BUN
Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa – un colț de paradis la poalele muntelui Le Morne, aproape de celebra Underwater Waterfall
Salutare, dragii mei!
Vă mai amintiți când am zburat cu hidroavionul în Mauritius deasupra celebrei Underwater Waterfall (Cascada Subacvatică) ?
Nici nu-mi vine să cred că au trecut deja doi ani!
Am scris atunci despre acea experiență fascinantă, dar nu și despre cazare.
Am să o fac acum.
Pentru vara anului 2024 am ales o destinație exotică, respectiv Mauritius, pentru a vedea cu ochii mei celebra Underwater Waterfall, una dintre cele mai spectaculoase iluzii optice din lume, precum și impunătorul munte Le Morne Brabant, simbol al insulei, inclus în patrimoniul UNESCO.
Pentru a ne bucura de o priveliște cât mai frumoasă spre munte și de apropierea de locul din care se organizează excursiile spre Underwater Waterfall, am ales un sejur la Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa, un resort de cinci stele situat pe spectaculoasa Peninsulă Le Morne.
În Mauritius am ajuns cu avionul companiei Turkish Airlines din București, având o escală în Istanbul, iar de acolo am mai petrecut aproximativ nouă ore în avion până la Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport (MRU) , principalul aeroport internațional al insulei.
Am aterizat în Mauritius în jurul orei 12:50, iar după îndeplinirea formalităților de intrare în țară ne-am îndreptat spre hotel. Transferul cu taxiul până la Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa a durat aproximativ o oră și ne-a costat 50 de euro.
DATE DE CONTACT
ADRESĂ: Le Morne Peninsula, 91202 Le Morne, Mauritius
TELEFON: +230 401 7100
E-MAIL: reservations@beachcomber.com
WEBSITE: www.beachcomber-hotels.com
Resortul se află în partea de sud-vest a insulei Mauritius, la aproximativ 55 km de Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport.
Amplasarea sa este excelentă, având în imediata apropiere celebrul munte Le Morne Brabant și una dintre cele mai frumoase plaje din Mauritius.
Când am ajuns la hotel, nu am fost cine știe ce impresionată, în special de zona recepției și de lobby, al căror mobilier mi s-a părut destul de învechit, deși resortul a fost inaugurat în anul 2001 și a beneficiat de mai multe renovări de-a lungul timpului.
Arhitectura resortului este inspirată din stilul caselor coloniale franceze specifice insulei Mauritius, cu acoperișuri înalte, verande spațioase și numeroase elemente din lemn, care îi conferă o atmosferă tropicală autentică.
DESPRE CAZARE
Resortul se întinde pe o suprafață foarte mare și este împărțit în mai multe sectoare, alcătuite din vile cu unul sau două niveluri, în care sunt amenajate 172 de suite și câteva vile private.
Turiștii pot alege între Junior Suite și Junior Suite Beachfront (65 mp), Senior Suite Beachfront (115 mp), Family Suite (130 mp), Senior Family Suite Beachfront (180 mp), diverse categorii Zen Suite destinate exclusiv adulților, precum și Dinarobin Villa, cu o suprafață de aproximativ 350-400 mp.
Între vile se află alei umbrite de palmieri și vegetație tropicală luxuriantă, ceea ce conferă întregului complex un aer de liniște și relaxare foarte plăcut.
La recepție am fost întâmpinați cu băuturi răcoritoare și șervetele umede și am așteptat aproximativ 45 de minute până am primit camera, timp în care am îndeplinit și formalitățile de check-in.
Camera noastră a fost o Junior Suite, situată la etajul întâi al uneia dintre vilele resortului, având o suprafață de aproximativ 65 mp.
Încă de la intrare ne-au plăcut spațiul generos și atmosfera luminoasă, camera fiind amenajată în stil colonial, cu mobilier din lemn masiv, în culori calde și elegante.
