ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.09.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti-Oradea
ÎNSCRIS: 25.08.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă zona Mondsee

MOND-See... it to belive it!

TIPĂREȘTE

Prolog

Cum de obicei, am creierii înfierbântaţi dup' un an de muncă, lenea vine ca un mod natural de comportament, pentru a da linişte materiei cenuşii care mi-a mai rămas, nescursă prin urechi. Anul acesta, am convins-o pe madam faraoana că statul ca fleaşca va dăuna grav caroseriei şi vom ajunge să fim “ men sana in corpore barosana”, dacă nu ne mişcăm fizicul cât de cât. Aşa că am hotărât să fiu şi eu puţin Johnny Plimbăreţu', nu să stau, numai pe fese şi să degust licoarea cu acelaşi nume, din pahar. Sigur că, mai întâi pune-te la drum şi porneşte către Salzburg, prima oprire înainte de începerea vacanţei pe litoralul macaronar. Evident că în timp, oboseala, şi-a aşezat fesele pe ţeasta mea, la atâta drum de parcurs. După jdă'mii de kilometri am ajuns... nicăieri. Mă uit pe GPS şi el, “sireacul” arăta dreapta din autostradă, de ceva timp!

“Aloo, Magazia... aţi trecut de ieşire! ”... parcă vroia să spună dar, era dat pe mute. Eu, ca berbecu', nevăzând vreun panou cu Stralßwachen, m-am tot dus! Sigur, orogoliul turistului umblat se poate developa în prostie, dup'un timp. Când eşti... căpăţânos, începi să derapezi de la logica gândită cu sângele răcit. Mă uit prin parbriz şi cu... mândrie, văd urmatorul indicator rutier, pe care stătea scris destul de clar, ... München! Faraoana, pentru a nu mă scoate din sărite, mai mult decât eram, începe să gângure candid...

- Tati, ceva nu e în regulă! zise, cu mintea “hodinită”.

Evident că, începusem să gândesc cu voce tare, în loc să-mi ţin fleanca şi mi-a scăpat un...

- Now... whereeeee the fuck are we?

- Cred că am greşi..., nu apucă ea, să spună.

- Ştiu, ştiu, ştiu... Ştii ce? ... 'Io fac dreapta la prima ieşire şi ce-mi spune IGO-ul ăsta, aia fac că, 'io n-am buton pă spate, să-i dai Refresh!

- Tu eşti la volan! , spuse ea aruncând-u-şi grijile la coş.

- Nicu Creivean, mi-a dat GPS-ul lui, şi-a mai luat şi din timpul său şi m-a inserat în agenda sa şi aşa destul de încărcată cu treburi personale, pregătind... manţocăria cu toate hărţile la zi, chinuind-u-se o întreagă dup'amiază să facă map-upgrade-uri rapid pentru şi cu 2011 aşa că, n-o să stau acum să orbecăi!!!

- Uoo, uo, uo... Gata, gata, am înţeles! , spuse să scape de turuiala mea

-... că madam faraoana “plânge” dacă n-are GPS, cu patru zile înainte de concediu, !! În momentul ăsta şi poate şi în altele, aparatul ăsta de pe parbriz ştie ce am mâncat şi la prânz!

- Tu eşti băiat inteligent şi mai eşti şi umblat, pe deasupra! Eşti sigur? întrebă ea, mai mult să mă calmeze.

Se înserase deja şi era un vis să nu ştii unde te afli. Ieşirea de pe autostradă m-a adus într-un loc... ca într-un... apus pictat de Van Gogh... câmp... mijlocul nimănuiului... la 350 de metri o casă... frumos, curat, pitoresc dar... noapte, din ce în ce... O iau şi o ţin după... dunga portocalie de pe ecranul GPS-ului care, m-a băgat pe un drum de ţară îngust, la dreapta două vaci, p'ormă un podeţ... un cal... sau poate o... ”cală” cu mânzul ei... deja îmi plăcea aventura! Faraoana stătea cu orbitele lipite de parbriz şi cu arătătorul în gură şi destul de palidă la faţă şi o aud murmurând...

- Wheeeere the fuck are we? , spuse, imitandu-mă, fără voia ei.

- In Las Vegas! , răspunsul meu fiind un automatism de paiaţă.

M-a apucat râsul... până la urechi, cred, de nervi şi în acelaşi timp, i-am dat uşor peste mână, cum îi dai unui ţânc neascultător, pentru a nu se apuca de obiceiuri copilăreşti nesănătoase, acum la maturitate.

- We're in the middle of the fuckin' nowhere... That's... where we are!

La un moment dat... lumină... “şuşea” naţională... indicatoare...

Bref, GPS-u' ne-a dus exact în cătunul care trebuia, pe strada care trebuia şi la ferestrele la care ai noştri, care ne aşteptau, stăteau cu ochii lipiţi de ele! Am oprit, am scos aparatul mult iubit de pe parbriz şi am început să-l “ţuc tăt”!

- Tata, sigur ai dat în berii-berii!!! , zise faraoana râzând

- Prefer să fiu nebun pentru o clipă, decât să fi ajuns să stau pe câmp şi să mă... mulgă vreo iapă sau mai rău să... mulg eu vreun... cal!...

Deh... d'ale concediului valuri.

Log In.

După o noapte cu somn liniştit, de abia aşteptam să mă “bălăcesc” în natura aproape neatinsă din regiunea Salzkammergut, de pe plaiurile Austriei Superioare şi una din frumuseţile de ordin lacustru din zonă, anume Mondsee.

Ceea ce noi cu cerbicism, construim în dreapta şi stânga fără a pune în balanţă ce lăsăm copiilor noştri, ... din fericire, nu se întâmplă în alte părţi, acolo unde urbanismul este GÂNDIT să nu deranjeze prea mult, natura. Din aceste, “alte părţi”, fac parte şi meleagurile lui Mozart fără a include neapărat Salzburgul care, e alta poveste. “The Moon Lake” cum mai este cunoscut Mondsee are un aer de... “nu vă mai agitaţi atât, lăsaţi viteza a întâia ambalat-forţat şi luaţi viaţa la relanti! ”. Recunosc, atitudinea asta ce ţi-o conferă regiunea şi asemănătoare, evident păstrând proporţia, cu cea ardelenească mă îmbraca de minune. După ce m-am dat jos din maşină, la parcarea de lângă lac, am simţit cum mi se goleşte creierul şi îmi intră pe sub piele o... serenitate... parcă luasem o cutie întreagă de Extraveral.

