ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.07.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 22.07.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 7 nopți
prieteni
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
82.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Fire Fly Aparthotel3

Trei stele si nu prea

Ilustrație video-muzicală
muzica insulelor Ionice - Colaj 40 minute
TIPĂREȘTE

După un drum lung şi obositor, de mai bine de 30 de ore cu autocarul, am ajuns în sfârşit şi în Moraitika (impresii aici) în data de 28 iunie, în jurul orelor 16:00. Autocarul ne-a lăsat în staţia de autobuz de la intrarea în staţiune dinspre Benitses-Kerkyra şi de aici am mers pe jos însoţiţi de ghid, până la vila Fire Fly unde aveam cazarea. Vila se găseşte la 150 m de şoseaua principală iar drumul de acces, asfaltat, coboară până la plajă. La vilă am fost întâmpinaţi de Valentin, ghidul român care asigură asistenţă turistică pe insulă. Am primit fiecare câte un cocktail ouzo cu lămâie, răcoritor şi foarte bun după atâta căldură şi oboseală după care ne-a înmânat cheile de la camere.

Ne-am dus bagajele în cameră după care am revenit pentru o scurtă discuţie cu ghidul care a dorit să ne prezinte excursiile opţionale. Prima excursie, la Laguna Albastră, avea loc chiar a doua zi, plecarea fiind la 9 dimineaţa din zona portului, până unde aveam de mers pe jos cam 20-30 minute. Oboseala şi stresul acumulate şi-au spus însă cuvântul şi, deşi excursia părea atrăgătoare, nu îmi mai doream încă o zi cu program şi ore fixe de plecare. Pe de altă parte, rezervasem din ţară o maşină pe care trebuia să o ridic în cursul acelei seri şi timp de 3 zile ne propuseserăm să cutreierăm puţin insula. Detalii despre locurile vizitate, firma de închiriat şi preţuri voi scrie separat, am să prezint acum doar vila unde am fost cazaţi, cu punctele bune dar şi mai puţin plăcute.

Vila Fire Fly (în traducere licurici) este situată într-o zonă liniştită, în capătul nordic al staţiunii, foarte aproape de mare, cam la 5 minute de mers pe jos. Este înconjurată de o livadă cu măslini şi o curte generoasă. Are 16 camere şi este compusă din două corpuri unite de clădiri, primul corp având camere doar la etaj, la parter găsindu-se recepţia, bucătăria, taverna şi barul. Noi am fost cazaţi în al doilea corp, chiar în capăt, la parter, în continuare fiind clădirea în care locuiesc gazdele. Am avut camera nr. 5.

Parcarea pentru turişti se găseşte la intrarea în curte, pe partea dreaptă, deşi am văzut maşini parcate şi în spatele tavernei unde este şi umbră.

Fiind multă verdeaţă în jur, seara îşi fac simţită prezenţa şi ţânţarii dar, avertizată de reviewurile colegilor care au fost aici anul trecut, am avut un aparat pe care l-am pus în fiecare noapte în priză şi care s-a dovedit a fi foarte util. Într-o singură seară am uitat de el şi atunci am fost invadaţi atât de ţânţari cât şi alte insecte. Atenţie, regulamentul interior interzice anihilarea acestora pe pereţii camerei deci trebuie să recurgeţi la alte soluţii mai paşnice.

Piscina supraterană părea funcţională, era curată dar noi nu am folosit-o.

În livadă am mai văzut şi un fileu pentru volei, un hamac, la recepţie sunt şi ceva jocuri de şah, rummy, table dar timpul a fost prea scurt pentru a profita şi de acestea.

Camera era destul de spaţioasă doar spaţiul de trecere era cam mic, dar am rezolvat problema mutând măsuţa de lângă dulap pe peretele opus, lângă uşa de la balcon.

Mobilierul era simplu, din lemn vopsit în alb şi cuprindea: două paturi twin, două noptiere, un dulap suficient de încăpător cu câteva umeraşe, o măsuţă joasă, un scaun cu spătar şi unul jos. Căsuţa cu valori era fixată în partea de jos a dulapului, Ne-a prins foarte bine.

