ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2022
DURATA: 22 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Circuit de trei săptămâni prin frumoasa Polonie

TIPĂREȘTE

În perioada 7 septembrie – 28 septembrie am făcut o excursie de 22 zile în Polonia, parcurgând-o cu autoturismul propriu, vizitând-o pentru prima dată.

De ce Polonia!? Pentru că acum câțiva ani, băiatul meu a lucrat în Varșovia aproape 6 luni și mi-a povestit despre această frumoasă țară și despre oamenii ei. Se adaugă aici și impresiile unei familii prietene care a fost acolo de trei ori și a fost foarte încântată. Nu doream să mergem de mai multe ori așa că am hotărât să facem un circuit mai lung care să cuprindă cât mai mult din această minunată țară.

Mulțumesc frumos colegilor de pe AFA care mi-au fost de un real folos, nu vreau să supăr pe nimeni, dar trebuie să menționez pe câțiva: @Costi, @mariana. olaru, @michi.

Impresii generale

Aflată la granița dintre est și vest, Polonia a avut un rol important în istoria Europei. Nici marile opresiuni, nici războaiele nu au înfrânt spiritul liber al poporului polonez. Deși a avut perioade când a fost ștearsă de pe harta Europei, polonezii nu au îngăduit nimănui să le ia libertatea. Propoziția “Nu vom ceda!” a fost repetată în nenumărate discursuri de conducătorii și eroii țării în ultimele două secole zbuciumate.

Am vizitat țara de la sud la nord și de la vest la est dar și zona centrală. Polonia are multe de oferit vizitatorilor, stațiuni pe malul Mării Baltice la care am mai ajuns o dată când am fost la Jurmala, stațiune de lângă Riga, drumeții în Munții Tatra la granița cu Slovacia, plimbări în Orașele Vechi cu ale lor Piețe Centrale, Catedrale imense, multe și diferite Muzee.

Am văzut cum arătau orașele după al doilea război mondial, m-am cutremurat, am văzut și cum arată ele acum refăcute, Gdansk, Varșovia, Wroclaw și multe altele. Am admirat Cracovia, fiind duminică am participat și noi, mergând printre pelerini, la pelerinajul de la Complexul monahal Kalwaria Zebrzydowska și am vizitat Wadowice locul de naștere a Papei Ioan Paul al II-lea, cel atât de iubit de polonezi și nu numai. Am vizitat și m-am minunat de imensa Salina din Wieliczka, m-am cutremurat vizitând în altă zi Memorialul Auschwitz Birkenau. Nu am putut rata Mănăstirea Jasna Góra din Częstochowa, cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa centrală și de est. Aici se află icoana cunoscută sub numele de "Madona Neagră", icoană ce este azi un simbol al Poloniei, copii ale ei fiind prezente în toate bisericile închinate Sfintei Marii. Mi-a adus aminte de Cacica și de copia de aici văzută și de doi papi, Papa Ioan Paul al II-lea și mai recent Papa Francisc.

Au urmat apoi frumosul oraș Wroclaw unde mă întreceam în descoperirea piticilor, aș fi stat pe acolo mult mai mult și Bisericile Păcii din apropiere, la Świdnica și la Jawor, patrimoniu UNESCO, ceva unic, deosebit. A urmat Poznan și plimbarea cu trenulețul Maltanka una dintre cele trei căi ferate de parcuri din Polonia și una dintre cele două cu o cale cu un ecartament de 600 mm.

Am vizitat apoi Castelul cavalerilor teutoni de la Malbork, am admirat Orașul Vechi din Gdask și cele două poduri pietonale mobile, unul rotativ, altul ce se ridica vertical. Ne-am plimbat dimineața pe Molo-ul din Sopot și am simțit marea cea zbuciumată. Am dorit să ajung din nou la Marea Baltică. Am mers apoi la Wilczy Szaniec - Bârlogul Lupului, locul buncărelor lui Hitler, ceva unic ce a meritat efortul a 500 de kilometri parcuși.

