ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.07.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.08.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2022
DURATA: 7 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Albania, Vlore

TIPĂREȘTE

Salutare!

Asa cum reiese din titlu, destinatia noastra pentru aceasta vara a fost Albania, Vlore.

Dupa numeroase cautari cu privire la vacanta, am realizat ca Albania este, intr-un final, cea mai buna alegere in raport cu preturile de pretutindeni. Este un drum lung, dar care merita fiecare kilometru parcurs. Concediul nostru a fost constituit din 9 zile si, evident, foarte bine structurat pentru a beneficia de cat mai multe bai racoroase, vizite, plimbari dar si odihna.

Ziua 1 - Drum

Traseul, cu noapte intermediara in Macedonia – Skopje, a fost urmatorul:

Bucuresti (RO) – Giurgiu PTF (RO/BG) – OMV Byala (BG) – OMV Osikovitsa (BG) – OMV E79 Sofia-Kulata (BG) – Gyueshevo PTF (BG/MK) – Skopje - Hotel De KOKA*** (MK)

Pentru a evita statul in coada la vama, am ales sa plecam din Bucuresti la ora 03:30 – desi nu am fost foarte incantati la inceput de aceasta idee, s-a dovedit a fi ideala pentru drumul pe care l-am parcurs. Mare ne-a fost mirarea cand am vazut atat de multi romanasi ca plecau in concedii la ora respectiva ???? – atentie insa, nu recomand traseul catre Giurgiu pe noul drum de legatura. In timp ce toata lumea se indrepta cu graba catre o coada interminabila, drumul clasic a fost gol, golut.

In Bulgaria, dupa cum stiti, avem nevoie de vigneta – pe care am ales sa o achizitionam online de pe site-ul: bg-vignette.com/ro sau puteti incerca si aici: https://www.bgtoll. bg/ - fara comisioane suplimentare

Noi am optat pentru doua vignete de weekend – este necesar sa le aveti printate in autoturismul cu care va deplasati.

Nu este o noutate cand aducem in discutie pretul carburantilor, insa in Bulgaria am avut parte de o surpriza placuta – preturile sunt mai mici fata de Romania.

Am ales benzinariile OMV pentru a alimenta cat si pentru a face pauzele necesare de la drum – eu am alimentat la fiecare oprire si va recomand sa faceti acelasi lucru, avand in vedere drumul muntos pe care il aveti de parcurs.

Pentru Macedonia, este foarte important sa aveti carte verde la autoturism pentru cele 2 tari: Macedonia si Albania. Altfel, nu puteti sa treceti. Totodata, este necesar sa aveti asigurarea in format fizic (recomandat documentul original), necesara la controlul vamal.

Dupa 637km parcursi, noaptea intermediara a fost efectuata in capitala Macedoniei – Skopje, la Hotel De KOKA***

Impresii despre cazarea la hotel cat si despre imprejurimi, vezi aici.

Ziua 2 - Drum

Imediat dupa micul-dejun, fara sa pierdem prea mult timp, am plecat catre destinatia finala – si mult asteptata, urmand urmatorul traseu:

Hotel De KOKA (MK) – Lukoil Ohrid (MK) – Saint Naum PTF (MK/AL) – Seloil (AL) – Brooklyn Hotel (AL)

In cele 2 tari non-UE, am ales statiile de alimentare Lukoil, Seloil, precum si KASTRATI. Tin sa mentionez faptul ca trebuie sa va asigurati ca detineti bani cash – dat fiind motivul ca o mare parte din benzinarii nu accepta plata cu cardul.

In jurul orei 13:15 ne aflam in Ohrid, unde am petrecut aproximativ 2 ore. De ce? Ohrid este cel mai mare oras de pe lacul cu acelasi nume; detine numeroase case pitoresti, monumente, iar turismul este intens dezvoltat in aceasta zona.

Fiind in tranzit, am optat sa ne petrecem cele 2 ore in centrul vechi al orasului. Accesul se face printr-o poarta de cetate, ulterior se coboara cu masina (sau pe jos) pe stradutele inguste ale cetatii, pana cand ajungeti la acelasi nivel cu lacul.