Televizorul, micuţ, cocoţat pe un suport la înălţime, avea doar programe greceşti dar am găsit şi un canal de filme unde se vorbea în engleză. Bateriile de la telecomandă erau destul de uzate şi au cedat cu totul după câteva zile, dar nu a fost nici un bai, ne-am dus seara la o terasă cu un program foarte frumos.

De o parte şi de alta a fiecărui pat era câte o veioză, funcţională, dar nu foarte la îndemână pentru că trebuia să te ridici din pat pentru a o putea folosi.

Camera era zugrăvită în culori plăcute, calde, asortate cu draperiile.

Pereţii erau decoraţi cu câteva tablouri cu plante uscate, destul de drăguţe.

Podeaua în cameră este din parchet laminat, în hol şi baie este gresie.

În cameră am găsit o singură priză simplă, seara scoteam din priză plita electrică sau televizorul pentru a putea încărca acumulatorii de la cameră.

Chicineta se găsea în holul de la intrare, vizavi de baie şi era dotată cu o plită electrică cu 2 ochiuri, un frigider cu congelator (fără uşă, ni s-a cam topit îngheţata), tacâmuri, 2 pahare înalte, 2 pahare de apă, 2 ceşti de cafea cu farfurioară, 2 farfurii întinse, o oală mare cu capac, o tigaie, un ibric mic.

Plita se încălzeşte puţin mai greu, noi am făcut doar câte un ceai dimineaţa.

Deasupra uşii de la intrare se găseşte şi aparatul de aer condiţionat, disponibil contra cost, noi nu am avut nevoie.

La chiuveta de la bucătărie curge doar apă rece, când curge… pentru că după două zile presiunea a scăzut foarte mult. Iniţial nu am acordat atenţie, era seara târziu. Ne-am mulţumit doar să ne spălăm fructele cu apă plată, sperând ca dimineaţa situaţia să se remedieze. Din păcate dimineaţa presiunea era şi mai slabă şi până la urmă apa s-a oprit cu totul. Cum ne grăbeam să plecăm în capitală, nu am încercat să investigăm problema şi am apelat din nou la rezervă de apă plată pentru a face un ceai. Din păcate seara, când ne-am întors, apa lipsea în continuare. Am vorbit atunci cu proprietarul care ne-a explicat că este o problemă cu apa la câteva camere dar că putem folosi două băi de la camerele de la etaj.

Băile erau curate şi apa curgea foarte bine, doar perdeluţele de la duş erau puţin rupte. Am aruncat o privire şi în camerele de aici, acestea erau mobilate şi decorate exact la fel ca a noastră dar mi s-au părut puţin mai mici.

A doua zi seara apa a revenit şi am scăpat de urcatul scărilor cu cănile de ceai în braţe.

Baia este micuţă, aerisirea afară, duşul are cădiţă cu perdea. Scurgerea este destul de greoaie, am folosit intens mopul din dotare. Mirosul de la canalizare era destul de persistent astfel încât am ţinut mereu geamul deschis. Boilerul încălzea foarte tare apa, trebuia neapărat potrivită, altfel te ardeai.

Uscătorul de păr a scos un fum urât în momentul în care am încercat să-l folosesc, nu chiar ca autocarul dar tot a trebuit să deschid toate geamurile să se aerisească. Cu ocazia asta însă am descoperit în dulăpiorul de la baie şi un pliculeţ de săpun pe care scria în româneşte.

Am avut în permanenţă la dispoziţie hârtie de toaletă, celelalte consumabile au lipsit deşi erau promise ca bonus dar pentru noi nu a contat întrucât aduseserăm cu noi tot ceea ce aveam nevoie. Am primit în schimb prosoape care au fost schimbate o dată sau de două ori, nu mi-am dat seama pentru că nu prea le-am folosit.

Curăţenie s-a făcut de două-trei ori, mai mult în baie, ocazie cu care s-a dus şi gunoiul.

Pe terasa camerei se găsea o masă cu două scaune din plastic. Aici am luat micul dejun în fiecare dimineaţă, sub privirea atentă a celor 3 sau 4 pisici extrem de prietenoase şi şmechere care profitau de orice ocazie pentru a intra în cameră. Nu se speriau nici de aparatul foto aşa că le-am putut imortaliza în diferite poziţii.

