ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.07.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: rm valcea
ÎNSCRIS: 09.08.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 8 zile
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Zakynthos, dragostea mea! Partea I.

Ilustrație video-muzicală
NANA MOUSKOURI - Despierta agapi mou
TIPĂREȘTE

Tuturor celor care ati fost pana acum in Zakynthos nu va voi spune nici o noutate, voi reusi doar, sper, sa va trezesc placute amintiri si acea dorinta nebuna de a reveni candva acolo. In schimb acelora care nu au calcat inca pe taramul fermecat sper sa reusesc prin mica mea povestioara sa le starnesc curiozitatea si placerea de a descoperi un loc unic, de o frumusete tulburatoare, unde timpul zboara mult prea repede pe urmele zeilor.

Povestea mea incepe asa cum incep toate povestile: ,,a fost odata ca niciodata... ca de n-ar fi nu s-ar mai povesti''. A fost odata o zi de 16 iunie, zi in care am pus piciorul pentru prima oara pe insula visurilor mele: Zakynthos. Si de cum am ajuns acolo mi-am propus sa nu ramana bucatica neexplorata de mine chiar daca cele 8 zile pareau insuficiente pentru toate cate imi propusesem sa fac.

Cand iei ferryboatul din Killini nimic nu te pregateste pentru cele ce vor urma: Fior de levante (floarea orientului) asa cum mai este numit Zakynthosul iti va oferi mult mai mult decat te poti asepta. De pe impunatorul ferry care ne transporta spre paradis am tot admirat Zante-ul care ni se infatisa din ce in ce mai aproape. Primele obiective care-ti starnesc interesul vizual sunt catedrala Aghios Dionysos din Piata Solomos si Turnul Bisericii Fecioarei Maria din Hrysopighi aflat in mica piateta de la poalele dealului Bochali.

Catedrala sfantului Dionysos (protectorul insulei) a fost construita in anul 1948 si este una din putinele edificii care au scapat nedaramate dupa devastatorul cutremur din 1953. In interiorul bisericii se afla sicriul de argint de sfantului.

Dorim sa incepem cunoasterea cu partea cea mai sudica a insulei: Vasilikos. Aici luam la rand superbele plaje ale peninsulei fiind placut impresionati de faptul ca acestea si-au pastrat frumusetea natuarala, un adevarat paradis pentru cei ce iubesc marea cu adevarat. Prima pe lista este bineinteles cea mai sudica plaja: renumita Gerakas. Impresionant de frumoasa, aici nu se practica nici un fel de sporturi nautice datorita faptului ca este una din plajele favorite ale broscutelor Caretta-caretta pentru a-si depune ouale pretioase.

Continuam cu Porto Roma, Agios Nikolaos, Banana, Azouro, Porto Zoro, splendide plaje cu nisipul auriu, cu ape foarte limpezi si cu intrare foarte lina, ideale atat pentru adulti cat si pentru familiile cu copii.

Plaja care mie mi-a placut cel mai mult din lista celor enumerate mai sus a fost

Porto Zoro.

Am lasat special pentru finalul primei zile plaja Dafni, un loc in care accesul nu se face tocmai usor dar odata ce ai ajuns acolo iti dai seama cat ai fi pierdut daca cele 2-3 tentative de a face cale intoarsa ar fi reusit. Am parcat bineinteles in dreptul celebrei de acum: taverna Porto Mella si am strabatut curtea plina cu mese si scaune aplasate sub umbrosii maslini, pentru a ajunge la plaja. Aici am dat cu ochii de o placuta de lemn pe care scria: ,,sunbeds are free for our customers'' si ne-am hotarat ca dupa atata drum n-ar strica sa incepem cu o baie in mare. Am mers apoi pe terasa tavernei unde am servit masa. Aici am mancat cel mai bun sea bream de pe toata insula. Painea, de culoare galben-auriu se cocea la fata locului in cuptoare de caramida lipite cu pamant. Din partea casei la final am primit o sticluta de 350 ml cu vin de Zakynthos.

Astfel am incheiat prima zi a periplului nostru, multumiti fiind de toate cate ne-au fost date sa vedem pe parcursul unei singure zile. Dupa cina de la hotel am mers la taverna Skiza care se afla la 2 pasi de Mabely si de unde am admirat spectacolul apusului de soare... Fantastic!