E greu de explicat în cuvinte ce simţeam în această a doua decadă a lunii iulie, stând cu mutră tâmpă, neştiind la ce să mă uit mai întâi! Dar, nu era nevoie... natura se uita EA la mine, atrăgând atenţia. Mă dureau urechile de atâta linişte şi cred că am zis “ I wanna die here, when time comes! ”, faraoana râzând deja de mine şi de atitudinea mea de... nou-născut. Aleea de la lac, o taie direct perpendicular, spre centrul oraşului care, “stă” frumos cu “botu' pe labe”. Totul lasă impresia unui calm “bine gândit” şi primitor. Oraşele, stil cătun sau puţin mai mari de atât, au ceea ce noi numim, strada principală, acolo unde se adună lumea la cafenele şi alte chestii gastronomice dar, organizate în tipicul österreicher. Mondsee este ca o inimă, nu ca formă ci ca idee urbanistică, cu artera ce duce spre sau dinspre lac şi care, devine drumul ce împarte oraşul, prin mijloc, şerpuind până spre inima muntelui, printr-o pantă uşoară, abia simţită. Totul este la... ”botu' calului”... Primăria cu a ei denumire mândră, adică Rathaus-ul Landului Mondsee în care sunt incluse orăşelele Tiefgraben, St. Lorenz şi Innerschwand, denumiri care nu spun nimic pentru multă lume dar, care fac parte din acest tot unitar, al ideii de turism all-year-round, austriac. Catedrala barocă St. Michael, imediat după colţ, acolo unde, s-a filmat “Sunetul muzicii” cu Julie Andrews şi Christopher Plummer, pentru cei ce mai ţin minte, asta aşa... en passant. Magazinul de ceramică şi artă manuală, la intrarea în oraş, unde, un domn cu părul nins, bănuiesc că propietarul stabilimentului, zâmbăreţ şi culant, nu-ţi sare la gât să te oblige să cumperi vreun nasture... mai în vârstă decât mine cu mult dar... arăta, muuult mai odihnit. “Gasthof Krone” Hotel, pe colţ cu artera principală, în care nu am intrat să bag un ochi, aşa... de-un “pamplezir” şi acum, îmi pare rău... mai sus de el, hanul “Neue Post”, unde este aşa linişte că auzi cum face spumă Puntigamer-ul, în halbă. Lacul, atracţia principală, literalmente SE AUDE cum clipoceşte sau cum micile valuri lovesc malul, de o culoare şi claritate, egale cu impecabilul. Raţele de pe lac, îşi spală-n linişte penele şi “au ramas nemâncate”, în siguranţă, nefiind niciun proţap mioritic în zonă. Marina liniştită, alinia bărcile cu vele sau fără, ordonat, în stil germanic, yachting-ul fiind la mare preţ în Mondsee. Până şi ambarcaţiunile cu motor lenevesc în mersul lor plutitor, siajul nederanjând nicio raţă sau vreo vrabie rătăcită. Cuvântul poluare este necunoscut în zonă şi aşa a fost de la anno 700 şi ceva, până astăzi. Poate singurele sunete care se percep sunt de la câteva broaşte lăuze şi binenţeles, surferii care, colorează cu pânzele lor luciul lacului. Iarna, acest loc are cu totul alt farmec şi chiar dacă, în general, Austria are condiţii meteo cu năbădăi şi vara, plăcerea de aţi aşeza ochii pe o natură aflată într-o linişte simbiotică cu factorul uman, pentru mine cel puţin, este terapie cu rezultat garantat.

Acum, sigur, vor exista voci, în anumite tonalităţi care vor spune... “lasă-mă nene cu prostiile astea! păi să stau io în liniştea asta, să mă plictisesc de moarte... nu tu o muzică, un tu un radio lângă lac sau muzică live la taragot... ”!!!

... Deh... da, înţeleg şi aceste dorinţe şi chiar e... păcat că, nu există acolo... un grătar... ceva, o manea d'aia care să-ţi meargă la suflet, cât să îţi doreşti să-ţi... împuşti nevasta, ... câteva PET-uri, măcar, aruncate... aşaaa... în stil Andy Warhol, nişte pături chinezeşti aşezate una lângă alta, care măcar să sufoce iarba, proaspat tunsă în fiecare zi şi pe care te aşezi cu câteva ouă fierte din straiţă, aruncând cojile în iarbă... nu? ... că... sunt biodegradabile! O maşina poluantă... ceva acolo... cu remorcă, care are pe ea o capră de fier cu un afiş că vine Circul Flocea prin oraş... şi să răzbată în munţii din apropiere cu difuzoare date la max, : “Veniţi, veniţi, singurul circ cu... Găina ce are botox-n buze, Şarpele ce merge drept, Rechinu' beat şi Maimuţa care râde ca Tom Cruise, Crocodilu' cu frizură afro şi perciuni Elvis, Elefantu' cu cap de miel”... sau... whatever!

Din păcate... hmmm... dezamăgire... Mondsee nu are nimic din toate astea... Austriecii nu ştiu cei aia, alterare, conservă ceea ce au, atât cât au, realizând că odată plecaţi pe calea sufocării bitumale a naturii, nu mai este drum de întoarcere. Istoria zbuciumată a Europei, parcă, nici nu a atins această părticică de planetă...

Epilog

Mondsee este o chestie tip, Lumea lu' Heidi, în care ai impresia că ceasul mai are ceva până va fi inventat.

Mondsee mi-a dat simţământul că sunt în romanul lui Thomas Hardy, “Departe de lumea dezlănţuită”, oraşul în care te indragostesti/reindragostesti, fără să te gândeşti, de ce tocmai, ... aici!

Mondsee îţi dă impresia limpede că nu există rău pe lume şi că viaţa poartă ochelari roz.

Mondsee nu şi-a dorit să fie în pas cu moda. S-a modernizat atât cât să apară în broşurile turistice dar, şi-a făcut reclamă prin definiţia proprie: “De vreţi, treceţi pe la mine, de nu, mă doare la bască! ”

Dacă aveţi baterii psihice şi sunteţi reîncărcabili, Mondsee vă va transmite, doar atât: Recharge!

Addendum

(a se citi au...ba!)

