-a avut asa buze fine... Daca vreunul nu era atent sau nu intelegea ce spune dresorul, delfinul astepta cuminte pupicul. Adica nu aveai cum sa ratezi momentul. Cind unul se pupa, altul era indrumat de dresor sa sara in apa si sa mearga spre centrul bazinului. Apoi striga "POZITION! " si trebuia sa stea drept, vertical adica. Mina dreapta la piept si cu stinga sa bata in apa de 2-3 ori si Vasilica era pe faza. Cind Ochi frumosi simtea momentul striga la tine "RAINBOW" si trebuia sa faci un arc de cerc cu mina dreapta. Atunci delfinul zbura peste capul tau iar cameramanul trebuia sa prinda momentul. Nu stiu ce s-a intimplat ca la mine pe caseta nu se vede momentul asta.

Alt momentu al showlui, pina ce turistul din bazin venea catre punte, era dansul cu delfinul. Prin sondaj, era cite unul chemat sa intre in apa si sa prinda frumusetea de "labute" si sa dea din solduri. La fel facea si delfinul si avea o mimica de parca zimbea fericit. Nu spun ce ropote de aplauze erau...

Dar la un moment dat ma aud strigata de cel ce mi-a hipnotizat cu privirea " Adriana, pozition!!! "

La ordin, dau sa ma execut. Imi zice sa inot mai in centrul bazinului. Cum eu eram o bolovanca, dadeam din labe ca o vaca (cam asa vad eu o vaca in bazin, care face doar stropi... si daca vaca are labe)... si nu avansam mai deloc. Groaza si frica m-a cuprins pentru ca nu reuseam sa vin la pozitia dreapta, eram rasturnata cu fata in sus, nici orizontala, nici verticala, ca un slash asa...

Ma uit in ochii lui si numai ce il aud strigind "ANTONIOOOO, come here! " (oh, Antonio... fa caldooo!!! ca mi-a inghetat inima de frica)

Ma uit sa vad care e Antonio, ca doar n-o fi leul de mare... Putind sa misc putin capul, de frica sa nu imi intre apa la dantura, nu de alta, dar stiam ce sarata e din bazinul de rechini unde n-am reusit sa fac snorkeling, vad ca de pe "malul celalalt" la vreo 500 de metri, sare o aratare in apa. Ei, ce sa ii faci, trece ora pina vine ala sa scoata vita din balta... Da' de unde, cred ca era frate de cruce cu Vasilica pentru ca mai putin de 2 minute a fost linga mine. In tot acest timp, Ochi frumosi a fost cu privirea la mine si nu m-a lasat sa intru in panica, mi-a zimbit frumos si mi-a zis sa ma relaxez ca totul o sa fie ok. Cred ca eram la vreo 8-10 m de marginea bazinului. Am simtit o mina care iese din apa si ma prinde de spatele vestei de salvare si ma aduce in pozition. Mina dreapta intinsa catre mare si mina stinga la piept. Frumosul fluiera si Vasilica e linga mine in urmatoarea secunda, cu burta in sus... Ma prind de "labutele" lui si am senzatia ca ma duce in... al noualea cer!!! Doamne, ce senzatie de placere... insa imediat am suferit un SHOC. Din cauza vitezei de "zbor", am simtit cum bikinii mei se ruleaza spre genunchi. Da... cocosati-va de ris!!! :( ( (eu era sa ma inec de rusine. Adica as fi vrut sa ma scufund la fundul apei si sa nu mai ies decit noaptea cind toti vor fi plecati.

