ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.10.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2009
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 17

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Coltul tunisian al casei si... inimii mele

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Daca m-am hotarat sa va mai plictisesc cu un review despre Tunisia (al V-lea, daca punem la socoteala si cele 10 randuri ce au reprezentat primul meu review pe AFA) e pentru ca, unii dintre pasionatii calatoriilor de pe acest site au avut neinspiratia (ar fi corect mai curand spus inconstienta) de a ma starni, asa ca ei si numai ei sunt “vinovati” de urmatoarele randuri…

Acum, ca am plasat raspunderea “popularizarii” review-ului pe alti umeri, asumandu-mi numai raspunderea autenticitatii informatiilor din el, sa nu mai pierdem timpul si sa trecem la subiectul ce imi bantuie, de cateva zile, cu voie, si mai mult fara de voie... cutiuta cu amintiri.

Tunisia, revelatia mea turistica din anul 2009, devansand destinatii mult mai celebre, superlativele destinatiilor turistice europene, as indrazni sa afirm, caci este vorba despre Coasta de Azur (Nisa, Cannes, Monaco si Monte Carlo), si... pentru a doua oara in viata, Barcelona, dragostea mea... , Tunisia, ziceam, mi s-a infatisat mai intai sub forma unui oras despre care tunisienii spun ca este “Perla Saharei”, pe nume Sousse.

Nu stiu cat de indreptatita e metafora... pe de o parte, Sahara e la cateva sute de kilometri distanta, si, pe de alta parte, stim cu totii, perlele nu sunt apanajul desertului, ci ale feluritelor, mari ale lumii, unde salasuiesc, …lacrimi inghetate…. in inima scoicilor-mama…

In plus, in desert, in mod traditional, in lumea misterioasa a beduinilor nu valoarea perlelor, ci cea a aurului este cea care conteaza, el e moneda de schimb cea mai frecventa acolo, exceptand, fireste, celalalta moneda traditionala…dromaderii.

Revenind, Sousse-ul poate fi gratulat cu aceasta metafora magulitoare doar din perspectiva faptului ca este orasul cu cea mai mare aglomeratie turistica din Tunisia, si reprezinta o imbinare armonioasa, unica, aici, mai mult decat oriunde in tara lui Magon cartaginezul, intre lumea araba si lumea pestrita a turistilor de pretutindeni. De pretutindeni, intr-adevar, dar, spun statisticile, preponderant din Europa de Est... (nu va bucurati, nu e vorba de noi), pe primele locuri si dominand net… Rusia si Ucraina.

Sa fie oare asa pentru ca acest oras necunoscut mie pana in momentul achizitiei sejurului in Tunisia este infratit, nici mai mult nici mai putin, decat cu …. Sankt Petersburgul?

Vanzatorii tunisieni erau atat de familiarizati cu vorbitorii de limba rusa ce le treceau pragul, incat, prima intrebare, un inceput firesc de socializare, daca stai sa te gandesti, a fost in toate cazurile, …“Russian?? Russian?? ” spre disperarea sotului meu care obosise ca infirme, de tot atatea ori, si sa raspunda, pe un tot din ce in ce mai exasperat de repetarea la nesfarsit a situatiei: “No, Romanian”.

La auzul apartenentei noastre, in toate, absolut toate cazurile, fata li se destindea, ochii le zambeau, si raspundeau incantati: HAGI!!! Dovada ca, practic, ambasadorii unei tari nu sunt numai cei ce salasuiesc in ambasade, ci, cei care, indiferent de profesie, devenind de notorietate mondiala, prin propriile forte, fac cinste tarii in care s-au nascut. …

In Sousse, oras situate in Nord-Estul tarii, la vreo 20 km de Monastir si aproximativ 140 km de Tunis, este legat, prin intermediul aeroporturilor din aceste doua orase, cu Europa, Africa si Asia, din acest punct de vedere, Tunisia in general, avand o pozitie privilegiata, in special prin apropierea de Italia (in zile insorite se zice ca de la Cap Bon se vede… Sicilia).