O surpriză mai puţin plăcută am avut într-o dimineaţă când în iarba din faţa terasei am văzut întinsă fără suflare o vieţuitoare mărişoară. Nu ştiu dacă avea legătură cu pisicile, acestea mi s-au părut destul de mofturoase. După acest incident nu am mai lăsat larg deschisă uşa de la cameră.

Pe terasă era foarte cald încă de dimineaţă, peste zi lăsam obloanele închise. În cameră atmosfera a fost totuşi plăcută, nici prea cald dar nici rece, nu am avut nevoie de aerul condiţionat. Nu mi-a plăcut însă aerul închis din cameră de care nu scăpam decât când deschideam uşa de afară.

Uşa de la balcon este din sticlă normală dar nu am avut probleme cu zgomotul, vila fiind destul de goală iar muzica de la restaurant se auzea doar dacă treceai prin apropiere.

La taverna Fire Fly am mâncat duminica la prânz, în rest fiind mai mult plecaţi, dar mâncarea a fost bună. Am comandat atunci meniul fix, în valoare de 9,5 euro şi care era disponibil doar pentru români. Acesta cuprindea o salată grecească mică, un fel principal la alegere, noi am comandat kleftiko şi pastitsada şi un pahar de apă/vin/suc. Din partea casei am primit o farfurioară cu pepene roşu, foarte bun.

Servirea a fost foarte bună, atmosfera plăcută, la celelalte mese mai erau străini care păreau şi ei destul de încântaţi.

Preţurile aici sunt în general cam la fel cu cele din staţiune, o idee mai mari decât la localurile gen fast-food care servesc aceleaşi preparate, nu pot face o comparaţie pentru că am preferat localurile tradiţionale. În general la Fire Fly un fel principal costă de la 7 euro în sus, acest meniu fix este mai avantajos.

Taverna are şi un bar, cocktailurile costau toate 3,80 euro dar nu mă pot pronunţa pentru că am băut doar vin roşu, bun.

În apropierea vilei, pe artera principală din staţiune, sunt o mulţime de magazine, baruri taverne şi alte localuri. Magazinele sunt bine aprovizionate, personalul foarte amabil, nu este o problemă procurarea celor necesare pentru micul dejun. De la magazinul Coop cumpăram dimineaţa pâine proaspătă, foarte bună, cu 80 de cenţi. Un iaurt mic era în jur de 1 euro, 200 grame de mezel feliat 2 euro, roşiile aproximativ 1,5 euro kilogramul. Apa plată este foarte convenabilă, până la 1,5 euro baxul de 6 sticle de 1,5l.

Plaja din apropierea vilei este frumoasă, cu pietriş şi nisip, există un podeţ din lemn pe care se poate merge de-a lungul plajei. Pe unele porţiuni plaja este mai îngustă, noi am făcut baie în faţa terasei Sea Breeze unde este mai lată. Intrarea în apă este lină, se adânceşte cam după 100 m. La mal este puţin pietriş dar în apă este doar nisip fin, fără pietre sau arici. Apa era foarte limpede, la mal am putut zări chiar şi câţiva peştişori.

Apa era destul de caldă, înainte de plecare, se încălzise chiar bine, am observat că este mai caldă cu 2-3 grade decât pe coasta de vest.

Vremea a fost superbă, fără pic de ploaie, nu se putea sta la prânz la plajă iar nisipul se încingea foarte tare, nu puteai merge desculţ.

Plecarea spre ţară a avut loc marţea, în data de 05 iulie. Am eliberat camera dimineaţa la 9:00 conform regulamentului şi am lăsat bagajele la recepţie deşi doar doi turişti din seria următoare au fost cazaţi la Fire Fly şi numai la 11 dimineaţa am aflat că autocarul urma să ne preia la orele 15:00. Cred că un program mai flexibil de eliberare a camerelor ar fi bine-venit, mai ales că în perioada în care am fost noi doar câteva camere erau ocupate. În această zi eu am încercat însă să profit la maxim de ultimele ore pe insulă şi am mai făcut o baie în mare şi o plimbare cu hidrobicicleta. Gustarea de prânz am luat-o la umbra măslinilor, în aşteptarea orei de plecare. Ceilalţi turişti nu au fost la fel de paşnici, fiind destul de nemulţumiţi de faptul că, pe lângă apă, unii nu avuseseră nici curent şi au fost ceva discuţii şi cu proprietarul care nu le-a permis să mănânce de la pachet la o masă situată în grădină dar care aparţinea de tavernă. Eu intuisem acest lucru şi am preferat de la bun început să mă aşez pe o rogojină în livadă unde era linişte şi am putut să mă odihnesc în voie.