Cea de-a doua zi ne-am dedicat-o pentru Tsilivi, Alikanas si Alikes pentru prima parte a zilei, urmand ca dupa ora pranzului sa traversam din nou spre vest pentru marea intalnire cu Navagio vazut de sus, Exo Chora si Limnionas pentru final. In Alikanas am poposit bineinteles si noi ca tot romanul la cafeneaua connationalilor nostri Costin si Diana: Dayli Caffe. De la Costin, un tip foarte deschis la minte si la suflet, am reusit sa zmulgem o gramada de informatii importante despre locurile mai putin cunoscute dar foarte frumoase ale insulei. El ne-a idrumat spre Korakonisi si tot prin el am inchiriat pentru a adoua zi o barca cu motor de la un prieten de-al lui, pentru a explora singuri marea de la Alikanas pana dincolo de Blue Caves-uri.

Dupa ce Tsilivi l-am parcurs cu masina doar ,,pe exterior'' intrucat toate intrarile inspre statiune erau inchise din cauza unor jocuri locale gen ,,zilele orasului'', nerabdatori fiind sa ne intalnim cu Navagio, am pornit pe traseul: Alikes-Katastari-Anafonitria ajungand in mai putin de 40 de minute in minunatul loc de belvedere al simbolului insulei. Odata ajunsa pe partea din fata a platformei amenajate, am avut impresia pentru cateva momente ca ceea ce mi se infatiseaza in fata ochilor nu poate fi real... privind de sus bucatica aceea de rai izolata de restul cicilizatiei, m-am simtit extrem de privilegiata ca ma numar printre acei muritori care au ocazia sa se bucure de o asemenea minune. Albastrul electric si laptos al apei din acea zona a plajei am fost convinsa ca este lucrat in photoshop in toate cataloagele de specialitate pana sa vad realiatatea cu ochii mei. M-am asezat asadar cuminte de 4 sau poate chiar 5 ori la rand si starea de feerie care ma cuprindea era maxima de fiecare data cand ajungeam sa fiu acolo singura, doar eu sus si raiul la 300 de metri in jos.

Am plecat dupa mai bine de 1 ora si jumatate de aici cu bucuria aceea in suflet stiind ca intr-una din zilele urmatoare voi pune si piciorul pe plaja visurilor mele, si ne-am indreptat prin Maries spre Exo Chora pentru a vedea cel mai batran maslin de pe insula. In aceasta zona sunt atat de multi maslini seculari incat am fost tentati in mai multe randuri sa oprim, crezand ca acela era maslinul cu pricina.

Apoi am continuat sa coboram spre Agios Leon unde pe partea dreapta se zareste indicatorul spre Limnionas. Parcurgem cei 7 km in cateva minute parcam masina in fata tavernei cu acelasi nume si admiram de sus golful in care marea de un albastru incredibil de transparent are aspectul unui lac de munte. Plaja este mai mult un fiord decat o plaja tipica, innotam si noi in micul golf retras, care are forma literei U. Copii sar de pe platformele de beton amenajate in acest loc unic care pastreaza intacta salbaticia zonei. Portia de frumusete nu fusese insa servita in totalitate: urmeaza apoi Porto Roxa care este la fel de sallbatica si de mirobolanta. Ziua se sfarseste din nou intr-un mod foarte placut la taverna Limnionas unde mancarea este foarte buna, preturile mici si servirea ireprosabila.

Seara bineinteles se termina cu un nou apus de soare vazut de data asta de la taverna lui Spiros ,,the best sunset'' care nu-si dezminte cu nimic numele. Aici este o cruce imensa care seara este iluminata foarte frumos impreuna cu numele tavernei. De pe terasa hotelului unde am fost cazati admiram in fiecare seara taverna cocotata pe un varf de stanca si ceva ne chema seara de seara acolo... După o zi liniştită, fără vânt, nici un norişor n-a vrut să vină pe cer pentru spectacol, dar apusul a fost superb şi aşa, globul de foc scufundat în mare înroşind deopotrivă cer, ape şi pământ.

Cea de-a treia zi ne trezim mai de dimineata pentru ca la ora 9 sa fim deja in Alikanas de unde vom pleca pe cont propriu cu o barca cu motor sa vedem Plaja de la Xigia si Blue Caves. Intalnirea cu proprietarul barcii are loc tot la Daily Caffe. Ii multumim lui Costin pentru intermedierea pe care afacut-o intre noi si grec si nerabdatori pornim spre plaje, locul unde era acostata barcuta noastra.