Noi am aterizat la Monastir si am fost extrem de impresionati de numarul mare al avioanelor ce soseau sau plecau de pe acest aeroport micut, din sfert in sfert de ora…

Cei 20 km parcursi cu autocarul pana la Sousse se fac pe nesimtite, iar autocarele ce ne-au transportat la si de la aeroport (ca dealtfel si autocarele excursiiilor optionale) au fost intotdeauna prevazute cu aer conditionat, absolut indispensabil in arsita inceputului de iulie pe continentului African…

Orasul rasare la orizont, aproape pe neasteptate, cu minarete si blocuri, majoritatea de inaltime medie... Am fost primii debarcati la hotel, caci complexul El Hana (din care facea parte El Hana Residence club, hotelul “nostru”, El Hana Beach si inca un hotel El Hana…) este situat in apropierea centrului Sousse-ului, fiind primul complex hotelier de mari dimensiuni dinspre Medina…

Catre Vest, deci catre Port El-Kantaoui, se intind multe alte hoteluri precum Orient Palace si Marabout.

Am retinut de la Ianos ca Orient Palace este cea mai buna optiune de cazare in Sousse (cand vorbim de buget mediu de vacanta) caci, desi hotel de trei stele, este mult superior altor hoteluri, mai instelate…de exemplu cel la care am avut neinspiratia sa ne cazam noi. Dar, pentru ca in viata nu exista lucruri complet negative, cazarea la El Hana Residence a avut si un avantaj, foarte important zic eu, in economia vacantei noastre, si anume apropierea de plaja si, mai ales, calitatile naturale ale acesteia…

Plaja orasului Sousse, o plaja cu o latime generoasa, de aproape o suta de metri, pe alocuri, imbratiseaza, pentru eternitate, indescriptibila Marea Mediterana in dreptul golfului Hammamet. Marginita de o faleza solida ce o separa de sosea, in dreptul complexului El Hana, plaja se dezvaluie privirilor matinale ale turistilor amatori de fotografii unice, inca din primele ore ale diminetii, cand soarele efectiv explodeaza, la orizont, inundand marea cu o stranie lumina trandafirie...

E ora la care tunisienii, de ambele sexe, vin sa inoate in mare, infruntand, nu numai semiobscuritatea zorilor de zi, dar si temperatura scazuta a apei de mare, caci, pana si Mediterana, cat e ea de Mediterana, isi racoreste trupul fluid sub respiratia enigmaticei nopti...

De altfel, faptul ca apa ar putea fi rece nu ii sperie nicidecum pe acesti locuitori ai Africii, ce traiesc cea mai mare parte a anului sub zodia caniculei... facandu-i totodata sa fie vesnic avizi de racoare, indiferent de unde vine ea: din aer, din apa, sau de pe pamant…

Dar despre tunisieni la plaja, ceva mai tarziu, dupa ce va voi prezenta propria noastra experienta pe litoralul tunisian…cu totul si cu totul inedita...

Am mers efectiv pe plaja prima data, in ziua in care am ajuns la hotel, dar cum statea sa se insereze, am indraznit doar sa testam temperatura apei, caci de plaja…nici nu putea fi vorba, soarele statea sa cada in partea cealalalta a orizontului, in spatele hotelului…

Prima dimineata a plajei tunisiene, cu tot ce presupune ea, respectiv inot, lancezeala pe sezlong pana ne uscam (ceea ce lua cam cinci minute la acele temperature de iulie african), iar balaceala, …si tot asa…. pana pierdeam complet notiunea timpului si ne trezeam abia cand nisipul de sub picioare devenea incandescent, gonindu-ne, rautaciosul, din bratele caldute ale marii ultratransparente...

Asa ca, in prima zi, din pura inconstienta, am parasit plaja in jurul orei 12, mai bine zis am incercat sa o parasim... Dar nisipul era atat de fierbinte, incat cei cativa zeci de metri de la sezlonguri pana la faleza, a fost un dans de fachir amator obligat la mersul pe carbuni incinsi...