Noi nu am fost afectaţi chiar foarte tare de condiţiile mai slăbuţe de cazare pentru că am stat destul de puţin timp în cameră şi de la bun început nu am avut aşteptări foarte mari, insula interesându-mă mai mult decât camera în sine dar dacă ar fi să compar condiţiile de la Fire Fly cu cele de la studiourile Hera din Skala Potamia/Thassos unde am stat de Paşte anul acesta, clasificat tot la 3 stele, aş spune că la Hera acestea au fost incomparabil mai bune, trei stele adevărate, la fel şi Hotelul Angelika din Limenas, cotat la 2** mi-a lăsat o impresie bună.

Voi acorda totuşi o notă mică la „cazare” din cauza problemelor cu apa şi la „servicii” din cauza întârzierii cu care a fost soluţionată problema. Aceste probleme rezolvate, cred că pot recomanda această vilă, cu condiţia să fie încadrată la o categorie mai modestă.

Va urma de-acum încolo partea cea mai frumoasă a vacanţei, periplul de 3 zile cu maşina la Paleokastritsa, Sidari, Roda, Pantokrator, Glyfada, Agios Gordis, Paramonas, Prasoudi, Lacul Korission, Palatul Achileon, Muzeul Scoicilor din Benitses, spectaculoasa capitală în stil veneţian, Kerkyra şi, nu în ultimul rând, excursia cu barca la Laguna Albastră.


---
Trimis de krondia in 13.07.11 10:49:04
Validat / Publicat: 13.07.11 12:18:55
VIZUALIZĂRI: 4751
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
30 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

30 ecouri scrise, până acum

sandu.53 CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.07.11 12:42:57] »

foarte multe informatii utile pentru noi cei care vom ajunge acolo! sper ca pana in septembrie sa remedieze defectiunile! multumesc mult pt. detalii si astept restul review-urilor!

mfiloteanu* [13.07.11 12:44:29] »

Poti sa fi mai explicita la ganganii si animalul surpriza?

krondia [13.07.11 13:13:19] »

Animalul pe care îl văzuse prietenul meu era o rozătoare mai mare ca să nu-i spun totuşi pe nume. Nu m-am apropiat de el pentru că mâncam, dar l-am văzut foarte bine. Seara a dispărut. În seara când nu am avut aparat au intrat în cameră şi câteva muşte, la baie de câteva ori am văzut şi molii iar pe terasă erau furnici. De furnici s-au plâns şi cei cazaţi la etaj.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
mfiloteanu* [13.07.11 13:23:27] »

multumesc pentru raspuns, o sa-ti spun in privat de ce am intrebat

Cristian_h CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.07.11 15:24:54] »

Si eu veneam tarziu doar ca sa dorm in camera, asa ca nu i-am acordat prea multa atentie, de fapt uitasem cum arata dar parca mai conteaza cand la usa asteapta sa fie descoperita una din cele mai frumoase insule grecesti!

Astept cu interes relatari despre tot ce ati vazut!

webmaster13 [13.07.11 15:52:18] »

am atasat aceasta coloana sonora, sper sa placa!

dorgo [13.07.11 18:10:00] »

@krondia... Vila Fire Fly (în traducere licurici)...

poate ca nu e vorba de licurici, ci insularii au vrut sa ne avertizeze ca pe-acolo exista zburatoare (fly) si incendii (fire)... ma intreb totusi, daca ai facut 30 de ore pana acolo, un week-end in Corfu ar suna cam asa... "dragi calatori, acum c-ati ajuns pe insula, va rog sa va pregatiti bagajele, ca peste o ora ne intoarcem acasa"

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.07.11 19:09:28] »

Eu totusi cred ca era vorba de o musca in flacari!

dorgo [13.07.11 19:44:13] »

... o musca in calduri...

krondia [13.07.11 19:45:44] »

@dorgo, la dus am făcut din Braşov chiar mai mult de 30 de ore, dar ce să fac dacă nu suntem şoferi de cursă lungă.