A urmat Torun, oraș UNESCO, deosebit, apoi Varșovia căreia i-am alocat trei zile. De aici am vizitat Lublin cu un Castel minunat și Zamosc tot oraș UNESCO, sunt mult mai multe obiective văzute de mine ce aparțin Patrimoniului Mondial. Nu pot să trec peste personalitățile poloneze remarcabile, Nicolaus Copernic, Frederic Chopin, Adam Mickiewicz, Maria Sklodowska Curie, Henryk Sienkiewicz, sunt foarte mulți laureați ai premiului Nobel dar ar trebui să dezvolt prea mult acest review de intrare.

Precizez că denumirile obiectivelor la pozele prezentate le-am scris traduse din limba poloneză. La impresiile ce vor urma le voi scrie în poloneză pentru a fi ușor de găsit pe hărți, recenzii din mediul virtual.

Despre Cazare

Deși a fost un circuit lung am hotărât cu mici excepții să alocăm fiecărui oraș măcar două zile pentru a da posibilitatea soțului să se mai odihnească fiind singurul șofer. Tocmai de aceea am ales cazări cât mai aproape de centrul istoric, acesta fiind abordabil la pas sau cu mijloace de transport locale. Cazările le-am ales de pe Booking, cu nota 9 din evaluări, obligatoriu cu parcare gratuită și tip apartament cu chicinetă, dându-ne posibilitatea preparării micului dejun. Am fost foarte inspirată în alegeri și nu am avut nici o problemă la cazări, din contră unele au fost peste așteptări. Am stat și în blocuri noi cu parcare la subsol și lift ce ne permitea ușor transportul bagajelor.

Am avut 21 nopți de cazare, astfel: 1 noapte în tranzit Nyírbátor Ungaria, 4 nopți Cracovia, 1 noapte Oswiecim, 2 nopți Wroclaw, 2 nopți Poznan, 2 nopți Gdańsk, 2 nopți Torun, 3 nopți Varșovia, 2 nopți Zamosc, 1 noapte Kosice în Slovacia și 1 noapte Tășnad în țară. Nu suntem amatori de drumuri lungi cu mașina, pe mine mă obosesc foarte mult fiind atentă mereu la drum, iar viteza este un stres foarte mare în plus. Am rezistat la 530 de kilometri de două ori, la ducere și când am vizitat Bârlogul Lupului, și a fost destul.

Prețul la cazări a fost variabil de la 25 euro în România la 68 euro în Varșovia, marea majoritate a cazărilor cu mici excepții au fost în jur de 50 euro. De regulă nu am avut contact direct cu proprietarul, se derula totul on-line, ne-am descurcat. Costul total al excursiei a fost de 2400 euro.

Transport și bani în Slovacia și Polonia

În Slovacia am plătit vignetă electronică, circa 107 lei pentru 30 de zile. Am mers pe autostrada E50 circa 110 kilometri din dreptul orașului Kosice pe care îl vom vedea la întoarcere până aproape de Poprad. Am străbătut și două mari tunele de 4 respectiv 5 kilometri. Benzină nu am cumpărat, între 1,64 și 1,72 euro. Am avut euro cash la noi, a fost mai simplu.

În Polonia nu se plătește vignetă. Aceasta are o infrastructură dezvoltată, peste 2000 kilometri de Autostrăzi, am mers pe A1 și A4, sunt mult mai multe, și peste 1000 kilometri Drumuri Expres cu două benzi și alte drumuri foarte bune. Pe A4 spre Wroclaw se poate plăti electronic prin e-TOLL, vezi etoll.gov.pl/en/light-veh ... cket/toll-roads, nu am folosit acest tip de plată sau la Benzinăriile Orlen, trebuie atenție pentru că indicatorul de dirijare este destul de neobservabil, circa 1 zlot 10 kilometri. Pe A1 spre Gdansk am folosit plata în stil vechi la ghișeu. Peste tot erau camere de luat vederi la intrare și ieșire din autostradă, Polonia se pregătește pentru taxare doar electronică. Benzina costă între 6,19 și 6,54 zloți, mai scumpă în zona Cracoviei. Precizez că 1 zlot este 1,03 lei la oficial, noi am avut Revolut și am luat zloți la cursuri diferite de la 1,036 la 1,046 lei. La plecare benzina în Polonia era mai ieftină decât în țară, când ne-am întors prețul se echilibrase.

