ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.08.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: pitesti
ÎNSCRIS: 04.05.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 2 si 9 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
60.00%
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
82.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 46 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

La Govora închiriezi soarele cu ora

TIPĂREȘTE

Am sa va povestesc despre experienta mea la Govora, cumulata in 3 sejururi din 3 ani diferiti, 2006-2008-2009.

In fiecare an am ales sa ne cazam la hotel Oltenia, la garsoniera, diferenta de prêt intre o dubla si o garsoniera fiind foarte mica. In primul an am ales hotelul Oltenia datorita piscinei pe care o are, iar in anii urmatori pentru mancare si pozitie in statiune.

Sa incep cu conditiile de cazare… Garsoniera este foarte spatioasa, formata dintr-o chicineta in care se afla o masa cu doua scaune, o chiuveta si un frigider foarte vechi, gen Fram, care raceste destul de bine; baia cu cada in care n-am indraznit sa ne asezam, sufficient de mare dar nerenovata de vreo 20 de ani, un asa zis living in care se aflau doua fotolii mari, o masuta, doua corpuri de mobila (o comoda si un corp gen bar, cu sertare si usite), televizorul; dormitorul cu doua paturi de o persoana, un sifonier spatios, o masuta cu un radio (boxe) si telefon. Fiecare camera avea cate un balcon, destul de mic. Pe jos exista o mocheta, calcata de sute de turisti in zeci de ani. Toate acestea la un loc sunt foarte, foarte vechi si in toti acesti ani nu am observat nici o imbunatatire, aspect care nu ne-a deranjat deloc, deoarece in camere se facea curatenie zilnic, lenjeria de la pat chiar daca era mai veche era foarte curata, prosoapele de o culoare galben pai (nu datorita uzurii) erau si ele curate. Chiar daca patul scartaia, chiar dac usile la sifonier nu se inchideau bine, chiar daca faianta era roz si era ciobita, chiar daca chiuveta avea smaltul sarit, noi ne-am simtit bine si de aceea am revenit si in anul urmator. Anul trecut pretul pe garsoniera era 59 lei- persoana (prin agentie) si la dubla 50 lei, cred ca imi aduc bine aminte. Am platit undeva la 600 lei per 3 nopti, deci diferenta insemnand bonuri valorice pentru masa.

Restaurantul nu impresioneaza cu nimic, se afla la demisol, si ultima imbunatatire sesizata a fost faptul ca nu se mai dadeau bonuri si se contoriza la masa (fisa cont), se spunea nr. camerei si se scadea din suma alocata ptr. masa consumatia respectiva. Ce mi-a placut aici, mancare foarte proaspata si gustoasa, in fiecare zi exista specialitatea zilei, servirea era fara repros, chiar daca era aglomeratie, nu am vazut aceiasi ciorba-supa 2 zile la rand, gratar de la pui, peste, vita pana la porc, salate de 2-3 feluri, mancare traditionala romaneasca, sincera sa fiu, ca la orice restaurant romanesc. Daca nu va deranjeaza prezenta pensionarilor care vin cu painea si cu rosiile in poseta la masa, atunci totul este perfect. Pe noi nu ne-a deranjat si chiar ne-a amuzat si am ramas placut surprinsi de amabilitatea personalului vizavi de varstnici si de oamenii aflati la tratament. In fiecare an, am vazut aceiasi angajati care sunt dispusi sa te serveasca si fara bacsis, deoarece nu poti sa le dai din fisa de cont decat un “multumesc frumos”. Un bilet de tratament pentru pensionari sau suferinzi are, cred 18 zile, perioada in care se formau amicitii intre angajati si clienti. Ne-am amuzat copios cand am vazut caci vecinii nostri de balcon si-au pus muraturile la borcan. Restaurantul este dotat cu aer conditionat, care nu prea face fata, si este suficient de curat. Ce am observat ultima data a fost modernizarea toaletei restaurantului (trebuie sa se inceapa de undeva, in cazul asta de la demisol). Preturi foarte bune la restaurant.

Tot la demisol se afla baza de tratament, destul de moderna si de eficienta (am auzit, nu vorbesc in cunostinta de cauza), deoarece nu am apelat la aceasta, oricum un tratament trebuie facut cel putin 10 zile (ne-a spus asistenta), si nu a fost cazul nostru. In weekend nu se face tratament.

Piscina, de fapt piscinele, una pentru adulti si alta pentru copii, cea de copii avea adancimea celei de adulti dar avea apa doar pe fundul ei, cca. 50cm (ciudat as spune eu), erau cu plata la intrare, nu foarte mult. Existau sezlonguri, destul de prapadite, tot contra cost, dar am vazut persoane cu prosopul pe ciment, destul de incomod. Noi nu am folosit piscina si o sa aflati si de ce.