Atractii turistice? Cu siguranta sunt dar timpul nu ne-a permis sa trecem prin toate. Lacul este superb, se poate face plaja la malul acestuia, terasele sunt pline iar atmosfera este extraordinara. Inca sunt de parere ca trebuia sa stam cel putin 2-3 zile pentru a ne bucura si mai mult de acest oras minunat.

Vama am trecut-o prin Saint Naum – am ocolit putin lacul pentru a admira peisajul dar in final am fost foarte incantati de cele vazute.

In Albania (AL), restrictiile de viteza sunt foarte importante si este necesar sa aveti grija cum circulati printre albanezi. Nu vreau sa fiu rau dar soferii din aceasta tara sunt periculosi =)). Nu se asigura, nu se uita, nu semnalizeaza schimbarea directiei de mers, sunt agresivi, nu te lasa sa ii depasesti – in concluzie: grija mare la soferi.

Politia in Albania: foarte stricta si... nu prea; cum ti-o fi norocul. Limitele de viteza se prezinta astfel:

localitate – 40km/h, in afara localitatii – 80-90km/h, autostrada - 110km/h.

Nu, nu am respectat intotdeauna aceste limite, voiam totusi sa ajungem la destinatie... insa, daca te opreste politia (ce utilizeza detectoare radar cu pistol) si le spui ca esti turist la ei in tara, scapi doar cu un avertisment. – utilizarea detectoarelor de radar sunt strict interzise in Macedonia si Albania.

Platile in Albania: moneda nationala poarta denumirea de LEKE. 1 EURO = aproximativ 120 LEKE. Se pot face plati cash in EURO, iar restul vi se va da in LEKE.

In final, am ajuns in Vlore, acolo unde urma sa ne petrecem intreaga vacanta – Hotel Brooklyn***.

Impresii despre cazarea la hotel, vezi aici.

Impresii despre restaurantul hotelului ce poarta acelasi nume, vezi aici.

Pana una alta, ce este Vlore? Situat pe coasta, fosta capitala a Albaniei, Vlore sau Vlora este unul dintre cele mai mari orase ale Albaniei si al doilea oras-port ca marime, dupa Durres. O statiune ideala pentru turisti, avand numeroase terase, o foarte mare suprafata pietonala si o atmosfera de noapte mai ceva ca in “judetul Thassos” .

Fiind fascinati de frumusetea acestei tari, nu am atins nici macar jumatate din atractiile turistice ale orasului; Insa, am vizitat alte locuri minunate si timpul nu este trecut, vom reveni si la anul, tot aici, in Albania.

Ziua 3 – Unde facem plaja?

Dupa 2 zile pline in care am parcurs un numar semnificativ de kilometri, clara ne-a fost viziunea pentru aceasta zi in statiune. Am fost la plaja. Unde? La 1.5km de hotel, se afla plaja “Plazhi I Vjeter” – accesul facandu-se pietonal, inclusiv cu masina.

Aici, o umbrela cu 2 sezlonguri, ne-a costat aproape 400Leke = 3.4Euro = 17Lei. Suna bine, nu?

Deasemenea, exista zona libera pentru cine vrea sa nu mai plateasca pentru doar 2-3 ore de plaja.

Calitatea apei? Extraordinara, nisipul foarte fin, intrarea in apa este extrem de lina, iar adancimea apei incepe sa se simta abia dupa 150-200m de mers prin apa. Noua ne-a placut, aducandu-ne aminte de cateva plaje din Grecia.

Deasemenea, mai sunt si alte doua plaje in apropiere, precum: Plazhi te Akademia e Marines si Plazhi I Ri – de mentionat faptul ca salinitatea apei este cu mult mai ridicata fata de cum suntem obisnuiti

Important de mentionat este faptul ca am avut la hotel doar micul dejun inclus, pentru masa de seara am avut libertatea de a alege restaurantul la care sa mancam.

Am iesit sa ne plimbam, cu gandul ca vom gasi o terasa cu preparate specifice zonei... dar... in majoritatea teraselor, dominau preparatele cu specific Italian – Hmm, doar intre Albania si Italia se afla Marea Adriatica, sa fie acesta motivul?