Prietenia are astăzi un barometru ciudat, care duce spre bagatelizare. Prietenia este înţeleasă de multă lume ca, şederea pe terase la zece beri ca timp, la frecat păru' de pe piept şi a afla, de care dintre prieteni să te foloseşti ce stau cu tine la masă, plecând apoi acasă şi bârfind despre fiecare în parte. Din păcate, cam la asta se rezumă în procente ce urcă spre 90%, în zilele noastre, aşa-zisa, prietenie. Dar, din fericire, există şi o altă faţetă a aceastei apropieri sufleteşti definită prin cuvântul, Prietenie. Rarisim dar, există!... să ajuţi atunci când poţi, dacă poţi, fără să sacrifici partea familială... să fii lângă cineva care în clipa aia chiar are nevoie de sprijin sufletesc sau la alt mod şi aici nu includ cel financiar, pentru că implică o altă imagine.

În această categorie rarisimă sunt OAMENI, (în cazul de faţă fac referire la cei de pe AmFostAcolo.ro, asta, pentru cei ce citesc şi poate se întreabă, cine sunt aceştia şi oare... ce zice aiuritul ăsta de Alex Macedo?)

... precum Cornel care, m-a sfătuit, ajutat cât şi cum a putut, când a avut ocazia şi timpul i-a permis...

... precum Piti şi Mariana care, cu amabilitate mi-au cărat, ca al treilea pasager, kilogramele într-un drum dus-întors către... hăt... Poiana Braşov, la prima întalnire AmFostAcolo...

... precum Ionescunic, care, şi-a făcut timp şi mi-a dat nişte insight-uri cu şi despre insulele greceşti...

... şi acum, precum Nicu Creivean care m-a salvat pe ultima sută cu GPS-ul lui!!... adevărul e ca nici nu am apucat să-mi termin... polologhia mea de frază, ca rugaminte că, Nicu a zis: “Ţie urgent? Dar... Se poate!?! Cum să nu! Fac ce îmi stă în putinţă! ”

Dacă nu aveam aparatu' ăla pe parbriz şi mi-aş fi început concediul sub semnul nervilor, sigur, aş fi fost făr'de chef şi sictirit să “cutreier” cât de cât Austria şi această poveste cu Mondsee nu ar mai fi existat!

Gesturile mici sau, mă rog, medii, duc la o prietenie mare!

Da... cum spuneam... o altă faţetă a prieteniei...

Pe... oricând!

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de Alex_Macedo in 23.09.11 22:13:04
Validat / Publicat: 23.09.11 23:21:06
VIZUALIZĂRI: 4209INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Suedia, Norvegia, Danemarca, Germania, Austria, Franta, Italia, Spania, Olanda, Belgia, Elvetia, Egipt, Turcia, Slovenia, Ungaria...
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
39 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alex_Macedo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Faraoanen Sie bitte im dem front...adica... unde am baut o bere !!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 79150 PMA (din 64 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

39 ecouri scrise, până acum

webmaster15 [23.09.11 23:20:24] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

webmaster13 [23.09.11 23:34:57] »

Nu credeam ca voi scrie acest lucru... dar am impresia ca atasarea unei melodii aici ar fi in plus! Aceste impresii sunt pur si simplu perfecte! Damm it!

Alex_Macedo [23.09.11 23:44:00] »

Webmaster13!!! Tu stii sigur ce sa atasezi!!... stii ca, intoteauna am avut incredere, de-a lungul timpului, in tot ce ai simtit sa transimiti, in acord cu review-ul in cauza!... pentru ca... intr-un fel... asa am simtit si eu!!

Alex_Macedo [23.09.11 23:50:05] »

Webmaster15!... dar... asta... e o simpla povestire... nu stiu daca chiar e un ghid (acuma... stii ca ma bucur da', nu spun la nimeni!), intre noi fie vorba...

Oricum... ITI MULTUMESC!!

santana* [24.09.11 00:18:32] »

Faraoane, dacă se întâmplă cumva să mă dea aştia afară de la servici că nu-mi scrisei cele două cronici de meci - eu sînt specialistul în egaluri chinuite - o să le spun că tovarăşul Ramses a scris iar pe afa.ro. şi sper să primesc în dar doar cartonaşul galben - am la "galbene" la viaţa mea că ar trebui să cadă, biblic, şi pe capul copiilor... Să nu fii supărat pe amicu Creivean care vroia să-mi dea şi mie GPS-ul din dotare... Bine că am refuzat! Şi acum eram în unicul giratoriul din Thassos. Vorba amicului nost' de la Ploieşti: 900 de PMA, la două mîini, că nu mă pot abţine!

Alex_Macedo [24.09.11 00:50:53] »

@santana

Ai prea mare valoare ca sa fii dat afara ) ! Cine nu iti apreciaza scrieriile, inseamna ca nu a ajuns sa intelega ce inseamna POVESTEA si cum isi parcurge ea drumul, prin vorbele tale, catre publicul larg!... nici ca-ti pasa tie de cartonase! La cum si cat te cunosc, banuiesc ca, nici basca, nu's permite sa spuna, ce dureri are!... si amicul Creivean... s-a gandit sa faca numai bine... altfel... eram si eu un sens giratoriu in apropiere de Salzburg!

station5* [24.09.11 09:21:05] »

alex, am votat cu tot dragul ptr addendum...

dada, subscriu intr-u totul! si eu trebuie sa-i multumesc lui creivean (multumesc!) - unul din "greii' acestui sait (cum frumos s-a exprimat cineva). creivean mi-a dat un exemplu despre cum poti stimula potentialul unei persoane fara a-i critica o prestatie modesta, asa cum a fost primul meu articol pacat ca nu am rabdare sa aplic si eu strategia echipei pe care o conduc

@creivean sa nu crezi ca am uitat de ciolanul acela !

sev7 [24.09.11 09:21:16] »

IN SFIRSIT!!!... ca "scump mai esti la vedere"..., dar si cind "te vezi"...

Excelenta "povestea ta" (caci da, review-urile tale sint adevarate "povesti adevarate"). Ma intrebam (eu pe mine insumi) intr-una din zile: "da' Alex... unde e Alex? ".