Ma gindeam in milisecundele alea cam ce sa fac? Sa imi dau drumul de la aripile delfinului si sa imi tin chilotii cu mina, sau sa ma las in voia soartei... ca chilotii jos ii voi mai avea dati, dar senzatia de zbor cu vietatea marina, in nici un caz... Norocul meu ca mi-a venit ideea sa indoi putin picioarele, astfel ca n-am pierdut saracaciosul articol vestimentar si am putut ca atunci cind am ajuns la marginea bazinului, sa mi-l trag la loc cu mina. Desi eram cu partea de jos in apa, cred ca oricum, s-a vazut "spectacolul". Unde sa ma mai uit eu acum? Doamne, Doamne!!! Urc pe punte, evitind privirile tuturor numai ca nu scap. Iese iar mina din apa si ma trage de vesta. Ma cara inapoi spre centrul bazinului. Incerc sa dau din miini si din picioare cu gindul sa ma zbat, sa ma apuc de ceva... dar ei au crezut ca toata agitatia mea o fi un nou stil de inot. Hahaha, ce ris ma ia acum, dar ce momente de groaza am trait atunci. Nu puteam sa vorbesc de frica sa nu iau apa la "bord" asa ca l-am ascultat pe Antonio, un scafandru negricios si grasunel cum imi spune sa ma relaxez ca totul e ok. Ajung pe la jumatea bazinului, si imi da drumul la vesta, eu ma inclin imediat, ca Hopa Mitica. Cred ca aveam capatina grea, sau nu stiu ce naiba, ca nu puteam sa stau verticala. Ma prinde iar si imi zice sa ma pregatesc. Daca am reusit sa tin capul la suprafata, am deschis repede gura si i-am zis pe nerasuflate " Hei, i have a problem and i can't swim again with Vincenzo, please!!! " El de colo " Relax, i am here for you! " For me, pe naiba!!! Imi vine sa pling, dar n-am incotro, tutul se petrece in fractiuni de secunta. Ma las pe spate ca sa nu fiu la Pozition si in momentul in care el incerca sa ma verticalizeze, eu incerc in zadar sa fac un nod la chiloti, insa, materialul nu era nici atit de elastic dar nici atit de strins pe mine. Doamne, ce ma fac? Nu ma fac decit de rusine, alta sansa nu am. Trag aer in piept, ma uit la Ochi frumosi si ii arat semnul de ok. In gindul meu (i am ready for you, baby) Nu mai stiu cum era Pozitionul acesta, stiu doar ca eu eram deasupra... pe (la) spatele delfinului. Cred ca era cu o mina spre cer si alta in lateral, ca atunci cind el s-a apropiat de mine eu sa pot sa ma prind imediat de dorsala lui. Cind am simtit pielea fina linga soldul meu, i-am sarit in spate si "Diiii, mai Vasilica!! "

Chilotii la genunchi, dar macar acum stiam la ce sa ma astept. Va spun ca in 10 secunde am trait rusine cit intr-o viata. Cind am ajuns linga punte, am auzit aplauze si un portughez zicind "che bel regallo!!! ": D

Am incercat sa stau cit mai mult in apa ca sa ma urc pe punte echipata, adica mi-am dat drumul mai departe putin de punte, cu 1-2 m. (hei, mi-am dat drumul de pe spatele lui Vincenzo!!!)

Am stat lipita de marginea bazinului, cu lacrimi cit corcodusele in ochi... si ma gindeam cum o sa fac eu inconjurul lumii pe casetele video pe care le vor avea toti acei turisti care au vazut "mio regallo". Aproape ca nici nu mai vedeam ceea ce era in jurul meu, asa de tare ma luptam cu constiinta (care imi zicea -nu fi proasta, chiar arati bine si fara bikini.)

Dirdiiam linga perete, ma uitam absenta la spectacol, cind aud ca prin vis "Adriana, jump in water! "... nu dau atentie, am crezut ca o mai fi si alta Adriana intre acei vreo 20 de turisti. Vad ca toate privirile se atintesc spre mine. Speriata, ridic capul spre Ochi frumosi. El imi zimbeste de la 2 metri de desurpa mea, de pe ponton si zice" Adriana, please, jump in water! " "ba, tu te-ai prostit la cap??? " (imi trece mie prin cap sa zic) Ma uit la el si Ochi frumosi sa ma induplece. Dar cind a vazut lacrimile in ochii mei, a inteles ca nu mai pot, ca nu mai vreau si n-a insistat ca sa nu atraga atentia celorlalti. A intrebat insa daca mai e cineva care nu stie sa inoate. Nimeni nu a ridicat minuta. In fine, se pupa si ultimul turist cu Vasilica, mai face un tur de adio, niste curcubee prin apa, sare, bate din aripioare... se uita fericit la noi. Macar el nu a cerut bacsis. I l-as fi dat cu cea mai mare placere. Poate o sa ii trimit niste Cod de Alaska, am auzit ca aia e mincarea lui preferata. Ochi frumosi tot ii arunca bucatele dintr-o galetuie si eu nu intelegeam cum de maninca mortaciuni si nu haleste vietatile ce inotau in jurul lui. Ca misunau sute de pestisori.

