ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.02.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 02.09.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2011
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Vacanța pe Costa del Sol

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 13 MIN

Costa del Sol - locuri unde vă puteţi petrece timpul liber

Ilustrație video-muzicală
Armik - Tango Flamenco
TIPĂREȘTE

Prima motivaţie de a te duce în cea mai sudică regiune a Spaniei este, fireşte, acea combinaţie formidabilă: plajă, soare şi mare. Şi din acest punct de vedere, nimeni nu se poate plânge. Cu cel mai lung sezon de plajă din Europa, cu "dotări" de la Mama Natură şi cu servicii turistice de primă clasă, Costa del Sol poate satisface cele mai pretenţioase gusturi. Nu degeaba zona este împânzită de englezi, irlandezi, canadieni, care, sătui de climatul rece de pe la ei, stau cu lunile aici, unde şi-au cumpărat proprietăţi, sau le-au închiriat pe termen lung. Au şi vreo două posturi de radio locale pentru ei şi nişte publicaţii.

Ajuns însă în această zonă şi dispunând de mai multe zile, s-ar putea să te mai plictiseşti doar de plajă şi să vrei să faci şi altceva. Ei bine, despre acest altceva vreau eu să vă povestesc aici. De ce? Pentru că, de multe ori, plecând într-un loc, abia acolo îţi vine cheful de acel altceva şi e bine să ştii de la început acele locuri şi moduri unde te poţi relaxa aşa cum îţi place.

Evident, nu mă refer aici la activităţile prin discoteci, baruri, cluburi de noapte, pentru că acestea sunt la tot pasul şi le găsiţi uşor.

În afară de astea, mai sunt şi activităţi în cursul zilei...

În primul rând, să nu uităm că Andalusia, regiunea din care face parte Costa del Sol are o bogată istorie, care este bine reprezentată de numeroase obiective turistice. Indiferent în ce staţiune de pe Costa del Sol v-aţi stabilit reşedinţa temporară, puteţi face excursii de o zi în oraşele din apropiere. La fiecare hotel, sau la agenţiile turistice (pe care le întâlniţi la tot pasul), găsiţi oferte foarte tentante. Cel mai comod este să vă înscrieţi la o astfel de excursie direct de la hotel, dar dacă aveţi timp şi chef să căutaţi, puteţi găsi aceleaşi excursii mai ieftine (nu cu mult) la unele agenţii. Eu, drept să vă spun, n-am stat să caut şi m-am înscris direct de la hotel. La recepţia hotelului mi s-a dat o listă cu aceste excursii, preţul şi alte informaţii, iar mie nu mi-a rămas decât să stabilesc planul şi să plătesc la recepţie. Mi s-a dat o chitanţă, pe care dimineaţa, la plecare, o dădeam ghidului, acesta având deja lista cu participanţii la excursie.

Vă dau în continuare o scurtă listă cu excursiile şi preţurile, pentru a vă face o idee (la unele agenţii am văzut alte variante, nu cu mult diferite):

1. Shopping la Gibraltar - 22 €

2. Vizită la Gibraltar - 43 €

3. Granada - 69 €

4. Sevilla - 55 €

5. Cordoba - 52 €

6. Tanger (Maroc) - o zi - 70 €

Acestea sunt câteva exemple, în cazul agenţiei VDT, din Torremolinos, cu care am făcut eu excursiile, iar preţurile sunt valabile până la 31 martie, după care s-ar putea să mai crească, în funcţie de cerere. Pentru comparaţie, puteţi merge şi aici sau aici, unde puteţi găsi şi o descriere mai detaliată a excursiilor.

Dacă preţul vi se pare prea mare, sau dacă vi se pare că pierdeţi prea mult timp când autocarul trece să culeagă toţi turiştii de pe unde stă fiecare, sau pur şi simplu dacă vreţi să vă faceţi singuri programul, puteţi închiria o maşină. Este mai rentabil din punct de vedere al cheltuielilor, mai ales dacă sunteţi mai multe persoane. Rezervarea o puteţi face on-line (eventual chiar de pe amfostacolo.ro sau folosind alte site-uri, care funcţionează în acelaşi fel ca site-urile de rezervări la hoteluri, precum booking.com, sau o puteţi face direct acolo, la recepţia hotelului, sau la numeroasele agenţii de tip rent a car din staţiunile de pe Costa del Sol.

Sfatul meu este, dacă vreţi să faceţi economii, să faceţi rezervarea on-line, este mult mai comod şi mai ieftin (ca de altfel şi la rezervarea la hoteluri). Ca să vă conving, am să vă dau un exemplu. Înainte de plecare, am cochetat şi eu cu ideea închirierii unei maşini. Cu o zi înaintea plecării, era cât pe-aci să închiriez o maşină (Ford Ka) pentru o săptămână, cu ridicare şi lăsare chiar la aeroportul Malaga, dar am renunţat pentru că, între timp, s-a rezolvat problema transferului de la aeroport la hotel. Ei bine, preţul total, pentru o săptămână, cu asigurare completă şi fără limită de km era 69 €. Pentru comparaţie, la hotelul Las Palomas, din Torremolinos, unde am stat, închirierea aceleiaşi maşini costa 43 € pe zi pentru 2-3 zile şi 38 € pe zi pentru închirierea pe o săptămână. Cam mare diferenţa, nu? Peste drum de hotel era o agenţie rent a car la care preţurile erau aceleaşi. Şi gândiţi-vă că în sezon, când solicitările sunt mai mari, este posibil ca la faţa locului să nu mai găsiţi nicio maşină, sau doar una foarte scumpă. Atenţie la tipul de asigurare a maşinii, nu se ştie niciodată! Este bine să optaţi pentru asigurarea completă, care acoperă orice fel de eventuale daune, inclusiv furtul. Firmele serioase, cum sunt şi cele din Spania, oferă contracost şi alte facilităţi, cum ar fi scaun pentru copil, portbagaj, GPS (pe care, mai bine, îl luaţi de acasă).

În cazul când optaţi pentru închirierea unei maşini, trebuie însă să vă informaţi foarte bine despre locurile unde mergeţi şi să ţineţi cont că veţi întâmpina probleme mari privind traficul şi, mai ales, locurile de parcare.

Dacă nu vă surâde nici ideea unor excursii de o zi la distanţe mai mari şi nici să închiriaţi o maşină, puteţi să petreceţi clipe agreabile chiar în localităţile de pe Costa del Sol, unde se găsesc numeroase locuri în care vă puteţi destinde în diferite feluri.

În primul rând, Malaga, oraşul natal al lui Picasso, oraş aflat pe Costa del Sol chiar în mijlocul acesteia, vă oferă o mulţime de locuri demne de vizitat. Despre acestea însă am să vă povestesc cu altă ocazie. Acum mă voi referi doar la acele obiective din staţiunile mai mici.

În primul rând, pentru amatori, trebuie să vă spun că, în ultimul timp, Costa del Sol se mai numeşte şi Costa del Golf, asta pentru că aici se găsesc peste 50 de terenuri de golf şi se mai amenajează altele în continuare, deci aici puteţi să vă destindeţi la o partidă de golf, indiferent în ce staţiune vă petreceţi sejurul.

Iată în continuare câteva obiective turistice, grupate pe staţiuni.

Torremolinos

În primul rând, nu este deloc de neglijat o plimbare pe faleză, sau prin centrul staţiunii, unde puteţi să treceţi prin Plaza de Cantabria, de pe promontoriul căreia să admiraţi de la înălţime o frumoasă privelişte a plajei şi a unei părţi a staţiunii, prin Plaza de la Independencia, unde să vizitaţi biserica San Miguel, să intraţi (pentru a vă informa) la Oficina Municipal de Turismo de Torremolinos (Oficiul municipal de turism din Torremolinos), sau prin Plaza Blas Infante, unde se găseşte Primăria (Ayuntamiento) şi un alt oficiu de turism, iar în apropiere, Mercado Municipal (piaţa comercială a oraşului) şi, ceva mai la nord, supermaketul Supersol.