Dupa ce am completat un contract cadru ni s-a inmanat un telefon mobil pentru a suna la firma in caz ca intampinam ceva probleme, ni s-a facut un instructaj minim in ceea ce priveste condusul barcii si in mai putin de 10 minute ne aflam de-a lungul coastei Alikanas-Alikes. La bordul barcii ni s-a pus la dispozitie si o lada frigorifica pentru bauturi si mancare, vremea era superba, nu se intrevedea nici cea mai mica adiere de vant. Am facut numeroase opriri de-a lungul coastei de est, in locuri care mai de care mai frumoase. La Xigia Cave am oprit barca pentru o repriza de baie, apoi a urmat plaja Xigia cu apele ei sulfuroase. Mirosul de sulf se simte destul de departe pe mare iar culoarea apei in acea zona este de un albastru intens. O baie facuta aici iti face o piele catifelata si ajuta chiar la eliminarea celulitei. Au urmat apoi plaja Makris Gialos, portul Agios Nikolaos-de unde se pleaca in croazierele spre Kefalonia- iar apoi imediat ni s-au infatisat Grotele Albastre. Aici ne asteptam cuminti randul pentru a intra in pesteri fiind cateva ambarcatiuni mai mari sau mici care faceau acelasi lucru.

Nu putem sa ramanem indiferenti la operele desavarsite pe care natura le-a sapat in stanca si suntem fascinati de fiecare data cand patrundem in interiorul pesterilor: apa are aici o culoare albastra absolut incredibila. Marea îşi loveşte de ani şi ani zbuciumul de pietrele calcaroase, sunetele ei sunt inconfundabile şi copleşitoare. Peşterile scobite în stânci de stăruinţa valului îi întorc ecoul ca intr-o rugăciune perpetua...

Si probabil nu ne-am mai fi saturat de privit daca vantul nu incepea sa se inteteasca. Fusesem avertizati ca in aceasta zona vremea se poate schimba destul de repede si din acest motiv am hotarat ca ar fi bine sa ne intoarcem spre Alikanas pentru ca obiectivul nostru (blue caves) fusese atins. Mai facem cateva opriri pe drumul de intoarcere... acostam in golfulete superbe unde eram doar noi si barca... copii fac sarituri de pe barca in apa precum cerneala. Proprietarul barcii ne suna sa ne avertizeze ca in Alikanas vantul bate destul de tare si ca ar fi bine sa venim incet, cu cel mult 35 de km/h. Am ajuns in jurul orei 14.30 in Alikanas, am predat barca in perfecta stare, am multumit frumos dupa care ne-am continuat drumul spre Karakonisi.

Din acelasi Agios Leon venind dinspre nord, la mica distanta dupa indicatorul spre Limnionas se poate vedea si indicatorul spre Karakonisi. Drumul este asfaltat pana la aproape 200 metri de fiord. De aici se coboara usor in trepte facute din piatra drumul fiind destul de sinuos, calea pietruita coborand sa se odihneasca in mare. Pe marginea treptelor exista o balustrada din fier pentru sustinere. De-a lungul coborasului exista cateva zone de panorama asupra golfului care vor parca sa te pregateasca pentru ceea ce va urma. Ajunsi in micul golf suntem luati prin surprindere de multitudinea de culori: verde la mal, turquoise la numai 2 pasi, toate nuantele de albastru... ne cocotam curajos pe stanca iesita abrupt din mare si curiozitatea ne impinge sa vedem ce se afla pe partea cealalta... ajungem in dreptul unui tunel natural sapat de vreme prin care vedem marea albastra in lumina orbitoare a soarelui.

Aici ne-am mai intalnit cu un grup destul de numeros de tineri romani cu care am schimbat cateva impresii, ne-au rugat sa le dam cateva informatii cu privire la locuri interesante de vizitat in zona dupa care am ramas din nou singuri. Ceea ce am observat eu referitor la acest loc sculptat parca din mare, este faptul ca nu este foarte promovat si ca atare cunoscut de catre turistii straini.

Nici nu se putea sa incheiem ziua intr-un mod mai placut si cu atat de multe amintiri frumoase!

Deoarece mi-am cam uitat masura la scris si nu as vrea sa plictisesc, cred ca ar fi indicat sa structurez reviewul in doua parti. Aceasta este prima parte si voi reveni in curand cu continuarea.

Cu drag,

Marcy.


