ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.05.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2022
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 225+36parcare
FĂRĂ transport
TIP CAM: DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 52 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Sercotel Principe Paz Hotel [Santa Cruz]3

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 12 MIN

Hotel Principe Paz, cazare bună în inima capitalei Santa Cruz de Tenerife

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

De la bun început, de când am împărțit vacanța canareză între nord și sud, am știut clar că vreau să alegem o cazare în capitala insulei, orașul Santa Cruz de Tenerife. Doream să facem cunoștință cu viața urbană normală a insulei, să ne cazăm undeva în centru și să luăm la picior orașul când ne-am fi aflat prin preajmă, iar serile să ni le petrecem observând cum începe viața de noapte în capitală.

Pentru asta, aveam nevoie de o cazare centrală, aproape de principalele puncte de atracție ale orașului, port, faleză, promenadă, zonă pietonală, de unde deplasarea să se poată face ușor, fără mijloace de transport în comun. Ca de fiecare dată, am apelat la prietenul booking.com să ne găsească ceva pe gustul nostru, în plus să nu fie prea scump, să ofere mic-dejun, să fie un stabiliment curat, să aibă recenzii bune cât de cât, iar rezervarea să poată fi anulată gratuit la o adică, și cu plata la proprietate. Hotel Principe Paz a fost cea mai bună opțiune, care se plia perfect pe cerințele noastre, ceea ce m-a făcut să-l aleg rezervându-l fără să stau prea mult pe gânduri.

Vă spuneam că aici, în nord, am decis să stăm trei zile, iar pentru datele inițiale, între 27-30 martie, după ce mi se aplica discountul de genius 3, am fi avut de achitat 153 €, o sumă absolut rezonabilă, chiar modestă. Dar, lucrurile n-au rămas așa fiindcă, așa cum am zis și în articolul general, am fost nevoită să decalez sejurul cu două săptămâni, trebuind să modific și în aplicația booking, care îmi afișa acum pentru trei nopți (10-13 aprilie), 225 €, adică o creștere substanțială. Desigur, nu am putut face altceva decât să accept și să mă minunez.

Despre Hotel Principe Paz, 3*, Santa Cruz de Tenerife

Adresă: Calle de Valentin Sanz, 33, Santa Cruz de Tenerife, 38002, Tenerife, Spania

Website: https://en. hotelprincipepaz.com

Tel. : +34 922249955

E-mail: reservas@hotelprincipepaz.com

Hotel Principe Paz, este mai degrabă un hotel de business, dar folosit foarte bine și de către turiștii care vin să viziteze capitala sau nordul insulei Tenerife, și-și stabilesc aici baza, așa cum a fost și cazul nostru. Face parte din lanțul hotelier Sercotel ce cuprinde hoteluri din Spania, Portugalia, Columbia, Mexic, Italia, Ecuador, Panama, drept pentru care mai este cunoscut și sub numele de Sercotel Principe Paz.

Este situat vis-á-vis de un loc istoric, Plaza del Príncipe de Asturias, un parc foarte frumos, fosta grădină mănăstirii San Francisco de Asis, aflată la o aruncătură de băț, astăzi rămasă doar la stadiul de biserică, odinioară cel mai important lăcaș de cult din oraș. Are o poziție privilegiată, fix în „buricul târgului” , fiind aproape de de tot ceea este de interes în capitală: zona pietonală, ocean, de port, magazine, restaurante, promenadă, de Plaza España.

Ocupă o clădire înaltă, cu arhitectură clasică și conține 80 camere dispuse pe şase etaje. De asemenea, există două săli de conferințe, un restaurant generos, acolo servindu-ni-se micul-dejun, bar, cofetărie la primul etaj, parterul fiind ocupat de recepţie şi de un lobby spaţios. La demisol se află un complex comercial spre care coboară o scară circulară, largă, foarte drăguță.

Camerele sale sunt de diferite tipuri: single, duble mici, duble standard sau superioare, triple, de familie, cu sau fără balcon, cu vedere la ocean și parc, dar și la curtea interioară.

Hotelul a fost renovat și modernizat în mai multe rânduri, astfel că aspectul său este unul plăcut, desi deloc greu îți dai seama că pe alocuri poartă urme de vechi la mobilier sau decorațiuni, dar asta face parte din farmecul său de-acum.

Experiența proprie

Încă de acasă, de la rezervare, am solicitat hotelului loc de parcare deoarece aveam mașina închiriată și cum în orașele mai mari nu se găsește ușor parcare şi nu ne puteam baza doar pe noroc, trebuia s-o lăsăm în siguranță fără să pierdem timp pe tema asta. Hotelul mi-a răspuns cu amabilitate că mi-a rezervat loc de parcare în cea mai apropiată parcare subterană (12 €/zi) și mi-a dat toate instrucțiunile cum să procedăm la sosire în preajma hotelului.