Plecam pe trepte cu ochii in urma la Vincenzo... cu greu ne dezlipim de el. Ochi frumosi ne face cu mina incontinuu si fuiera pentru ca Vasilica sa ne incinte si ultimile clipite.

Mergem pe punte spre tarm, unii mai fericiti, altii mai lesinati de rusine... dezbracam vestele si ne ducem catre locul unde eram programati la un spectacol cu leutul de mare.

Ne asteptam sa faca niste giumbuslucuri prin apa da' de unde!!! A fost spectacol cu regie, in toata regula. Nu vi-l povestesc, poate reusesc sa imi rog vreun copil sa puna filmul pe youtube si apoi sa va trimit sa il vedeti. Cred ca spectacoul a durat mai mult de o juma' de ora, timp in care cameramanul a avut timp sa faca poze si dvd-uri pentru toti turistii. Ne-am dus spre locul indicat si am privit la pozele insirate, cu frica sa vad daca nu cumva mi se vedea "regallo". Am rasuflat usurata. Erau doar poze cu pupaciosul leut de mare si doar una cu delfinul, facuta cred, inainte de a apuca sa mi se deruleze tesatura.

20 de dolari poza, 40 de dolari dvd-ul. Pe plasmele agatate de tavan se derulau imaginile fiecarui cameraman. (care de la 2 delfini, care de la leii de mare) eu asteptam cu sufletul la gura sa ma vad naked, insa, cred ca au taiat la montaj. Numai cine a trecut prin asta avea cum sa stie. Cel mai tare mi-au placut aplauzele portughezului, care zicea " che ball regallo" Alea nu erau scoase la montaj.

Dau banul, iau dvd-ul, imi aleg si o poza si fuguta la masina. Nu mi-a mai trebuit plimbarea prin parcul cu oratanii colorate. La iesirea din rezervatie, toti soferii erau pe pozitii, imbracati in uniforme-pantaloni negri si camasi albastre. Ne-au intrebat de la ce hotel sintem, am zis Catalonia si ne-au poftit intr-una din masini. (de lux).

Am ajuns la hotel seara, pe la ora cinei. Ziua se incheiase frumos, dar momentele din bazin mi-au taiat tot cheful de distractie.

Cam atit pentru azi, va doresc ris indelungat!

Adri

P. S. Pentru doamne si domnisoare (si de ce nu pentru domni) va sugerez sa dati 5 dolari pe inchirierea unui costum daca nu va duceti pregatiti de acasa cu un costum "blindat" de ate care se pot stringe cit mai mult in jurul vostru.

Vacante cu distractie, va doresc!

Noapte buna! (e miezul noptii)


[fb]
---
Trimis de adri-nico in 26.10.11 23:51:52
Validat / Publicat: 27.10.11 02:12:33
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CARAIBE
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7392 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

59 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 rasarit de soare in Punta Cana -magnific!!!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

59 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 59
Angelinne [07.11.11 20:16:16] »

vaiiiiiiii mi-a placut la nebunie povestirea ta, cautam partea a doua, ma gandeam ca e scrisa separat, insa am gasit ecoul si am citit si finalul!!! imi inchipui cate ai patimit, dar vorba ta... da-i dreaq de chiloti, senzatia de zbor cu vasilica era mult mai tare!!!

hehe, tre' sa ajung si io p'acolo ca m-am topit pe aici tot citind reviewuri!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [07.11.11 20:35:22] »

Buna seara Angelinne,

Ma bucur ca ti-a placut povestea mea. Din nefericire pentru mine chiar a fost adevarata si doar eu stiu ce "spaime' am tras in acel bazin, dar tot eu stiu ce piele fina are Vasilica.

Sa faci ceva in sensul asta si sa te duci neaparat. iti spun ca merita orice efort. Daca pot sa te ajunt cu informatii, te rog sa imi spui. de la agentia din spania se procura bilete mult mai ieftine decit de la noi.

Adri

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Angelinne [07.11.11 20:48:51] »

Multumesc frumos!!! Momentan e doar la faza de vis... dar cu siguranta voi ajunge si eu acolo!!! Cand va deveni deja in faza de proiect excursia asta... te caut!!!

M-am delectat cu review-urile tale!!!

Am copil inca micut si ma gandesc ca daca tot o sa ajung in rep. dominicana, macar sa stau 2 saptamani... si na... trebuie sa-l plasez pe la bunici pe undeva...