Am tot incercat sa te adaug la "user-i urmariti" (dar imi tot spune "in curind"--aviz webmasteri), asta ca sa nu cumva sa pierd vreun review-u de al tau. Ma bucur pentru vacanta voastra si sper sa nu fie doar atit...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Michaell [24.09.11 10:25:33] »

mi-a placut mult cum ai scris. un vot f. bun de la mine.

acea eva pe care o amintesti intr-o poza, nu a fost austriaca ci nemtoaica, mai bine zis bavareza. tatal ei a fost invatator si au locuit in münchen. casa parinteasca mai exista si in ziua de azi... ca defapt si casa/locuinta sotului ei ,,renumit,, in centru münchen-ului.

da aceste orasele par foarte idilice si uitate de timp. ai impresia ca aici inca totul este ok si nu exista frecusurile si probleme ca in alta parte. te sigur eu ca nu este nicidecum asa... din contra... -

creivean [24.09.11 11:12:16] »

Hmmm... cu ce să-ncep!

Cu faptul că, am savurat cu nesaţ noul review/file din poveste, scris de autorul meu preferat pe AmFostAcolo. Şi cu bucuria mea că sunt considerat prieten, de un tip precum Alex (deosebit de spumos şi-n viaţa de zi cu zi).

Cu faptul că, aşteptarea a meritat şi că sunt sigur că-n tolba ta, Alex, mai sunt măcar câteva povestioare la fel de bune. Pe care le aştept într-o cadenţă rezonabilă (asta că tot mă plângeam zilele trecute de un user cu o cadenţa de zeci de scrieri pe zi, iar zilele astea ne-am umplut iar de festivaluri despre caşcavele, turme de bivoli şi alte năzbâtii).

Deci, prieten drag, nu-i nici o grabă (uite io' nu-s capabil să-mi scriu nici măcar review-urile din concediul terminat de aproape 2 luni ().

Acum, cu GPS-ul, io' cred că a amuţit când a văzut pe unde-l duci Cu toate că, GPS-urile mele sunt mult mai plimbate decât mine.

Şi... d-aia nici nu l-am cerut înapoi, poate te mai ajută şi cu alt prilej, măcar la fel de bine

@santana

Tu încă n-ai înţeles! Io' am vrut să-ţi dau GPSu', ca l-a întoarcerea din Grecia, să ajungi acasă pe traseul cel mai scurt. Cel prin Oradea Numa' aşa ne-am fi vazut şi noi. Că, la anu' voi retrogradaţi, iar Bihorul, merge-n liga lu' Mitică şi iar n-avem, prilej a ne vedea.

Dar, speranţa moare ultima.

@station5

Mai noul meu prieten. Te/vă anunţ cu plăcere că-n vara asta mi-am cam dat din kile jos. Dacă mă mai consideri unu' din greii saitului, pentru tine mănânc ş-un pui fript, d-apăi un ciolan la Stop Vendeglo

Apropo, am recitit acum acel prim ecou evocat de tine mai sus. Mă bucur din suflet că l-am scris. Am simţit că ai potenţial şi că aderarea ta la această comunitate este una de bun augur. Şi... mă bucur că nu m-am înşelat. Văz' că review-urile tale, au fost precum o muză pentru bunul şi dragul web13

@all

Urmăriţi peste tot marca Alex_Macedo. Rezultatu-i garantat. Pe onoarea mea.

Şi... vorba lu' Alex: Pe oricând...

Flaviu [24.09.11 11:53:02] »

@ Alex Macedo

Dom'le, când văzui că a apărut pe AFA un review de-al matale, era să-mi scap Activia din mână - că io asta beau dimineaţa, cică curăţă foarte bine maţele... cerebelu' încă n-am aflat cu ce se curăţă, cu alcool probabil - din cauza emoţiei ce mă cuprinsese. Ştiam că voi savura lectura prin toţi porii... şi aşa a fost. Îţi mulţumesc pentru asta şi aştept continuarea.

O zi frumoasă şi spor la... ce vrei tu!

P. S. Mă gândeam ca astăzi să o iau pe Getuţa gepesista şi să trag o fugă până la Oradea dar mi-am adus aminte că şi asta a mea e cam dezorientată în spaţiu de felu' ei aşa că am renunţat. Chiar n-aş fi vrut să ajung, din greşeală, pe la cine ştie ce Festival al Parizerului de prin Craca de Sus. Nu că n-aş nimeri Oradea şi fără ea dar mă gândeam să am şi eu o companioană care să-mi mai explice una, alta, prin centru... înţelegi cum stă treaba.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
marius gaudi [24.09.11 12:05:54] »

Ce poti sa mai spui? Tu poti sa ne duci cu gandul si in cartiere sarace ale Bombayului, ca tot o destinatie de vis ni se va parea!

Tot mai bine e la noi ca nu-s autostrazi (sau autostrade, vezi daca n-avem), asa poti sa te intorci oricand, nu ai senzatia ca te tot duci... nicaieri.

Eu propun sa punem mana de la mana si sa -ti acordam un wildcard la plimbari prin Europa, sa aflam si noi cum se mulge calul...

Cred ca esti un zeu pentru faraoana!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
ileanaxperta [24.09.11 12:30:53] »

Alex, draga, tu chiar vrei sa ne "dovedesti" pe toti?? Eu stiu ca "am ales" sa mooor de raaas, dar nici chiar acum si aici, pe AFA!! )) Mai am inca multe de facut (sa scriu si aici... printre altele), mai doresc sa calatoresc... Deci, te rog, fii milos cu noi, muritorii de rand ce-ti citim mereu cu placere crescanda (pt. mine, cel putin!) ineditele tale scrieri.

AmFostAcolo si eu, prin imprejurimi si stiu ce vrei sa spui... toata zona este de vis... nu frumos... ci fabulos (ca sa rimeze... intelegi...)

Sincera sa fiu, I'd like to live here... not to die... so help me God!!! )

Si cata dreptate ai! in ziua de azi, parca mai mult decat oricand, PRIETENIA este cea mai de pret realizare a omului, este starea de bine, cu tot ce cuprinde ea (Iubire, Siguranta, Ajutor, Respect, etc) pe care cel de langa tine, adevaratul prieten, ti-o daruieste neconditionat, este de fapt liantul ce uneste vieti... am multe idei dar nu este locul de filozofat...

Numai bine tuturor! (prieteni sau dusmani

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
station5* [24.09.11 12:46:04] »

Creivean, greutatea pe acest site nu are legatura cu cantarul din baie deci ciolanul va fi un pui! muza bunului nostru web13 (grija cum vorbiti destpre el in presenta mea ) este tocmai subiectul addendumului lui alex: prietenia! Zi faina tuturor!

crima [24.09.11 18:46:25] »

Now... whereeeee the fuck are we?