Am inteles, abia atunci, sensul “ad literam” al consacratei expresii de “cafea la nisip”…

Daca eu am avut norocul de a pasi pe plaja incaltata in niste papuci mai solizi, sotul si fiica mea, mai putin norocosi, la iesirea de pe plaja, aveau arsuri pe dosul piciorului, acolo unde pielea mai sensibila decat cea de pe talpi se intalnise cu nisipul nemilos…

Ne-am invatat insa lectia, si nu am mai stat niciodata atat de mult la plaja, preferand, cu regret piscine din curtea interioara a hotelului, umbrita de maiestuosi palmieri...

Apropo de nisipul plajei, nu pot sa nu remarc finetea sa, fiecare picatura de apa lasand urme adanci in tesatura de firicele miniscule, de culore canepie, a malului marii... nici urma de pietricele sau scoici…iar intrarea in mare, extreme de lina, asfel incat, dupa cativa metri, apa abia ajungea la glezne.

Apa, calda si transparenta, te invaluia cu valuri mici, fragile, imbiindu-te la o nesfarsita balaceala... In apa, cativa pesti indrazneti inotau la cativa centimetri de tine, obisnuiti, se vede, ca oamenii sa le invadeze imparatia… Dar nu numai pestii strajuiau hotarele marii, ci, si alte vietati marine, a caror atingere ne-a provocat ceva neplaceri: meduzele … Pluralul e fortat si pur generic, caci numai o meduza ne-a tulburat inotul, cu indreptatita suparare, desigur, caci, in fond, marea era casa ei si nu a noastra…iar intrusi eram noi si nu ea…

Iar usturimea si roseata au trecut, incet-incet, fara alte consecinte decat pentru ea, caci, a fost dusa de pe mal de un tunisian, nu se stie unde...

Cat despre amenajarile de pe plaja, acestea erau destul de sumare si de vechi, caci umbrelele de soare, palarii imense din frunze de palmier erau cam obosite si uneori soarele invingea aceasta bariera fragila in calea sa, fara nici o dificultate… sezlongurile erau OK, iar costurile erau de 5 Euro pe zi, incluzand utilizarea pe parcursul unei intregi zile, pana la ora 17, a unei umbrele si a doua sezlonguri.

Cand plecam pentru pranz, lasam un prosop, semn ca sunt ocupate, iar tanarul tunisian a avut grija, de fiecare data ca prosopul abandonat temporar sa nu dispara, iar sezlongurile sa nu fie ocupate. Tot el era furnizorul unor bauturi racoritoare scoase dintr-o lada frigorifica, la un prêt modic, 2 Euro bucata, parca…. si tot in sarcina lui cadea si siguranta noastra, ca turisti, implicand si siguranta …portofelelor noastre.

Fac aici o mica paranteza. Inca de la sosirea in Tunisia, Ianos ne-a avertizat asupra faptului ca trebuie sa avem mare grija de pasapoarte, caci pierderea sau disparitia lor ar ridica probeme extreme de serioase, la nivel de ambasada, chiar. Desi auzisem destule povesti despre hotii tunisieni (mai corect, hotii din Tunisia, care uneori sunt si…romani), nu am trait nici o astfel de experienta negativa... Apropo de hoti, stiti de ce arabii taie hotilor mana dreapta? Pentru ca, in mod traditional, cu aceasta mana ei mananca, in timp ce mana stanga o folosesc doar la toaleta...

Mancatul cu mana stanga in public, este un afront inaceptabil adus tuturor celorlalti comeseni…asa ca hotii sunt exclusi, practic, din societate, prin amputarea mainii drepte.

Revenind la plaja, dupa ora 17, se strangeau sezlongurile si plaja devenea publica, loc de socializare pentru grupuri intregi de arabi, care mancau, ascultau muzica in surdina, faceau baie in mare, sau …pur si simplu stateau de vorba. Societatea araba are in centrul ei familia, dar nu familia restransa, pe care o invoca legile dreptului european, respective sot, sotie si copii, ci familia cu bunici, unchi, matusi, verisori si verisoare, o familie largita, unde cel mai mare respect este aratat celui mai varstnic dintre membrii sai.