Mai jos de hotel cu vreo 500m se afla strandul cu ape sulfuroase. In incinta sunt doua bazine cu apa dulce si unul cu apa sulfuroasa, urata la aspect, dar care face minuni, dupa spusele altora. Sunt o gramada de casute, an de an pline cu familisti, cu catel si purcel dupa ei. In apropierea statiunii, vreo 8 km. se afla strandul Ocnele Mari, cu ape sarate, deasemenea foarte bune pentru sanatate, aflat insa in stare mare de degradare. O gramada de manastiri se afla in preajma statiunii. Exista zilnic un autocar care face turul acestor manastiri, plecarea este din parcarea din fata hotelului, nu stiu preturi si turul exact. Am vizitat Manastirea Dintr-un Lemn, impresionanta prin piosenia si peisajul pe care il prezinta. Am ramas impresionati de acest lacas, merita sa-l vizitati. Acolo exista o icoana facatoare de minuni. Am batut si noi un banut in stejarul secular, ne-am rugat, am dat acatist si am cumparat o sticla de vin cu numele manastirii. Impresionant.

Dar nu pentru toate aceste lucruri ne-am intors 3 ani la rand, cu toate ca merita, si pentru altceva... Si nici pentru faptul ca esti la poalele unei vaste paduri unde poti petrece un moment din viata ta alaturi de cei dragi …si nici pentru aerul curat… Ne-am intors pentru Govora, mai presus de toate acestea este un loc in care istoria se vede in fiecare cladire, in fiecare coltisor al parcului. O luam in fiecare an la pas prin statiune si incercam sa descoperim povestea din spatele fiecarei ruine. Mie una, statiunea mi s-a parut inedita, plina de o viata ascunsa, misterioasa, cu povesti de nespus. Daca vezi in spatele tuturor ruinelor si paraginilor ai sa descoperi o statiune pastrata virgina, colorata in mii de flori si parfumuri de epoca, epoca unor cavaleri eleganti, cheltuindu-si galbenii in cazinoul din centru, epoca unor doamne cu umbrelute dantelate si toalete vaporoase care vizioneaza un film mut in cinematograf. Toata lumea cunoaste beneficiile acestei statiuni, dar nu stiu cati cunosc istoria acestei statiuni si a cladirilor ei.

Hotelul Palace dainuie din 1910. Una dintre condiţiile de proiectare a lui a fost ca fiecare cameră să aibă soare cel puţin o oră pe zi. Se spunea că la Govora se închiria soarele cu ora. Daca ajungeti acolo o sa aflati si ca golurile din zidarie, usile si ferestre insumeaza numarul 365, adica zilele dintr-un an.

Cinematograful a fost construit in anii 1928 de prima femeie architect din Romania, tinea loc de sala de spectacole, de cazinou si de cinematograf. Si povestile ar putea continua, dar nici macar eu nu le-am putut descoperi pe toate.

In parc te uimesc copacii seculari cu trena de iedera, iedera ce se catara pe toate caldirile din parc, aleile pietruite cu iz romantic, bancile ascunse privirilor curioase, statui ciupite de timp, aflate intr-o stare deplorabila.

Astazi ai sa gasesti bunici cu nepotii de mana, cladiri cu ferestre cu arcade si fatade cu dantelarii de piatra, ai sa gasesti hotelul Palace, tronand in mijlocul parcului ca un rege, peste maretia ce a fost odata.

Astazi ai sa gasesti vechiu Pavilion Central de Bai unde sute de dosare ale vechilor pacienti sunt aruncate pe jos prin incaperile tenebre, pline de lilieci.

Astazi ai sa gasesti ciuperca din mijlocul parcului in care sute de persoane si-au scrijelit numele, inclusiv fiul meu.

Daca ati avut rabdare sa cititi pana la sfarsit, daca v-ati pus in gand sa mergeti macar o data in statiune, inseamna ca mi-am atins scopul. Probabil ca statiunea asteapta si azi o raza din soarele care nu va rasari prea curand.


[fb]
---
Trimis de anadragusin in 19.08.10 17:41:13
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5182 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anadragusin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 intrarea in parc, in dreapta se observa terasa din parc, la care rasuna manele toata ziua(dezolant)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9650 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 46.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    14 ecouri scrise, până acum

    dorgo
    [19.08.10 18:51:10]
    »

    "Nu stiu altii cum sunt..." dar pe mine m-ai ajutat cu acest review care mi-a format o imagine de inceput despre un loc unde trebuie s-ajung anul acesta intr-un week-end...e departe de mine, ce-i drept, voi fi un om grabit dar am deja cateva info utile, si-asta e deja un inceput.

    Felicitari!

    ms65
    [19.08.10 19:36:13]
    »

    scris cu rabdare si plin de informatii utile. Felicitari, meriti din toata inima votul meu, ne-ai plimbat prin trecut si prezent!

    dannek
    [20.08.10 00:12:01]
    »

    @anadragusin

    Sa sti ca acesta statiune am colindat-o vreme de vreo 5 ani an de an.

    Numai la acest hotel am stat, de ne invatase toate asistentele de la tratamente.

    Aceste tratamente naturale au scapat-o pe sotie de foarte multe antibiotice si i-a intarit sistemul imunitar.