... zilele astea ne-am umplut iar de festivaluri despre caşcavele, turme de bivoli şi alte năzbâtii

Propunere de review, pardon, fond muzical:

Doua fire, doua paie,

Mi-am pus gresie in baie,

Stau in maini si tund o oaie,

Fac omleta in tigaie!

Cassa Loco - Vand fan

P. S. NU puteam sa trec pe acilea fara sa acord 900 de PMA-uri... aaa, nu asta am vrut sa spun/scriu, ah, da, mi-am amintit: pentru bucuresteanu' oradean (sau invers): Hai Steaua!

Nu dati cu pietre, vorba iepurasului, vorbeam si io' prostii... )

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
TraianS [24.09.11 21:02:27] »

Maestre bine ai revenit. Am ajuns seara pe la calculator si am dat de reviewul matale dar nu l-am citit. L-am votat, dar de citit il citesc maine dimineata...

Sunt patit. In alta seara citisem un review de-al tau si am ras juma de noapte singur ca prostu, de zicea nevasta-mea ca-s nebun.

Tre sa dorm in seara asta: D

Alex_Macedo [25.09.11 02:00:42] »

@station5

....ma bucur ca subscrii !....spre ca si reviewul ti-a placut si nu numai addendum-ul )...glumesc....iimportant e sa citesti ceea ce ce iti place....pentru ca, in definitiv, asa fac si eu !!...creivean, merge pe o chestie de constructivitate, anume critica pozitiva !

....oricine se aseaza si scrie pentru prima oara un review, are si niste greseli inerente sau nu e familiarizat, sau scrie in stil MIRc, sau are tendinta de a scrie ca pe telefonul mobil cu prescutari ce merg mai mult pe sunet, decat pe cuvantul in sine. Vezi stilul folosit cu litera K, in loc sa fie folosit, normalul, mai ales in scris, CA. Evident nu e cazul tau, dar a fost cazul meu, cand am pus primul meu review pe AFA dar, m-am reglat din mers...

S'auzim de bine !...si mersi !

@sev7

Stiu ca tot timpul...acolo undeva.....esti tu, sev7 si ma citesti, INTODEAUNA!! Este important sa fi citit, pentru ca valoarea nu o dai tu, cel ce scrie ci, intodeauna cel care te citeste. Cititorul are doua optiuni simple : Imi Place sau Nu-mi Place ! In cazul tau, sper, in ceea ce ma priveste, sa fie intodeuna Imi Place !

Multumesc mult sev7 !!

@Michaell

Mersi de vot stimabile ! In ceea ce priveste....

acea eva pe care o amintesti intr-o poza, nu a fost austriaca ci nemtoaica, mai bine zis bavareza. tatal ei a fost invatator si au locuit in münchen.

...este vina mea pentru ca in poza respectiva cu, cafeneaua Braun, trebuia sa adaug un (....cum se spune in limbajul, mai nou astazi), emoticon, care, sa dea ideea de pamflet. Sa se inteleaga ca de fapt, eu faceam referire la un anumit popor care, a fost si o stim si din istorie, la locul potrivit, la momentul potrivit si cu banii potriviti si au stiut tot timpul mai bine decat noi, celalti muritori ca, de fapt, banii au miros !! Au stiut tot timpul sa i-a mirosul banului !....si cred ca alaturi de chinezi, conduc, ceea ce noi numim, Lume !!

da aceste orasele par foarte idilice si uitate de timp. ai impresia ca aici inca totul este ok si nu exista frecusurile si probleme ca in alta parte. te sigur eu ca nu este nicidecum asa... din contra... -

Ghenau ! Sunt convins ca asa este !...si la noi, cand vin strainii stau si se minuneaza ce idilice sunt unele sate, nestiind poate ca, cu doua zile in urma doi frati si-au dat cu sapa'n gura, unul, altuia pentru ca, unul din ei si-a mutat gardul cu 10 centimetri mai mult in proprietatea fratelui sau si de aici pana la omor, a fost chestie de minute ! Eu am povestit din perspectiva turistului care ajunge intr-un loc care'l bine dispune si care ramane pe retina cu imaginea si nu viata de zi cu zi a locuitorilor, oricare ar fi ei, din orice acel loc. Stim cu totii ca, oricat de frumoasa este o padure are si uscaturi ! )) S'auzim numai de bine !!

@creivean

Multumirile nu ajung, pentru cati nervi am putu sa salvez, stand linistit ca pot sa ajung in orice proximitate, din locul unde locuiam si s-o plimb pe faraoana, avand ajutorul tau. Sigur...as fi gasit si fara....dar, pierdeam si mai mult timp, plus ca in concediu vreau sa fiu relaxat, nu ...explorator !

Vezi ca degeaba ai dat kile jos, ca si eu am dat ceva.......ca, avem ceva bere de baut...acum cat mai e cald !

Sa ne traiesti si MULTUMESC MULT, DOMNULE Creivean !!

@Flaviu

...cum dom'le ?...tu..clujean fiind, iaurticaresti Activia cand ai lactate de Napoca?...dar...daca ai savurat lectura....asta era important ! ...si vezi ca stam aproape relativ....si o intalnire trebuie, totusi intr-un viitor....si sa curgaaaaaaaaa spritul !....sau ce vrei tu, maestre Flaviu ! alea cu....Festivale....tip Targul Zgarciului sau Festivalul "Boticului" de Porc...recunosc, nu sunt nici pe placul meu.

O zi cu spor la toate nivele, iti doresc si eu si multumesc mult !

@marius_gaudi

)))))).....hai, ca m-ai omorat ! Sincer,...nici eu nu vreau sa stiu cum se mulge calu'

In ceea ce priveste faraoana, sper sa ai dreptate......si la modul cum se prezinta treaba....cum dispar p'undeva, vreo 10 minute, dispera ca nu-i place singura si cade'n plictis ! )))....

@ileanaexperta

Saru'mana si mersi mult Ileana noastra cea plimbareata !! Stiam ca vei rade si asa te si stiu, zambareata ! Ramai asa cum esti !

Sincera sa fiu, I'd like to live here... not to die... so help me God!!!

ai dreptate !.....si eu as fi vrut sa traiesc...acolo....dar era la modul ca, cand oi fi si io mos....daca apuc sa ajung mos ! )

Numai bine tuturor! (prieteni sau dusmani

Subscriu !

Mersi ca ai "trecut" pe la mine, Ileana !