Dacă aţi ajuns în această zonă, trebuie să ştiţi că peste drum, adică de cealată parte a Avenida de Rafael Gómez Sánchez, se găsesc cela mai interesante atracţii din Torremolinos.

În primul rând, este vorba de Aquapark Torremolinos, cel mai mare parc acvatic de distracţii de pe Costa del Sol. Alături de el, se află un obiectiv nu mai puţin atractiv, Crocodile Park, unde puteţi face un tur ghidat şi puteţi vedea peste 300 de crocodili, de la pui, până la cele mai mari exemplare, în mediul lor natural. Puteţi chiar să ţineţi în braţe un crocodil (unul mic) ! . Pentru 13 € (10 € copiii), merită să vizitaţi acest parc. Este deschis zilnic, de la 10 dimineaţa, până seara. Ca să vă faceţi o idee, mergeţi aici.

Tot în această zonă, se găseşte şi Plaza de Toros de Torremolinos, adică arena pentru coride, dar acestea au loc, după cum mi s-a spus, doar în august. Alături se află şi Villa Deportiva (Satul Sportiv), cu Estadio Polideportivo, Palatul sporturilor "San Miguel", Piscina Olímpica Virgen del Carmen (piscina olimpică acoperită), sala de forţă şi două terenuri de fotbal. Toate se află în mijlocul unei păduri de pini. Alături, se găseşte şi Jardín botánico Molino de Inca (3 € intrarea, lunea închis).

Seara, puteţi merge la La Taberna Flamenca Pepe Lopez, din Plaza de la Gamba Alegre, foarte aproape de staţia de tren, unde puteţi vedea un spectacol de dans Flamenco, degustând un vin roşu spaniol. Pentru a fi siguri că găsiţi loc, este bine să faceţi o rezervare .

Benalmádena

Numele are o puternică rezonanţă arabă (Ben Al Madena/Medina), dar, cu excepţia omniprezentelor decoraţii ceramice, staţiunea nu are nici pe departe un aspect de localitate arabă, ci dimpotrivă, unul al unei staţiuni moderne, europene.

Staţiunea este "lipită" de Torremolinos, la vest de aceasta. Între Torremolinos şi Benalmadena se poate face o plimbare foarte plăcută, de vreo 30 de minute, pe jos, de-a lungul falezei. Trecerea dintr-o staţiune în alta ar trece neobservată, dacă nu ar exista un panou care să te anunţe acest lucru.

Mergând de-a lungul plajei, de la Torremolinos la Benalmadena, chiar în capătul estic al staţiunii se ajunge în Puerto Deportivo, sau Puerto Marina, portul de iahturi, unde puteţi admira frumoase iahturi ancorate la ţărm, printre care, în apa limpede zburdă peşti, puteţi face chiar o croazieră pe mare, pe un astfel de iaht şi să admiraţi delfinii din Mediterana, sau puteţi face o partidă de shopping în numeroasele magazine din jurul portului.

Dar poate cea mai interesantă atracţie de aici, mai ales dacă sunteţi însoţiţi de copii, este Aquarium Sealife, un acvariu frumos, deschis tot timpul anului. Biletul de intrare costă 13,95 €, dar noi, în calitate de clienţi ai hotelului Las Palomas din Torremolinos am beneficiat de o reducere de 25%. Probabil că şi clienţii altor numeroase hoteluri beneficiază de această reducere, în schimbul căreia, hotelul le face reclamă. Pe acoperişul acvariului este amenajat un teren de minigolf, cu tematică din lumea piraţilor.

Mai spre mijlocul staţiunii, se găseşte Selwo Marina, unde puteţi vedea un spectacol cu delfini, insula cu pinguini şi expoziţia de animale amazoniene (intrarea, 16 €). Alături, se află Parque Municipal "La Paloma", cu un lac din mijlocul căruia ţâşneşte un jet de apă şi în care umblă libere raţe, iepuri şi alte animăluţe aproape domesticite. În apropierea parcului se află şi Castillo Bil-Bil, vizitabil.

Obiectivul principal în Benalmadena este însă, fără îndoială, Tivoli World, parcul de distracţii, aflat chiar la staţia de tren (despre tren am scris aici) Arroyo de la Miel.

Alături de Tivoli World, se află Estacion de Telecabina, staţia de plecare a telefericului, Teleférico de Benalmádena, cu care se urcă, de la nivelul mării, la aproape 800 m altitudine, pe muntele Calamorro, de unde se poate vedea o panoramă a întregii coaste.

Ar mai fi de vizitat Castillo de Colomares şi Museo, de lângă Primărie, acestea fiind plasate ceva mai departe, spre vest.

Fuengirola

Fostul sat de pescari arată astăzi foarte "chic" şi o plimbare prin staţiune şi pe faleză sun foarte plăcute. Nu uitaţi să treceţi prin Plaza del Ayuntamiento şi prin Plaza de la Constitución, cu biserica parohială Nuestra Señora del Rosario Coronada. Cel mai important obiectiv de vizitat în Fuengirola, situat lângă Piaţa Primăriei, este Bioparc, o grădină zoologică mai specială, în care animalele nu sunt ţinute în cuşti. Am citit pe un pliant de prezentare că vara se organizează vizite nocturne, cu cină şi un spectacol de dansuri africane.

Tot în Fuengirola, puteţi să vizitaţi El Castillo Sohail, aflat pe malul mării, dincolo de port, la capătul vestic al plajei staţiunii.

Puteţi să vă luaţi, pentru 31 €, un bilet combinat, pentru a vizita acvariul Sealife, din Benalmadena, Bioparc din Fuengirola şi pentru o croazieră pe mare, pentru a vedea delfinii din Mediterana. Mai mult, cele trei acţiuni pot fi făcute în zile diferite.

Marbella şi Estepona sunt cele mai vestice staţiuni de pe Costa del Sol, despre care nu vă pot spune prea multe lucruri. Totuşi, am aflat că în Marbella se pot face curse safari cu carturi, cam scumpe, 150 € 3 ore şi jumătate.

Nerja

Situată în extrema estică pe Costa del Sol, dincolo de Malaga, staţiunea merită atenţia, pe lângă ce oferă în sine, pentru peştera aflată la marginea estică a sa, chiar lângă Autovía del Mediterráneo, devenită celebră în anii '80, pentru desenele rupestre.

În final, am să mai amintesc de Lobo Park, din Antequera, o localitate aflată la vreo 50 km nord de Malaga, deci nu la malul mării, ci pe drumul spre Cordoba şi Sevilla (de fapt, aici se întâlnesc cele două autostrăzi care vin dinspre cele două oraşe spre Malaga). Lobo Park este un parc al lupilor, unde aceştia pot fi văzuţi în habitatul lor natural.

Pentru cei dornici de ceva mai special, pe Costa del Sol există posibilităţi nenumărate: scuba diving, bungee jumping, schi nautic, parapantă, zbor cu balonul cu aer cald, călărie. Doar să întrebi la hotel, sau la un birou de informaţii turistice şi ţi se vor da toate informaţiile necesare.

Cred că este evident că într-un sejur obişnuit, de 7-10 zile, este imposibil să vezi tot ceea ce am înşirat eu aici (şi nici nu este măcar o listă exhaustivă!). Dar poate aşa v-am dat nişte sugestii şi v-am uşurat alegerea.

Nici eu nu am ajuns peste tot în aceste locuri, la unele am ajuns doar până la intrare, sau am trecut pe lângă ele, fără să mai avem timp să le vizităm, dar am aflat despre ele informându-mă de la hotel şi de la agenţiile turistice pe unde am ajuns (Torremolinos, Malaga, Benalmadena, Fuengirola), de unde am venit acasă şi cu un vraf de pliante şi hărţi. Multe dintre ele îmi vor folosi data viitoare :).

