BUN
De mult visam la o vacanță în Maldive, dar nu ne am grăbit să ajungem aici. La un moment dat chiar nu îmi doream așa mult să ajung și alegeam alte destinații. Anul ăsta m am gândit mult, am căutat resorturi care să mi satisfacă anumite cerințe și m am oprit la acesta, cu toate ca prețul era cu mult peste altele. Cerintele erau următoarele: neapărat recif bogat, cazare buna (nu camere învechite), mâncarea bună, insula de dimensiuni reduse, fără aglomerație, gălăgie. Tot ce ne am dorit am găsit în acest resort. În momentul când scriu impresiile mi se face pielea de găină doar gândindu mă la atmosfera de acolo, absolut superbă.
Un loc aparte, pentru persoane care caută liniște, relaxare, odihnă garantată după un an stresant.
O să vă dau acum detalii despre acest resort, deloc ieftin, zic eu, dar care a meritat fiecare bănuț (din punctul nostru de vedere):6000€/2 persoane, 7 nopti-all inclusiv. Am primit cea mai bună ofertă de pe piață de la o agenție/doamnă foarte cunoscută pe Instagram. (am căutat ceva și pe la alte agenții)
Am avut plecare din București, cu escală în Dubai de 3 ore jumătate (foarte convenabil), zbor de 4 h30 aprox. ambele segmente, foarte comod pt ca a fost avionul cam gol pana în Male (am vânat un loc și am dormit pe 3 scaune☺️). Acolo a decurs totul foarte rapid: ne au preluat din aeroport și ne-au dus cu microbuzul la aeroportul pt hidroavion, care era alături de cel mare, cumva. Am stat in lobby ul resortului nostru unde aveam gustări, băuturi, canapele comode, tv, wi fi, foarte luxos… Precizez ca am ajuns aici la 6 dimineața.
N am așteptat foarte mult și după o oră jumătate, cred, am decolat cu hidroavionul spre resortul nostru. Un zbor plăcut, fără să te plictisești în cele 45 de minute, doar stai și te minunezi de ce vezi pe geam: atoluri și oceanul cu o culoare ireală.
Avionul aterizează lângă o insulă separată de cea cu resortul, de unde am fost preluați de o barcă și așteptați pe mal de o mână de angajați care ne au pus coliere din frunze de palmier, ne au condus la barul de pe plajă, ne au dat prosoape umede, reci și parfumate și o limonadă delicioasă. Absolut superb!!! Fiecare cuplu a fost preluat de un angajat, nu știu cum să l numesc, care era numit pt fiecare să ajute cu orice problemă (aveam nr lui pt rezervări, excursii și alte nelămuriri).
Incep cu camera, de fapt căsuța noastră:am ales varianta deluxe fiind cumva obligați și o să vă spun și diferența. Casutele erau de 3 tipuri: normale, de luxe și cu piscină, plus cele pe apă pe care nu le recomand, deoarece nu ai atâta spațiu ca la cele de pe plajă și nu ai nisipul în fața camerei, care e superb și nici reciful lângă tine. Cele de luxe au în plus un leagăn/pat în față și parcă și suprafața mai mare și un fel de pătuț/baldachin în camera. Cea cu piscină, logic au piscină în fata. 😀Nu regret deloc ca am luat acest tip de cameră, pt ca leagănul/pat era ceva de vis. Șezlongurile nu erau așa comode și noi leneveam aici tot timpul. Camera e superbă, imensă, cu pat în mijloc, nimic învechit, totul alb, arată totul foarte frumos. Alaturi ai dressing cu măsuța de machiaj sau ce vreți să fie, oglindă imensă pe un perete, plus una la măsuță. Baia este afară, cumva semi: un duș afară, unul la adăpost cu wc ul și chiuveta, plus o cadă. Wi fi ul mergea brici, tv cu programe super, frigider umplut zilnic cu răcoritoare și bere.
Pe tot parcursul sejurului am avut un singur menajer/barbat, care venea de doua ori pe zi.