[fb]
---
Trimis de marcy74 in 02.07.11 19:59:31
Validat / Publicat: 02.07.11 21:45:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6496 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marcy74); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vasilikos,plaja Gerakas.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmaster
[02.07.11 22:37:56]
»

Articolul a fost selectat ca miniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

Cris
[02.07.11 23:13:20]
»

@marcy74, excelent review, abia astept continuarea si bineinteles pozele, cred ca ai facut o multime de poze superbe.

Si te rog sa imi spui si cat ati platit pentru barca.

marcy74AUTOR REVIEW
[03.07.11 10:37:15]
»

multumesc webmaster!

marcy74AUTOR REVIEW
[03.07.11 10:53:03]
»

Multumesc @pacurarcris! Voi posta si poze bineinteles doar ca trebuie sa fac o selectie mai amanuntita. In aceasta vacanta ne-am depasit toate recordurile de facut poze, numarul lor depasind cifra de 4000.

Barca ne-a costat doar 75 euro/zi, de la ora 9 dimineata pana la ora 17, doar ca din cauza vantului am fost nevoiti sa ne intoarcem mai repede. Merita din plin, zic eu, poti vedea toate aceste minunatii ale naturii fara a avea un program strict: acostezi pentru baie oriunde iti doresti, te intorci in pesteri ori de cate ori vrei. In plus, daca ai norocul sa prinzi o zi linistita, fara vant, poti chiar sa mergi in Kefallonia. Acesta era si planul sotului meu dar din cauza vantului a fost nevoit sa renunte la idee.

Vacante minunate!

webmaster13
[03.07.11 11:49:22]
»

Nana Mouskouri, numele real al celebrei cantarete este Ioánna Moúschouri, s-a nascut pe 13 Octombrie 1934, in Chania, insula Creta, Grecia.

Familia Moúschouri si-a trimis ambele fete pe Nana si Eugenia (Jenny) sa studiese la Conservatorul din Atena insa datorita problemelor financiare au trebuit sa se decida care din cele doua sa urmeze cursurile mai departe. Intreband profesorii acestora au primit raspunsul cum ca Jenny este cea care are o voce mai deosebita insa Nana este manata de o flacara mistuitoare si pasiune pentru muzica. In urma unei cariere care a durat aproape 50 de ani Nana a vandut peste 400 de milioane de discuri, ocupand un loc de frunte in istoria muzicii din acest punct de vedere.

A uimit lumea intreaga cu melodii cantate in Greaca, Franceza, Engleza, Germana, Olandeza, Italiana, Portugheza, Spaniola, Ebraica, Welsha, Chineza si Maori.

Va propun sa ascultati melodia postata care dupa parerea mea se potriveste cu sensibilitatea ce strabate din randurile acestor impresii!

marcy74AUTOR REVIEW
[03.07.11 12:39:56]
»

Multumesc webmaster13!

ovy2k5
[10.07.11 21:48:12]
»

Superbe fotografiile.

Unde ati fost cazati.

marcy74AUTOR REVIEW
[11.07.11 22:30:59]
»

@ovi2k5,

Am stat 7 nopti in partea de vest a insulei, mai exact la Kampi, foarte aproape de Exo Chora, la hotel Mabely Grand Hotel.

Hotelul are tot comfortul necesar celor 5 stele pe care le are si este total izolat. Este intr-adevar un loc special, de aici se vede un apus de soare bestial... trebuie sa ,,ai la tine'' doar dragoste si romantism.

Vacante minunate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
motaneata
[11.07.11 23:25:47]
»

Zakynthos, dragostea mea!

Si a mea!!!

Bravo Marcy, excelent review! Si ce poze!

Foarte buna ideea cu inchirierea unei barci numai pentru voi. Se vede ca ai incredere in "capitan".

Ma insel eu, sau simt o oarecare parere de rau ca hotelul nu a fost intr-o statiune? Deduc asta din acel "este total izolat" plus faptul ca din poze se vede clar ca plajele te-au fermecat.

Daca este asa, mea culpa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marcy74AUTOR REVIEW
[11.07.11 23:37:40]
»

@motaneata,

Multumesc pentru tot! A fost o vacanta mai mult decat reusita iar hotelul a fost intr-adevar ,,first class''. In nici un caz nu simt nici o urma de regret pentru alegerea facuta doar ca am simtit nevoia sa spun ca hotelul este izolat pentru ca am intalnit in hotel destui connationali deranjati de acest aspect. Pentru noi a fost perfect: era linistea aceea deplina pe care ti-o doresti dupa o zi plina... Daca mai luam in calcul si apusurile superbe de soare care se vad de pe terasa hotelului, acum as pleca din nou la Mabely.