Intr-un final ne hotaram si mergem sa mancam la restaurantul hotelului – Delicios!

(detalii in review-ul dedicat restaurantului)

Ce ne-a placut in mod deosebit, au fost cocktail-urile preparate de ei. Cele alcoolice erau predefinite existente in meniu. Cele non-alcoolice nu erau in meniu, dar pentru 400Leke ti se facea pe loc o bautura unica.

Ziua 4 – Tirana & Durres

Dornici de a face plaja dar si de a vizita Albania, alegem sa plecam catre Tirana – capitala Albaniei, imediat dupa ce ne-am facut prezenta cateva ore pe plaja. Asadar, in jurul pranzului, plecam binedispusi catre capitala, fara sa stim ce urma sa ne astepte acolo.

Tirana este capitala si cel mai mare oras din Albania, totodata centrul industrial si cultural al tarii. Transportul in acest oras este realizat de catre autobuze sau de catre taxi-uri – masinile de tip taxi au placute de inmatriculare galbene cu inscrisuri rosii. La 15km de oras, pe drumul catre Durres, se afla si aeroportul – avand posibilitatea de a ajunge cu avionul din orase precum: Atena, Londra, Rimini, Roma, Istanbul etc.

Deasemena, va puteti usura cu mult vizita in oras, cu ajutorul aplicatiilor pentru mobil:

- Smart Guide: play.google.com/store/app ... artguide.tirana

- Tirana Bus System: play.google.com/store/app ... tiranabussystem

- Taxi Tirana: play.google.com/store/app ... ntkom.texy.merr

Traseul pe care l-am urmat catre Tirana este:

Hotel Brooklyn – Rrogozhine – Bradashesh – Tirana

Asemenea Greciei, pe autostrada sunt amplasate puncte pentru plata – fiind posibile platile cu bani cash in EURO dar si cu cardul.

Dupa 166km parcursi in aproximativ 3 ore, urmand traseul de mai sus, ajungem in orasul aglomerat. Chiar in centrul orasului se afla o parcare subterana “Tirana Parking” – pe Google Maps.

Tarife parcare:

0-3 ore: 200Leke; 3-8 ore: 500Leke; 8-12 ore: 800Leke; 12-24 ore: 500Leke

*Mai multe informatii puteti gasi aici: tiranaparking.al/sheshet- ... irana-parking-2

Atractiile turistice din Tirana sunt numeroase, insa le voi mentiona aici pe cele ce ne-au atras atentia cel mai mult:

Moscheea Ethem Bey, Palatul de Cultura, Turnul cu Ceas, Lacul artificial si Parcul Mare, Piata Maica Tereza, Piramida, Teatrul National si Opera

Dupa vizita a toate aceste atractii, am fugit de canicula, spre Durres – al doilea oras (port) ca marime din Albania.

Atractiile turistice din Durres s-au facut si ele asteptate pentru a fi vizitate: Amfiteatrul Durres, Castelul Durres, Vila Royal, Forumul Bizantin cat si Plaja Durres, sunt locuri de neratat odata ce ajungi aici.

Ziua 5 – Dhermi & Transfagarasanul Albanez

Inca de cand ne aflam in vama MK/AL, domnisoara de la ghiseu ne-a recomandat sa mergem intr-o zi la Dhermi – un orasel renumit pentru cluburile de noapte cat si pentru plajele curate si linistite.

Incepandu-ne calatoria spre Dhermi, descoperim una dintre cele mai frumoase zone din Albania de Sud. Distanta fata de hotel este de doar 56km dar se parcurge in aproximativ 2 ore, avand in vedere drumul greoi prin munti. Mergand pe coasta Albaniei, am descoperit – din mers – alte plaje superbe pe care le avem in vedere pentru data viitoare.

Peisajul te lasa fara cuvinte, esti undeva sus – foarte sus, si admiri apa marii ce are o culoare de invidiat...

Pentru noi, destinatia a fost “Dhermiu Beach” , o plaja cu pietre albe si reci ce inlocuiau nisipul auriu si fierbinte. Ne-am facut damblaua cu un baldachin racoros si foarte incapator – costandu-ne 4.000Leke = 34Euro.