@crima

)))))))))))))))))))))))))))))))

Nu dati cu pietre, vorba iepurasului, vorbeam si io' prostii... )

Culmea....ca nu vorbesti prostii !! Hai Steaua !

Mersi mult, Cristi !!!

@TraianS

Traiane, Traiane.....intelept.....le-ai gandit tu, intr-un fel sau altul....dar, daca ai ras juma' de noapte, inseamna ca ajuns unde trebuia povestea ! Mersi mult pentru tot si aici includ si info-ul pretios cu si despre Londra !

....si Noapte buna !...dar , maine sa-mi scrii un ecou sa stiu daca ai ras....glumesc....

See you around !!

@all

Tuturor din caseta de vot : va multumesc ca ma cititi si ca fac parte, intr-un mic fel din viata voastra, asa cum voi faceti parte din a mea !!

Vacante cat mai placute si pace'n suflet !

PE...ORICAND !!!!

station5* [25.09.11 08:19:21] »

Alex recunosc ca abia acum am citit si articolul, de aceea am votat initial numai addendumul, care mi-a sarit in ochi la prima deschidere a articolului tau. Oboseala si "mood"-ul in care eram atunci parca nu erau compatibile (repet: atunci!) cu stilul tau efervescent, vesel, pozitiv. Imi propusesem sa-l citesc ulterior si acum, dupa ce l-am citit, regret ca nu mai pot vota odata, de data aceasta ptr articol si ptr mesajul din spatele cuvintelor (unul din ele): "iubiti/apreciati natura".

Felicitari pentru felul tau de a fi si de a gandi!

Raman cititorul tau fidel

p. s. astept aprecieri ptr eliminarea din textul de mai sus a stilului MIRC prescurtarea "ptr"nu se pune... ai rabdare, imi trebuie timp

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Michaell [25.09.11 10:08:07] »

@ A. Macedo

imi place cum gandesti, fiindca exact asa este.

Fiind de loc din frumosul oras medieval Sighisoara, ma minunez de multe ori cintind review-uri postate de turisti si fosti vizitatori care, din felul cum descriu ceea ce ia intimplinat in oras dar mai ales in frumoasa cetate, chiar ca ai impresia ca (iei) sunt si au ramas cu impresia/parerea ca, acolo totul este mai idilic, mai linistit, mai civilizat, etc... decit la iei acasa, de ex. in forfota bucurestiului.

ei, eu am trait acolo 27 de ani si pot spune cu siguranta ca nu este deloc asa. mitocania, betia, hotia si minciuna se simt si acolo ca acasa. unde mai pui ca, fostii militieni care au batut in pivnitele militiei de atunci, turnatorii, procurorii, se plimba si iei pe centru sau stau la o cafea in cetate si sunt ,,a part of this beautiful town ,,

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
magdalena [25.09.11 10:36:44] »

Prietenie. Rarisim dar, există!...

Exista, intr-adevar, si din fericire pentru mine, pot spune ca am prieteni cu care nu apuc sa stau la taclale pe la vreo terasa, cu care ma vad f. rar si numai la evenimente, pentru ca timpul s-a reinventat si umbla brambura, dar care la un simplu apel sunt alaturi de mine oricum, oricand si in orice fel as avea nevoie...

Pe langa ei, sunt si cativa de pe AFA, pe care aici i-am cunoscut si care, surprinzator pentru zilele noastre, isi ofera constant ajutorul, sustinerea, chiar daca in unele lucruri ce par marunte la prima vedere.

Uneori si "gesturile mici" fac diferenta...

Alex_Macedo [25.09.11 13:02:37] »

@station5

... dar... nu... sincer nu faceam referire la tine ci, pe bune, chiar la mine care, dintr-o obisnuinta... nesanatoasa obisnuiam sa folosesc... Mirc-cisme! La tine nu am vazut si )), binenteles ca "ptr. ", nu se pune!! Im face placere, sincer, ca ma citesti! Fiecare review are in spate o munca care, nu e chiar usoara... asta, daca iti respecti cititorii!

See ya'!

@Michaell

... ma bucur ca suntem pe aceasi lungime de unda! Sighisoara este unul din orasele care, incearca sa ne reprezinte, in fata turistilor straini cu o cu totul alta imagine, decat cea bine cunoscuta de... mancatori de lebede! Pentru ca asa functioneaza lumea: cand faci cateva lucruri bune stiu cativa care te inconjoara sau un cerc restrans, cand faci un singur rau, stie toata lumea!!

@magdalena

sunt si cativa de pe AFA, pe care aici i-am cunoscut si care, surprinzator pentru zilele noastre, isi ofera constant ajutorul, sustinerea, chiar daca in unele lucruri ce par marunte la prima vedere.

aici, ca exemplu, pe AFA, noi toti avem un hobby comun, calatoria si locurile noi! Un hobby cu, costuri ridicate la care ai nevoie neaparta de documentare, inainte!

Prietenia dezinteresata este extrem de importanta, mai ales cand vrei sa te documentezi si sa afli cat mai multe detalii pe AFA!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
dorgo [25.09.11 13:12:55] »

@magdalena...

apropos de

"Prietenie. Rarisim dar, există!... " stii ce zicea un filozof? ca prietenia exista doar intre doi barbati sau doua femei... daca e vorba de prietenie de tipul barbat-femeie, ea sau e dragoste sau nu exista deloc...

station5* [25.09.11 13:26:14] »

alex!!! esti absolut FA-BU-LOS!

tocmai iti citesc articolele si rad cu lacrimi! chiar ma chinui sa memorez cateva "texte" din articolele tale ca sa te citez in diverse imprejurari ptr amuzament ;

doamne, alex! iti multumesc! ne-ai inseninat ziua si ne-ai creeat un tonus pozitiv cum rar avem ocazia sa ni se intample!

ma intorc la lectura, ca nu le-am citit toate!

see ya'!

da-l incolo de scris elevat ca acuma n-am rabdare

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
creivean [25.09.11 22:08:52] »

@Flaviu

Acum, la Oradea sunt o mulţime de festivităţi, zilnic câteva, deoarece se desfăşoară Toamna Orădeană, ce va cuprinde printre altele şi Târgul Pălincarilor între 30.09 şi 02.10 (unde invitat de seamă, al meu vei fi tu). Am să-ţi arăt eu frumuseţile oraşului, de nu-l vei uita. Promit. A, ar fi indicat să ajungi la Oradea cu trenul, că pălinca nu iese uşor din organism...