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de Costi in 16.02.11 13:48:28
Validat / Publicat: 16.02.11 16:13:56
VIZUALIZĂRI: 25973
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
61 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P37 Marbella - Peisaj montan, într-o staţiune de la marginea mării
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  61 ecouri scrise, până acum

  Costi [16.02.11 17:05:14] »

  Rog ataşarea următoarei melodii:

  http://www.trilulilu.ro/briana10/539fe5f9518e54

  Mulţumesc!

  webmaster13 [16.02.11 17:33:48] »

  Iata melodia propusa!

  sandu.53 CONS. ONORIFIC AFA / SPANIA [16.02.11 19:30:56] »

  @costi, gata am hotarat - anul acesta totul e deja aranjat, anul viitor insa voi merge cu siguranta pe Coasta del Sol... am studiat niste oferte in mai-iunie de inchiriere a unui apartament in Malaga sunt foarte, foarte tentante si deja am convins inca 4 prieteni sa vina acolo! E posibil sa alegem si o vacanta gen "seniori" asa ca toate informatiile furnizate de tine sunt mai mult decat pretioase!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  ruxi10 [15.05.11 10:50:29] »

  Vreau sa merg la Marbella in perioada 17 -24 septembrie 2011 printr-un program de seniori, care acum este fara limita de vrasta... mi se pare excelent ca pret 395 euro cazare la hotel de 4 stele, pensiune completa, si transport cu avionul.

  As vrea sa stiu daca in acea perioada se mai poate face baie in mare... sau deja apa este prea rece, dar in principal merg sa vizitez.

  As vrea sa inchiriez o masina pt 7 zile si sa merg sa vizitez pe cont propriu... dar ma intereseaza urmatoarele... daca pot merge si singura la tanger... adica sa merg cu masina pana la frerybot iar de acolo sa imi cumpar bilet, si ma mai intereseaza de unde cumpar bilet de intrare pt alhambra, am inteles ca trebuie rezervare cu cel putin 3 luni inainte, chiar nu stiu de unde pot sa-l achizitionez online... sau daca se poate lua in ziua respectiva chiar de la palat...

  si inca ceva... in gibraltar pot sa merg cu masina inchiriata?

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Costi [16.05.11 00:05:05] »

  @ruxi10

  Să le luăm pe rând.

  1. Sigur, se mai poate face şi plajă şi baie.

  2. Se poate merge şi pe cont propriu în Maroc, dar nu cred că ieşi mai ieftin. Oricum, trebuie să te informezi foarte bine. ca să ştii pe unde să te duci. Pe de altă parte, cu toţi cei cu care am vorbit şi au fost acolo, după ce le-am spus că eu nu am mai ajuns la Tanger, mi-au spus că nu am ce regreta. Adevărul este că sunt foarte multe de văzut în Andaluzia, aşa că...

  3. Dacă te duci pe cont propriu la Granada, biletul poate fi, într-adevăr, o problemă. De-asta am preferat excursia organizată (şi nu am regretat!). Dacă totuşi vrei să mergi pe cont propriu, poţi cumpăra biletul on-line de aici.

  Am dat link-ul pe varianta engleză, dar au şi în spaniolă, catalană şi portugheză. Ăsta este singurul oficial, altele sunt păcăleli.

  Caixa este o bancă spaniolă, care intermediază vânzarea biletelor. Pentru luna septembrie nu a început încă vânzarea, probabil va începe în iunie.

  Cea mai mare greşeală este să laşi cumpărarea biletului de intrare pe loc, rişti să nu mai apuci, în sezon sunt cozi foarte mari. În orice caz, când cumperi biletul, ai să vezi că pe el este indicată o fereastră de o jumătate de oră în care poţi intra la palatul Nazrid. Dacă întârzii, ai ratat ce e mai interesant şi frumos. Aşa că, ai grijă!

  4. În general, pentru a putea ieşi din ţară (din orice ţară) cu o maşină închiriată, este nevoie să plăteşti ceva în plus. Când faci rezervarea maşinii on-line, de regulă e o căsuţă pe care o bifezi pentru chestia asta.

  Dacă nu ai permisiunea de a ieşi din Spania, poţi merge cu maşina până la graniţă, acolo o laşi în parcare şi faci restul drumului pe jos. Am văzut foarte mulţi făcând asta.

  Cam asta e. Eventual, citeşte şi celelalte review-uri scrise de mine despre acele locuri, poate mai găseşti şi alte informaţii care ţi-ar fi utile.

  Îţi urez un sejur reuşit!

  ruxi10 [16.05.11 13:49:44] »

  Multumesc mult, as mai avea o singura intrebare... in Gibraltar pot sa merg cu masina pana la granita si de acolo pot sa merg pe jos? ... cam ce distanta este de parcurs pe jos?

  Costi [16.05.11 14:33:50] »

  @ruxi10

  De la graniţă până la intrarea în oraşul Gibraltar sunt cam 500 de metri, cât să traversezi pista aeroportului. Am văzut mulţi oameni traversând-o pe jos.

  Maşina se poate lăsa într-o parcare de lângă punctul de trecere. Nu ştiu însă dacă este liberă, sau cu plată. Mai sunt şi parcări neamenajate. Oricum, cu parcarea nu cred că va fi o problemă.

  Ce mai bine este să te duci direct la oficiul de turism din piaţa Marilor Cazemate. Acolo poţi obţine toate informaţiile, cu privire la vizitarea oraşului şi a obiectivelor de pe Stânca Gibraltarului. Citeşte şi review-ul meu

  geo28 [16.06.11 17:15:00] »

  Buna iti voi scrie cateva din impresiile mele despre Costa del Sol eu locuiesc de ceva ani buni in Malaga

  Daca vii in septembrie e cea mai buna perioada pt plaja deoarece in iulie si august temperaturile ating si 42 de grade dar in septembrie coboara in jur de 27-30 de grade iar apa marii e mai calda in septembrie ca in iulie

  Aparte de plaja eu iti recomand sa vizitezi orasul Malaga care este superb si are f multe obiective turistice printre care Castelul Gibrafaro si Alcazaba (duminica dupa ora 14 intrarea libera) Teatrul Roman, Gradina Botanica, Catedrala, Muzeul Picasso, Muzeul Thyssen, Casa natala Picasso si inca cel putin 10 muzee dar cum vii in Marbella si vrei sa vizitezi mai multe locuri eu cred ca ti-am scris cele mai reprezentative obiective din Malaga si bineinteles sa nu uiti sa mergi pe faleza de la Plaja Malagueta sa mananci pescaito frito e f celebru in Spania

  In Marbella poti merge in Puerto Banus un port sportiv asemanator celui din Monte Carlo unde multi din bogatii acestei lumi au Yahturi si deasemenea plaja dintre Marbella si Puerto Banus e superba

  Benalmadena merita vizitata pentru Selvo Marina complexul care are Delfinariu Pinguinariu si expozitie de pasari exotice ceva asemanator complexului de la Constanta dar doar in concept pentru ca in realitate sunt total diferite si parcul La Paloma un parc unde ratustele, gainusele si iepurii traiesc liberi

  Parcul acvatic Aqualand din Torremolinos merita deasemnea sa iti petreci o zi intreaga

  Nerja este un orasel turistic la 100 de km distanta de Marbella unde poti vizita celebra pestera si deasemea Balcon de Europa care este o faleza superba si deasemnea alturi sunt 2 plaje magnifice

  Intrand in interior la 60 de Km de Marbella este Ronda care deasemnea are niste peisaje unice in Europa aici este un canion si la fel cateva muzee interesante