@Cristian_h, şi noi am fost mai mult pe fugă, la vilă ajungeam de obicei seara, cele mai multe poze le-am făcut înainte de plecare.

Cazarea nu a fost niciodată prea importantă în mine şi nu doar în Grecia, am încercat să fiu obiectivă şi să redau atât plusurile cât şi punctele slabe ale cazării, la rugămintea câtorva colegi care erau interesaţi de detalii mai recente.

Sper că nu i-am speriat (prea tare), deficienţele constatate de mine pot fi cu uşurinţă remediate dacă se doreşte acest lucru.

motaneata [13.07.11 21:50:11] »

Eu nu inteleg un lucru: foarte multi romani aleg sa mearga cu autocarul in Grecia, pentru ca li se pare ca drumul cu masina ar fi obositor. Dar cand coboara din autocar sunt franti, aproape paralizati. Articulatiile intepenite isi revin cu greu, probabil dupa doua zile. Dupa inca 5, inapoi in autocar si iar intepeneala. Ce excursie e asta?

M-am chinuit ani in sir sa-l conving pe cumnatul meu sa renunte la genul asta de excursie. In sfarsit anul asta a fost in Croatia cu masina. Acum a vazut si el diferenta, s-a jurat ca nu mai merge in excursie, cu autocarul, in viata lui. Masina inseamna libertate, mobilitate, relaxare. In plus poti sa-ti alegi ce hotel vrei, fara sa mai fii la mana agentiilor romanesti, care au contract cu doi proprietari de vile ieftine.

Iti pui bagajele frumos in masina, i-ai dat o cheie si-ai plecat. Nu depinzi de ora de plecare a grupului, nu esti nevoit sa suporti mirosurile si hachitele altora, vrei sa opresti, opresti, vrei sa pleci, pleci. La destinatie nu mai depinzi de masini inchiriate, ai mereu masina la dispozitie si, cand ai chef, ai si plecat sa vezi imprejurimile.

Nu trebuie sa eliberezi camera la 9 si sa stai ore intregi in asteptarea autocarului. Imi inchipui ce oboseala inseamna asta: sa stai 6 ore sa astepti autocarul si apoi sa mergi 22 de ore intepenit spre casa! Asta nu-i excursie, e supliciu!

Fara discutie, sunt si oameni care nu conduc, sau nu au masini. Acestia nu au ce face, nu au alta solutie. Dar cumnata-meu, care are masina si carnet de 25 de ani?

@krondia, cred ca gradul de satisfactie de 70% s-a acordat cu indulgenta. De regula oamenii sunt multumiti sau nemultumiti, 70% inseamna un compromis destul de greu de acceptat (in opinia mea).

krondia [13.07.11 22:04:20] »

@motaneata, ai si tu dreptatea ta...

krondia [14.07.11 16:21:57] »

În cursul zilei de azi am primit un răspuns de la agenţia de turism prin care am avut sejurul. Deficienţele de cazare semnalate sunt în prezent investigate, sesizarea mea fiind prima de acest gen în ultimul an de zile pentru vila Fire Fly. S-a luat totodată legătura şi cu firma prin care a fost contractat transportul şi s-a cerut un punct de vedere privind întârzierile şi sincopele din timpul transferului la Braşov şi care m-au afectat cel mai mult.

Este de apreciat efortul de remediere a acestor probleme şi sper şi eu să fi fost o experienţă singulară şi să nu mai aibă nimeni parte de astfel de peripeţii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
dianabzs [14.07.11 20:34:30] »

un review foarte echilibrat plin de informatii utile.

ma bucur ca nu am ales acest hotel anul trecut, daca il mai combinam si cu golden nests din agios gordis...

oricum, important este ca v-ati bucurat de frumusetea insulei.

p.s. sa inteleg ca este un hotel exclusiv pentru romani?

dorgo [18.07.11 05:33:20] »

@motaneata... corect... dupa ce-a scris @krondia despre transport, ne-am hotarat sa mergem si noi cu autoturismul in Corfu...

adria [19.07.11 13:08:11] »

"Trei stele si nu prea" este corect apreciat, dar, recunoaste, erau pisici pe ales, bune de pus pe sigla vilei. Am ramas cu ochii la bunatatile din farfurii, dar si aici parca asteptam sa zaresc o coada de pisica, ori ceva inlocuitor

motaneata [19.07.11 14:32:53] »

@dorgo, in sfarsit o decizie buna: veti merge in Corfu cu masina. Te vei simti extraordinar, te asigur, mai ales ca va conduce Dana (ca de obicei), iar tu vei sta ca belferul in dreapta.