Au parcări peste tot cu automat la care am folosit cardul, scriind numărul mașinii. În zonele turistice parcarea avea preț fix, 30 de zloți, sau se plătea în funcție de timpul alocat. Sâmbăta și duminica parcarea era gratuită, așa am nimerit la Wadowice, Lublin, Zamosc, Gdansk, la ultimele două nu am profitat mergând doar pe jos.

Vremea

În septembrie vremea a fost destul de rece, temperaturi între 14 și 20 de grade. A fost destul de înnourat, nu a plouat decât în câteva locuri dar puțin timp, vremea parcă ținea cu noi. În Torun, Varșovia și Zamosc am avut și căldură în calorifere. În rest la cazare nu ne-a fost frig în cameră dar nici nu am murit de cald, acceptabil. Totul era verde, primăvara și toamna vin mai târziu decât la noi, eram acolo la latitudine mai mare. Când am revenit în țară pădurea începea să își schimbe culoarea.

Cumpărături și intrări obiective turistice

Nu am avut timp de ele, dar mergând la Żabka, lanț de magazine alimentare, deschis 6 – 23, zilnic, am văzut că prețurile sunt la fel ca la noi sau chiar mai mici la produsele lactate. Am cumpărat magneți, ca de obicei, prețuri între 8, mai rar și 20 zloți și chiar mai mult. La restaurant nivel mediu, prețurile la mâncare erau ca la noi, porții mari, mâncare bună, proaspătă.

Peste tot se poate achita cu cardul, am achitat și noi în cele mai multe cazuri, și, îmi pare important, la toate plățile am primit chitanța aferentă, inclusiv la tarabele cu suveniruri.

Am avut intrări pentru seniori peste tot, reducerea nu foarte mare dar tot a contat. La Auschwitz și Salina din Wieliczka am făcut rezervări din țară la turul de limbă franceză, 85 respectiv 109 zloți de persoană, timp alocat circa 3 ore pentru tur. Mai semnificativă mi s-a părut reducerea la muzee. Voi scrie mai detaliat ce am văzut doar în Polonia, la cazările folosite.

Cracovia 4 nopți

Am ajuns în Cracovia în jurul orei 15, timp suficient pentru a explora zona de lângă cazare și Kazimierz, fostul cartier evreiesc. A doua și a treia zi am luat la pas Cracovia, am stat la Castelul Wawel mai mult de 4 ore. A patra zi am vizitat zona de lângă Cracovia, Kalwaria Zebrzydowska, Wadowice și Salina din Wieliczka cu turul de la ora 15:15.

Oswiecim 1 noapte

Am plecat dimineața direct la Częstochowa, la Jasna Góra, apoi cu emoții, se lucra pe traseu, am ajuns la Memorialul Auschwitz Birkenau pentru turul de la ora 13:15. Tristă și cutremurătoare amintire!

Wroclaw 2 nopți

În drum spre oraș am vizitat Bisericile Păcii din apropiere, de la Świdnica și de la Jawor. A doua zi am dedicat-o orașului, superb, am urcat în două turnuri, am văzut Muzeum Panorama Racławicka și am numărat piticii!

Poznan 2 nopți

Dimineața am dedicat-o tot orașului Wroclaw, am mers la Fântâna Multimedia și la zona de acolo. Am ajuns la Poznan după amiază și a doua zi l-am vizitat pe îndelete. Ne-am plimbat și cu trenulețul și am urmărit spectacolul de la ora 12 din Turnul Primăriei. Frumos oraș, păcat că Piața Mare era toată în lucru.