@crima

După cum vezi, dacă dai click pe saitul de mai sus, sunt atâtea manifestări zilele astea la Oradea, că de m-apuc de scris, despre fiecare, fac şi io' milionu' de puncte... dar, parcă nu merită să cobor atât ştacheta, de dragul cadenţei, după cum îi spuneam zilele trecute unui user trecător pe saitul nostru...

@ileanaxperta&@magdalena

Amândouă ştiţi că avem cu toţii pe sait simpatiile (şi chiar prieteniile) noastre (eu de obicei citesc cam tot/votez ce-mi place/comentez când am ceva de spus), dar precum în viaţă, sunt oameni care nu ne apreciază, cu toate că nu le-am făcut niciodată vreun rău.

Dar, păcatul lor va fi...

@Alex_Macedo

Cunoşti deja, prea bine că orice întâlnire/convorbire cu tine îmi ridică starea de spirit. Prietenia dintre noi, ştiu că este în afara oricăror interese meschine.

Îmi cer scuze că ţi-am poluat review-ul, dar, cum ziceam mai sus, când am ceva de spus, o spun şi în plus, doream să anunţ şi debutul în forţă al Toamnei Orădene, o manifestare care pe mine mă face fericit în fiecare an şi-mi dă motive să mă mândresc că-s orădean...

Alex_Macedo [26.09.11 08:06:26] »

@creivean

Îmi cer scuze că ţi-am poluat review-ul

Tu??? ... Niciodata!!! Stii tu ca n-am eu... baiuri d'astea!!

magdalena [26.09.11 08:17:31] »

@Alex. Macedo+@creivean, poate am fost inteleasa gresit, eu am surprins gesturi si ajutor de la membri AFA care nu au legatura cu turismul sau cu AFA, la asta m-am referit in fraza pe care ai citat-o...

@dorgo, intre un barbat si o femeie e o filozofie intreaga, dar crede-ma, exista si doar prietenie pura, parol!

Pami CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA [26.09.11 14:50:10] »

ma Alex, mai da-mi si mie cate un ghiont cand postezi ceva nou... cateva minute de ras in hohote nu-mi strica nici mie: -)

motaneata [27.09.11 11:29:03] »

@Alex_Macedo,

Am citit tarziu review-ul despre Mondsee, dupa ce incepuse-si sa le raspunzi colegilor. De aceea, si nu numai (vei vedea mai departe), pe moment am renuntat sa postez si eu un ecou. Stiam ca ecoul este cea mai buna recunoastere a muncii unui user, dar conjunctura clipei m-a determinat sa fac un pas inapoi. Ce s-a intamplat de fapt?

Inainte de a vedea "MOND-See... it to belive it! "tocmai scrisesem si eu un review despre frumoasele zile pe care le-am petrecut in Austria, acum, in septembrie. Review-ul meu se numea 8 zile in Carinthia. Scriu rar, dar nu pentru ca nu am timp, ci pentru ca sunt mai degraba adeptul lui "putin si bun" decat "mult, prost si... fara rost". Nu stiu daca este perfectionism, sau vanitate, sau, doamne fereste, un inceput de paranoia, dar mi-ar place ca review-urile mele sa fie "de referinta", asa cum sunt ale tale, Alex, chiar daca avem stiluri diferite. As vrea ca saitul sa aiba o rubrica "Review-ul zilei", sau "Review-ul saptamanii', iar review-ul meu sa fie acolo. Un review slab m-ar descalifica, ar insemna lipsa de respect fata de colegii mei si fata de mine insumi.

Ca si tine, am petrecut zile frumoase in Austria. Mi se paruse ca am scris un review bun. L-am mai "pieptanat" inca o data si, inainte de a-l "trimite" am cercetat locul unde va apare. Am intrat pe "Austria" si atunci am vazut review-ul tau. L-am citit. Excelent. Har, umor, talent. L-am recitit pe-al meu: zero. Nul. Autocritic, m-am mai uitat inca o data la el: era departe de a fi "review-ul saptamanii", asa ca tasta "delete" mi-a aparut ca o izbavire.

Nu-mi pare rau pentru gestul meu. Am speranta ca, pana la iarna, voi putea sa scriu din nou "8 zile in Carinthia", de data asta mai bine. Nu vreau sa par patetic, dar cred ca toti avem datoria sa scriem bine, fara balarii si prostii inutile.

Austria este o tara in care, asa cum bine spunea @ileanaxperta, mi-ar place sa traiesc (nu sa mor). In 1991, cand am vazut aceasta tara pentru prima data, imediat dupa vama era o pancarta, in limba germana, care suna cam asa: "Austria, tara in care merita sa traiesti". In fiecare an merg acolo cateva zile ca sa traiesc si eu, macar un pic.

Dupa care ma intorc in Romania si mor, putin cate putin, in fiecare zi!

Alex_Macedo [27.09.11 15:19:27] »

@motaneata

Phhhuuuu... sincer... m-ai dus spre o stare de mutenie... asa ecou care, vine din... rarunchi... din diafragma, este ca un pumn in plex!

Sincer, nu ma asteptam la atata franchete si in acelasi timp sa scrii cu atata... PRIETENIE!! Eu te urmaresc si citesc, de cand ai inceput sa asterni "pe hartie" si nu am lasat, niciodata vreun ecou pentru ca... totul era bine pus la punct, fragmentat la locurile potrivite si un ecou anost tip: "Bravo, traiti-ar" sau altceva pe aceasi linie, ar fi stricat tot ansamblul! Dar, tu esti tu, scrii ca tine si STLUL tau va ramane pe site si asta NU TI-O POATE LUA NIMENI!... si in mintea mea de multe ori stand cu ochii inrositi, in urmarirea atator review-uri, in rarele momente cand tu erai pe burtiera verticala, cea cu expunere pentru toata AFA, spuneam in mintea mea: ... "Uite cum muncesc anumite suflete si se "lupta", cu asezarea cuvintelor, cum e motaneata, care scrie rar dar bine si nu are parte de o particica de glorie muncita! Pacat ca a scris si nu avem pe site Reviewul Saptamanii"

Imi pare rau ca nu ti-am scris asta intr-un ecou... cred ca era cel mai potrivit!

In cea ce priveste delete-ul unui review... mai bine lasa-l sa se odihneasca 2-3 zile si revii... mai retusezi. Ati sterge propriul tau review este... cum ai da foc la o carte! El te reprezinta, a pornit din sufletul tau si va trai mai departe pentru ca si tu, la randul tau ai trait "in el", ca sa nu mai vorbesc ca te reprezinta ca persoana, fire si suflet!