In Tunisia nu sunt azile de batrani, pentru ca plasarea unui batran intr-o astfel de instituie reprezinta cea mai mare dezonoare pentru familia sa…

Deciziile cele mai importante, inclusive casatoria sau efectuarea studiilor superioare se iau tot in familie, si desi influentele occidentale se fac simtite tot mai mult, traditia este respectata din acest punct de vedere, cel putin. Nu vezi la plimbare, sau in general, in spatiul public, un arab singur… daca e singur, e o mare problema…e bolnav, sau ce e cu el?, se intreaba nelinistiti arabii din jur...

Asa ca, parinti si copii, frati si surori, prieteni sau pur si simplu vecini, tunisienii invadau plaja in amurg, de dragul timpului petrecut impreuna. Am vazut aici prima data femei imbracate din cap pana in picioare, in pantaloni si o camasa larga, cu o basma ce nu lasa sa ise vada nici un fir de par, imbaindu-se in mare... respectand intocmai cele mai riguroase percepte ale Coranului.

Am vazut, langa ele, nordice cu sanii dezgoliti, trecute de prima tinerete…pe care nu le deranja nimeni, nici macar cu o privire...

Dar cel mai impresionata am fost, pe acea plaja, de efortul cotidian al unui tanar ce cara, zi de zi, ore intregi sub arsita soarelui doua cosuri imense de fructe peste care turna gheata in speranta, desarta la acele ore fierbinti, ca va raci fructele...

Nu stiu de ce m-a induiosat atat silueta lui slabuta, incovoiata sub greutatea cosurilor umplute pana la refuz cu caserole de capsuni, piersici si struguri... poate pentru ca era de varsta fiicei mele, privilegiata de soarta, ce citea, alaturi de mine, ferita de lumina soarelui de umbrela si de cremele ultraprotective, indiferenta fata de ce se intampla in jur, absorbita complet de lectura, un roman de Dostoievski.

Poate pentru ca imi inspira mila efortul lui disperat de a schimba, la cateva minute gheata neascultatoare...

Poate pentru ca din zece in zece metri, facea cate un popas, lasand jos, cu maxima incordare, cosurile arhipline…

Am simtit nevoia sa i-l arat Iuliei si sa ii spun, cu o strangere de inima ce se datoreaza in excusivitate vremurilor tulburi in care traim, ca de ea depinde unde se I se vor situa, candva, proprii copii: pe sezlong, la umbra, sau tragand dupa ei, in arsita cumplita, un cos imens de fructe. A inteles morala, mi-a zambit asigurator, dupa care s-a intors, imperturbabila la Dostoievski…semn ca discutia nu o afectase prea mult…

Caci la 17 ani, suferinta necunoscutilor trece, de cele mai multe ori, pe langa tine, si nu… prin tine…

Am parasit Sousse dis de dimineata, inainte de a mai apuca sa vad un superb rasarit de soare inrosind orizontul in pragul zorilor de vara…. Dar amintirea celorlalte rasarituri, condimentata de parfumul unic si inebunitor al florilor de iasomie, rasare navalnic din inima mea, de fiecare data cand privesc masuta si taburetele de piele asezate pe covorasele traditionale tunisiene…din “coltul tunisian” al banalei mele sufragerii…

Daca acest colt inedit ocupa doar vreo doi metri patrati, impusi de suprafata meschina a camerelor de bloc, “coltul tunisian” al inimii mele, este, cu siguranta, incomensurabil….


[fb]
---
Trimis de liviadavidescu in 10.10.10 20:01:36
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TUNISIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3607 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviadavidescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Primul contact cu Maria Sa...Marea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3300 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[10.10.10 20:10:04]
»

@webmaster, acest review nu ar trebui sa aiba PMA standard... in schimb ar trebui sa aiba o melodie, care crezi ca ar fi potrivita...