Gdansk 2 nopți

Am plecat direct la Castelul Malbork, cel mai mare castel de cărămidă din lume, patrimoniu UNESCO, se vizitează pe anumite zone, este imens și am ajuns pe înserat la Gdansk pe care l-am vizitat la pas a doua zi, deosebit totul. Ce case, păreau de turtă dulce, frumoase și de aproape dar și de la înălțime!

Torun 2 nopți

Ziua a fost foarte lungă, am mers dimineața la Sopot, nu puteam să nu mă întâlnesc cu Marea Baltică, nu înțelegeam de ce nu era nimeni pe Molo-ul de lemn, am ajuns acolo înainte de ora 8 și nu era pusă bariera, altfel se plătește 4,5 zloți pentru seniori. Am plecat apoi la Wilczy Szaniec - Bârlogul Lupului, locul buncărelor lui Hitler, acum par doar o amintire tristă și poate perimată dar atunci era altceva, am făcut o plimbare prin pădurea înțesată de clădiri. Seara am ajuns la Torun pe care l-am vizitat în tihnă a doua zi, am urcat ca de obicei în Turnul Primăriei și am prins după ploaie un dublu curcubeu, superb!

Varșovia 3 nopți

Am plecat dimineața de la cazare și am mers la Platforma Widokowa - Panorama Torunia pentru a savura orașul de pe cealaltă parte a Vistulei. Am plecat direct la Varșovia la muzeul de neratat recomandat de băiatul meu, Muzeul Revoltei din Varșovia, cu audio ghid și în limba română. Am stat acolo peste trei ore și am înțeles calvarul polonez, 63 de zile de luptă la care au participat copii, femei, civili și ostași, bombardați de nemți când bolșevicii stăteau în așteptare și apoi teroarea ce a urmat de la ruși, insurgenții au fost închiși, omorâți, maltratați, deportați.

Următoarele două zile le-am dedicat Varșoviei, Centrului ei Vechi, patrimoniu UNESCO, și muzeelor sale, Marie Curie, Chopin, Muzeului Regal Łazienki și Palatului Culturii și Științei unde am urcat în turn, urcat ce nu merită, am pierdut timp prețios stând la coada de o oră și jumătate.

Zamosc 2 nopți

Am plecat dimineața direct la Lublin unde am stat mai mult de 6 ore, am vizitat Orașul Vechi, Castelul Lublin, merită cu prisosință, muzeu modern cu explicații și multe lucruri de văzut, Capela pictată este deosebită. Am ajuns la Zamosc după amiază, timp suficient pentru o mică plimbare pe care am aprofundat-o a doua zi.

Kosice Slovacia 1 noapte

Am ajuns în oraș în jurul orei 15, timp destul pentru o plimbare, l-am vizitat și a doua zi până la aceeași oră după care am plecat la Tășnad și apoi acasă.

Concluzii

De câte ori văd o țară nouă sunt mereu încântată. Polonia mi-a plăcut foarte mult, nu mi-o imaginam așa de dezvoltată, deși a plecat pe drumul democrației o dată cu noi, este adevărat că a intrat în structurile euroatlantice cu câțiva ani mai înainte, a ajuns foarte departe. Are orașe de prim rang, mi-au plăcut piețele ei vechi înconjurate de case, eventual cu primăria în centru, catedralele ei cu turnuri înalte, nu le poți poza de aproape, muzeele, castelele, porțile. Mi-au plăcut oamenii, cei tineri vorbitori de limbă engleză, oameni calzi, bucuroși să te ajute chiar oferindu-se, mi s-a întâmplat în mai multe locuri. Mi-a plăcut spiritul polonez ce a renăscut din propria cenușă, cum au reușit să-și reclădească orașele, cum a supraviețuit atâtor orori și și-a croit propriul drum.

A fost un circuit deosebit, am parcurs peste 4.400 de kilometri, obositor dar plăcut, am văzut multe minuni, un circuit pe care îl recomand fără ezitare!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Obiective turistice de prim rang, multe incluse în Patrimoniul Mondial... Oameni calzi, primitori...


