EXCELENT
Hotelul Best Western Plus Park City din Solna, o cazare bună pentru Stockholm
În vezi impresii, spuneam că pentru a vizita Stockholmul ne-am cazat în Solna, unde am ajuns venind din Uppsala.
Am plecat de la cazare, vezi impresii, pe la ora 9 și am ajuns în Gara Solna pe la ora 12. Ne-au fost necesare 3 ore în loc de 70 de minute cum spune amicul Google, căci am făcut o oprire mai lungă la „Secție de Votare la Alegerile Prezidențiale din România 2025” din Uppsala. Am luat trenul 40 ce oprește și în Solna, timp de mers 50 de minute, biletele le-am cumpărat de la casa de bilete, 11 euro pentru doi seniori. Din stația de tren mergeți spre stânga când coborâți din tren, sunt circa 1,2 kilometri pe jos până la cazare.
Solna, un mic oraș situat la circa 6 kilometri nord de Stockholm, are puțin peste 85.000 de locuitori, componentă a Metropolei Stockholm cu o infrastructură modernă, parcuri frumoase și câteva locuri de interes. Ulriksdal Palace, un elegant palat regal, cu superbe grădini, Hagaparken, un impresionant parc fondat de regele Gustav III, inspirat de grădinile englezești, Filmstaden, studiourile unde Ingmar Bergman și-a realizat celebrele filme, Mall of Scandinavia, unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa, Nationalarenan, cel mai mare stadion de fotbal din Suedia.
Best Western Plus Park City din Solna, a doua noastră cazare în Suedia, un hotel ce face parte din lanțul hotelier internațional Best Western, categoria Plus, oferind servicii și facilități îmbunătățite față de hotelurile standard, este amplasat în Solna Centrum, un important centru comercial și de afaceri cu restaurante, magazine de firmă și branduri internaționale și un supermarket alimentar, Hemköp de unde ne-am aprovizionat.
Hotelul este amenajat într-o clădire cu 14 etaje, aflată în Hotellgatan 11. Este o clădire veche, inaugurată în 1963 sub numele Solna Stadshotell ca hotel pentru cazarea delegațiilor sportive care jucau pe fostul Stadionul „Råsunda” situat alături, dar modernă în acea perioadă fiind unul dintre primele hoteluri suedeze cu aer condiționat centralizat. În anul 2001 a fost preluat de Compania Hotelieră „Rezidor Hotel Group” și branduit Park Inn by Radisson Stockholm Solna, nume sub care l-am găsit pe AFA, vezi impresii scris de @BOGDAN DSN. În anul 2023 a fost preluat de Companie Hotelieră „Ligula Hospitality Group” și rebranduit Best Western Plus Park City Solna
Are site, hotelsone.com/solna-hotel ... city-solna.html. Pe Booking este apreciat cu 8,2 din peste 4.000 recenzii, cele mai apreciate fiind personalul și confortul.
Se poate ajunge ușor în Centrul Stockholmului cu metroul, T11, circa 12 minute, Stația Solna Centrum se află la circa 100 de metri pe jos de hotel. Se coboară cu scările rulante mult până la peron. Este pictată în roșu intens și verde, contrast dintre natură și urbanizare. Are tavanul gării vopsit într-un roșu intens pentru a simboliza apusul soarelui sau avertismentele de mediu, iar accente verzi pe pereți care amintesc de peisajul forestier. Pereții sunt decorați cu picturi murale înfățișând copaci, sate mici, păduri și peisaje montane. Atrage problema asupra mediului, a dispariției satelor și a impactului urbanizării asupra naturii.
Aeroportul Arlanda se află la circa 40 kilometri și sunt parcurși de mijloacele de transport în comun în 30 – 40 de minute. Noi la întoarcere la aeroport am luat autobuzul Flygbussarna de la Stația Solna Haga Norra Uppsalavagen la terminal 4, cost 129 SEK de persoană, circa 12 euro, biletul este valabil un an, vezi flygbussarna.se/en/tickets.
