ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.10.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Slobozia
ÎNSCRIS: 12.03.10
STATUS: PARTENER
LUNA
SEP-2010
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurantul Floare de Colt al Pensiunii Floare de Crin

TIPĂREȘTE

Veneam de la Vatra Dornei cu masina, vremea era mohorata, nici nu ploua, nici nu statea. Noi coboram cu ochii in patru dupa un restaurant mai aratos la care sa ne potolim foamea, nu am vrut sa mancam in oras, voiam ceva mai rustic, mai ferit, cu mancare buna si convenabila.

Mergem noi ce mergem, intram in Pojorata, mergem, iar mergem, trecem de intersectia care ne ducea la Pensiunea Pietrele Doamnei unde aveam cartierul general, mai mergem, injuram de mama focului ca nu gasim nici o carciuma, dar ne iese in cale un semn catre Pensiunea Floare de Crin, cu restaurant, terasa, de toate.

Facem stanga, trecem un pod peste paraul Pojorata, mergem la dreapta inca vreo 3-400 de metri si intram in curtea pavata a unei pensiuni, o viloaie mare cu cateva etaje si cu niste geamuri mari la parter ce ne infiripeaza in suflet speranta ca am dat de un local cu papa bun.

Descalecam, ne invartim un pic prin curtea pensiunii in speranta ca vor tabari ceva gazde sa le luam la intrebari despre ceva de mancare, dar ne croim singuri drum catre restaurant.

Restaurantul, surprinzator de mare, ceva la 100 de metri patrati cu inca o sectiune, o fosta terasa, acum inchisa cu ferestre de termopan, catre drum, unde ne-am asezat si noi, pe colt, unde era cea mai frumoasa priveliste. In fundul restaurantului un bar, destul de bine "echipat" si aprovizionat, de unde ne zambea o duduie ce ducea dorul de musterii. Langa bar, la un capat, un semineu foarte frumos lucrat, dincolo - usa catre bucatarie.

Mi-a placut mult atat atmosfera din restaurant, peste tot mese asezate si "utilate" cu tot ce-i trebuie omului cand se aseaza pentru un pranz sau o cina, servirea prompta (nici nu avea incotro, eram singurii musterii), muzica la locul ei si in surdina, n-avea ce sa nu iti placa. Mai ales ca intreaga pensiune se afla in mijlocul unui peisaj fantastic, pe fereastra se vedeau muntii, iar peste drum curgea paraul.

Am cerut meniul, ni s-a pus la dispozitie niste carnete foarte sic din piele legate cu nojite de piele, pe care scria cu totul altceva decat citisem noi atat pe pancarta care ne-a trimis la pensiune, cat si pe frontonul acesteia, si anume ca restaurantul apartinea de Pensiunea Floare de Colt.

Pana la urma am convenit intre noi ca Pensiunea este Floare de Crin, iar Restaurantul Floare de Colt, si ne cam era indiferent cum se numea, ne era o foame de am fi mancat si florile de pe farfurie, indiferent ce specie erau!

Am comandat ce ne-a facut mai mult cu ochiul, si ce stiam ca ajunge mai repede pe masa, astfel ne-am potolit foamea cu ciorba de burta, ciorba de fasole cu afumatura, ciorba de vacuta si o tochitura moldoveneasca de la care aveam mari asteptari.

Ciorbele au sosit fara intarziere, scuzam tochitura, care se lasa mai greu.

Ciorba de burta cam transparenta, "sosete" cam rare, in schimb ciorba de vacuta excelenta, iar lipsa de afumatura din ciorba de fasole compensata de amestecul bun de legume si de anexele impecabile: o ceapa rosie taiata rondele si ardei iute nici prea apa nici prea foc.

Vine si tochitura, ce pot spune, frumoasa, daca asta este epitetul pe care il asteapta un bucatar despre mancarea lui, care era trecuta si la specialitati... Mamaliguta, chipurile de cartofi, era... multa, mai gaseai si niste carne cu carnati din care am gasit si frumos conservata in untura la magazinele din apropiere, un ou prajit ochi, o feliuta de branza si un castron de iaurt de casa, bun. De fapt iaurtul asta, gras, de casa, si smantana de la ciorbe au fost punctul forte al restaurantului, poate si multumita vacilor care pasteau in curtea vecina.