Suita era dotată cu un pat matrimonial foarte mare și confortabil, o zonă de relaxare cu două fotolii și o măsuță, televizor cu ecran plat, minibar, fierbător pentru apă și un dressing încăpător cu seif.
Baia era foarte spațioasă, având două lavoare, o cadă amplasată lângă fereastră, un duș walk-in separat și toaletă separată, toate foarte curate și bine întreținute.
Camera dispunea și de un balcon mobilat, orientat spre grădinile tropicale ale resortului, unde dimineața puteai asculta ciripitul păsărilor și admira palmierii.
Per ansamblu, am apreciat în mod deosebit spațiul generos, confortul patului, curățenia și liniștea, toate contribuind la un sejur foarte plăcut.
Bineînțeles, camera era dotată și cu aer condiționat reglabil individual, astfel încât temperatura putea fi adaptată cu ușurință după preferințele fiecăruia.
GASTRONOMIE
Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa pune la dispoziția turiștilor patru restaurante și două baruri, fiecare având un specific diferit:
• L’Harmonie – restaurantul principal al resortului, unde se servește micul dejun și, în funcție de program, cina tip bufet.
• Dina’s – restaurant gourmet, cu preparate rafinate din bucătăria mediteraneană.
• Umami – restaurant cu specific japonez.
• Le Morne Plage – restaurant situat chiar pe plajă, specializat în preparate din pește și fructe de mare.
Resortul mai dispune de două baruri:
• Mahogany Bar, situat în apropierea recepției;
• Butik Bar, amplasat lângă plajă și piscină, ideal pentru băuturi răcoritoare și cocktailuri pe parcursul zilei.
Noi am avut inclus doar micul dejun, care se servea zilnic între orele 07:00 și 10:00.
Bufetul era foarte bogat și diversificat, cu preparate calde și reci, fructe tropicale proaspete, produse de patiserie, brânzeturi, mezeluri, ouă pregătite în mai multe variante, cereale, iaurturi, sucuri naturale, cafea și ceai, astfel încât fiecare își putea găsi cu ușurință ceva pe gustul său.
SERVICII
Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa pune la dispoziția turiștilor o gamă foarte variată de servicii și facilități.
Resortul dispune de mai multe piscine, un centru SPA foarte bine dotat, sală de fitness, saună, baie de aburi, salon de înfrumusețare, 3 terenuri de tenis și acces la două terenuri de golf cu 18 găuri.
Pentru iubitorii sporturilor nautice sunt disponibile, în mare parte gratuit, activități precum snorkeling, caiac, windsurfing, schi nautic, veliere, plimbări cu barca cu fund de sticlă și hidrobiciclete.
Resortul oferă, de asemenea, programe de yoga, servicii de închiriere biciclete, club pentru copii și Wi-Fi gratuit în camere și în zonele publice.
Întrucât am avut la dispoziție șapte zile pline, am profitat din plin de timpul petrecut în Mauritius.
Într-una dintre zile am vizitat Parcul Casela, în alta am zburat cu hidroavionul deasupra spectaculoasei Cascade Subacvatice, iar într-o altă zi am făcut o plimbare cu barca cu fund de sticlă, ocazie cu care am admirat resortul din larg, dar și frumusețea lumii subacvatice.
Atât priveliștea din hidroavion, cât și cea din barcă au fost pur și simplu uimitoare!
Resortul se află chiar pe țărm, în dreptul celebrei Cascade Subacvatice, iar înainte de plecare am crezut că vom putea admira acest fenomen și din barcă.
În realitate, acest lucru nu este posibil, deoarece iluzia optică a cascadei poate fi observată doar din aer, cu hidroavionul sau elicopterul, când perspectiva largă permite conturarea spectaculosului efect vizual.
MARE ȘI PISCINE
Toate vilele sunt dispuse de-a lungul țărmului, astfel încât aproape toate camerele beneficiază de acces facil la plajă și la mare.
Plajele erau cu nisip fin, iar șezlongurile și umbrelele erau amplasate la distanță unele de altele, oferind suficientă intimitate.