  La Granada Castelul Alhambra trebuie neaparat vizitat biletele de intrare le poti cumpara de pe pagina Bancii Caixa sau direct de la intrare tin sa precizez ca daca te duci la prima ora sa fii acolo gasesti bilete pentru ca administratia castelului au intotdeauna disponibile bilete si la ghiseu dar e mult mai comod sa cumperi online intrarea deasemenea exista posibilitatea vizitei nocturne eu l-am vizitat si ziua si noaptea este foarte impresionant spectacolul de lumina pe care il ofera castelul

  Poti urca si la celebra statiune de ski Sierra Nevada exista o sosea foarte accesibila care urca pana sus la 3300 de metri altitudine unde e o panorama superba asupra Granadei

  Gibraltarul este deasemena alt obiectiv turistic important dar tb sa ti cont de un aspect daca mergi la sf de saptamana si vrei sa treci cu masina tb sa mergi de dimineata pt ca trecerea in zilele acestea e f greoaie traficul este f mare dar merita trecut cu masina pt ca poti urca cu masina pe munte sus si inca un sfat daca vrei doar sa vizitezi muntele pentru priveliste si maimute astepti pana la ora 19 si intrarea este gratuita doar ca nu poti intra la tuneluri si la castel dar sincer sa fiu eu am fost de vreo 5-6 ori in Gibraltar cu rudele si prietenii care vin vara la mare la noi si nu sunt cine stie ce tunelurile si castelul care de fapt este un turn si atat

  Cordoba este un oras pe care ar tb sa ii acorzi o zi sa il vizitezi unde poti merge la Catedrala Mezquita o catedrala facuta de crestini pe bazele fostei moschei musulmane de asemenea Gradinile Alcazar de los Reyes Catolicos (miercurea intrarea libera) Podul Roman, Centrul Istoric care mie personal imi place cel mai mult din toata Andalucia este unul din centrele istorice cel mai bine conservate cu celebrele Patios andaluces (curti andaluze) adica restaurante cu superbe curti cu flori

  Sevilla este deasemenea capitala Andaluciei si unul dintre cele mai frumoase orase din Spania pentru multi spanioli este considerat mai frumos decat Barcelona care la fel are o multime de obiective turistice cred ca cele mai multe din Andalucia dar pt o vizita de o zi ai putea vizita Catedrala, Giralda, Parcul Maria Luisa, Piata Spaniei, Torre del Oro

  Nu stiu ce vei reusi sa vizitezi din ce ti-am recomandat dar eu de cativa ani de cand imi vin rudele si prietenii in vacanata aici le-am vazut pe toate si chiar de 5-6 ori unele dintre ele dar nu ma satur uneori merg cu familia in Sevilla sa ne plimbam pt o zi si revedem unele obiective cum ar fi Plaza de España si Parcul Maria Luisa

  Cu inchirierea masinii eu te sfatuiesc sa iti inchiriezi o masina vei iesi mult mai ieftin la transport daca vrei sa vezi o parte din obiectivele pe care ti le-am enumerat mai ales daca sunteti 2-3 persoane va garantez ca veti iesi la sfert de pret la transport si pe deasupra comoditatea de a nu depinde de ore fixe pe care ti le da transportul in comun si ideal este sa iti inchiriezi masina din aeroport de la una din firmele de acolo si sa o predai tot acolo mai ales ca daca nu ai trazbordul inclus din aeroport ca sa ajungi in Marbella ar tb sa iei trenul de Cercania pana in Fuengirola si de acolo autobuzul

  In legatura cu trecerea in Gibraltar e bine sa intrebi compania de inchiriat daca poti trece cu masina acolo in principiu nu te inreaba nimeni nimic la punctul de trecere doar eventual te va pune sa arati buletinul dar este o alta problema de multe ori anumite firme de asigurari cu care colaboreza comaniile de inchirieri nu au acoperire in afara granitei Spaniei si in caz ca se intampla ceva nu acopera daunele de aceea e bine sa te informezi in momentul inchirierii

  Te sfatuiesc sa circuli pe Costa del Sol pe autostrada A7 si sa eviti AP7 care este cu plata AP7 este o autostrada paralela cu A7 care este cu plata dar merge in paralel mai ales ca in septembrie nu va mai fi foarte aglomerat in anumite locuri cele 2 se unesc si nu tb sa platesti dar sunt zone unde se despart si se plateste evita zonele de plata ca sunt bani aruncati in vant se circula bine si pe cea libera

  Pentru mai multe informatii despre itinerarii poti accesa pagina www.andalucia.org o pagina super buna cu f multe informatii si trucuri despre monumente si vizite

  Deasemenea cere la hotelul unde vei sta toate tipurile de pliante despre parcurile tematice unde poti gasi reduceri substantiale la intrari

  In rest iti doresc vacanta placuta si sa ne scrii impresiile tale cand te vei intoarce din acest concediu care eu sper ca va fi unul de neuitat

  ruxi10 [03.09.11 11:55:32] »

  Iti multumesc foarte mult geo28 pt informatiile trimise, am printat ceea ce mi-ai scris si voi lua cu mine... acum am o foarte mare problema, pe 17 septembrie voi pleca, si astazi am facut rezervare online la alhambra... toate bune si frumoase... am deschis site-ul bancii caixa... am ales tipul de bilet, numarul de bilete, am introdus si cardul, am urmat toti pasii... s-a terminat operatiunea si atat... nu am primit nimic prin mail... nicio confirmare de rezervare... nimic... si ma gandesc... daca nu am nimic la mana... cu ce dovedesc ca am facut rezervarea... prezint cardul cu care am facut rezervarea si atat? ... sau a fost o teapa ce am facut eu acum... am emotii ca am introdus si numarul cardului si inca un cod... te rog frumos sa imi spui ce ar fi trebuit sa primesc in urma acestei rezervari... sau cum trebuie sa procedez in continuare... astept cu nerabdare raspunsul tau... multumesc mult!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  geo28 [03.09.11 13:33:26] »

  Buna ce sa zic eu imi amintesc ca am primit o confirmare a platii pe mail dar daca ai dubii e simplu te duci maine la banca ta unde ai contul deschis daca e un card de debit si anulezi tranzactia daca e card de credit mi se pare ca poti face acelasi lucru eu personal nu am avut probleme pana acum si pe desupra cu Caixa am cumparat si bilete de autobuz cu ei si intrare la film si nu am avut probleme mai jos iti las exact pagina oficiala a lor

  Ai mai putea incerca sa mergi direct acolo in data si la ora care ai ales sa te prezinti cu actul de identitate dar acest lucru implica si riscul de a nu fi tranzactia facuta si sa nu poti intra click aici

  Daca anulezi tranzactia iti mai dau un sfat poti cumpara intrarea la Alhambra direct de la un bancomat Caixa cand ajungi in Spania si iti imprimi tranzactia la bancomat si nu mai ai dubii sau poti cere ajutorul direct la o sucursala si iti fac ei tranzactia

  Mai multe nu stiu ce sa iti spun daca mai ai nevoie de informatii iti stau la dispozitie

  ruxi10 [03.09.11 14:53:53] »

  Dar daca merg la banca si imi confirma ca tranzactia este efectuata si imi da si un extras de cont care arata asta... pot sa merg la alhambra cu aceasta hartie? ... acolo cum verifica? ... in ce baza iti da biletul de intrare? ... si ica ceva... rezervarea am facut-o exact pe site-ul care mi l-ai trimis tu acum... si din cate inteleg eu acolo spuna sa te prezinti cu cardul cu care ai facut rezervarea... deci... daca imi apare tranzactie confirmata si ma duc cu ce ti-am spus, crezi ca se rezolva? Multumesc mult... si scuza-ma de insistenta.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  ruxi10 [03.09.11 15:05:42] »

  te mai rog ceva... sa imi spui cum se traduce asta... ,,El tiempo de sesión para realizar la compra ha finalizado. Si estabas confirmando la compra de tus entradas, por favor verifica tu compra. Puedes volver al inicio y buscar otras entradas para el cine, teatro, música, deporte y mucho más. Disculpa las molestias"...