Punctul forte al resortului este reciful care se afla de a lungul plajei, probabil în fața fiecărei căsuțe. Este absolut superb, cu mult peste cel din Sharm, toate vietățile oceanului aici le găsești (intr o dimineață am văzut și murene, șarpe marin plus pești de toate felurile). Prin fața camerei noastre treceau zilnic delfinii, dar noi nu i prindeam mereu. In fiecare zi vedeam o specie nouă de peste, rechini zilnic (inofensivi), un fel de pisică de mare (în câteva zile), broască țestoasă imensă. Aici e raiul! ❤️
Un singur inconvenient era, ca să i zic așa: în fața plajei noastre, vizavi, era o insulă de localnici și nu era o priveliște de revistă, dar pt noi n a contat absolut deloc, dar nu vă gândiți ca era ceva urat, doar ca nu se vedea în fața doar oceanul. (o să pun poze ca să vedeți)
Restaurante/mancarea
Era un restaurant tip bufet pt toate mesele, plus încă 2 a la carte despre care nu vă pot spune multe deoarece noi am fost mulțumiți de acesta. Știu doar ca erau și pt prânz și seara, cu rezervare prealabilă. Mancarea a fost foarte bună, cu pește proaspăt de multe feluri, vită, pui, câteodată și porc (ei fiind musulmani), preparate în stil indian, intr un cuvânt, totul foarte bun și gustos. Nu e ca la turci, dar nu ai de ce te plânge. Toti angajații sunt foarte drăguți, amabili, te salută peste tot.
O precizare: nu vă luați încălțăminte multă, nu aveți nevoie, peste tot este doar nisip, lumea umblă doar în șlapi sau desculți, inclusiv la restaurant, aleile sunt cu nisip, nu e beton/ciment. La restaurant e podea din lemn deasupra apei. Am uitat să vă spun ca în camera aveți șlapi, geanta de plajă, măști de snorkeling primiți gratis, plus vesta de salvare pt fricoși. Turistii erau majoritar asiatici, foarte civilizați și liniștiți, câțiva englezi și germani. (nu am întâlnit români) Stai în fața camerei pe pat/șezlong și ai impresia ca ești singur pe insulă. Ceva de nedescris, superb pt cei ce vor liniște și relaxare, plus priveliștii reale. Pozele nu surprind frumusețea acestui resort și pt noi rămâne în topul vacanțelor noastre. Nu m aș fi gândit niciodată ca o să mi placă atât de mult, deși știam ca Maldive e de vis, mai citisem și ceva de rău la unele resorturi. Aici n am ce să găsesc nimic negativ, doar ca unii angajați erau mai lenți (părerea soțului😀).
Daca aveați dubii în privința unei vacanțe aici, mergeți cu încredere și nu veți fi dezamăgiți! Nu știu la alte resorturi, dar Vilu Reef e ceva de vis din toate pct de vedere. Să știți ca nu găsiți recif la resort peste tot în Maldive! M am documentat și din acest motiv l am ales pe acesta.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de alexmara in 29.09.24 16:56:49
- Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Turcia, Spania, rep. dominicana
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alexmara); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bun revenit pe site, cu impresii -- un review foarte bun
Mutat în rubrica 'Sun Siyam Vilu Reef [South Nilandhe], RESORTURI / ATOLI [CAZARE]' (nou-creată pe sait)
[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
@webmasterX: Bine v am regăsit! E corectă pozitionarea. 👍
Buna ziua!! Va multumim pentru review. Suntem interesati si noi sa mergem acolo. Cum am putea lua legatura cu doamna care v-a oferit excursia?? Va multumesc anticipat!!
@emutica: Bună ziua! O găsiți pe Instagram și i cereți ofertă. Nu știu dacă am voie să dau numele aici.
@alexmara: Nu am instagram. Dati-mi va rog pe email propriu: [...], daca deranjam pe cineva. Multam fain!!
@emutica: Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor de tip date personale (nume, numere de telefon, adrese de mail etc) — sunt interzise, de ceva timp, și de lege. Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.
Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (click pe „pliculeț”).
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

Rog așteptați...