Esentialul nu este sa scrii, ci sa scrii cum trebuie cu respect fata de cei care te citesc, pentru a primi inapoi acelasi lucru!... si tu, motaneata, o faci FOARTE BINE!

santana* [28.09.11 07:58:11] »

Prietene Motaneaţă, acum am citit ecoul tău. Nu ştiu de ce cu tasta "delete" ţi-ai dat foc la valiză! În tot cazul să ştii un lucru: dacă reviewul tău ars nu ajungea să fie declarat "review-ul săptămînii", ecoul tău cu siguranţă este ecoul săptămînii în curs. D-aia îmi place mie pe afa!

roth [28.09.11 18:40:48] »

Toata floarea cea vestita a intregului apus a venit sa dea binete si sa lase-o semnatura pe al tau hrisov-poveste.

Crede-ma ca am luat dex-ul, cartea de algebra de a 3-a, tot ce mai aveam prin casa si nu am gasit decat un singur cuvant pe care sa ti-l pot adresa in acest moment

M U L T U M E S C

asta pentru clipele de relaxare si binedispunere pe care stii sa le creezi cu povestile tale.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Alex_Macedo [29.09.11 08:48:34] »

Avand in minte mai multe idei... sub tot felul de forme sau matriţe de concepere al unui raspuns la ecoul tau am gasit... nimic! Nimic, pentru ca, cu siguranta, unul din cele mai simple si elocvente cuvinte, pentru o munca depusa in folosul tuturor, va fi intodeauna...

M U L T U M E S C

Imi permit si eu acum, sa-ti spun acelasi lucru, imitand-u-te: M U L T U M E S C, Stimata Doamna!

Conteaza si are multa greutate un ecou scris, la fel sau poate mai mult decat un vot! Mai ales ca ecoul nu se mai contabilizeaza la modul cum era pe vremuri... si in consecinta tie si tuturor de mai sus, care si-au facut timp de o slova la povestea mea, cu riscul unei repetari obsesive, le transmit si lor, din nou, un mare...

M U L T U M E S C

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
santana* [29.09.11 08:52:15] »

Alex, am primit la mulţumescuri la viaţa mea că-mi vine să-ţi zic de la obraz: da' o bere nu dai şi matale?

Alex_Macedo [29.09.11 09:05:04] »

)))))))))))))))))))... se putea sa nu incalzesti, tu atmosfera??? )))))))))... cu mare placere, Maestre si o naveta!! Mai ales ca, poate, la cate avem de povestit, ne apuca noaptea!! Pacat ca sunt distantele astea care ne omoara... altfel, ne puteam aduna la ceas de seara... suflam in trompeta prin tara, ca sa dam de veste si poate-i luam si pe Creivean si Flaviu de la Cluj... Aoaleooo... vom sta ca la nunta... doua zile, daca ne adunam toti patru!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Ellada_sagapo [02.10.11 15:30:02] »

Un deliciu de review. Pentru mine care ajung sa il citesc intr-o zi de duminica vine sa imi faca weekend-ul mai... haios si mai frumos. Ti-as recomnda sa ii daruiesti faraoanei multe cutii cu crema antirid, ca sa ramana frumoasa si pe viitor. La cat imi imaginez ca rade la glumele tale ajunge sa faca riduri.

Astept cu drag si urmatoarea patanie, ca daca nu am timp de scris in momentul de fata, macar de citit din cand imi cand tot imi fac, ca nu o fi dracu' atat de negru!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
webmaster [02.10.11 21:30:24] »

@dorgo

Daca te-ai intors pe sait ca sa-ti vezi de treaba (de review-urile tale), inseamna ca ai inteles ceva din ultima suspendare. Si atunci prezenta ta pe sait poate fi de bun augur.

Daca insa, te-ai intors pentru dulcea razbunare la adresa unui user ce a adus la cunostinta echipei tehnice, modul in care te manifesti (si) pe PM, atunci prezenta ta pe sait o sa fie meteorica.

Alegerea-ti apartine si nu uita ca, in afara de talentul de a asterne pe "hartie" un review, aceasta comunitate are nevoie de useri cat mai toleranti cu parerile altora, ca-n fond suntem toti atat de diferiti.

Iar cand toleranta nu exista si se trece peste o anumita limita, este datoria echipei de webmasteri sa intervina cu decizii cat mai corecte, dar si ferme, pentru bunul mers al comunitatii.

In orice caz, nu pune la indoiala fermitatea de care putem da dovada, la numeroasele tale derapaje.

Ecoul de mai sus a fost sters, il consider ca fiind in masura sa incite la un flame inutil, pe acest excelent review.

@all

Va rog sa incetati ecourile off-topic. Multumesc!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
mecut [05.10.11 16:32:12] »

@ Alex Macedo

Am descoperit astazi rw. ! Eram in concediu cand a aparut!

Mi-a placut la nebunie expresia " litoralul macaronarilor ";

iubesc Italia si cred ca i se potriveste acest nume!

Un nou rw. pe cand?

Pe curand... nu-i asa!

sandrutza21 [25.10.11 22:26:24] »

Super review-ul si pozele!!

sandrutza21 [13.11.11 22:06:48] »

Hmmmm... nu pot sa ma abtin... incerc sa nu le citesc pe toate... am zis ca le voi savura periodic, adica in zilele mai "mohorate", pe post de pastila de inveselire... dar nu pot!!!

Am citit review-ul si satisfactia a fost conform asteptarilor. Vroiam sa il las pentru mai tarziu, avand in vedere ce intentionez sa scriu si eu unul de o excursie de prin zona. Sunt perfect de acord cu tine, in ceea ce privesc descrierile, dar nu pot omite sa mentionez ca cel mai mult mi-a placut comparatie facuta vis-a-vis de "neamul nostru numeros, harnic, mandru si falos" !! Ai fost bestial!!!

Sunt in asteptarea altor review-uri!!! Sper sa nu ne lasi prea mult sa umplem covoarele de saliva!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
18 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, crima, dorgo, Ellada_sagapo, Flaviu, ileanaxperta, magdalena, marius gaudi, mecut, Michaell, motaneata, Pami, roth, sandrutza21, santana*, sev7, station5*, TraianS
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0856850147247 sec
ecranul dvs: 1 x 1