ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.01.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: braila
ÎNSCRIS: 11.11.09
STATUS: PREMIUM
LUNA
JAN-2011
familie cu copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Poiana Brașov

ARTICOL ARHIVAT

Bufetto - Mananci cat vrei

TIPĂREȘTE

In premiera in Poiana Brasov s-a deschis un restaurant mai putin obisnuit pe meleagurile noastre respectiv cu servire tip bufet suedez.

Restaurantul este situat la parterul hotelului Poiana Ursului pe strada cu fostul cazinou. Ca si locatie, la intrarea in statiune faceti stanga in dreptul parcarii de la Alpin si la circa 300 m dupa ce treceti de magazine, pe partea dreapta, gasiti hotelul si restaurantul in cauza.

Initial am avut o oarecare retinere chiar si sa aruncam o privire in ideea ca “e pacaleala, ca asa e la noi”. Dar am trimis doamnele in recunoastere si dupa cateva minute a aparut ala mic strigand: “e ca la all inclusive! ”. Si asa am aflat ca la intrare au fost intrebate politicos daca vor sa serveasca masa sau doar sa se uite. Au fost conduse de un ospatar care le-a aratat sala si linia calda si, la plecare, le-a multumit pentru vizita.

Pentru ca s-a dat aprobarea, la ora 12:30 eram toti gramada la usa. Am fost placut surprins cand am fost intampinati cu urari de bun venit de catre garderobiera care era si pe post de casiera. Ne-a poftit sa lasam hainele la garderoba, ne-a intrebat daca vrem sa servim toti masa, ne-a explicat care este sistemul respectiv ca fiecare mananca cat vrea si din ce vrea fara ca bauturile nu fie incluse in pret, dupa care ne-a scos chitanta si a chemat un chelner care ne-a intrebat ce masa dorim. Si asa am ajuns si in restaurant.

Acesta are o singura sala dispusa pe doua nivele. Sunt circa 23 mese care au cam 110 locuri. In partea de jos sunt numai mese cu 4 locuri, iar in cea de sus cu 6 locuri. Chiar langa intrare se afla masa cu farfurii, tacamuri si cu ciorbele din care un alt ospatar de invita sa servesti. Exista numai 2 feluri de ciorba care se schimba zilnic la fel ca toate felurile de mancare, dupa cum spuneau ospatarii. Si am avut ocazia sa constatam acest lucru cu ocazia celei de-a doua vizite.

Fiecare se serveste cu farfuria si tacamurile de care are nevoie, dar ciorba este pusa in castron de catre chelner. In rest, toate produsele sunt cu autoservire.

Dupa terminarea primului fel, un ospatar a aparut imediat si a debarasat. Trecand la urmatoarea operatiune m-am apropiat de linia calda si am numarat 7 tipuri de salata, cam tot atatea garnituri sau moduri de preparare a lor, vreo 4 feluri de desert si carne de toate felurile: porc, vita, pui, peste. Prajita, la gratar, cu sosuri diverse. Fara fructe de mare. Mancarea este mentinuta la temperatura potrivita. Cei care stau in partea de sus pot vedea fiecare termometru si temperatura furnizata pentru fiecare mancare in parte.

Mancarea este excelenta. Indiferent de gusturi, cu siguranta ai de unde alege. As acorda o mica bila neagra pentru faptul ca nu inlocuiesc tavile goale mai repede. O fac, dar din motive necunoscute se cam intarzie mai ales la dulciuri. In prima zi, la plecare, am auzit o doamna spunandu-i sotului sa se duca sa-si ia crema de zahar ars pentru ca data trecuta nu mai prinsese. Probabil mai sunt inca mici goluri.

Ospatarii sunt din cale afara de amabili. Se invart tot timpul pe langa mese si in momentul in care vad farfurii goale intreaba politicos daca pot sa debaraseze.

Bauturi se pot servi direct de la bar cu plata pe loc sau prin comanda la ospatari. Nu va recomand tuica fiarta: 50ml/15 lei. Cam scump, nu? Berea la 330ml=8-10 lei, votca 50ml=9 lei, restul in functie de marca si renume.

La plecare am fost condusi cu aceeasi amabilitate la usa, intrebati daca ne-a placut si, desigur, invitati sa mai trecem pe acolo.