Multumesc frumos!

webmaster11
[10.10.10 20:23:15]
»

liviadavidescu, punctele raman, pentru ca, conform noului regulament pe care il gasesti aici, numarul orientativ de impresii per vacanta, care primesc votul site-ului (cele 1000 PMA), este de 5. Poti scrie insa oricate reviews-uri doresti dintr-o anumita vacanta pentru ca sunt valoroase si, sunt convins ca, voturi vor exista din plin.

Vom cauta si o melodie...

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[10.10.10 20:46:11]
»

@webmaster11, asta era melodia anului, daca iti place si o consideri potrivita, te rog sa o inserezi, fara imagini

click aici

webmaster11
[10.10.10 20:55:36]
»

Livia, te rog verifica inca o data link-ul. Nu functioneaza.

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[10.10.10 20:59:12]
»

http://www.youtube.com/watch? v=AJGBBkrUOSg&feature=related

Incercam asta?

pepsi70ro
[10.10.10 21:04:46]
»

Superb povestit, indraznesc sa spun, cu foarte mult suflet. Felicitari!

webmaster11
[10.10.10 21:18:07]
»

Am reusit sa o atasez pe prima. Exista un spatiu intre caractere si de aceea nu a mers initial.

sandu.53
[10.10.10 21:38:10]
»

felicitari pentru foarte frumoasa descrierea facuta cu atat de multa sensibilitate.

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[10.10.10 22:29:51]
»

@pepsi70ro,

Multumesc pentru superlative... cat despre suflet... cred ca acolo mi-a ramas Tunisia

@sandu. 53,

Ma bucur ca nu v-am plictisit cu acest ultim review african... asta era teama mea cea mai mare...

Daca as putea, si maine as zbura inapoi acolo... dar e toamna, e frig, si in fereastra imi bate nemiloasa ploaia... Visul tunisian s-a sfarsit, de fapt, acum un an... si nu stiu cand si daca...mai pot visa din nou...

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[10.10.10 22:37:56]
»

@webmaster11, Multumesc frumos pentru postare... aceasta e melodia e care am ascultat-o, zilnic, seara de seara, timp de 6 seri la El Hana...

Copii si parinti, tineri si mai putin tineri, toti sareau de pe scaune cand animatorii hotelui incepeu sa danseze pe ritmul ei...

Si am o minuscula inregistrare, cu sotul meu, dansand si el, nedansatorul consacrat, in intimitatea camerei de hotel, cu verva si antren. Nu e Bolero-ul de Ravel, dar e sunetul cel mai acut al serilor de la El Hana...

Diaura*
[10.10.10 23:02:41]
»

@liviadavidescu Imi aduci iar aminte de o vacanta draga mie si pentru asta iti multumesc.

Pacat ca nu ati stiut inainte de a fi luat contact cu meduza, ca usturimea si durerea trec instantaneu, daca masati locul atins cu o jumatate de rosie (de tomata). La noi in hotel, toti care plecau sa faca baie in mare se aprovizionau cu rosii de la restaurant.

ascent
[11.10.10 10:25:53]
»

Un vot cu Sb din partea mea! Superba povestire!

Oare ce se fac cei care sunt stangaci?

Pe de alta parte, vad ca ai fost de mai multe ori in Tunisia, in iunie 2009, iulie 2009, iulie 2010, asa ca eu cred ca poti scrie mai mult de 5 review-uri despre Tunisia, care iti place atat de mult daca te-ai dus acolo de trei ori.

tache
[11.10.10 12:19:17]
»

Asa cum am banuit, ceea ce am citit pana acum de acelasi autor nu a fost intamplator. Plecaciune, doamna.

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[11.10.10 15:12:42]
»

@webmaster,

Am constatat ca am scris trei date diferite pentru sejurul din Tunisia, care a fost unic, in luna iulie 2009...

Poti sa repari, te rog?

Nu am nici o scuza, dar am scris atat de mult si de rapid, incat am destule greseli de redactare care m-au ingrozit...

Promit sa nu mai fac...

