ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.03.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Ploiesti
ÎNSCRIS: 31.08.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2008
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Ouranopolis, un loc in care vei vrea mereu sa revii

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

In luna iunie 2008, cu ocazia sejurului la Miramare Bungallows Miramare Bungallows , am ales o excursie la Muntele Athos. Fiind pentru prima data in Grecia nu puteam sa nu doresc acesta excursie despre care auzisem atatea lucruri frumoase.

Asadar am rezervat aceasta excursie direct de la receptia hotelului la un pret de 40 de euro de persoana, pret pe care ulterior am aflat ca este destul de mare avand in vedere faptul ca din aceasta suma doar 25 de euro era biletul pentru ambarcatiune iar 15 euro transportul cu autocarul de la hotel in port si retur ce a durat cca. 20 de minute pana in Ormos Panagias orăşelul-port de pe coasta estică a Sithoniei, de unde sunt organizate zilnic croaziere în zona Muntelui Athos pentru turiştii din staţiunile estivale ale Sithoniei.

Am fost imbarcati pe vasul Menia Maria, o ambarcatiune de dimensiuni medii construita in stil vechi ce te introduce in atmosfera unor privelisti medievale ce urma sa le intalnim in aceasta excursie.

Nu voi vorbi aici despre frumusetea peisajelor, a manastirilor si a distractiei de care am avut parte pe vas pe timpul excursiei. Ceea ce m-a impresianat mai mult a fost frumusetea locului unde am acostat la jumatatea excursiei si anume localitatea Ouranopolis.

Ouranopolis se găseşte la 55 km nord-est de Ormos Panagias, şi la aproximativ 82 km nord-est de Neos Marmaras. Situat la granita cu republica monahală Muntele Athos, Ouranopolis reprezintă poarta spre Grădina Maicii Domnului, cum este supranumit Muntele Sfânt, fiind singura aşezare laică din partea estica a Peninsulei Halkidiki.

Localitatea te intampina cu privelistea medievala a turnului ce parca sta de veghe deasupra intinderii de apa. Despre turnul antic din Ouranopolis, căruia i se datorează denumirea actualei aşezări de la graniţa cu Muntele Athos, nu se cunosc prea multe lucruri. Acesta a fost ridicat initial în jurul anului 300 Î. C. de către Alexarhos, fratele regelui macedonean Cassandru. Turnul înalt din piatră, cu ferestre înguste la partea superioară, stă mărturie atacurilor piratereşti din apropierea Muntelui Athos. Complet restaurat, turnul bizantin funcţionează în prezent ca muzeu al antichităţilor creştine din Halkidiki, găzduind ocazional expoziţii ale artiştilor locali.

Inca de la primii pasi facuti pe strazile localitatii nu poti sa nu observi, îngrămădite în jurul turnului bizantin, zecile de hoteluri, taverne şi magazine de suveniruri, constituie în prezent o pitorească destinaţie de tranzit pentru milioane de pelerini, călugări şi turişti, animaţi de dorinţa de a vedea impunătoarele mânăstiri de pe Muntele Sfânt, dar şi un loc de petrecere a vacanţei în milocul naturii pure, de o frumuseţe cuceritoare. Chelnerii te astepta in strada si te invita da treci pragul tavernelor. Mirosurile de flori se intrepatrund cu cel al brizei marine si cu mirosul ametitor al produselor proaspete servite.

Casele, nu mai înalte de două niveluri, tencuite în alb, cu acoperişuri roşii de ţiglă şi balcoane de lemn, străduţele înguste pietruite, împodobite cu ghivece de muşcate şi garoafe, de toate culorile, micuţa biserică cu clopotniţă proprie şi nartex de lemn, amplasată în centru, imprimă aşezării scăldate pe două laturi de apele limpezi ale mării un farmec cu totul aparte.

Am ales plimbarea din zona portului, avand la dispozitie doar doua ore pana la imbarcarea pe vas, în lungul căreia se înşiruie restaurante şi cafenele, oferă privirii spectacolul grandios al îmbarcării şi debarcării a sute şi mii de vizitatori odată, sosiţi din toate colţurile lumii.