  eu am selectat limba engleza... dar acest mesaj mi-a aparut in spaniola... sa fie ceva de genul ca sesiunea a expirat pt ca eu am stat ceva timp intre momentul in care am deschis pagina si cel in care am introdus numarul cardului? ... si in acest caz tranzactia nu s-o fi efectuat... oricum o sa merg la banca luni sa verific si in cazul in care nu e tranzactia efectuata o sa mai incerc o data... scuze ca te stresez.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  geo28 [05.09.11 16:43:04] »

  Eu cred ca daca mergi cu estrasul de cont poti demonstra plata tranzactiei impreuna cu buletinul si cardul referitor la traducere se refera timpul pt efectuarea cumparaturii a expirat

  Daca confirmai cumpararea intrarii verifica tranzactia si te poti intorace la pagina principala pt a cupara alte intrari scuzati deranjul, deci asta e traducerea a ceeea ce mi-ai scris

  Deci cel mai sigur e sa iti confirme tranzactia banca ta si nu mai ai probleme

  Daca mai ai nevoie de ceva iti stau la dispozitie fara probleme

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  ruxi10 [05.09.11 22:17:19] »

  Multumesc mult... intre timp am aflat si eu ca am stat prea mult pe site-ul bancii si a expirat timpul pt efectuarea cumparaturii... maine o sa fac din nou rezervare, sper sa reusesc. As mai vrea sa te intreb cam cat costa o masina de inchiriat si de unde ar fi mai bine sa o iau... exclus aeroportul pt ca de acolo am transport la hotel inclus.

  geo28 [06.09.11 12:15:58] »

  O masina depinde de clasa pe care o alegi de la 70-80 euro pe saptamana ma refer la clasa mica adica ford ka citroen c2 etc si mai departe depinde de clasa

  Nu stiu exact preturile pt ca depind si de perioada, perioada in care vii tu nu mai este plin sezon deci preturile sunt mai scazute iti dau cateva pagini de firme serioase care lucreaza si in Marbella si de la care au mai inchiriat rudele mele cand au venit si nu au avut probleme

  http://www.aurigacrown.com/

  http://www.marbesol.com/es/

  sau mai poti cauta direct la destinatie intreband in hotel imi pare rau dar in Marbella nu cunosc exact firmele auto cele cu care am mai avut contact sunt din Malaga din aeroport

  cele doua de mai sus stiu ca sunt firme serioase pt ca lucreaza la nivel national

  Un sfat la inchirierea unei masini exista o asigurare suplimentara de 4-5 euro pe zi care pe langa faptul ca iti acopera toate daunele te ajuta sa nu iti blocheze garantie de pe cartea de credit eu cred ca e bine sa o faci ca sa nu ai vreo surpriza neplacuta

  Alt sfat e daca ai vreun gps sau telefon mobil la care sa ii poti pune harta Spaniei e bine sa il iei cu tine deoarece aici te taxeasa 5 euro pe zi un gps agentiile de inchirieri si pe deasupra te va ajuta mult pt a ajunge la destinatiile dorite mai ales ca in orasele din Spania daca vrei sa intrebi pe strada o destinatie nu multi vb limba engleza

  Daca mai doresti informatii despre locuri unde se paote manca economic sau shopping etc ma poti intreba

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  marcelus [16.09.11 13:05:14] »

  Ma intereseaza si pe mine cum este vremea la sfarsitul lunii octombrie in Costa del Sol.

  Imi puteti spune?

  Nu vreau sa fac plaja, dar nici nu as vrea sa ma plimb cu umbrela sau cu haine de ploaie.

  Vreau sa merg acolo pe 22 octombrie.

  Multumesc

  geo28 [27.09.11 19:23:09] »

  In principiu la sfarsitul lunii octombrie este toamna si pe Costa del Sol dar nu este frig zile ploioase mai sunt acum depinde de noroc dar oricum ploua f putin

  daca vrei sa stii cum este vremea iti dau o pagina unde predictiile meteo sunt foarte bune doar ca pagina este in spaniola, dar se poate accesa aceasta pagina

  marcelus [28.09.11 09:11:08] »

  Multumesc geo28.

  Sper sa ma pot orienta, macar aproximativ, ce haine sa-mi pun in bagaj.

  geo28 [28.09.11 19:03:45] »

  In principiu eu cred ca nu trebuie sa iti faci griji pt haine la sf lunii octombrie temperaturile diurne sunt in jur de 20-24 de grade ziua si 15-18 grade noaptea deci cam ca in luna mai la noi pe litoral dar e bine sa ai la tine si o geaca nu foarte groasa pt ploaie si cateva pulovere as vrea sa iti spun ca ploile aici sunt cam ca cele de vara din romania scurte si destul de cantitative

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  elenaadina [14.02.15 09:59:12] »

  Buna, care statiune crezi ca a fi mai indicata pentru a face excursii optionale in Granada, Sevilla si Cordoba ?

  webmaster70 [14.02.15 10:19:39] »

  @elenaadina - te rog să eviţi pe viitor folosirea exclusivă a literelor MAJUSCULE (LITERE MARI), această practică este nerecomandată (îngreunează citirea) şi în general considerată lipsită de politeţe pe internet.

  În limbaj internaut, a scrie cu LITERE MARI înseamnă că strigi la noi! Vezi, de exemplu, aici

  Textul în cauză a fost ajustat de noi, mai sus.

  elenaadina [14.02.15 10:37:13] »

  @webmaster26 - Din greseala am scris cu majuscule, era tasta activata si nu mi-am dat seama...

  Dabator [14.02.15 15:19:24] »

  @elenaadina: Pentru Granada și Cordoba este aproape evident că o stațiune cât mai apropiată de Malaga ar fi varianta cea mai bună, în speță Torremolinos sau Benalmadena. Și pentru Sevilla tot acestea ar fi cele mai apropiate, doar că nu mai este chiar așa evident (eu la Sevilla am fost din San Pedro del Alcantara).

  Dacă faci excursia cu mașină închiriată este relativ simplu. Dacă alegi excursii organizate, atunci chiar contează ordinea, căci autocarele strâng turiști din toate stațiunile, și cu cât o stațiune este mai departe, cu atât te plictisești mai tare, cei mai depărtați fiind luați primii și debarcați ultimii. Iar plimbarea din hotel în hotel ia ceva timp.

  Atenție că Benalmadena este deluroasă, așa încât dacă cineva din grup are dificultăți motorii sau probleme cu inima ar fi de evitat.

  elenaadina [14.02.15 18:51:20] »

  @Dabator - M-am gandit la Torremolinos, as opta pentru excursiile organizate, sper sa gasesc la hotel oferte de la agentii...

  Dabator [14.02.15 19:01:45] »

  @elenaadina: Nu știu dacă la hotel, dar cu siguranță sunt o grămadă de agenții locale de unde poți lua excursiile. Va fi mai greu să te decizi ce să alegi .

  geo28 [14.02.15 22:07:25] »

  @elenaadina: Buna parerea mea este ca Malaga e cea mai indicata este exact in centrul Costei del Sol si poti ajunge foarte usor si in est ma refer Marbella, Gibraltar dar si Nerja in partea de vest nu e de ratat

  Facand referire la Granada Cordoba si Sevilla la fel daca optezi pt inchirierea unei masini ceea ce iti recomand in favoarea excursiilor organizate Malaga

  Eu nu prea cunosc multe despre excursiile organizate pt ca eu am locuit in Malaga 11 ani si am folosit pt deplasari autoturismul

  Daca mai ai nevoie de ceva imi poti scrie fara probleme

  Vacanta placuta si nu uita ochelarii de soare indiferent de perioada in care mergi pt ca vei avea nevoie

  este cel mai bine situata

  Iti mai recomand sa iei in calcul cel putin o zi pt fiecare pt ca sunt multe lucruri de vazut

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  elenaadina [15.02.15 10:45:28] »

  @geo28 - Din pacate nu am gasit oferte pe Malaga, la cursele charter sunt doar la statiunile din apropiere si am facut un calcul daca as vrea sa merg individual cu avion + cazare si masa hotel ies mai scump decat la agentii...

  nicole33 [16.02.15 06:45:17] »

  @elenaadina -

  Din pacate nu am gasit oferte pe Malaga, la cursele charter sunt doar la statiunile din apropiere si am facut un calcul daca as vrea sa merg individual cu avion + cazare si masa hotel ies mai scump decat la agentii...