Pana atunci, ma ajuti, te rog, caci @ascent, caruia ii multumesc pentru ca "m-a tras de maneca", a crezut (pe buna dreptate) ca am fost in trei sejururi in Tunisia...

Imi cer scuze pt graba si o iau ca o premonitie... poate mai merg de doua ori acolo...

@diaura, marturisesc faptul ca nu stiam de rosiile vindecatoare... multumesc din suflet pentru pont.

Am plecat de acasa cu o intreaga farmacie, asa ca am dat cu un unguent cu antiinflamator...

Nu stiu daca se vede bine in poza cu meduza, dar, cand am asezat-o pe nisp, din voalurile ei, a iesit un mic crab... viu.

Noroc cu carapacea, altfel iti dai seama ce usturimi ar fi suportat, inauntrul "fabricii de usturimi"?

@ascent, deja mi-am cerut scuze pt graba ce a generat nevoite confuziii...

Ma tem sa nu plictisesc cu subiectul si pe site sunt atatea alte lucruri interesante ce pot fi vazute...

As mai putea scrie despre mancarea la tunisieni, despre cumparaturile la pret redus... si cam atat...

apropo de roci, stii, am luat din desert, ca suvenir niste roci numite trandafirul desertului, o condensare de nisip de forma unui trandafir...

Cand am ajuns acasa, erau practic, dezintegrate (sunt f f fragile)... semn ca nici o floare nu poate fi dezradacinata...

@tache, plecaciune si tie, pentru cuvintele frumoase si pentru respectul de dincolo de ele...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster20*
[11.10.10 15:26:17]
»

Am constatat ca am scris trei date diferite pentru sejurul din Tunisia, care a fost unic, in luna iulie 2009...

Modificat.

-----------------------

Later edit:

Nu am nici o scuza, dar am scris atat de mult si de rapid, incat am destule greseli de redactare care m-au ingrozit...

Rezolvat, sper ca e mai bine acum.

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[11.10.10 20:12:17]
»

@webmaster20,

Daca ar fi in viata cum e pe AFA.... Ma simt ca in 1001 de nopti, un Aladin caruia ginul din lampa fermecata ii indeplineste toate dorintele...

Cum pot sa spun, mai din suflet, mai sincer si... mai altfel... multumesc???

gdanutza
[11.10.10 22:17:14]
»

Felicitari, eu nu sunt asa de inspirata in a descrie ceea ce am vazut in Tunisia, dar ceea ce ai scris tu ma duce cu gandul la vacanta mea din 2008 tot in Sousse si ma face sa visez la urmatorul zbor in aceasta superba tara.

webmaster20*
[12.10.10 10:18:16]
»

@liviadavidescu, ne poti multumi cu alte impresii de calatorie... Pentru mine, cel putin, a fost o adevarata desfatare sa citesc despre experienta ta tunisiana si sa stii ca am parcurs toate reviewurile...

costin1968
[28.12.10 21:41:39]
»

Numai o femeie putea sa scrie asa de sensibil. Se degaja parfumul Tunisiei din acest Review.

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[28.12.10 22:14:58]
»

@costin1968... multumesc frumos pentru aprecieri... Tunisia e un loc ce merita vazut cel putin o data in viata... Sahara e un loc in care as reveni oricand... de fapt, pentru mine, intreaga Tunisie a fost o revelatie. Dar a trebuit sa astept un an ca sa scot la iveala aceste impresii. Imi permit sa te sfatuiesc sa nu ratezi Tunisia... cu un ghid bun... ca Ianos, al "meu" si al "Diaurei"

Sakiz*
[06.01.18 13:58:55]
»

Extraordinar!

Felicitari pentru textele atat de superb scrise! ????

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[06.01.18 14:09:50]
»

@Sakiz*: multumesc mult

... imi e dor de Tunisia

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, costin1968, Diaura*, gdanutza, liviadavidescu, Sakiz*, sandu.53, tache
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sousse:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059429883956909 sec
    ecranul dvs: 1 x 1