Care e cea mai buna perioada de mers in dominicana?

Am citit ca ai prins ploi, dar ca au fost binevenite. Eu iubesc caldura, dar parca nici sa ma sufoc nu prea as vrea... Ah am citit cum spuneai ca apa era calda calda... Morrr aici...

Tinem legatura, mai recitesc din cele scrise de tine din cand in cand sa mai visez la paradis!

Completare sau late edit

Am citit tot ce ai scris si la sfarsit am zis sa iti dau voturi la toate ,insa la un moment dat mi-a aparut un mesaj din ala automat sa nu fiu vreo d'aia care voteaza ca nebuna si ma analizeaza un pic acum sa nu fie chestii necurate la mijloc! Eu am gresit ca nu am si bagat votul imediat,dar eram inebunita sa mai citesc si altele !!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [07.11.11 22:42:24] »

Draga mea Angelinne,

Sa iti traiasca bebelusul si sa creasca mare si frumos. credeam ca astepti sa creasca pentru a-l lua cu tine. Nu se merita sa mergi cu copiii mici. Doar de pe la 14 ani. Ca de la virsta asta abia au voie sa faca unele "excursii" cred ca la Seaquarium trebuie sa aiba 18 ani, altfel intra cu totul sub casca aia. Era un copil pe vas, cam la 12 ani, dar nu l-am vazut scufundindu-se, desi sarea de pe catamaran in larul marii sa inoate, dar cu vesta de salvare pe el, altfel nu ii dadeau 'supervizorii' voie.

Cea mai buna perioada de a merge acolo cred ca e prin noiembrie-ianuarie. Asa am auzit de la altii. Caci in octombrie e sezonul uraganelor. Uite ca pe mine nu m-a "atacat' nicunul. Au fost doar ploi abundente, dar e o minunatie sa treci printr-o asa senzatie. Ai facut vreodata baie la tara, cind, probabil, ca ti-a limpezit bunica parul cu apa dintrun cofer mare. cam asa e si ploaia dominicana, simti ca iti toarna cineva apa calda cu un cofer mare. Nici macar ochii nu ii poti tine deschisi.

Nu aceeasi senzatie placuta am avut-o pe mare, cind nu aveai unde sa te ascunzi iar toate lucrurile erau ude... fleasca si picaturile, asezonate cu vintul... iti intrau in piele ca niste ace mici.

Mai draga, stii cit de calda era apa? daca ai bebe, stii ca temperatura optima e aceea pe care o sufera cotul tau, deci... asa era si temperatura apei. Asa minunatie n-am vazut de cind sint... sare avea, carne avea... daca mai gaseam si niste leustean, era numa' buna de o ciorba.

Nu te omori cu voturile. Daca imi mai scrii niste ecouri, ma faci cea mai fericita!!!

Merci, si la mai multe povesti haioase!

Adri

dananecula [08.11.11 00:06:04] »

@adri-nico

Esti bestiala!!!

Abia acum ti-am descoperit si continuarea cu Vasilica

Ai un stil de-a povesti... inconfundabil. Rew ca rew, dar ecoul, cu povestea haioasa a bikinilor tai buclucasi m-a binedispus la culme. Am ras pe infundate sa nu m-auda flacaii, ca-i trecut de miezul noptii )))) si nu vreau sa-i scol.

Te mai asteptam cu rew la fel de spumoase. Felicitari !

adri-nico [08.11.11 12:08:58] »

@webmaster 15 (ca eu pe tine te stiu mai bine)

Te-as ruga, daca poti, deoarece eu nu mai pot interveni in review, sa scrii ceva la sfirsitul lui, ca persoanele doritoare sa gaseasca aceasta continuare la ecouri.

Multumesc anticipat!

@Dananecula,

MULTUMESC!!!

dananecula [08.11.11 14:54:33] »

@adri-nico

Era perfect daca scriai tot sub forma unui rew si continuarea (partea a doua a peripetiilor tale cu Vasilica). E pacat sa stea ,,pitit'' sub forma unui ecou. La ce valoare pentru delectare are... merita mai mult

adri-nico [08.11.11 15:31:30] »

@dananecula

Daca apelati voi la bunavointa domnului webmaster, nu am nimic impotriva.