Preturile practicate sunt urmatoarele:

- Mic-dejun=25 lei

- Pranz=30 lei intre orele 12:00-16:00. La pranz se servesc 40 feluri de mancare, dar la socoteala intra si cele cateva tipuri de paine.

- Cina=35 lei intre orele 19:00-23:00. Aici se servesc 60 feluri de mancare, dar nu am fost niciodata seara sa vad daca chiar sunt 60.

Copiii pana in 5 ani nu platesc, iar cei intre 5 si 12 ani platesc numai 15 lei.

Eu sper sa-si pastreze atat calitatea servirii cat si a mancarurilor pentru ca cel putin la capitolul preturi ii lasa in urma pe toti “faimosii” zonei.

Pofta buna!

click aici


---
Trimis de marian 1973 in 21.01.11 10:17:47
Validat / Publicat: 21.01.11 11:49:36
VIZUALIZĂRI: 9493INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POIANA BRAŞOV.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marian 1973); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Chloe [21.01.11 13:26:00] »

Marian, sa-ti dea D-zeu sanatate!

Ieri mi-am stors mintea toata ziua sa-mi amintesc cum se numeste acest loc!!!

Inainte de sarbatori am fost in trecere prin Poiana si am vazut niste directionale cu acest local insa, oricit mi-am impus sa tin minte, am uitat complet numele lui.

Mi se pare o initiativa super a celor care au dechis acest loc, pentru ca mincarea in Poiana chiar reprezinta o problema pentru multi, dpdv al costurilor.

Daca, (virgula) cazare mai gasesti la preturi convenabile (pentru Poiana), mincarea te rupe!

Multumim pentru informatii!

Conditiile par a fi chiar peste asteptari...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
marian 1973 [21.01.11 13:58:20] »

Cred ca este cel mai bun restaurant din zona privind raportul calitate/pret.

Un alt restaurant la care se manca bine pana in urma cu 2 ani cand i-am vizitat ultima data este restaurantul Olimpic unde se cazeaza sportivii. Langa partia de schi de la telegondola. Aveau niste preturi incredibile acolo. Nu-ti venea sa crezi ca esti in Poiana. Dar am auzit ca s-a mai redus din calitate.

magdalena [21.01.11 15:00:33] »

Interesant asa ceva si pe la noi!

Michaell [21.01.11 15:26:49] »

o fi o initiativa interesanta pt. inceput... si ceva nou in romania. nu ca vreau sa critic asemenea aparitii, dar acest sistem nu are doar avantaje.

pt. inceput si la prima vedere costurile par avantajoase, in schimb la a doua privire si dupa un calcul cit de cit se cam schimba treaba. patronul, ca sa-i iasa socoteala, undeva trebuie sa ,,pacaleasca ,,ca sa zic asa. ori la calitatea produselor (ceea ce la prima vedere bineinteles ca clientul nu vede) ori ii scalpeaza pe angajati (la salar, etc.)

unde mai pui, ca acest lucru (8 € all you can eat) in occident a dus la oameni tot mai obezi, la scandaluri cum il avem la ora actuala in germania - dioxin in alimente, etc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
RobertCodescu [21.01.11 15:31:28] »

FELICITARI!!! + inca un vot si 900 PMA de la mine sosesc cihar acum!!!

maria012 [23.01.12 21:47:10] »

Mai exista? Am trecut de curand pe langa hotelul cu pricina si nu zicea nimic de niciun Bufetto. Plus ca mu se vedea nici tipenie de om. Nu am intrebat, ce-i drept.

marian 1973 [24.01.12 14:55:04] »

Din pacate si cum era de asteptat, restaurantul nu a rezistat in acea formula. Anul acesta era deschis, dar functiona ca un restaurant normal.

BUFETTO [20.03.12 21:37:33] »

@maria012:

Restaurantul exista si acum doar ca ne-am schimbat locatia.

Politica restaurantului si retetele au ramas neschimbate.

[***]

webmaster0 [20.03.12 21:58:19] »

@BUFETTO: Nu suntem un site de reclamă gratuită! Pentru promovarea afacerii voastre, luaţi vă rog (eventual) legătura cu Admin-ul.

Dar până atunci, luaţi un cartonaş galben, pentru reclamă!

webmaster26 [25.11.17 12:10:43] »

În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în Poiana Brașov, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.

Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
BUFETTO, Chloe, magdalena, maria012, marian 1973, Michaell
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0956599712372 sec
ecranul dvs: 1 x 1