ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.11.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 11.09.16
STATUS: GOLD
LUNA
NOV-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
RĂU

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
56.67%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 4 MIN

Un restaurant care începe să își piardă din renume.

TIPĂREȘTE

Locanta Jariștea, o poveste frumoasă care încântă orice bucureștean și nu numai.

Atmosfera și spiritul Bucureștiului de altădată, le întâlnim aici datorită patroanei restaurantului, doamna Kera Calița.

Acum câteva zile am făcut o rezervare la restaurant pentru patru persoane. Am fost încântat de locație si de atmosfera plăcută, mai ales că nu erau decât două mese ocupate.

Mi s-a spus că duminica este " lejer"...

În fundal era o muzică de "cafe concert", formația localului urma să " intre" mai târziu...

Meniul este " bogat"în produse tradiționale românești ceea ce m-a făcut să-l studiez cu mult timp înainte...

Am comandat pentru început un " "Platou cu brânzeturi".

Format din felurite feluri de brânză și ornat cu castraveți și gogoșari, a fost ok.

Surpriza (neplăcută) a fost mare, când ospătarul a adus pâinea.

Erau chifle cu susan, (din cele congelate) cumpărate de la "magazinul din colț". Mă așteptam la "pâinea casei"sau măcar o pâine tradițională.

„Renumele "localului asta înseamnă.

Să fii atent la detalii.

Am rugat ospătarul să ne încălzească chiflele. A venit după câteva minute cu coșul de chifle din care doar una era încălzită.

"Surprizele" nu s-au oprit aici.

Și eu și prietenul meu am vrut să comandăm același fel de mâncare, un platou pentru patru persoane care are denumirea în meniu de„Talgerul becherului gustare caldă"

Mi s-a comunicat de către ospătar că nu se poate, că nu îl au azi în meniu, dar că poate să îmi facă un platou cu ce îmi spune el. Adică cu totul altceva.

Cum să nu fie în meniu?

De ce atunci mai este trecut în meniu?

În afară de "felurile" care mi le-a sugerat și care nu m-au încântat în mod deosebit, adică rață pe varză, patru bucățele de piept de rață probabil, care semăna foarte bine la gust cu carnea de porc, patru bucățele de berbecuț care nu a fost rău, câteva bucăți de friptură de vită care nu a fost prea bine făcută și era și tare pe deasupra, cartofi copți, legume la grătar, patru mici și murături asortate. Am cerut cârnați și mici pentru că am auzit că sunt foarte buni. Mi s-a răspuns că nu mai sunt cârnați...

Am cerut murăturile casei, murăturile doamnei Calița, ... Mi-a spus că o să mi aducă niște murături asortate care au însemnat până la urmă doar niște castraveți și gogoșari. Castraveții făcuți în stil bulgăresc, nu în saramură.

Încă o dată mă repet. La un local cu asemenea renume nu sunt permise asemenea "greșeli".

Bineînțeles, aceleași chifle de la Mega Image.

Când am făcut rezervarea am vorbit pentru "organizarea"unei aniversări.

Adică după ce servim masa să vină ospătarul cu un tort și să le facem o surpriză prietenilor.

Mi s-a spus că au doar două feluri de tort. De vanilie și de ciocolată. Am ales tort de ciocolată.

Oameni buni... Asta a fost "cireașa de pe tort", cum se spune...

Tortul, rețeta era de pe vremea lui mama mare în perioada comunistă când nu avea ingredientele potrivite și trebuia să inventeze, să încropească...

Un blat însiropat și o cremă imposibilă, nedefinită, de consistența grăsimii și fără gust în afară de a fi foarte dulce.

Tortul era ornat tot cu un fel de cremă de culoare " crem" și rasă puțină ciocolată... De aceea se numea " tort de ciocolată". O felie de acest fel de tort, 20 RON.

Un plus, formația localului este formată din profesioniști, un"taraf"clasic demn de vremea doamnei, artistei, Maria Tănase.

La aceste feluri de mâncare am servit două sticle de vin alb, un vin roșu, apă plată și minerală.

Totul, pentru patru persoane, a costat 1300 RON plus bacșișul 150 RON, plus câteva cântece "la colțul mesei", cu ocazia aniversării, 250 RON... Total 1700 RON.

Concluzia finală... Cred că doamna patroană a restaurantului a pierdut puțin mai mult din interesul pentru locație și pentru clienți.

Detaliile care "scapă„fac diferența, mai ales dacă ești un local cu renume, mai ales dacă ai o asemenea reputație. Când aceste detalii nu mai există devii un local banal. Un local comun cu prețuri de cinci stele.

Mersul pe jos de la restaurant și până acasă, ne-a făcut bine. "Amintirile" neplăcute s-au estompat în acest timp, șansele ca să revenim fiind minime.


despre SERVICII

Personalul este satisfacator


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Prețul nu reflectă realitatea.

Realitatea este cu totul alta față de renumele și prestigiul locației.

Am scris detaliile în recenzia de mai sus.


[fb]
---
Trimis de A Mihai in 08.11.22 07:54:54
Validat / Publicat: 08.11.22 10:07:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1279 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (A Mihai); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.15543007850647 sec
    ecranul dvs: 1 x 1