Prosoapele pentru plajă se puteau ridica din zona piscinelor și se predau tot acolo la plecare.
În unele zone intrarea în apă era cu nisip fin, iar în altele cu pietriș și fragmente de corali, însă, per ansamblu, apa era foarte limpede și cristalină.
În dreptul formațiunilor coraligene se putea face și snorkeling, unde puteai vedea diferite specii de pești tropicali, dar nu atât de multe ca în Egipt sau Maldive.
Luna iulie este considerată sezon de iarnă în Mauritius și face parte din perioada uscată a anului.
Temperaturile au fost, în general, de aproximativ 26°C în timpul zilei și în jur de 22°C pe timpul nopții, astfel încât nici apa oceanului nu era foarte caldă.
De fiecare dată când intram în mare, prima senzație era de frig, după care ne obișnuiam treptat cu temperatura apei.
Soarele nu era foarte puternic, iar în unele zile cerul a fost parțial acoperit de nori.
Cu toate că ne aflam în sezonul uscat și prognoza meteo nu anunța ploi, am avut parte și de câteva averse scurte, specifice climatului tropical al insulei.
CONCLUZIE
Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa nu este cel mai luxos și nici cel mai modern hotel în care am stat, însă, din punctul de vedere al peisajului, ne-a cucerit complet!
Priveliștea spre impresionantul munte Le Morne, grădinile tropicale și atmosfera liniștită au creat un decor pe care nu l-am mai întâlnit nicăieri în călătoriile noastre!
Am fost foarte mulțumiți de serviciile oferite, de amabilitatea și jovialitatea angajaților, precum și de mâncarea gustoasă, astfel încât am plecat din Mauritius convinși că vom reveni cândva pe această insulă superbă!
Recomand cu mare drag!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de elenaadina in 25.07.26 13:07:38
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Asia, Africa, America de Sud, Oceanul Indian
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: -20.44912549 S, 57.31508280 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa [Le Morne], MAURITIUS [INSULA]" (nou-creată pe sait)
Tare faină această cazare! 👌... oare așa arată paradisul![]()
Mi-a plăcut absolut totul, de la cazare la mâncare și, mai ales, toate împrejurimile resortului!
Pot fi plătite numai micul dejun și cina?!
Păcat că drumul este așa de lung până acolo
... tare mi-ar plăcea să ajungem și noi în acest minunat loc, dar distanța prea mare, (dacă ne gândim la vârstă) ne descurajează, cel puțin pe mine!
... Dacă ar fi după Mihai, n-ar zice „nu!” , însă mie zborul lung cu avionul îmi pune frână
Când am fost în Caraibe, zilele de dus/întors cu avionul au fost prea obositoare!
Să vă fie de bine! 👍și felicitări pentru alegere! 👋![]()
![]()
![]()
@doinafil:
Într-adevăr, peisajul este de vis, printre cele mai frumoase pe care le-am văzut în călătoriile noastre! Așa o vegetație luxuriantă găsești mai greu în Turcia sau Egipt. Mai apropiată de ceea ce am întâlnit aici este cea din Thailanda sau Seychelles. Acum suntem deja obișnuiți cu drumurile lungi, însă problema este oboseala fizică, care se acumulează de la un an la altul.
Da, se poate opta atât pentru mic dejun, cât și pentru demipensiune. Din fericire, și aici, la fel ca în Seychelles sau Thailanda, micul dejun este foarte bogat și sățios.
Și noi ne adaptăm în funcție de destinație. Acolo unde costurile sunt mai ridicate, preferăm să renunțăm la celelalte mese și să investim mai mult în peisaje și explorare. Oricum, recuperăm apoi în Turcia sau Egipt, la all-inclusive. 😊
Mă bucur că v-a plăcut și vă mulțumesc din suflet pentru vizită, pentru ecou și pentru frumoasele cuvinte! 🤗😘😘😘

Rog așteptați...