  Am îndoieli că agențiile organizează curse charter pe destinația Malaga. Toate ofertele găsite de mine până acum aveau transportul cu Blue Air. Într-adevăr, sejurul ieșea mai ieftin prin agenție decât individual, luând separat avionul și hotelul cu regimul de masă dorit.

  Distanțele între Malaga și stațiunile apropiate, Torremolinos, Benalmadena, și chiar și Fuengirola sunt relativ mici, astfel că nu văd mari diferențe oricare din acestea ar fi aleasă ca destinație a sejurului.

  Prețurile excursiilor spre orașele pe care dorești să le vizitezi, luate de la agenții locale, sunt sensibil egale.

  Dabator [16.02.15 08:30:42] »

  @nicole33: Eu de câte ori am făcut calculul am constatat că e mai ieftin individual. Ceva de genul că stau 10-12 zile cu banii pe care i-aș fi dat pe o excursie de 7 zile plus banii chirie mașină pentru câteva zile. Cel puțin în perioada iunie-august.

  A, și am și procedat ca atare, nu numai că am calculat. Acest lucru îmi oferă ocazia de a alege mai multe cazări, deci ceva mai multă libertate de mișcare.

  Și la fel s-a întîmplat și pe Costa del Sol, și Costa Dourada/Costa Brava, la fel și anul acesta Costa Blanca/Costa del Azahar.

  În plus anul acesta am remarcat că există câteva lanțuri de hoteluri ale căror preț este mai bun cu rezervare directă la hotel decât prin agenții (deși nu consider neapărat că este un lucru bun).

  În rest nici eu nu aș alege să stau în Malaga, ci mai repede Torremolinos sau Benalmadena care oricum sunt foarte apropiate. Pe de altă parte Malaga merită alocată măcar o zi pentru a fi vizitată.

  nicole33 [16.02.15 22:48:11] »

  @Dabator -

  Eu de câte ori am făcut calculul am constatat că e mai ieftin individual. Ceva de genul că stau 10-12 zile cu banii pe care i-aș fi dat pe o excursie de 7 zile plus banii chirie mașină pentru câteva zile. Cel puțin în perioada iunie-august.

  Vorbim de perioade diferite și poate și de programe diferite.

  Am ales sejururi în extrasezon, în mai și în octombrie, prin programe pentru seniori și prețul oferit de agențiile organizatoare a fost, clar mai bun.

  Am încercat să revăd pe cont propriu Malaga, aveam ca restanțe doar Granada, Cordoba și Sevilla, în aprilie anul trecut imediat după Paște, simulările ieșeau mai scumpe pe cont propriu pentru șase nopți decât prin agenție pentru șapte. Nu mi-a convenit, am renunțat și am plecat în Turcia.

  Dabator [16.02.15 23:03:59] »

  @nicole33: Din păcate eu nu pot lua concediu decât în perioada 20 iunie-5 septembrie. Dacă aș putea să-mi iau concediul în aprilie-mai ar fi mult mai avantajos pentru mine... În această perioadă am văzut chiar multe oferte de invidiat. Nu mai departe de acum câteva zile am văzut o super-ofertă chiar pe AFA dacă nu mă înșel: 300 EUR demipensiune și transport inclus în Creta. Dar asta e situația, am dat pagina mai departe...

  Așa că recunosc, calculele le-am făcut în perioadele accesibile mie...

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  elenaadina [17.02.15 18:47:03] »

  @Dabator - Am verificat eu acum pe Malaga individual la Parasol garden 3* si ies mai scump individual decat prin agentie in perioada 30 iulie- 6 august.

  nicole33 [17.02.15 21:06:39] »

  @Dabator -

  ... la fel și anul acesta Costa Blanca/Costa del Azahar.

  Dacă vei ajunge pe Costa Azahar, să nu ratezi Peniscola.

  Din păcate eu nu pot lua concediu decât în perioada 20 iunie-5 septembrie.

  Ești cumva profesor sau doar depinzi de vacanța copilei?

  Dabator [17.02.15 21:20:10] »

  @nicole33: Nu sunt profesor, dar lucrez în mediul privat și astea sunt regulile. Este o perioadă care de regulă este mai puțin aglomerată, majoritatea partenerilor fiind și ei în perioada de vacanță. Apoi, da, mai este și copila

  Mulțumesc de sfat, cu siguranță nu voi rata Peniscola, voi sta în Alcocéber la câțiva km de Peniscola. Am ales special o localitate mai mică, mă aștept ca Benidormul să mă obosească foarte tare .

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Dabator [17.02.15 21:29:15] »

  @elenaadina: Ei, intenția mea nu este de a mă contrazice, ci de a împărtăși din experiența personală în eventualitatea că pot ajuta pe cineva. Nu este obligatoriu ca toate cazurile să coincidă, ideea este să alegem varianta cea mai convenabilă (din toate punctele de vedere, deși prețul e important, ca peste tot nu este singurul criteriu de evaluare).

  Ai grijă că Parasol Garden 3* este în Torremolinos, nu în Malaga. Din punctul meu de vedere e mai bine, dar poate fi o dezamăgire dacă se setează alte așteptări.

  M-am uitat și eu pe prețuri iar în perioada respectivă costă 750 EUR camera dublă demipensiune, și 810 cu pensiune completă. Deci ceva în jur de 350-400 EUR de persoană. Restul ține doar de abilitatea/norocul de a lua bilete de avion la prețuri acceptabile. Eu am dat 130 EUR dus/întors iar alți colegi de pe site m-au "certat" că am dat prea mulți bani .

  Succes în alegerea vacanței.

  Dabator [17.02.15 22:14:05] »

  Stăteam și comentam pe review-ul lui @costi și mi-am dat seama că nu l-am citit și nici votat. Acum le-am făcut pe amândouă.

  Voturile cele mai meritate, în opinia mea, sunt cele ce vin în urma utilității acestora, nu neapărat atunci când sunt publicate. De fapt acesta este adevăratul paradox, impresiile sunt foarte votate la început, iar mai târziu, când sunt cu adevărat utile, nu le mai votează nimeni, ci doar folosește informația.

  @elenaadina - poate ar trebui să o faci și tu... Sunt convins că review-ul ți-a oferit o sumedenie de informații utile...

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  elenaadina [18.02.15 12:01:00] »

  @Dabator - Da, ai dreptate, voi vota, referitor la Parasol garden din Torremolinos eu nu am gasit oferta individual cu dp decât cu 1208 euro 2 adulti, deci ce ai gasit tu ar fi super, dar nu stiu unde anume sa caut...

  Dabator [18.02.15 13:04:44] »

  @elenaadina: Nu întotdeauna rezervările pe booking sunt cele mai ieftine. Am trimis pe mesaj privat datele agenției.

  elenaadina [18.02.15 15:32:57] »

  @Dabator - Multumesc mult!

  elenaadina [21.02.15 15:38:58] »

  @geo28 - Multumesc pentru ajutor, as dori sa te intreb:

  1 - in luna iunie apa marii e ok pt. baie?

  2 - cum e mai convenabil de ajuns de la aeroport in Torremolinos cu trenul sau ce alt mijloc de transport fara masina de inchiriat...

  3 - luna august e prea calda pentru excursiile optionale?