Știind că vom ajunge cu aproximație în Santa Cruz după orele 15,00, am comunicat și acest lucru proprietății, așa cum se procedează, iar aceasta mi-a confirmat ora de sosire. Recepția funcționează non-stop, ceea ce nouă ne dă un sentiment mai accentuat de siguranță când știi că găsești acolo pe cineva indiferent când ajungi. Spun asta, fiindcă, după ce ne-am luat mașinuța în primire de la aeroport, nu ne-am dus întins în Santa Cruz, ci ne-am abătut din autostradă făcând o haltă serioasă în satul pescăresc San Miguel de Tajao pentru masa de prânz, acolo unde aflasem eu că se mănâncă grozav fructe de mare și pește proaspăt capturate pe care le poți alege dintr-o vitrină în vederea gătirii pe loc.

Totuși, distanța până în capitală (circa 60 km de la aeroportul Tenerife Sur), am parcurs-o fără probleme, așa încât am ajuns cu bine foarte aproape de hotel. Am intrat, m-am prezentat, recepționerul a fost foarte drăguț, știa despre ce e vorba, ne-a comunicat numărul locului de parcare, unde și cum ne lăsăm în jos pentru a intra în subteran, cu marcaj pe hartă, etc. Am bâjbâit nițel până am găsit intrarea cu pricina, deși era totul atât de simplu și de ușor și mai ales foarte aproape (20 m). Parcarea aceasta subterană se desfășura pe trei niveluri și dispunea de 500 locuri, înăuntru fiind curat și modern, nouă repartizându-ni-se locul 126, situat la -1.

Odată ce am pus mașina la loc sigur, ne-am luat bagajele din dotare și ne-am întors la recepție pentru a continua formalitățile de check-in. Trebuie să precizez că în perioada în care am fost în Spania (10-17 aprilie), masca era încă obligatorie în toate spațiile închise, în mijloacele de transport, localuri, restaurante, muzee, incintele clădirilor, lucru respectat cu sfințenie de toată lumea. La noi nu mai era obligatoriu să se poarte mască și cam începuserăm să ne dezvățăm.

Am primit două cartele pentru camera nr. 511, situată, desigur, la etajul al cincilea, precizări legate de micul-dejun, wi-fi și de alte servicii pe care le-am dori (spălătorie, room-service). Accesul se face fie pe scări, fie cu unul dintre cele două ascensoare, bineînțeles că având bagaje, am ales cea de-a doua variantă.

Camera a fost cea mai frumoasă surpriză primită din partea hotelului: cu vedere la parc și ocean, deși eu rezervasem una cu vedere la curtea interioară. De fapt, eu optasem pentru cea mai puțin costisitoare cameră: o dublă mică, fără balcon, fără ocean view, știind că în cameră vom sta prea puțin, iar dimensiunea sa (15 mp) nu ne speria câtuși de puțin, avuseserăm la viaţa noastră altele și mai mici. Nu ne afectează deloc lipsa balconului, dat fiind că nu suntem fumători, iar pentru aceştia există în faţa hotelului un locşor unde pot să se bucure de plăcerea lor.

Altfel, camera era exact așa arăta în fotografiile de pe booking sau website-ul propriu, dar vederea la ocean și parc făcea, într-adevăr, toți banii!

Patul matrimonial format din două single lipite, foarte confortabil, trona pe mijloc mărginit de noptiere la capete. Deasupra noptierelor aveam lămpi de citit, ca și corpuri de mobilier mai aveam un birou cu scaun având rol și de toaletă cu oglindă, sub care am găsit minibarul gol. Pe birou stătea cuminte televizorul cu ecran de mărime ok. Lângă pat, spre fereastră, mai aveam un mic spațiu de socializare cu o măsuță și un alt scaun. Dulapul de haine era poziționat de cealaltă parte a patului și era foarte încăpător, avea umerașe și rafturi suficiente, dar și seiful cu cheie.

Pe holul din care se intra în cameră am avut și măsuță de bagaje care s-a dovedit foarte utilă. Din același hol se făcea la stânga după ce intram în cameră și ușa spre baie.

Baia, la fel, a fost surprinzătoare, în primul rând ca dimensiune fiindcă mă așteptam să fie mai mică și în al doilea rând că avea bideu, element cu care nu văzusem că era dotat tipul acesta de cameră. Avea încăperea principală ocupată de chiuveta cu blat generos şi cadă, iar de aici încă o uşă despărţea incinta mai mică unde se aflau vasul wc şi bideul. Lângă oglinda mare de la chiuvetă am găsit suspendate uscătorul de păr şi încă o oglindă mică, cosmetică. În rest, totul sclipitor de curat, funcţional, obiecte sanitare sau baterii îngrijite. Prosoapele, albe, imaculate le-am găsit deasupra căzii sau la chiuvetă, acestea au fost schimbate în fiecare zi, după cum zilnic ni s-a efectuat serviciul de curăţenie, cu simţ de răspundere.