Adri

station5* [29.01.12 10:01:23] »

Suuuupeeeer rw! Felicitari ptr stilul inconfundabil! M-am amuzat copios si totodata mi-am si insusit informatiile! Am citit si cel cu insula Saona. Pozele sunt absolut superbe! acum continui lectura celorlalte rws-uri

p. s. raspuns la ecoul de la singapore: sunt o "drago" (o statie-doua statii)

adri-nico [29.01.12 10:04:04] »

@station5:

Ma bucur, daga,

Sper ca ai citit toata intimplarea, inclusiv ecoul aferent care continua povestirea.

Astept ecouri la fiecare... daca tot m-ai stirnit...

station5* [29.01.12 10:11:27] »

@adri-nico: dada, am citit/votat si continuarea din ecou, care ar merita postata ca si rw separat ptr a nu scapa necitita, acuma citesc cel cu nemo

webmaster13 [29.01.12 10:39:58] »

Pilula umoristica:

Ruleta Africana

Un european ajunge la un trib izolat din Africa si seful de trib il ia sa-i arate atractiile locale. Intr-o vale, mai la dos, era un scaun turnant, imprejurul caruia stateau pe pamint sase negrese nude si frumoase foc

- Asta, zice seful de trib, este ruleta noastra africana.

- Adica?

- Va asezati pe scaunul turnant, va invirtiti si fata in fata careia va opriti va sta cu tine inchisa in coliba si-ti va indeplinii toate fanteziile.

- Si care-i riscul?

- Una dintre ele e canibala.

Melodia postata se poate sterge/schimba!

adri-nico [29.01.12 10:44:03] »

@webmaster13:

Hahaha!

Pe linga ca esti AS in melodii, ai si cele mai bune bancuri!

station5* [29.01.12 10:49:19] »

@webmaster13: )) fain bancul! si melodia ff potrivita, ca toate cele postate de dragul nostru web13

Pami* [26.03.12 17:50:20] »

vezi ce bine e aici pe AFA - chiar si dupa cateva luni sint reviewurile inca proaspete si pline de viata: -) si te fac sa razi in hohote...

adri-nico [26.03.12 18:12:45] »

@Pami:

Sa rizi, nu e tirziu niciodata...

mai ai timp si la restul reviewurilor, dar asta e pe departe cel mai tragi-comic.

Marinescu Ana* [28.07.13 19:28:14] »

@adri-nico: doamne, am ras, am citit, iar am ras!

esti maxima! esti o comoara cu asa review-uri, unde si invatam ceva si radem si ne faci sa simtim de parca am fost acolo.

si asta pentru k scrii cat mai realistic cu putinta.

faza cu nu gasesc cheia, si iar imi aduc aminte cum aiscris k te zbateai k nu vrei si ei intelegeau pe dos hahahahahahaha

sper sa ne intoarcem si noi cu poze si experiente frumoase

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [28.07.13 20:54:09] »

@Marinescu Ana: Ma bucur ca am adus o stare de buna-dispozitie pe canicula asta...

Abia astept sa va intoarceti cu un bagaj de informatii si poze ca tare mi-e dor de locurile alea.

Am de gind sa repet experienta cu delfinii cit de curind, iar pentru asta mi-am luat niste costume cu muuulta material in ele.

Distractie placuta!

Marinescu Ana* [28.07.13 23:20:01] »

@adri-nico: stii citind review-uri tale parca e mai usor si vrem cat mai repede sa ne vedem acolo si sa traim aproape tot ce ai scris tu.

dar din pacate cred k treb sa ne rezumam la o singura excursie.

de aceea tot citesc k sa-mi dau seama cam ce se potriveste si la ce preturi.

cred k insula saona e cea mai buna ptr noi!

specific inca o data k eu nu stiu sa innot dar tu mi-ai dat curaj. o seara racoroasa

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [28.07.13 23:38:56] »

@Marinescu Ana: Draga mea, inca odata ma simt fericita pentru ca rindurile mele ajuta pe cine vrea sa plece acolo. Cit mai e pina la vacanta? Insula Saona merita vazuta. Ia de citeste toate reviewurile mele de prin zona aia... chiar si pe celelalte scrise de alti utilizatori si baga la capusor orice informatie, nu se stie cind iti poate fi de folos ceva...

Daca ar fi scris cineva despre ce costum iti trebuie la delfini, n-as fi ratat eu sansa vietii de a ma "iubi" cu Vasilica... dar m-a dezbracat din prima si asa ceva nu se cade cu o doamna...