    Se fac minuni cu aceste tratamente unice aproape in toata Europa dar nimeni nu apreciaza acest lucru.

    Hotelul nu mai stiu acum in ce stadiu mai este dar singurul lucru bun este acea piscina din fata.

    Incepuse sa renoveze pina la etajul 4 ferestrele, mobilierul era invechit dar era in stare de functionare.

    Statiunea in afara de acel parc plin de veverite este in paragina.

    Linga posta este o cladire care inca se mai judeca pentru ea si la care se incepuse renovarea dar din cauza judecatii au stopat lucrarile.

    De parca se turna un film cu Sergiu Nicolaescu din timpul razboiului.

    Inca o data pacat de acele izvoare naturale care sunt de un mare ajutor pentru cei cu probleme respiratori.

    cc_iordachescu
    [20.08.10 01:41:15]
    »

    Frumos scris şi mai ales util. Felicitări! Un sb?

    krondia*
    [20.08.10 09:05:45]
    »

    O descriere completă, făcută cu mult suflet. Apreciez strădania ta de a readuce o rază de soare la Govora şi te răsplătesc pe măsură. Felicitări!

    mirelopodu*
    [20.08.10 09:50:41]
    »

    Da, este bine de reținut această posibilă destinație care pare destul de apetisantă ca peisaj și încărcătură istorică. Mulțumim pentru detaliile împărtășite.

    Diaura*
    [20.08.10 10:46:44]
    »

    Fata de alte statiuni , care au fost aproape abandonate, asta parca nu arata atat de rau. Iar pentru un weekend, este suficient.

    anadragusinAUTOR REVIEW
    [20.08.10 13:04:48]
    »

    va multumesc si sper ca v-am atras atentia asupra acestei statiuni care merita mult mai mult soare, povesti sunt multe, una dintre pensiunile de acolo este fosta casa de vacanta a fam Ceausescu, o cladire de pe bulevardul principal a adapostit trezoreria Poloniei in timpul celui de-al doilea razboi mondial si povestile ar putea continua.

    Si, da dannek, parca esti intrun film de epoca, doar ca lipsesc protagonistii. Statiunea arata destul de rau, dar incarcatura ei istorica si punctele de atractie din jur, izvoarele de sanatate, fac sa merite toata atentia autoritatilor, si sper ca intrun viitor recent sa se si vada.

    E mare pacat ce se intampla acum acolo.

    dorgo
    [26.08.10 14:17:41]
    »

    @ Diaura, daca te rezumi la "Govora de jos"...totul e OK, complexul salin de la intrare, maretul Hotel Oltenia, (chiar daca are camare cam mici, are in schimb "piscina la scara"), Hotel Palas, etc...dar daca indraznesti sa treci de superbul parc regal a lui Ferdinand, si sa ajungi in "Govora de sus", te ia cu frisoane...dar mai bine voi detaila aceste frisoane intr-un review, ca sunt ceva mai multe de povestit...

    pepsi70ro
    [15.09.10 19:34:54]
    »

    Mi-a placut foarte mult titlul:

    La Govora închiriezi soarele cu ora

    Review-ul este exceptional m-as bucura ca una dintre statiunile noastre sa capete aprecierea pe care o merita.

    Felicitari!

    anadragusinAUTOR REVIEW
    [15.09.10 19:45:01]
    »

    Multumesc. Si eu tot pentru asta as pleda, dar nu noi hotaram. M-as mira sa fie pe aici vreun guvernant responsabil cu turismul sau sanatatea.

    abbilbal*
    [16.09.10 10:34:25]
    »

    Descriere şi fotografii foarte frumoase are te fac să te simţi "ca acasă, la iarbă verde". Parcă simţi mireasma aerului proaspăt şi eşti îndemnat să-ţi iei picioarele "la spinare" şi să pleci la drum.

    BadLadyInRed
    [03.12.10 18:05:18]
    »

    Am fost si eu in Govora timp de 8 ani la rand... in fiecare vara mergeam cu parintii mei si ne placea foarte mult si noua sa colindam statiunea la pas... Am strabatut strazile de atat de multe ori incat ajunsesem sa cunosc mai bine strazile de acolo decat cele din orasul meu natal. Cele mai frumoase momente ale copilariei mele sunt legate de acel loc. Chiar merita vizitat. La anul se implinesc cinci ani de cand n-am mai fost acolo si tot la anul va avea loc nunta mea, iar o parte din luna de miere vreau sa mi-o petrec in locul care mi-a infrumusetat copilaria.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    anadragusinAUTOR REVIEW
    [04.12.10 00:13:29]
    »

    ei... , draga mea, nu pot decat sa-ti urez "Casa de piatra" si sa ne scrii si noua pe unde ai umblat. Ma bucur mult ca esti da acord cu mine in ceea ce priveste Govora.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    abbilbal*, anadragusin, BadLadyInRed, dannek, Diaura*, dorgo, krondia*, Marian Preda, mirelopodu*
    Alte impresii din această RUBRICĂOltenia Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06865119934082 sec
    ecranul dvs: 1 x 1