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Complexul Monahal Kalwaria Zebrzydowska, Mănăstirea Jasna Góra din Częstochowa cu "Madona Neagră", simbolul Poloniei, Bisericile Păcii, locuri tot de prim rang...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 10.10.22 17:29:09
Validat / Publicat: 10.10.22 19:31:27
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în POLONIA

VIZUALIZĂRI: 1705 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P66 Varșovia, Grădinile Castelului Regal văzute de pe Promenada de lângă Vistula
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68900 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

29 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[10.10.22 19:36:57]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[10.10.22 19:40:57]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

Carmen IonPHONE
[10.10.22 19:41:17]
»

@mprofeanu: Felicitări pentru acest circuit lung, obositor probabil, dar deosebit de interesant

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[10.10.22 19:53:56]
»

@Carmen Ion: Mulțumesc frumos, Carmen! Am venit încântată din acest sejur, a fost obositor dar sincer a meritat efortul. Am experimentat ca timp și am văzut că cel mai bine este 14 maxim 15 zile, apoi devine solicitant...

mishu
[10.10.22 22:45:53]
»

@mprofeanu: Minunat circuit! Sunt convinsa ca a fost obositor insa ati revenit acasa cu o tolba plina de povesti si de abia astept sa le citesc avand in vedere ce ai povestit pe scurt.

Pozele si ele minunate, poza in care ai prins curcubeul, este chiar superba. Cat despre a sta mai mult de o noapte intr-o locatie, sunt perfect de acord ca si soferul are drepturi, desi putem spune ca si copilotul trebuie sa fie la fel de vigilent.

Nici mie nu imi plac drumurile lungi, insa incerc sa eficientizez distantee asa incat sa nu ajungem la epuizare.

Felicitari pentru articol si poze, votat cu mare drag.

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[11.10.22 08:47:03]
»

@mishu: Mulțumesc frumos pentru ecou! Întotdeauna am preferat avionul dar am vrut să vedem cât mai mult și nici nu am găsit ceva convenibil, mă refer la preț.

A fost obositor dar când am selectat pozele pentru impresii nu îmi venea să cred că am văzut atâtea...

Carmen IonPHONE
[11.10.22 09:09:29]
»

@mprofeanu: Încă ceva: costul total al excursiei precizat de tine - 2.400 euro - mi se pare prea mic.

Doar pentru cazări, la un cost mediu de 50 euro/noapte, ați plătit în jur de 1.000 euro, iar pentru carburant, la 4.400 km parcurși, alți cca. 400 euro.

Îmi e imposibil să cred că pentru mâncare, vizite la obiectivele turistice, taxe de drum etc. v-ați încadrat in 3 săptămâni în cei 1.000 de euro rămași.

valentinag
[11.10.22 09:21:43]
»

Ce frumos! Avem si noi in plan un tur, Polonia plus tarile Baltice, sper sa se concretizeze curand!

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[11.10.22 09:41:22]
»

@Carmen Ion: Așa am crezut și eu ca tine. Bine ai calculat cazarea și benzina, taxe de drum puține și mici, insesizabile. Am servit doar cina ce devea un prânz mai târziu în 11 locuri, în rest am încropit ceva în cameră sau am cumpărat gata preparate și doar le-am încălzit. Prețuri cam ca la noi, uneori și mai ieftine, în jur de 120 și 140 zloți pentru 2 persoane fără alcool sau o bere... Mai scump mă refer la restaurant este în Cracovia, Gdansk... În Cracovia am fost nevoiți să cumpărăm benzină mai scumpă, cu cât ne îndepărtam de ea prețul scădea semnificativ...

Apropo am fost invitați sâmbătă de băiatul meu la Hanul lui Manuc și m-am crucit de prețuri... Sper să scriu... bașca de mâncare care nu era proaspătă, aflux prea mare de meseni, mese ocupate peste tot, a necesitat rezervare.