  Costi [21.02.15 16:13:33] »

  Salutare tuturor celor care au scris aici în ultimul timp și-mi cer scuze că nu am răspuns chiar eu la întrebările adresate, dar am fost plecat.

  Din fericire, am constatat că au fost oricum alți colegi de sait care au răspuns în locul meu și le mulțumesc.

  Constat însă că cei care au pus întrebări fie mi-au citit review-ul superficial, fie nu l-au citit deloc, pentru că răspunsurile la întrebările adresate se aflau chiar în review, sau la linkurile din el.

  Singurul care a remarcat acest aspect și a recunoscut este Dabator, căruia îi și mulțumesc pentru că m-a ”suplinit” și a oferit răspunsuri la întrebările adresate aici.

  Și pentru că am ajuns totuși să scriu un ecou, aș vrea să subliniez că poate, mai ales dacă sunt mai mult de două persoane, costurile unor excursii cu mașină închiriată sunt mai mici, dar oricum rămâne un mare avantaj la excursiile organizate prin agenții: acela al organizării și al informațiilor primite (evident, lucru valabil pentru cei care cunosc o limbă de circulație internațională). Pe când, pe cont propriu, avantajul dat de timpul câștigat se pierde rapid, pentru că mai bâjbâi prin locurile cu pricina, mai ales pentru a găsi un loc de parcare (recomand categoric utilizarea parcărilor subterane) și apoi pentru a găsi obiectivele turistice. Și dacă vorbim de Alhambra, aici eu chiar spun clar că e mai bine cu excursia organizată, pentru că nu te mai interesează rezervarea biletelor, iar ghidajul oferit aici este esențial pentru a pricepe ceva.

  Altfel, este puțin probabil să găsești bilete la fața locului, chiar și în extrasezon, deci oricum ele trebuie rezervate din timp (am dat în review linkul spre saitul de rezervare).

  Și să nu mai vorbesc de faptul că, în cazul deplasării cu mașină închiriată, șoferul va fi ”sacrificat”, el fiind obligat să fie atent la cu totul alte lucruri decât cele la care privește un turist din autocar.

  geo28 are și el dreptate, dar el privește lucrurile din punctul de vedere al unui localnic, singur recunoscând că a văzut acele locuri de 5-6 ori.

  Dar cel care vine pentru prima dată și nu știe dacă va mai reveni în acele locuri este dornic să vadă cât mai multe lucruri, ceea ce, cu siguranță nu va putea face de la volanul mașinii (credeți-mă, am cunoscut astfel de experiențe pe pielea mea).

  Oricum, pentru cine dorește totuși să închirieze o mașină, sfatul meu este să o facă din țară, online, mai ales în plin sezon. Altfel, prețurile la fața locului sunt mai mari și s-ar putea să nu găsești mașina dorită (de regulă, găsești una mai scumpă).

  Și un ultim sfat: dacă aveți prea multe opțiuni și mai trebuie să renunțați la unele din ele, prima pe care s-o tăiați de pe listă este excursia (organizată) la Tanger.

  Călătorii frumoase vă doresc!

  Dabator [21.02.15 20:46:10] »

  @elenaadina:

  Încerc să dau și eu răspunsuri pentru întrebarea ta, chit că nu-mi este adresată. Cum simt că am totuși posibilitatea de a răspunde la obiect, am să o fac.

  1. Eu am fost la început de iulie și pot spune că nu m-am simțit confortabil cu temperatura apei. Noroc că în 10 zile nu prea am avut timp de plajă. Oricum în Santa Susana (Costa Brava) apa era și mai rece. Asta în ciuda faptului că afară erau foarte multe grade.

  2. Cel mai bun transfer spre Torremolinos este autobuzul dedicat special acestui scop. Am scris special un review dată fiind utilitatea acestui autobuz (cu trenul este mai complicat și mai scump). vezi impresii. Fiind valabil pentru Benalmadena este valabil și pentru Torremolinos.

  3. Eu am prins sfârșit de iunie, început de iulie în excursiile spre Sevilla, Cordoba, Granada 35 până la 40 grade. Nu cred că poate fi mai rău în august. Poate și un pic de noroc...

  Dabator [21.02.15 21:02:01] »

  @Costi: Nu am vrut să îmi arog dreptul de a te suplini, de fapt nici nu am știut că ai fost lipsă despre site. Am încercat și eu să fiu de folos cu experiența personală. Mulțumesc foarte mult mult pentru cuvintele frumoase ce mă onorează.

  Cu excursiile opționale ai în mare parte dreptate. De fapt importat este ghidul, dar când mă gândesc la coșmarul strângerii turiștilor de prin hoteluri îmi vine să cred că se compensează .

  Noi am fost 5 și sigur ieșea mai bine cu închiriatul mașinii, cred că și cu banii de ghid angajat direct la obiectiv aveam de câștigat. Drept e că nu am angajat ghid .

  Eu am fost șoferul și pe alocuri m-am simțit sacrificat, dar nu de tot . Drept pentru care mai scriu câte un ecou și în ziua de azi .

  Pentru Alhambra am luat bilete de pe net cu vreo două luni înainte...

  cât despre Tangier tind să-ți dau dreptate în proporție de 90%. Ăilalți 10% se pierd prin timpul pierdut pe drumul dus-întors și pe la magazinele prin care te obligă ghidul să întri și să pierzi timpul.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  nicole33 [21.02.15 21:02:01] »

  @elenaadina -

  1 - in luna iunie apa marii e ok pt. baie?

  Probabil, da. Eu am fost la început de octombrie și am făcut baie în mare în fiecare zi. Apa nu era foarte caldă, mai degrabă răcoroasă aș putea spune, dar sensibil mai caldă decât pe Costa Brava la sfârșitul lunii mai în același an.

  2 - cum e mai convenabil de ajuns de la aeroport in Torremolinos cu trenul sau ce alt mijloc de transport fara masina de inchiriat...

  Am avut transferul inclus în pachetul turistic achiziționat, dar la următoarea vizită voi folosi cu siguranță trenul care merge din Malaga până în Fuengirola. Am folosit acest tren pentru a vizita pe cont propriu Malaga, cazarea noastră fiind în Benalmadena, și am văzut mulți turiști coborând cu bagajele la stația de la aeroport.

  3 - luna august e prea calda pentru excursiile optionale?

  Este foarte posibil să fie foarte cald. În octombrie am prins o vreme perfectă atât pentru plajă, cât și pentru excursii.

  nicole33 [21.02.15 21:09:42] »

  @Costi -

  Și un ultim sfat: dacă aveți prea multe opțiuni și mai trebuie să renunțați la unele din ele, prima pe care s-o tăiați de pe listă este excursia (organizată) la Tanger.

  Nu știu dacă tu ai fost personal în excursie la Tanger. Tot grupul cu care am fost în acest sejur pe Costa del Sol avea aceeași impresie cum că nu merită, fără a reuși vreunul vreo argumentație cât de cât convingătoare, totul din auzite. Noi am fost singurii din hotel care am ales această opțională. Am fost acolo și nu am regretat deloc. Departe de a o numi o excursie frumoasă, pentru mine a fost o experiență, am luat contact cu o lume diferită, cu o altă cultură.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Costi [22.02.15 00:52:03] »

  @nicole33 -

  Eu nu am spus că nu ar merita, merită și Tangerul a fi vizitat, dar asta e părerea mea: dacă ai mai multe opțiuni și mai trebuie să renunți la unele din ele, dacă nu ești hotărât la care, sfatul meu este să tai de pe listă în primul rând excursia la Tanger.

  Asta ținând cont că este o excursie lungă, ce-ți lasă foarte puțin timp pentru vizita propriu-zisă.

  @Dabator

  Cel mai bun transfer spre Torremolinos este autobuzul dedicat special acestui scop. Am scris special un review dată fiind utilitatea acestui autobuz (cu trenul este mai complicat și mai scump).