Vazand cum au decurs ostilitatile in Thassos, as mai avea ceva de zis, daca nu e cu suparare: te rog sa n-o mai pui pe sotia ta sa-ti faca de mancare in vacanta, este si vacanta ei, daca ti-e foame faceti putin schimb de roluri, sau iesiti si voi la un restaurant

myosothis [22.07.11 23:20:16] »

Foarte bun acest review, cu informatii extrem de utile si interesante. As mai avea cateva intrebari: Plecarea din Bucuresti cam la ce ora este? Informatia "in jurul pranzului" pe care am citit-o in program este foarte vaga. Deci se ajunge a doua zi la pranz? Referitor la cazare, cum se repartizeaza camerele, se poate opta pentru parter sau etaj sau este deja stabilit dinainte? Voi pleca si eu luna viitoare acolo si ma intereseaza cat mai multe detalii.

Intr-adevar, Corfu este o destinatie care merita toti banii, am fost si anul trecut si acum as vrea sa vad ceea ce n-am reusit sa vad atunci. As vrea sa merg in excursia din Albania, stii cumva care este pretul excursiei? In afara de Paleokastrita, Canal d'Amour, Paxos - Antipaxos. As mai avea o multime de intrebari, dar ramane sa ma mai documentez si sa-mi fac un program in functie de informatiile gasite.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
dorgo [23.07.11 13:46:04] »

@motaneata... nu, nu... nici vorba de taverne sau restaurant!... mai sti ce zicea in urma cu 7 decenii un "sas" mustacios? ... femeia sa se ocupe de "kinder, kukhe, kirche"... adica de "copii, biserica si bucatarie", acolo e locul ei... in Corfu pe Dana am s-o las la cratita toata ziua si in fiecare seara am sa-i povestesc pe unde am umblat iar daca mancarea e buna, am sa-i arat si cate-o poza...

krondia [24.07.11 18:59:08] »

@mysothis, plecarea din Bucureşti era programată la orele 11:30 a. m. noi am plecat aproximativ la 12:30. Primul ferry cu care se poate traversa spre Corfu este la 8:00 sau 8:30 dimineaţa a doua zi. Noi nu l-am prins şi l-am luat pe cel de 11:30 din Igoumenitsa, traversarea durând aproape 2 ore, depinde şi cât de calmă este marea. La vilă am ajuns de-abia în jurul orei 16:00. Camerele cred că sunt repartizate din ţară, nu sunt sigură, nouă ne-a dat cheia ghidul din partea agenţiei care este în permanenţă prezent pe insulă. Excursia în Albania costa 38 euro/persoană la o agenţie din staţiune şi dura de la 07:50 la 20:00.

Sper ca zilele acestea să reuşesc să termin impresiile despre locurile vizitate în Corfu. Dacă te mai pot ajuta cu ceva îmi poţi scrie şi pe privat. Vacantă plăcută îţi doresc!

myosothis [24.07.11 22:29:16] »

@krondia, multumesc mult pentru aceste informatii, deosebit de utile. Va trebui sa-mi planific plecarea spre Bucuresti cu o zi inainte, ca sa nu am surprize.

Deja am trecut Albania pe lista, as revedea cu placere si Paleokastrita, pentru peisajele mirifice si drumul prapastios, marginit de chiparosii falnici, in spatele carora se ascund vile luxoase. Astept cu nerabdare si alte impresii despre locurile vizitate.