))

data viitoare o sa il las eu fara piele...

Nu stiu cit de mult iti permiti dar daca mai ai timp, stringe acolo vreo 3-4 milioane pentru excursia asta si n-o sa regreti. animalele din Parcul Manati sau vizite pe la muzee... poate mai gasesti in lumea larga, dar experienta cu delfinii, mai putin.

nu uita sa imi raspunzi cit mai ai pina la vacanta? (sa iti fac capul calendar cu tot ce trebuie sa stii)...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ioanapopovici [03.12.13 16:26:21] »

@adri-nico:

Adriana Position esti fenomenala cu regallo... Ma amuzam aseara de tine si azi era sa imi arat eu regalooo...

Mai da detalii, eu plec in ianuarie si vreau mai multe detalii

adri-nico [03.12.13 21:38:16] »

@ioanapopovici:

Draga mea,

asa cum am recomandat in ecourile de mai sus, citeste toate povestile din Caraibe si nu se poate sa nu prinzi din fiecare cite un sfat util.

Nu uita: crema cu factor de protectie mare, ceva antitintari, carduri foto si costum de baie cu totul daca te duci la delfin. (si bani de excursii)

cum era sa iti arati tu regallo?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ioanapopovici [04.12.13 16:35:14] »

@adri-nico:

pai am calcat pe gheata si fusta a devenit asa un fel ed esarfa... un slit mareeeee... noroc cu paltonasul ca era mai lung...

adri-nico [04.12.13 17:14:35] »

@ioanapopovici: hahaha! ce tare! inchipuie-ti ca eu n-aveam paltonas... si nici macar o esarfa. pentru orice eventualitate, ia-ti una legata la par... ca sa nu pleci in regallo gol... de pe acolo. .

ioanapopovici [05.12.13 09:41:59] »

@adri-nico:

Sunt la etapa alegerea hotelului. Hotel Grand Palladium Bavaro Resort & Spa 5* sau Hotel Iberostar Bavaro 5*. Help mee!

adri-nico [05.12.13 09:53:15] »

@ioanapopovici: intreaba-l pe sefu' Sirbuvio... ca eu nu ma pricep. Nu am fost decit la Catalonia care, dupa opinia mea, fara a avea termen de comparatie, a fost cel mai frumos.

adi_adi [19.02.14 22:25:36] »

Buna seara, Adri-Nico, buna seara tuturor

cred ca si anul acesta ajung in Punta Cana cu nepotul meu. Nepot de 15 ani. Am citit de la voi despre o excursie la o pestera, parca si tu adri-nico ai scris ceva. As vrea sa stiu mai multe amanunte, era ceva de coborare in rapel si scuba in lacul pesterii. Dar despre '' ZIP LINE ADVENTURA "" stiti ceva?

Seara buna

si va astept opiniile

AdiCov

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [19.02.14 22:56:09] »

@adi_adi: Buna seara, draga mea!

Nu stiu despre pestera la care se coboara in apa, pe sfoara... la aia care am fpst eu, era inclusa pe traseul de buggie si era doar ca sa ne spalam de namoale... pentru mine era adinca... am luat apa cu mina, dar au fost si altii care au sarit.

pentru pestera am citit undeva in mexic la userul "eduardradupaul", ia cauta acolo?

daca aflu, te informez!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adi_adi [19.02.14 23:05:52] »

@adri-nico:

Am scris ''romanilor'' din Dominicana si am primit raspuns.

Nu stiu daca am voie sa postez aici raspunsul lor, sunt o gramada de excursii cu adrenalina catre un pic de nebunie daca ai curajul sa le faci. Dar pentru cel de 15 ani sunt foarte foarte ok.

Multumesc

AdiCov

adri-nico [19.02.14 23:14:18] »

@adi_adi: pai de ce sa nu ai voie sa postezi? nu trebuie sa fie nume de agentii din Romania, in rest cred ca e voie. si daca le postezi, citesc si cei care vor mai merge acolo, inclusiv trupa AFa care (se pare) ca ar vrea sa faca o intilnire acolo. chiar urmatoarea intilnire...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adi_adi, adri-nico, danamandache, dananecula, dank, ioanapopovici, liviu49, luciaoradea, Marinescu Ana*, nicole33, Pami*, robert, station5*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Punta Cana:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084150075912476 sec
    ecranul dvs: 1 x 1