Apa marii era cu mult mai racoroasa fata de plajele din Durres sau Vlore – fapt ce ne-a determinat sa petrecem toata ziua acolo.

In schimb, intrarea in apa a fost dificila – neavand incaltamitea adecvata pentru o plaja pietroasa, a fost destul de greu sa intram si sa iesim cu “picioarele goale” .

*Recomand incaltaminte specifica.

La intoarcere, ne-am oprit la Orikum unde am avut parte de o plaja la fel de superba – recomandam cu incredere (doar cu inacltaminte speciala pentru pietre)

In seara respectiva, am mancat in Vlore, la Restaurant Xhokla – review aici in curand.

Ziua 6 – BERAT – “Orasul muzeu cu o mie de ferestre”

Am dedicat aceasta zi orasului BERAT – situat la 84km de Vlore, aproximativ 2 ore.

Castelul Berat ne-a gazduit toata ziua, vizitandu-i fiecare alee; Acolo, ne intampina localnicii foarte apropiati de turisti, ce te invita in localurile acestora pentru a savura produse traditionale – placinta cu smochine, cafea, salate racoritoare, amestecuri de branzeturi dar si alte preparate gustoase.

Admirand peisajele panoramice care ni s-au deschis plimbandu-ne ore in sir pe e aleeile lungi si inguste ale cetatii, ne indreptam simturile catre localul de unde aromele traditionale ale acestuia parca pluteau in aer.

Restaurantul Beret family Caffe Mbrica – liniste, priveliste de poveste, preparate traditionale, salate de branzeturi si preturi corecte; V-am starnit interesul? In curand review aici.

Ziua 7 – ‘The last day in Vlore’ – Big Scoop Restaurant

Ultima zi in Vlore, Albania. Stiti, localul acela pe care il vedem si care ne atrage atentia de fiecare data cand trecem pe langa el, dar nu ne oprim niciodata din varii motive? Sunt sigur ca si voi v-ati intalnit cel putin odata cu o situatie similara. Ei bine, fiind ultima zi nu puteam sa nu ne oprim aici. Big Scoop - restaurantul dulce.

Unde va puteti bucura de produsele acestui local? In Muntenegru si Albania.

La exterior – neoane roz, baloane multe si atmosfera foarte placuta;

La interior - paradisul iubitorilor de dulciuri! ????

Meniu?

- Waffles cu Nutella/ciocolata alba / banana / biscuiti / capsuni / Kinder / Ferrero / Raffaello / inghetata, in cel putin 20 de combinatii;

- Clatite cu Nutella/ciocolata alba / biscuiti / banana / fructe / Kinder / Bounty / Oreo / M&M /Reeses / Lotus / Raffaello / cocos / inghetata, in cel putin 26 de combinatii;

- Mini-Clatite cu ciocolata alba-neagra/Lotus/dulceata + sirop + inghetata de affine / Oreo/ Capsuni/Raffaello + fructe de padure/Cookies/M&M;

- Fresh-uri cu fructe exotice;

- Smoothies;

- Negrese (Brownies) cu inghetata + unt de arahide/ciocolata /caramel/Kinder Bueno;

- Salate de fructe cu inghetata (1-5 cupe);

- Cups-uri (pahare de sticla umplute cu 2 cupe de inghetata + alte ingrediente in functie de sortimentul ales – este delicios! ;

- Milkshake-uri;

- Frappe & Frappucino;

Nu v-am convins eu? Priviti aici meniul: bigscoop.menu/?page_id=775

*Restaurantul nu are un website dedicat, in cazul in care il cautati.

Ziua 8 – Drum

Traseul, cu noapte intermediara in Grecia – Agistro, a fost urmatorul:

Vlore (AL) – Sagiada PTF (AL/GR) – Hotel Agistro (GR)

Drumul foarte bun, deosebit de frumos. Grija foarte mare la camerele fixe cu radar – pastrati limitele de viteza cand va apropiati de camere. In Grecia, plata taxei pentru drum se poate face direct cu cardul bancar.

*Detectoarele de radar, in Grecia, sunt strict interzise.

Noaptea intermediara a fost petrecuta la Hotel Agistro – vezi impresii (in curand), iar cina am luat-o la Taverna Nikos – vezi impresii (in curand).