Dar să revin, intrările sunt acceptabile pentru seniori, voi scrie ce am văzut acolo. Mai scumpă este Slovacia, am servit cina și ne-a costat în jur de 45 euro.

Din cele 22 zile am scăzut două și au rămas 20 circa 50 euro pe zi. Am cumpărat doar magneți și câteva dulciuri și o sticlă de aperitiv de la Gdansk.

De fapt a fost simplu calculul, am avut Revolut și am cumpărat zloți de 3200 și 1500 lei și ne-au ajuns. Am mai cheltuit circa 70 euro în Kosice și ceva lei la Carei la restaurant la întoarcere.

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[11.10.22 09:44:53]
»

@valentinag: Mulțumesc frumos! M-aș bucura dacă sunt și eu sursă de inspirație. Merită cu prisosință! ????

elenaadinaPHONE
[11.10.22 10:37:57]
»

Felicitări pentru vacanța lungă și frumoasă, pentru traseul reușit și informațiile prețioase! ????????????

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[11.10.22 10:45:58]
»

@elenaadina: Mulțumesc frumos! Polonia merită, mi-a plăcut mult!

ANILUPHONE
[11.10.22 11:43:43]
»

Wow... felicitări pentru așa o vacanță foarte bine organizată... de la traseu și cazări la obiective de vizitat! Mi-a plăcut idea de circuit numai în Polonia și cum ai spus și tu este obositor dar a meritat!

Polonia este ofertantă în obiective turistice... până și din "buncărul lui Hitler " au făcut un obiectiv...

Polonia a știut să renască din propria cenușă...

Felicitări pentru curaj și răbdare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
monaca
[11.10.22 11:46:55]
»

Si mie mi-a placut Polonia mult, eu am vazut doar Cracovia, salina si lagarul si am fost foarte impresionata. Mi-am propus sa revin, intradevar sunt atatea de vazut!

Inca o data ma impresionati cu energia cu care va documentati excursiile, felicitari!

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[11.10.22 11:50:31]
»

@ANILU: Mulțumesc frumos! Așa este, Polonia are multe de oferit, cât de bombardată a fost acum mai bine de 75 de ani și cum a reușit să se transforme... ce orașe deosebite are, sunt mult mai multe dar am hotărât să le văd pe cele mai cunoscute, cel puțin pentru mine.

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[11.10.22 11:59:25]
»

@monaca: Mulțumesc frumos! Cracovia este superbă cu tot ce oferă ea, inclusiv împrejurimile. A fost prima văzută și a avut impact, dar apoi am luat la pas alte locuri. Wroclaw, deosebit, Gdansk merită la fel... fiecare oraș are ce arăta...

Îmi place să mă documentez, necesită timp dar acum am destul... folosesc și site-urile localităților respective dar și alte surse...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Michi
[11.10.22 17:58:48]
»

@mprofeanu: Doamne, (în sfârşit) sunt mic copil cu un revelion făcut câteva zile în Polonia în 2016 în care - am văzut că m-ai citat, - numai Cracovia, Varşovia, Kalwaria, Jasna Gora şi cam atât. Am rămas cu o impresie frumoasă despre tot ce am vizitat iar reviewul tău, pentru obiectivele văzute de noi mi-au adus noi informaţii. Citindu-ţi reviewul, mi-au căzut ochii pe ţările exotice pe care le-aţi vizitat. Nu ştiu cine se mai poate lăuda cu un asemenea palmares. Ţineţi-o tot aşa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[11.10.22 18:39:29]
»

@Michi: Mulțumesc frumos! Știam că ați fost acolo și am ținut morțiș să văd Kalwaria și Jasna Gora, ați contribuit la acest lucru. Pentru Jasna Gora am făcut un ocol mai mare și cu emoții, dar trebuia să văd acea icoană a cărei copie este și la Cacica. Am mai văzut-o apoi și în alte bisericii din Polonia, copii, mă obișnuisem cu ea...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
maryka
[11.10.22 20:54:10]
»

Foarte frumos și mai ales curajos circuit, în special pentru șofer, dar nici pentru copilot nu-i simplu, nu?