Facilitățile oferite
Park City dispune de 256 camere de diferite tipuri. Check-in se face după ora 15. Noi am sosit la hotel pe la ora 12, am vrut să lăsăm bagajele la Camera de bagaje și să mergem în oraș, dar am completat documentele necesare, am primit cardurile de acces și am mers în cameră. Check-out se face până în ora 11, noi am plecat pe la ora 6, Recepția fiind deschisă permanent am găsit acolo micul dejun la pachet.
Hotelul are Parcare proprie acoperită cu plată, dar nu se fac rezervări. Accesul la etajele superioare se face cu liftul, cu ajutorul cardului, l-am folosit și noi având camera la etajul 3.
WiFi-ul a funcționat foarte bine chiar și în stradă, cu Personalul am interacționat în limba engleză, a fost amabil și profesionist, ne-au oferit Harta turistică a orașului, ne-au printat câteva pagini trimise pe Email, ne-au dat toate informațiile solicitate.
Fumatul nu este permis, petrecerile sunt interzise, iar animalele de companie sunt acceptate contra unui cost suplimentar. Nu efectuează transfer la și de la aeroport.
Park City Solna mai oferă gratuit Sală de fitness și Saună, amenajate la etajul 14. La Parter într-un Hol spațios cu scaune, fotolii, mese și măsuțe se află Recepția, un mic Bar și Sala de bagaje. La Etajul 1 un Bar cu gustări și două Restaurante, iar la Etajul 2 mai multe Săli de conferințe. Camerele hotelului sunt amenajate la etajele 3 … 13.
Camera
Am fost cazați 3 nopți în Camera 330, Camera Queen standard, pentru care am plătit 105 euro pe noapte, nerambursabil având inclus micul dejun.
Am urcat cu liftul la etajul 3, am descuiat camera cu cardul primit la Recepție, cu el am permis și accesul curentului electric în cameră, am intrat în cameră și i-am făcut o primă vizionare. Camera are 20 de metri pătrați și compartimentare uzuală, hol, cameră, baie.
La intrare, micul Hol adăpostește, un Dulap ce poate fi și Cuier cu rafturi și umerașe, în care am găsit Masa și Fierul de călcat, un Ventilator și un Uscător de rufe, pe un raft un Minifrigider, pe un altul, în spatele unei uși un Seif. Pe un perete o Oglindă puternic iluminată, pe altul Ușa de la baie. Din el se intră direct în Camera cu un pat mare format din două Paturi de o persoană lipite, comode cu Noptierele și Veiozele aferente. Pe o Măsuță rotundă pusă la un colt lângă două Fotolii, la care ne-am băut nesul de trezire am găsit Fierbător de apă, nes, lapte și zahăr, căni și lingurițe. Am avut o Masă obișnuită și un Scaun folosite la lucrul pe laptop, iar pe perete, deasupra ei Televizorul.
Camera mobilată și decorată în mai multe culori a fost plăcută, deconectantă, odihnitoare.
Baia are cele de trebuință, cadă cu duș mobil, oglindă, uscător de păr, prosoape moi și pufoase și cam puține articole de igienă personală, totul era curat, bine întreținut. Cada fiind cam mică nu a fost folosită decât ca suport pentru apa de la duș. Am preferat dușul în locul ei.
Micul dejun, bogat și diversificat cum spun recenziile, o spun și eu, se servește ca bufet la Restaurantul Flamingo de la etajul 1, între orele 6:30 și 10 de luni până vineri, între 7 și 11 la sfârşit de săptămână, iar amatorii pot primi micul dejun și la pachet.