Printre produsele locale care pot fi cumpărate ca amintire din Ouranopolis se numără bijuteriile din aur si argint, icoanele pictate în mânăstirile Sfântului Munte şi covoarele tradiţionale ţesute manual. Bijuteriile din aur insa au un pret destul de ridicat eu alegand doua icoane din argint de mici dimensiuni pentru care am incercat sa negociez la sange insa nu am reusit decat un discount de cca. 20%.

Timpul a trecut destul de repede, acesta fiind umplut si de o baie racoroasa langa turn.

Mi-as fi dorit sa fi stat mai mult aici insa am ramas cu dorinta ca intr- zi sa ma intorc intr-un sejur destinat in exclusivitate sederii in Ouranopolis.


[fb]
---
Trimis de aaaaa in 27.03.11 13:10:34
Validat / Publicat: 27.03.11 14:14:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Sithonia
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8242 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (aaaaa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Turnul ce impresioneaza inca de la sosirea in port
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2022 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.03.11 15:44:13]
»

Un orasel frumos Ouranopolis prin care mi-am uzat si eu pantofii dar care are plaje cam pietroase. De aici se pare ca exista cursa spre insula Amuliani, un loc pe care imi doresc sa il vad in curand.

webmaster13
[27.03.11 19:09:30]
»

Sper sa placa melodia atasata!

Cristian_h* CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.03.11 19:22:07]
»

Habar nu aveam de existenta acestei insule Amuliani, asa ca am cautat si am gasit click aici

Pur si simplu am ramas cu gura cascata privind acele poze. In jurul acesteia mai sunt cateva insulite nelocuite Gaidouronisi, Tigani si Pontiki toate inconjurate de o apa cristal, se poate ajunge foarte repede la acestea cu barci inchiriate.

Asa este, se poate ajunge si din Ouranoupolis insa portul de plecare indicat este Tripiti putin mai la nord!

@Ionescunic Raman dator un Ouzo sau un Mythos, la alegerea ta !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
adryana
[28.03.11 08:39:00]
»

eu am fost pe insula Amouliani cand am facut croaziera la Laguna Albastra (Vourvourou), dar nu a fost ceva interesant de vazut acolo, am si cateva poze de aici, insula e destul de mica, cateva barcute pescaresti in port, unde ancoram, apoi de aici straduta urca destul de abrupt, se ajunge la o mica piata, e si o bisericuta acolo, si un supermarket, si nu peste multa vreme se ajunge in cealalta parte a insulei, tot la mare. Sunt frumoasele casutele locatarilor, cu flori la geam, era cald afara, multi erau cu furtunul in mana, udau florile si trotuarul. Deci cam ce e de vazut e biserica de acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
webmaster
[02.04.11 18:11:52]
»

In urma suspiciunii de azi, cercetarile s-au extins si asupra acestui review si se pare ca si aici sunt pasaje intregi copiate sau inspirate din surse externe neevidentiate.

Autorul are destula vechime pentru a cunoaste regulamentul, voturile vor fi transformate in voturi simbolice si se vor retrage pma standard.

aaaaaAUTOR REVIEW
[02.04.11 21:39:02]
»

Aprecierea administratorului si in acest caz consider ca este putin exagerata insa pe viitor voi evita sa inserez in descrierea locului aspecte de natura istorica care sa genereze suspiciuni de plagiat. Un review bun considfer ca trebuie sa contina referiti istorice geografice, culturale social economice care sa prezinte cititorului AFA un imagine cat mai obiectiva a locului. Va multumesc si imi pare rau pentru aceasta neintelegere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
webmaster
[02.04.11 21:45:31]
»

Ideea (şi cerinţa regulamentului, de altfel) este să se delimiteze acele porţiuni şi să fie specificată sursa. Nu e vorba deloc despre o interdicţie!

aaaaaAUTOR REVIEW
[02.04.11 21:54:04]
»

Imi cer scuze, voi completa cu sursele istorice folosite.

Admin
[02.04.11 23:28:47]
»

Se poate interpreta ca punctele de multumire-apreciere - peste 14.000 pana acuma - au fost obtinute celputin partial prin frauda (ascunderea faptului ca aprox 50% din text este imprumutat) -- astfel ca am transformat cele 21 de voturi primite pana acum in voturi simbolice.

webmaster26
[05.03.17 19:38:36]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Ouranopoli și împrejurimile, OURANOPOLIS [Athos]" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aaaaa, adryana
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ouranopoli și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057141065597534 sec
    ecranul dvs: 1 x 1