Când voi ajunge acasă, voi relua poveștile, să citesc mai detaliat.

Felicitări! Vă îmbrățișez cu drag, din depărtare!

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[11.10.22 21:50:55]
»

@maryka: Mulțumesc frumos! Așa este am fost echipă altfel nu am fi reușit. Vacanță frumoasă, să o gustați din plin!

maryka
[11.10.22 21:53:18]
»

@mprofeanu:

????

mariana07PHONE
[12.10.22 10:16:07]
»

Felicitări pentru excursie. Descrierea ca de obicei sursa de inspirație si la obiect. Nu am văzut Polonia, dar nu se știe niciodată

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[12.10.22 10:20:30]
»

@mariana07: Mulțumesc frumos! Polonia merită!

MirindaPHONE
[12.10.22 22:15:56]
»

@mprofeanu: Felicitari pentru circuit și impresii! Ai vizitat atâtea locuri intr un termen atât de scurt. Eu am locuit acolo o perioada și nu am vizitat atâtea locuri. Felicitări! Legat de polonezi sunt foarte serioși și si-au propus sa rebuild totul și au făcut o de la industrie, infrastructura și clădiri. Au accesat cele mai multe fonduri europene și au făcut lucrările cu seriozitate, nu ca la noi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mika
[13.10.22 10:38:43]
»

@mprofeanu: Felicitări! Foarte frumoasă excursie, pe placul meu. Avem in plan Polonia, inlcusiv o drumeție prin Munții Tatra, cândva, in viitorul apropiat. Nouă ne plac concediile in care mergem cu mașina proprie, avem o mai mare libertate de mișcare, putând să modificăm planul in funcție de ce vedem la fața locului sau pe drum. Incă o dată, felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[13.10.22 16:29:38]
»

@Mirinda: Da, așa este, polonezii își fac treaba cu seriozitate și determinare. Sunt sigură de ce ai scris, am văzut cu ochii mei cum se lucra la infrastructură în transporturi, foarte multe utilaje, oameni la fel... Mulțumesc frumos pentru ecou!

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[13.10.22 16:36:01]
»

@Mika: Mulțumesc frumos! Cred că veți ajunge acolo, cât despre Tatra nu mai încape în discuție, intră la pachet. Știu că vă place să mergeți cu mașina, ce circuit mare ați făcut, Austria, Germania, Franța... ați fost și doi șoferi și cu mult mai puțini ani, dar ne-am descurcat și noi, însă nu aș mai repeta, mă refer la durată...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
MirindaPHONE
[13.10.22 18:26:35]
»

@mprofeanu: Daca v-a plăcut cu siguranță veți reveni în Polonia. Ca și locuri care mi au plăcut ar mai fi Zakopane și Gdank, Sopot dar vara în august. Din Gdansk se poate ajunge cu vaporasul în Sopot și din Gdansk se poate ajunge pe insula Hell. Apoi ar mai fi o drumeție în Rezervația din Munții Trata la lacul Morskie Oko. Rezervația este de vis si totul foarte bine organizat. In rezervație nu poți urca la lac cu mașina doar la picior. Foarte curat și foarte îngrijit totul, iar locatia este de vis. Cred ca este și o cabana sus unde va puteti caza lângă lac dacă va doriți.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[13.10.22 19:09:49]
»

@Mirinda: Nu știu dacă voi mai reveni. Mi-a plăcut și în septembrie Gdansk, sigur este mult mai frumos vara. Nu am avut timp pentru plimbare cu vaporașul... Bune și de folos informațiile despre Tatra, pentru doritori și nu numai. Mulțumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, elenaadina, mariana07, maryka, Michi, Mika, Mirinda, mishu, monaca, mprofeanu, valentinag
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Polonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087666988372803 sec
    ecranul dvs: 1 x 1