Sunt oferite Preparate calde, Ouă omletă, ochiuri sau fierte, Bacon și Cârnați preparați tradițional suedez sau international, Clătite și Vafe servite cu sirop sau gem, Preparate reci, Brânzeturi și Mezeluri, produse locale și internaționale, Iaurt și Cereale, Fructe diferite, Pâine și produse de patiserie, croisante, chifle. De băut Ceai, Cafea, Sucuri naturale. La solicitare se pregătesc Preparate vegane și vegetariene
Concluzii
Hotelul părea plin, erau multe persoane dimineața la micul dejun. A fost o cazare bună, la un preț decent pentru Stockholm, amplasată într-un centru comercial. A fost liniște, hotelul a avut cam tot ce trebuie pentru a asigura confortul musafirilor, poate mai erau necesare ceva articole de igienă personală. Nu are Aer condiționat, cred că nici nu este necesar. M-am odihnit bine și merită avută în vedere dacă vreți să vizitați Stockholm. Mergeți acolo și nu veți regreta!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de mprofeanu in 07.06.25 18:05:59
- A fost prima sa vizită/vacanță în ȚĂRILE SCANDINAVE
- Alte destinații turistice prin care a fost: Emiratele Arabe Unite, Qatar, China, Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Singapore, Iordania, Israel, Iran, Turcia, Armenia, Georgia, Grecia, Muntenegru, Serbia, Bulgaria, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Italia, Spania, Germania, Franța, Belgia, Portugalia, Sardinia, Sicilia, Cehia, Ungaria, Tenerife, Azore, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Elveția, Ungaria, Cehia, Rusia, Brazilia, Argentina, Uruguay, Tunisia, Republica Moldova, Ucraina, Transnistria
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Best Western Plus Park City [Solna] (ex Park Inn by Radisson) , STOCKHOLM" (deja existentă pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
@mprofeanu: Da, un preț excelent pentru Stockholm! Cât despre aerul condiționat... Am petrecut o săptămână în Stockholm în luna august a lui 2008 sau 2009, nu mai știu exact, am stat la un hotel mic în centru, clădire istorică. Evident că încăperile nu erau dotate cu aparate de AC. Am prins așa călduri, că țineam fereastra și ușa camerei deschise, ca să se facă un pic de curent. La un moment dat, o cameristă s-a îndurat de noi și ne-a adus un ventilator.
Era o vară neobișnuit de călduroasă, și ei erau șocați despre asta. Doar magazinele și marile instituții dispuneau de aer condiționat, în rest nu văzuseră rostul. Dar uite că rostul poate să apară când te aștepți mai puțin...
@crismis: Ai dreptate cu aerul condiționat, am citit o recenzie despre hotel în care autorul spunea că a prins niște zile călduroase când se simțea nevoia AC. Tocmai de aceea am menționat lipsa acestuia ca fiind un inconvenient al hotelului. În debara era un ventilator, despre care am pomenit. Nu știu cum ar fi rezolvat problema zilelor călduroase.
Multumesc frumos pentru ecou! ![]()
![]()
Ați ales un hotel foarte bun, după părerea mea! Cam toate hotelurile nordice sunt la fel. Când am fost și noi în Țările Nordice, mai toate hotelurile erau din lanțul hotelier „Scandic” . Și-acolo micul dejun era foarte bogat și gustos și, de la nici unul, nu lipsea somonul
Ați avut avantajul de-a merge singuri, fără să fiți legați de vreun circuit organizat printr-o agenție, unde hotelurile sunt alese de ea și, mai ales, traseul și obiectivele sunt prestabilite. Ați mers în ritmul vostru, ați ales să vedeți ce-ați vrut și mă bucur pentru voi că ați ales așa!
Felicitări și... ![]()
![]()
@doinafil: Scuze că am răspuns mai târziu. Am fost foarte prinsă.
Știu că ați fost în Țările Nordice în circuit! Cazarea a fost bună, acceptabilă la preț și deși era cam la 6 kilometri de centru, cu metroul se făceau în 12 minute. Am avut noroc că suntem seniori și biletul era 2 euro de persoană. În zona centrală cazarea era dublă ca preț.
Așa este, micul dejun a fost bun și diversificat, dar somon nu am avut.
Mulțumesc frumos Doina pentru ecou! ![]()
- Jul.2018 Un hotel foarte bun într-un centru comercial! — scris în 05.03.19 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Park Inn Radisson Solna- nu chiar 4 stele dar bun — scris în 26.07.17 de tripyy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Hotelul din mall — scris în 08.11.16 de marius gaudi* din CONSTANțA - RECOMANDĂ

Rog așteptați...