In ceea ce priveste cazarea, nu sunt o mofturoasa sau o pretentioasa, daca am un pat curat unde sa ma odihnesc si o baie acceptabila, celelalte mici inconveniente conteaza prea putin, dupa parerea mea. Oricum, programul va fi de asa natura incat voi pleca dimineata si voi reveni seara, nu vreau sa ratez niciun minut lenevind in camera. Cat despre "musafirii nepoftiti", am inteles sa ma inarmez cu pastile si spray pentru tantari, poate ceva pentru furnici? !! Iar pisicile sunt febletea mea, de-abia astept sa le cunosc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
krondia [25.07.11 11:26:31] »

@mysothis, eu am avut un singur aparat cu pastile împotriva ţânţarilor şi a fost suficient. Furnici nu am avut în cameră, doar pe terasă, pisicile veneau numai la noi, pe partea cu taverna, pe partea cealaltă a vilei nu le-am văzut, sunt drăguţe dar pretenţioase, în afară de carne nu prea mâncau altceva. Referitor la cazare, după cum am spus, lipsa apei curente timp de 2 zile a fost cel mai mare inconvenient dar sper că s-a rezolvat între timp. Ora exactă a plecării din Bucureşti o veţi afla cu 2 zile înainte, respectiv vinerea. Noi am avut ghinion cu autocarul dar seria dinaintea noastră pentru a nu ajunge prea repede la ferry a făcut popasuri mai lungi când a ajuns în Grecia. Oricum, înainte de ora 8:00 dimineaţa nu se traversează spre insulă.

myosothis [25.07.11 11:32:34] »

Sa inteleg ca vila are camerele dispuse si de o parte si de alta, toate au terase? care sunt cu vedere spre mare?

krondia [25.07.11 12:37:54] »

Camerele de la parter au terasă, cele de la etaj au balcon. Din reviewurile colegilor care au fost anii trecuţi am înţeles că se vedea marea de la etaj, noi aveam vedere doar spre grădina de lângă tavernă, terasa noastră era pe partea cu aceasta. Practic, la parter, camera are două ieşiri, cea principală şi uşa de la balcon, pe latura opusă clădirii. La etaj, accesul se face pe o scară exterioară iar balconul este pe partea cealaltă a clădirii, pe partea cu taverna. Ca să îţi faci mai bine idee, studioul unde am stat este de tip vagon: din holul de la intrare unde este amenajată kitchineta se intră în stânga în baie şi înainte în cameră de unde se iese direct pe terasă.

myosothis [25.07.11 13:17:44] »

Multumesc mult pentru aceste detalii si... spor la scris!

Cristian_h CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.07.11 17:54:43] »

asa este camerele de la etaj au vedere spre mare.

calatoru [05.07.12 12:46:03] »

As vrea sa merg si eu impreuna cu sotia si fetita mea in virsta de 13 ani in luna august si as dori mai multe informatii legate de posibilitatile de servirea mesei si costul acestora

krondia [05.07.12 13:20:03] »

@calatorul, noi am mancat la taverna pensiunii doar o singura data, am scris in review dar mancarea a fost buna, servirea prompta. Preturile sunt afisate la vedere, din cate imi amintesc un meniu incepe de la 9 euro/persoana, preturile erau destul de acceptabile pentru Corfu dar mai mari decat in Thassos, de exemplu.

Moraitika este o statiune relativ ieftina, bine aprovizionata, pentru micul dejun cumparam paine proaspata si alte alimente de la magazinul COOP aflat cam la 5 minute de pensiune. In apropierea capitalei sunt si magazine mai mari unde gasesti tot ce ai nevoie la preturi mai bune decat in restul insulei.

La hotel iti recomand sa ceri camera la etaj.

Vacanta placuta iti doresc, daca te mai pot ajuta cu ceva, cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
sandu.53 CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [05.07.12 14:11:43] »

@calatoru: Salut, tine cont de sfaturile @krondiei, intr-adevar poti manca zilnic chiar la ei, e placut, curat sunt amabili dar iti recomand sa mergi si la alte taverne din Moraitika sau la diverse fast-food-uri unde poti gasii gyros foarte bun si ieftin sau diverse alte produse de patiserie, cofetarie... pentru dimineata iti poti lua cate ceva de la COOP un magazin cu oameni foarte prietenosi si poti astfel manca pe terasa camerei care este destul de mare... tine cont de sfatul @krondiei si cere o camera la etaj (ai sa vezi si marea...) vacanta placuta!

calatoru [06.07.12 09:20:02] »

@sandu. 53: Va multumesc pentru sfaturi

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adria, calatoru, dianabzs, dorgo, motaneata, myosothis, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂ:
NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.123876810074 sec
ecranul dvs: 1 x 1