  Îmi pare rău să te contrazic, dar lucrurile stau exact invers.

  De fapt, așa cum spuneam, nimeni din cei care au comentat și întrebat pe aici nu mi-au citit cu atenție review-ul, inclusiv elenaadina, care, dacă ar fi citit cu atenție, ar fi citit si pasajul în care scriam:

  ”despre tren, am scris aici”.

  La acel link, spuneam așa:

  ... există o legătură excelentă pe Costa del Sol cu aeroportul şi oraşul Malaga, asigurată prin intermediul unui tren local (ei îi spun "tren", dar este un fel de metrou, la care o bună parte din traseu este subteran, ca şi o parte din staţii) foarte modern, rapid, dar lin şi silenţios, care circulă din 30 în 30 de minute. De la Torremolinos la aeroport, face 11 minute şi costă 1,40 € de persoană.

  Mai exact, e vorba de linia cercanias C1; trenul circulă de la Malaga la Fuengirola, prin Torremolinos și Benalmadena și are stație și la aeroport.

  elenaadina [22.02.15 09:14:36] »

  @Dabator - Multumesc mult pentru raspuns, sunt foarte derutata privind alegerea perioadei, am vazut ca Malaga e pe aceeasi paralela 36 ca si Turcia, noi am fost la inceputul lui august anul trecul in Belek si erau 35-40 de grade si nu ne-am putut plimba, ni s-a parut foarte cald, la noi in Gura Humorului vara temperatura maxima e de 29-30 grade, dar nu tine mai mult de 2,3 zile... in rest 24,25... asa ca s-ar putea sa fie o problema in august in Malaga la excursiile optionale, ma gindesc ca trebuie sa avem multa apa la noi si sa rezistam pe timp de amiaza oriunde am merge...

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  elenaadina [22.02.15 09:18:19] »

  @nicole33 - Multumesc mult pentru raspuns, inclin sa cred ca voi alege luna octombrie pentru Malaga.

  nicole33 [22.02.15 09:24:59] »

  @elenaadina -

  Pentru mine în octombrie a fost perfect. Dacă voi reveni pe Costa del Sol și sigur o voi face, deoarece într-o săptămână nu am reușit să acopăr tot ce mi-am propus, perioada aleasă va fi în luna mai sau la sfârșit de septembrie.

  Dacă totuși vei alege excursia la Tanger, să știi că acolo este și mai cald decât pe coasta Spaniei.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Dabator [22.02.15 15:35:36] »

  @Costi: A fost greșeala mea, fiindcă eu mă gândeam cât de util mi-a fost mie autobuzul în Benalmadena, l-am luat chiar din fața hotelului, pe când stația de tren este departe. Posibil să poată fi luat taxiul, dar apare o cheltuială în plus. Era parcă vreo 10 EUR taxiul până în stațiune.

  Pesemne la Torremolinos stația de tren este mai aproape de zona turistică și atunci e perfect.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  elenaadina [26.02.15 09:25:45] »

  @Dabator -

  Buna, spune-mi te rog, de unde pot lua autobuzul spre statiune din aeroport si cat a costat un bilet?

  elenaadina [26.02.15 09:28:05] »

  @Costi - Statia de tren este chiar in aeroport, tot ma uit pe harta si la indicaţii de localizare imi arata ca ar fi undeva la 1,1 km distanta...

  geo28 [26.02.15 09:36:30] »

  @elenaadina: Statia de tren este chiar in aeroport la terminalul 3 cat despre taxi am vazut ca cineva a scris ca o cursa ar costa 10 euro pana in Benalmadena eu nu as crede deoarece din Malaga centru pana la aeroport costa

  geo28 [26.02.15 09:42:01] »

  Taxiul costa din Malaga centru pana la aeroport 15 euro fara prea mult bagaj ar fi bine sa intrebati inainte despre taxarea bagajului pt ca de multe ori daca bagajul este mai voluminos sau mai multe genti se taxeaza in plus

  Costi [26.02.15 10:11:22] »

  @elenaadina -

  Nu știu pe ce hartă te uiți, dar stația de tren este chiar în aeroport. Așa se și numește stația respectivă.

  Mă repet: informații despre linia Cercanias C1 (traseu, stații, orar, preț) găsești aici, iar traseul C1 pe Google Maps îl poți vedea aici, unde se vede că, pentru a trece și pe la aeroport, traseul face o buclă.

  Țin să precizez că aceste informații sunt verificate de mine la fața locului. Singura modificare pe care o constat față de când am fost eu este faptul că prețul transportului de la Torremolinos la aeroport a crescut de la 1,40 €, la 1,80 €.

  Stația de tren din Torremolinos este în Plaza de la Nogalera, în poziția indicată pe această hartă. Dă clic pe pătratul din stânga-jos, pe care scrie ”Satelit”, ca să vezi stația. Aceasta este subterană, pe imaginea din satelit se vede doar intrarea.

  Stația de tren de la aeroport este chiar la intrarea în aeroport. La sosire, te uiți după indicatoare (pătrate galbene pe care este figurat un tren și scrie ”renfe”). Ai grijă în ce sens iei trenul...

  elenaadina [26.02.15 11:30:30] »

  @Costi - Multumesc, multumesc, multumesc...

  Dabator [26.02.15 12:09:44] »

  @elenaadina: Pentru Torremolinos chiar cred că autobuzul nu ajută foarte tare, cât timp după harta pusă la dispoziție de Costi, stația de tren e chiar în centrul Torremolinos. Acum depinde și ce hotel ai rezervat... Dacă e departe de stația de tren poți lua în calcul autobuzul.

  Pentru autobuz ți-am dat link către articolul meu. Prețul este de 3,8 EUR/sens și are mai multe stații în Torremolinos și Benalmadena pe care le vei găsi aici:

  portillo.avanzabus.com/we ... ga-airport.html

  Cu siguranță pe link-ul de mai sus vei găsi stația cea mai apropiată de hotelul tău (există și o listă foarte clară)

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  loreda [31.01.16 23:00:44] »

  Buna seara!

  Care sunt temperaturile pt. luna iulie in Benalmadena?

  Ce excursii recomandati pt. copii de 9, respectiv 12 ani?

  Multumesc.

  Biulia [02.03.16 10:40:50] »

  Buna ziua tuturor Iti trebuie pasaport pentru Gibraltar si/sau Tanger? Sau este suficient buletinul? Multumesc mult

  Costi [02.03.16 10:51:16] »

  @Biulia -

  Gibraltar este parte integrantă a Marii Britanii, ca teritoriu de peste mări, deci este și parte a Uniunii Europene (cât or mai fi ). Ca atare, ca peste tot în Uniunea Europeană, este suficientă cartea de identitate.

  În privința Marocului, România are încheiat un acord prin care este permisă intrarea în Maroc pe baza cărții de identitate, dar, din câte știu, mai depinde și de cum ajungi acolo.

  Dacă mergi într-o excursie organizată, în cazul în care este vorba de o excursie organizată de o agenție românească, cu un grup de români, este suficientă cartea de identitate. Dacă excursia este organizată de o firmă locală, din câte știu eu, aceștia îți cer, la înscriere, să ai pașaportul.

  Oricum, partea asta cu Marocul ia-o cu titlu informativ, lucrurile se pot schimba, așa că cel mai bine este să te interesezi la firma cu care faci excursia.

  De altfel, nu prea merită această excursie, pentru că durează mult drumul și timpul de vizitare e foarte scurt (maxim 6 ore), în timp ce prețul este mare.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Biulia [02.03.16 12:27:28] »

  @Costi - multumesc pentru raspuns. Am tot citit si alte pareri, asa ca o sa aleg calea cea mai sigura si am sa imi fac pasaport.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Biulia, Costi, elenaadina, geo28, loreda, marcelus, nicole33, ruxi10, sandu.53
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.142764806747 sec
  ecranul dvs: 1 x 1