Ziua 9 – Drum – Casa dulce casa!

Imediat dupa micul dejun de la Hotel, plecam catre Romania, urmand traseul:

Hotel Agistro (GR) – Sofia (BG) – Ruse PTF (BG/RO)

*Va recomand sa alimentati full in Ruse, fiind avantajati de preturile carburantilor la OMV.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Atractiile turistice in Vlore sunt numeroase, insa eu va recomand: Manastirea Zvernec, Castelul Kanine, Parcul National Llogara, Orikum, Insula Sazan - insula militara. Veti observa multiple ambarcatiuni cat si chioscuri pietonale unde sunteti invitati sa alegeti in a va petrece o zi pe insula Sazan. Preturile nu sunt foarte mari - cca 30Euro/persoana - in care beneficiati de croaziera, o baie racoritoare in mare, vizita insulei ce gazduieste peste 3600 de buncare militare, cat si locuitori de ordinul miilor.

Deasemenea, va recomand sa va plimbati pe coasta si sa incercati plajele situate de-a lungul acesteia.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Vis-a-vis de hotel se afla un mini parc de distractii: carousel, masinute si jocuri... mai ceva ca in Oraselul Copiilor :)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Mihnea-Alexandru in 18.07.22 22:19:03
Validat / Publicat: 19.07.22 07:33:04
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ALBANIA

VIZUALIZĂRI: 18291 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mihnea-Alexandru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Coasta Albaneza
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

Aurici
[19.07.22 09:27:24]
»

Super articol, mulțumim pentru info utile. Anul trecut nu mi-am făcut nici un plan pentru o parte din vacanța de vară și am plecat spontan în Slovacia, de pe o zi pe alta, fără cazare, fără să știm în ce zonă ne așezăm. Am știut doar că la punctul infoturistic din Kosice ne vom lămuri cu toate și vedem ce iese. Ne-a plăcut atât de mult vacanța aia, aventuroasă, încât suntem în aceiași situație și anul acesta. Avem 10 zile în prima parte a lui august pe care la acest moment nu știm unde le vom petrece. În fiecare zi mai punem pe tapet câte o țară unde putem să ajungem cu mașina, iar aseară soțul avansa Albania. I-am trimis articolul tău, în principiu avem habar de Albania pentru că ne-a impresionat cu alte ocazii și tare ți-aș călca pe urme. Mulțumim încă o dată pentru informațiile proaspete, vară frumoasă în continuare.

mishu
[19.07.22 09:40:35]
»

@Mihnea-Alexandru: Un articol minunat, cu o multime de informatii utile. Si pe mine ma atrage Albania din ce in ce mai mult, insa pentru acest an nu sunt "pregatita".

Am sa ma folosesc insa din plin de articolul tau deoarece cam asta ar fi si in intentia mea traseul, la dus printr-o tara la intors prin alta (cam tot in sensul mentionat de tine), sa speram ca se va si materializa avand in vedere ceea ce se intampla pe plan mondial.

Feicitari pentru articol, astept si alte povesti, votat cu mare drag.

Dana2008PHONE
[19.07.22 10:09:38]
»

@Mihnea-Alexandru: Felicitări pentru articol și pentru fotografiile minunate!

Excursiile organizate tip circuit sunt foarte reușite, vizitezi mai multe obiective turistice. Așa vom merge și noi în vacanță.

Albania reprezintă de ceva timp un interes special din partea mea mai ales că am citit și a fost prezentată pe Afa destul de amănunțit.

Îi vine și ei rândul!

Călătorii plăcute! Sănătate! Numai bine!

Mihnea-AlexandruAUTOR REVIEW
[19.07.22 11:09:25]
»

@Aurici: Salutare! Ma bucur tare mult in momentul in care articolele mele sunt de ajutor comunitatii AFA Slovacia suna bine, hmm parca mi-ai starnit un interes pentru aceasta tara, daca ajungeti acolo astept review-ul. Dar pentru vara, daca sunteti in cautare de litoral, recomand cu cea mai mare incredere Albania. Anii trecuti am frecventat deseori Grecia - Thassos - Potos. Cat si Turcia (inca pare atractiva in anumite conditii), insa calatoria pana in Albania a fost deosebita!

