ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.07.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bistriţa
ÎNSCRIS: 17.02.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Colibita, o zona turistica cu mult potential

Ilustrație video-muzicală
Antonio Dvorak -Humoresque
TIPĂREȘTE

Localizare: Ca localizare, lacul de acumulare Colibita se situeaza la poalele Muntilor Calimani, la o distanta de aproximativ 50 de km fata de municipiul Bistrita. Accesul se face din localitatea Prundul Bargaului, pe drumul ce se ramifica la dreapta, din centrul comunei, prin localitatea Bistrita Bargaului.

Informatii si date generale: Numele de Colibita vine de la satul cu acelasi nume, in locul caruia, in urma cu mult timp, s-a construit un baraj, astfel incat satul a fost inundat in totalitate. Acest lac are o suprafata impresionanta, in jur de 260 de hectare, cu o lungime de aproximativ 13 km. Intr-un capat al lacului se afla satul Mita iar in celalalt barajul. De pe baraj se poate vedea doar o mica parte a lacului iar pentru parcurgerea in totalitate a lungimii este necesar destul de mult timp.

Am fost de doua ori in aceasta zona, prima data drumurile erau foarte proaste, dar acum am fost surprins sa constat ca au intrat intr-un proces de reabilitare. Ma refer la drumul prin localitatea Bistrita Bargaului cat si drumurile de pe malurile ce inconjoara lacul. Pe malul stang al lacului drumul era intr-o stare foarte buna, fiind asfaltat recent, dar nu acelasi lucru pot spune despre cel de pe partea dreapta, care se afla intr-o stare deplorabila.

In apropierea barajului, in mijlocul lacului se afla si o insula, legata de malul stang printr-o limba ingusta de pamant, pe care este construita o pensiune (Vila Ana si Diana). Fiind asezat in locul fostului sat, pe fundul lacului sunt vizibile cateva ramasite ale vechilor asezari cat si a bisericii, marturii ale trecutului. Vara, cand este foarte cald si seceta, lacul scade iar in unele parti se vad varfuri de copaci. Adancimea acestui lac nu s-a putut masura niciodata, dar cateva indicii duc la concluzia ca adancimea ar fi una foarte mare si din pacate numarul celor pierduti in acest lac creste de la an la an, majoritatea din ei nefiind gasiti vreodata.

Zona este foarte frumoasa, situata intr-un cadru natural de exceptie, marginita de paduri verzi de brad si poienite pline de flori de camp. Aerul este bogat in ozon si iod, indicat pentru cei cu afectiuni cardiace si pulmonare. Pe malul drept al lacului din loc in loc se gasesc numeroase tufe de zmeura si fragi, de unde am cules si noi cateva. In capatul lacului, in satul Mita, zona este mai putin dezvoltata, padurile fiind mai sarace din cauza localnicilor care se ocupa cu taierea copacilor si agricultura, iar mizeria isi face aparitia in unele locuri datorita prelucrarii lemnului.

Locuri de cazare: De-a lungul lacului, pe ambele parti, zona abunda in cabane, case si vile, insa majoritatea acestora sunt private. Malul drept al lacului este mai sarac in unitati de cazare probabil si din cauza drumului greu accesibil. Pe malul stang se pot gasi mai multe pensiuni agroturistice. Fortati de imprejurari am stat doar o noapte la Pensiunea Lumina Lacului, insa nu pot spune prea multe despre facilitati si conditii. In cadrul pensiunii mai existau si cateva casute de lemn. Cativa proprietari de pensiuni si-au construit pontoane pe marginea lacului si ofera servicii de navigare cu diferite ambarcatiuni pe lac. Exista si cateva locuri unde se poate campa, dintre aceste doar una este special amenajata.

Agrement si trasee turistice: Pentru cei ce sunt atrasi de pescuit, pot practica acest sport, lacul fiind bogat in numeroase specii de pesti ca: caras, salau si clean. Daca ai „norocul” de a fi prins pescuind, va trebui sa platiti o taxa modica. Pentru cei cei vor sa faca o plimbare pe lac exista si hidrobiciclete ce se pot inchiria de la Vila Ana si Diana aflata pe insulita lacului, insa nu va pot spune daca sunt doar pentru cei cazati acolo sau si pentru alti turisti. In afara hidrobicicletelor, se mai pot inchiria si barci. In jurul lacului au fost amenajate si cateva trasee speciale, pentru a practica ciclismul montan.

Pe partea dreapta a barajului exista un traseu turistic marcat cu galben ce duce la Taul Zanelor, un lac format in mijlocul unei paduri de molid, aflat intr-o arie protejata, la o distanta de aproximativ 7 km de Colibita. Din satul Mita, pe un traseu turistic marcat cu triunghi albastru, prin padure, se poate ajunge pe Varful Bistriciorul (1990 m). Veti trece pe langa o cazarma militara unde este interzisa fotografierea. Un alt obiectiv turistic aflat la o distanta oarecum mica, de aproximativ 30 de km, este Castelul Dracula din Pasul Tihuta.

Va recomand o mini-excursie pe aceste meleaguri frumoase, ce merita mult mai mult promovate.

Daca se poate va rog inserati acest fond sonor:

http://www.trilulilu.ro/Cocobirlozaur/b4f7abecc11c30

## end review sc

[fb]
---
Trimis de libertango in 20.07.11 19:42:14
Validat / Publicat: 20.07.11 21:12:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în COLIBIȚA [BN].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 23397 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (libertango); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[20.07.11 21:11:58]
»

Daca se poate va rog inserati acest fond sonor

Done!

Admin
[20.07.11 21:37:09]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie

anadragusin
[21.07.11 00:25:13]
»

Superbe fotografii iar descrierea pe masura. Felicitari!

Admin
[31.08.12 07:42:20]
»

Mutat la rubrica "Descopera zona Colibita" (recent-creata pe site)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anadragusin
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Colibița:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057029008865356 sec
    ecranul dvs: 1 x 1