ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.06.2011
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.02.11
STATUS: JUNIOR
LUNA
JUN-2011
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Restaurant Cota 2000

TIPĂREȘTE

Sinaia reprezinta pentru mine una din cele mai frumoase statiuni montane din Romania, motiv pentru care de multi ani, atat vara cat si iarna, cand am un week-end liber, nu ratez ocazia de a vizita Sinaia, fie pentru plimbari, schi, distractie sau doar relaxare.

In tot acest timp am incerat aproape toate restaurantele din zona, unele mai bune, altele (majoritatea) slabe.

Iarna mergand la schi la Cota 2000 am descoperit, cel mai bun restaurant de pe Valea Prahovei (nu vreau sa supar pe nimeni, este doar parerea mea; daca mergeti sunt sigur ca va fi si a voastra).

Restaurantul se afla chiar in statia de telecabina de la Cota 2000 si se numeste "La Ceaunu' Crapat". Specificul este traditional romanesc, cum de altfel te-ai astepta sa fie in varful muntelui, specific regasit si in decorul restaurantului, care denota foarte mult bun gust (nu o sa gasiti animale impaiate si agatate pe pereti sau usturoi pe snur agatat de lustra). Salonul principal ofera o priveliste de vis, acesta fiind situat chiar pe creasta si avand latura cu vedere spre Sinaia cu foarte multe geamuri mari. O experienta memorabila a fost atunci cand am prins o zi in care plafonul norilor se afla sub Cota 2000, privelistea a fost senzationala, sub noi se afla o mare de nori care te duceau cu gandul la zeii Olimpului din mitologia greaca.

Si acum despre mancare...

-Zacusca de casa de ciuperci, fasole, vinete, ghiudem, babic, branza de burduf, telemea, branza in scoarta de copac,

-Ciorba de vacuta si de burta- senzationale

-Pastrama de berbecut, de vita, carnati de casa, bulz, sote de hribi, pomana porcului, sarmale, mancare de fasole cu afumatura facuta la ceaun (am uitat sa mentionez ca in restaurant se afla 2 ceaunuri unde se gateste in fata ta, fasolea, pomana porcului, sarmale etc)

-ca si desert prefer clatitele cu dulceata de casa.

Acestea sunt doar mancarurile mele favorite, meniul fiind mult mai bogat.

De asemenea recomand bautura de casa (afinata, zmeurata, cornata) cat si vinul care este numai la carafa si tot timpul a fost senzatioanal.

Mergand foarte des in aceasta locatie am ajuns sa mai cunosc din personal care mi-a spus (si tind sa-i cred) ca toate produsele sunt cumparate de la mici producatori locali (branza, carnea, legumele) iar bautura de casa este preparata chiar de ei.

Ca si preturi consider ca este un local mediu (mai ieftin decat unele restaurante din centrul orasului), o masa completa pentru 2 persoane (aperitiv, fel principal, desert, bautura de casa si o carafa mica de vin) te costa in jur de 100 de lei.

Marele dezavantaj este acela ca la acest restaurant se poate ajunge doar cu telecabina care este cam scumpa. Pe timpul verii insa recomand sa urcati cu masina pana la 1400 si sa luati telecabina doar la urcare. Puteti cobora de pe munte pe un traseu foarte usor (aproximativ 40 de min cu multe pauze pentru poze) pana la Cota 1400.

Va urez pofta buna! :)


[fb]
---
Trimis de chivus in 21.06.11 14:34:14
Validat / Publicat: 21.06.11 15:35:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10442 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (chivus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3150 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.06.11 15:58:44]
»

@chivus: Restaurantul cu pricina stiam ca se numeste Papa Bun (scrie chiar deasupra barului), dar e posibil sa i se fi schimbat numele (mai ales acum, dupa ce s-a facut extinderea restaurantului).

Initial, tot restaurantul era numai in incinta de la statia de telecabina (3-4 mese), insa, daca tot afacerea a mers bine, s-au extins frumos. Administratorul acestui minunat restaurant este dl. Sorin Aldescu (cunoscut printre fanii bucatariei romanesti).

Am sa revin si eu cu un review despre aceasta locatie de care ma leaga numeroase amintiri frumoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
chivusAUTOR REVIEW
[21.06.11 20:34:43]
»

Intr-adevar pe bar scrie "Papa bun" dar pe meniu "Ceaunu' crapat", oricum sincer mai putin relevant numele.

Pe administratorul acestui local nu l-am cunoscut personal, insa doresc sa-l felicit pentru tot ce face el acolo.

dragosdn*
[03.07.11 13:08:43]
»

Confirm, se mananca excelent iar privelistea iti taie respiratia. Incercati ghiudemul sau zacusca facute de ei.

alex_baiasu10
[13.05.13 08:09:39]
»

Recomand cu placere acest minunat loc de la cota 2000! Mancarea ca mancarea... dar peisajul... sa stai pe marginea abisului si sa savurezi... excelent!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alex_baiasu10, chivus, dragosdn*, johnnyredlabel
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047882080078125 sec
    ecranul dvs: 1 x 1