Mihnea-AlexandruAUTOR REVIEW
[19.07.22 11:13:21]
»

@mishu: Salutare! Sunt convins ca in cativa ani, Albania va fi destinatia preferata de romani - cat timp se mentin preturile acestea. In urma cu ceva timp, preturile erau la jumatate fata de acest an ????. Revin pe seara cu continuarea review-ului ce consta in cazari, restaurante, locuri de vazut...

cosminpPHONE
[19.07.22 11:59:01]
»

@Mihnea-Alexandru: Salutare si la mai multe... excursii frumoase!

Personal, cred ca preturile vor creste incetisor si in câțiva ani va deveni "judetul Albania", sper sa nu, Doamne fereste!

Preturile vor creste si vor creste si turistii romani (acum de-abia auzeai foarte rar limba romana), dar conteaza calitatea turistilor.

Asa cum ai spus, si noi ne planificam deja vacanta viitoare tot in Vlore, dar pe traseul invers: Grecia, Albania, Macedonia, ca sa exploram si sudul litoralului albanez.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
bogdan99
[19.07.22 15:57:57]
»

@Mihnea-Alexandru: Felicitari pentru articol si poze!

maryka
[20.07.22 11:30:15]
»

Foarte frumos, bun și mai ales util articolul despre Albania, o destinație tot mai căutată în ultimul timp. Tocmai și de aceea este binevenit articolul de față.

Pozele foarte frumoase ne arată și de ce putem merge acolo în afară de prețurile încă avantajoase. Faină vacanță ați avut, felicitări pentru alegere și pentru povestire.

Toate cele bune, să mai auzim și despre alte vacanțe!

ionyde
[20.07.22 11:47:16]
»

Foarte interesant si bogat in detalii si informatii utile articolul. As avea cateva mentiuni doar:

-vigneta bulgareasca se poate achizitiona din primul peco dupa vama din Bulgaria, cel putin dupa Vidin-Calafat, cine merge pe acolo, exista un aparat afara unde se poate plati cu cardul.

-benzinariile Kastrati in general accepta cardul, si cam majoritatea benzinariilor din jurul Tiranei.

-ai mentionat la un moment dat "pe autostrada sunt amplasate puncte pentru plata" dar in Albania autostrazile nu sunt cu taxa, singuru loc unde iti ia 5eur este inainte de Kukes. Doar in Macedonia se taxeaza ca si in Grecia autostrazile prin puncte dese.

-in Grecia camerele radar fixe sunt postate pe Waze dar sunt oricum la limita de 130km/h deci putin probabil sa ratezi vreuna. Plus avertizate din timp prin indicatoare.

Astept data viitoare o vizita si un review si din Ksamil, perla Albaniei.

cosminp
[20.07.22 12:00:43]
»

@ionyde:

"-vigneta bulgareasca se poate achizitiona din primul peco dupa vama din Bulgaria, cel putin dupa Vidin-Calafat, cine merge pe acolo, exista un aparat afara unde se poate plati cu cardul. "

De regula, vinieta in Bulgaria se poate cumpara cam de la orice benzinarie sau diverse chioscuri care vand viniete. Personal prefer sa o iau de pe net, deoarece nu stau la alt ghiseu sa o cumpar, sunt/au fost situatii in care nu-ti vinde vinieta cu plata prin card (inca nu am aflat motivul real), este mai comod sa stau acasa sa o cumpar si este mai safe, mai ales daca o iei de pe site-ul autoritatii de stat www.bgtoll. bg (fara comisioane suplimentare).

"-benzinariile Kastrati in general accepta cardul, si cam majoritatea benzinariilor din jurul Tiranei. "

Nu vorbim doar de Tirana, ci in general de benzinarii. Kastrati accepta cardul, dar nun peste tot si mai sunt benzinarii sub sigla Shell, dar le-am ratat, am mers repede ☺️.

