ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.07.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 16.02.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Manastirile Basarbovo si Ivanovo

TIPĂREȘTE

In drumul nostru spre Turcia ne-am gandit ca avand in vedere distanta mica fata de Ruse (cca 14 km) ne putem duce sa vizitam manastirea care face din patrimoniul UNESCO de la Ivanovo.

Prima escala am facut-o la Manastirea de la Basarbovo care este locul de obarsie al patronului spiritual al Bucurestiului, Sf. Dimitrie cel Nou (Basaraboveanul). Manastirea, la fel ca si cea de la Ivanovo, se afla intr-un cadru natural splendid, pe valea Raului Lom. Este sapata in stanca, la poalele treptelor care duc la chilii fiind amplasata o mica parcare pentru masinile care vin precum si banci unde te poti odihni si savura linistea care te inconjoara.

Treptele care duc spre chilii sunt cam abrupte, fiind sapate in stanca, dar nu exista nici un fel de probleme avand in vedere ca exista o balustrada de care te poti sprijini. Asa cum se vede si din pozele atasate, o parte din grote sunt conservate intr-o stare mai buna, altele mai putin buna. Moneda care poate fi folosita la cumpararea diferitelor suveniruri este atat leva cat si leul, conversia facandu-se undeva la raportul 1/2.

Ca sa te poti deplasa la Manastirea de la Ivanovo trebuie sa revii la drumul principal si de acolo sa iti mentii drumul inca 8 km pana ajungi in localitate si de acolo, la fel ca si in cazul Manastirii de la Basarbovo, trebuie urmarit indicatorul care te indruma pe un drum secundar spre manastire.

Aici exista, la fel, o parcare unde se poate lasa masina, o terasa unde se poate servi ceva de baut sau de mancat si cateva mese cu suveniruri. Accesul la manastire se face pe niste trepte care, ca sa pot face o comparatie cu ceva cunoscut, sunt cam ca cele de la Tampa (Treptele lui Bartolomeu). Manastirea in sine nu reprezinta decat o grota cu ce se mai poate observa dintr-o icoana picata si cam atat (ca o paranteza, imi exprim nedumerirea referitoare la includerea acestei manastiri in Patrimoniul UNESCO si lipsa celei de la Basarbovo din aceasta lista). De la nivelul manastririi se poate urca pana in varful muntelui unde se desfasoara o priveliste splendida asupre vaii Raului Lom. De aici se poate cobori pe o poteca de padure sau pe traseul pe care s-a urcat.

Ca o concluzie la cele relatate in aceasta postare pot afirma ca este o zona foarte frumoasa cu niste site-uri istorice bine conservate. Si pentru ca tot am facut aceasta afirmatie, adresez pe aceasta cale o intrebare unui eventual cititor care este de specialitate: cum se face ca grotele cu picturi precrestine si crestine de la Alunis (Jud. Buzau) sunt asa de putin cunoscute la noi in tara, ca sa nu mai vorbesc in afara, Muntii Buzaului si Valea Raului Buzau nefiind cu nimic mai prejos decat Valea Raului Lom? Oare nu se poate face nimic ca se ne putem promova si noi valorile noastre culturale, pentru ca o eventuala inscriere in Patrimoniul UNESCO mi se pare in acest moment o utopie?

## end review sc

[fb]
---
Trimis de cristisch2003 in 18.07.10 12:35:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Albena - Hotel Kaliakra
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3358 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristisch2003); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Vedere de sus a Vaii Raului Lom
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2350 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirile rupestre Basarbovo și Ivanovo:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047172069549561 sec
    ecranul dvs: 1 x 1