Cum a fost in Thassos? Ne-am propus sa-l bifam si noi la inceput de septembrie. Sunt in curs de a face rezervarile, asa ca astept sfaturi valoroase de la un turist adevarat.

O seara minunata si vacante pe masura!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ovy2k5
[18.07.11 16:02:20]
»

marcy74

Cred ca ai fi bun de ghid, trebuie sa ajung si eu acolo... inca o data pozele spun totul.

Inca incerc sa gasesc un hotel bun, vreau sa merg cu avionul si nu as alege ceva retras.

marcy74AUTOR REVIEW
[20.07.11 12:08:01]
»

Multumesc @ovy2k5, sunt convinsa ca insula te va incanta maxim. Daca doresti un hotel foarte bun intr-una din statiunile animate ale insulei iti recomand Louis Zante (Laganas) sau Zante Star (Tsilivi).

Iti doresc sa ai parte de o vacanta minunata si daca te mai pot ajuta cu ceva, cu mare drag!

ovy2k5
[20.07.11 12:16:38]
»

Mersi pt. recomandari marcy74.

Mergem numai 2 noi si fara masina, de aceea nu am vrea ceva inzolat.

Ai ajuns si in Argassi.

Cris
[20.07.11 12:37:11]
»

@ovy2k5, daca vrei sa alegi o statiune care sa aiba si plaja buna, eu nu ti-as recomanda sa alegi Argassi.

Argassi este o statiune ok, dar mai mica decat Tsilivi sau Laganas, iar plaja este extrem de mica.

Eu daca as mai merge in Zakynthos as alege Tsilivi, Laganas sau Kalamaki, acestea sunt mai animate si au si plaja buna.

Mi-au mai placut si plajele din Alykes si Alykanas.

Asta daca te intereseaza plaja, dar fiind fara masina va fi greu sa va deplasati in alte statiuni pentru plaja.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marcy74AUTOR REVIEW
[20.07.11 13:10:54]
»

Am ajuns si in Argassi dar nu figureaza pe lista preferintelor mele... Intr-adevar plaja aici este destul de ingusta si statiunea in sine pare foarte aglomerata.

Daca doriti sa explorati insula trebuie sa inchiriati neaparat o masina, scuter sau atv. Zakynthosul este pacat sa nu-l vizitezi in intregime... este prea frumos pentru a te rezuma strict la plaja, soare, mare.

Vacanta frumoasa si asteptam impresiile la intoarcere!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ovy2k5
[20.07.11 13:30:59]
»

pacurarcris, marcy74 MULTUMESC.

Sa inteleg ca Argassi este mica...

Tsilivi si Laganas cred ca ar trebui sa fie cele doua optiuni.

De vizitat trebuie inchiriat ori masina ori ATV.

Imi plac excursiile cu vaporasul si nu vreau sa ratez nimic.

motaneata
[20.07.11 14:58:03]
»

@marcy74,

eram dator cu un raspuns: ne-am simtit foarte bine in Thassos. Am fost inspirati ca am ales cea mai buna locatie si cel mai bun hotel.

Dar (exista un dar): Thassos nu e Zakynthos! Sper sa gasesc timp sa scriu cateva randuri despre vacanta mea, poate vor fi folositoare cuiva. din pacate acum nu prea am timp, poate la toamna.

Acum ma uit cum se zbate @ovy2k5 sa-si organizeze vacanta, as vrea sa intervin, aproape ca m-as duce pana la Buzau sa-l conving: in Zakynthos nu se merge nici cu avionul, nici cu autocarul! Zakynthos se face cu masina ta, pe indelete. Zakynthos se cutreiera de dimineata pana seara, nu este o destinatie tipica pentru plaja. In Zakynthos ai nevoie de masina 7 zile din 7! O sa spuna ca inchiriaza o masina, un ATV, un scuter. Dar n-o sa inchirieze pentru 7 zile, sau daca o face, inchirierea + avionul vor costa deja foarte mult si nu se merita.

Dar, ma rog, fiecare ia deciziile care i se potrivesc.

ovy2k5
[22.07.11 10:43:58]
»

Sunt de acord cu tine motaneata.

Daca este sa mergem singuri cu masina este destul de obositor si la bani cam tot acolo.

Ideal ar fi sa mergem doua perechi cu masina, impartindu-se astfel cheltuielile.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
marcy74, motaneata, ovy2k5
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Zakynthos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068286180496216 sec
    ecranul dvs: 1 x 1