"-in Grecia camerele radar fixe sunt postate pe Waze dar sunt oricum la limita de 130km/h deci putin probabil sa ratezi vreuna. Plus avertizate din timp prin indicatoare. "

Aproape la toate intrarile in tuneluri erau camere si limita de viteza la 80km/h. Cand vii de la 130-140 km/h risti sa le iei la rand, singura solutie pe care o ai este franarea mai tare pentru ca orientarea este pe numarul din spate si iti ramane ceva distanta de franare, dar depinde ce vine din spate.

Altfel, mi s-a parut ca sunt camere si in tunelurile mai lungi.

ionyde
[20.07.22 13:47:18]
»

"-in Grecia camerele radar fixe sunt postate pe Waze dar sunt oricum la limita de 130km/h deci putin probabil sa ratezi vreuna. Plus avertizate din timp prin indicatoare. "

Aproape la toate intrarile in tuneluri erau camere si limita de viteza la 80km/h. Cand vii de la 130-140 km/h risti sa le iei la rand, singura solutie pe care o ai este franarea mai tare pentru ca orientarea este pe numarul din spate si iti ramane ceva distanta de franare, dar depinde ce vine din spate.

Altfel, mi s-a parut ca sunt camere si in tunelurile mai lungi. "

@cosminp acelea de la tuneluri sunt camere de supraveghere. Anul trecut am fost prin multe tuneluri si mergeam cu 110-120 si ma tineam dupa masinile lor cu numere de Grecia si nu mi-a venit nici o amenda. Doar in Elvetia e plin de camere fixe care te blitzeaza in tunel sau la iesiri din tunel. Una singura am vazut inaintea unui tunel dar era marcata pe Waze undeva in zona Ioannina si Tesalonic. In rest mergeam cu 150-155km/h si unde erau camerele reduceam la 130. Dar prin Atena am vazut o gramada de camere prin oras si multe erau sparte, cred ca nu prea functioneaza. Dar in oras nu m-am riscat sa depasesc limita.

Iar la albanezi mergeam cum mergeau ei. Un singur pistol am vazut pe trepied la intrare in Tirana, in rest nici un radar nu am vazut. Doar stau foarte multe echipaje la linii continue si la intrare in localitati. Dar daca te vede cu numar strain nu te opreste in general sau doar se uita la buletin si te lasa sa pleci.

elenaadinaPHONE
[22.07.22 19:20:11]
»

Un loc frumos care merită vizitat!

Felicitări pentru vacanta reușită și articolul bine scris! ????

ceasornicarul
[23.07.22 11:11:12]
»

Bravo pentru tot ceea ce ai scris din acest minunat concediu.

As dori sa-mi spui daca ai stat mult in vama (Macedonia de Nord- Albania)?

In luna august am rezervat un sejur la Ohrid si as fi tentat de o excursie de o zi pana la Tirana.

Mihnea-AlexandruPHONEAUTOR REVIEW
[23.07.22 11:20:18]
»

@ceasornicarul: Salutare!

Noi am trecut prin punctul Saint Naum - cel aflat la sudul lacului Ohrid si am stat in vama deoarece am prins un autocar.

cosminpPHONE
[23.07.22 12:16:13]
»

@ceasornicarul: pentru Tirana treci frontiera prin nordul lacului, punctul este mai mare. Chiar daca este frontiera non-UE, nu se sta mult.

ceasornicarul
[23.07.22 13:39:44]
»

@Mihnea-Alexandru: Ok

ceasornicarul
[23.07.22 13:42:41]
»

@cosminp: Acest punct ma gandeam sa-l folosesc dar am inteles de pe alte forumuri ca, se sta si cate 2 ore in vama, este adevarat cei care mi-au raspuns au fost inainte de pandemie.

cosminpPHONE
[23.07.22 14:25:21]
»

@ceasornicarul: depinde de noroc. Prin sudul lacului ocolesti 1 ora, daca nu si mai mult, este o singura banda de control, asa ca, daca prinzi un autocar in fata, mai stai vreo jumatate de ora. Cred ca este mai bine prin nord. Alegerea este la tine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ceasornicarul
[24.07.22 13:20:16]
»

@cosminp: Ok, multumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, bogdan99, ceasornicarul, cosminp, elenaadina, maryka, Mihnea-Alexandru, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Vlora:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079290151596069 sec
    ecranul dvs: 1 x 1