Una peste alta, a fost un pranz bun, ne-am saturat, nu ne-a incantat neaparat mancarea, poate si asteptarile noastre erau prea mari, restaurantul se respecta, are tot ce-i trebuie (probabil bucatarul e vreo ruda a patronului, nu-i de incriminat), se straduieste sa mentina standardul ridicat, ce-i drept, nici clientii nu dau buzna.

Singura noastra mare nelamurire a ramas cea cu meniul, de ce o scrie altceva decat denumirea pensiunii pe el? Si inca ceva, toate preturile erau scrise cu creionul, asta nu iti poate da un sentiment de mare siguranta cand comanzi ceva mai deosebit, daca o fi facut cineva o gluma inaintea ta si a sters pretul, punand unul mult mai mic, oare nu vei fi nevoit sa scoti dublu din buzunar cand te ridici de la masa? Sau mai rau, sa vizitezi bucataria pentru a spala ceva vase si a curata un sac, doi, de cartofi?

Am ajuns la pensiunea la care eram cazati si am povestit Georgianei si lui Piri unde am mancat si ce, cand am aflat ca, mare coincidenta, ei luasera masa impreuna cu ionescunic si sotia, cu o zi inainte exact la acelasi local, apoi am vazut in review-ul ei ca am stat chiar la aceeasi masa.

Preturile

Ciorbele, toate felurile - 10 lei portia. La fiecare soi de ciorba erau incluse toate accesoriile: usturoi, smantana, ardei iute, ceapa;

Tochitutra moldoveneasca - 23 lei portia;

Apa plata - 3.5 lei sticla de 1/2 (eram sofer);

Paine, am cerut in plus (pentru a nu ne parea rau ca am lasat smantana aia buna pe masa) - 3.5 lei cam 1/2 de franzela.

Sarut-mana pentru masa.


[fb]
---
Trimis de valimi in 05.10.10 13:52:47
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3879 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valimi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 cladirea este impunatoare, la parter se vad niste ferestre mari ce iti certifica prezenta unui loc de luat masa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2400 PMA (din 1 vot)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

georgiana
[05.10.10 17:30:56]
»

Da, iaurtul de casa chiar era foarte bun, eu nu comandasem, dar am ''furat'' de la Cristina, sotia lui @Ionescunic, ca muream de pofta!

Si, intr-adevar, in Bucovina cat am stat am avut cea mai mare pofta de mancare din viata mea si nu numai eu, ci si sotul care se lasase ce curand de fumat si eram obligati sa ne tot oprim pretutindeni pe unde era ceva bun de mancat si mirosea frumos!

valimiAUTOR REVIEW
[05.10.10 20:04:50]
»

@georgiana, dar stiu ca ciorbele din Bucovina puteau potoli orice pofte si orice apetit, chiar si pe cel al lui Piri, aveau oamenii aia niste castroane in care le serveau, ca nu-ti mai trebuia si felul doi...

ascent
[05.10.10 21:40:46]
»

@georgiana - bine ai revenit! asteptam sa ne scrii ce ai vazut si facut in Grecia...

Pana atunci, un vot pentru @valimi!

Alina Morar
[05.10.10 21:48:08]
»

E bun de tinut minte pentru cand voi mai ajunge in zona, nu stiu cand.

@Georgiana

Stii de la ce vine pofta? De la aerul acela de munte. Si eu patesc la fel, cand sunt la munte intruna mi-e foame.

boriss007
[15.12.10 13:53:08]
»

super!

n-am stiut de ea.

promit sa mananc acolo cand mai am drum prin Pojorata.

Si votul meu, bineinteles!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, ascent, boriss007, georgiana, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Pojorîta? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085031032562256 sec
    ecranul dvs: 1 x 1