Am găsit consumabile de tot felul, multe uimitoare pentru un hotel de trei stele de la care nu te aştepţi la prea mult. În afara hârtiei igienice, gelului de duş, şamponului, săpunului, am găsit periuţe şi pastă de dinţi de unică folosinţă, şerveţele umede demachiante, set de ras, la fel de unică folosinţă. Toate au fost de calitate bună, se înlocuiau pe măsura epuizării. Baia avea pereţii placaţi cu marmură, ca de altfel şi pardoseala din cameră sau baie.

Aerul condiţionat era furnizat în sistem centralizat, aveam şi un fel de termostat pe care îl fixam după cum ni se părea că trebuie să fie de cald sau de răcoare.

Wi-fi funcţiona cu parolă, primiserăm parola la check-in, iar semnalul a fost foarte bun, deşi pe booking se plângeau câţiva dintre foștii clienți că ar fi slab, insuficient pentru cei nevoiţi să lucreze în deplasare.

În prețul cazării era cuprins și micul-dejun care zilnic era servit oaspeților între 07,00-10,30 în zilele lucrătoare, în weekend între 08,00-11,30, în restaurantul hotelului, situat la primul etaj. După cum vă spuneam și în prima parte a articolului, masca era obligatorie, doar în timpul șederii la masă eram scutiți, așa încât defilam prin hotel „mascați” , chiar și atunci când odată așezați la restaurant, ne ridicam să ne autoservim, de pildă, cu cafea de la automat.

Micul-dejun ne-a fost servit în sistem dublu: á-la-carte și bufet. Cum ne așezam la masă, venea de îndată un chelner și ne aducea meniurile, practic o foaie plastifiată care conținea mai multe preparate și produse, noi alegând și comandând ce doream de acolo, în ce cantitate am fi vrut, fără limită. Aici aveam multe posibilități: ouă gătite în toate felurile, mezeluri, brânzeturi, roșii la grătar (o bunătate!), prăjiturile casei. Aveam și latura de bufet de unde ne luam singuri unt, miere, dulcețuri, iaurt de tot felul, cereale, brânză topită, pâine de mai multe sortimente, etc. De asemenea, și băuturile: cafea, ceai, sucuri de fructe, lapte erau tot cu autoservire, ca de altfel și fructele.

Ca notă generală, servirea a fost ireproșabilă, preparatele gustoase, produsele proaspete. Exista posibilitatea luării și a cinei în restaurant, cu un discount de zece procente la nota de plată pentru clienții hotelului, dar nu am ajuns aici în niciuna dintre seri deși ne propuseserăm, tot în oraș, în atmosfera vibrantă a străzii ne-am dus, că ne atrăgea ca un magnet.

Personalul hotelului a fost demn de toată lauda, recepţionerii, chelnerii din restaurant, femeile de le curăţenie, toți foarte politicoşi, amabili, ospitalieri, zâmbitori. La check-out am achitat cei 225 € pentru cazare, plus cei 36 € pentru parcare, am primit factură şi i-am povestit recepţionerului că urma să ne îndreptăm spre sud, la Los Cristianos, unde aveam cea de-a doua cazare. Imediat a venit cu o hartă, ne-a marcat drumul pe ea, apoi a mai adus o hartă a localităţii Los Cristianos cu locul însemnat unde este situat hotelul, s-a oferit să sune acolo să spună că vom ajunge în curând.

Concluzie

Principe Paz a fost o gazdă minunată la care am stat doar trei zile, lucru pentru care ne-a părut tare rău, ne obişnuiserăm să fim acolo în capitală în mijlocul acţiunii şi când deja învăţaserăm mersul prin zonă a trebuit să plecăm. Dar asta e viaţa de turist când vrei să împaci şi capra şi varza!

Îl recomand pentru poziţie, condiţii, decenţă, servicii, personal, chiar şi pentru tarife. Acum când acestea au crescut peste tot destul de mult, nu mi se mai pare că a fost scumpă cazarea, dar la început saltul cu jumătate din ce rezervasem iniţial mă cam lăsase fără cuvinte. Merită atenție!

Vă rog, atașați următorul videoclip: youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 21.05.22 10:26:26
Validat / Publicat: 21.05.22 16:11:12
VIZUALIZĂRI: 458INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Turcia, Serbia, Bulgaria, Albania, Grecia, Malta, Iordania, Israel, Italia, Franţa, Cipru, Portugalia, Croaţia, Spania, Egipt
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Hotel Principe Paz, camera noastră
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59800 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 52.20 EUR pe cameră
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  12 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [21.05.22 10:49:03] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  -

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  irinad [21.05.22 11:31:35] »

  @webmasterX: Poziţionare corectă!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmaster [21.05.22 17:09:33] »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  crismisscris / TELEFON [21.05.22 17:42:03] »

  @irinad: Faină alegere, de ținut minte! Prețul a fost ok pentru serviciile oferite și pentru perioada anului. Posibil ca prima dată să fi avut vreo promoție, ceva...

  irinad [21.05.22 17:45:17] »

  @webmaster: Mulţumesc!

  irinad [21.05.22 17:59:55] »

  @crismis: Mulţumesc frumos, Cristina! Da, am vrut să stăm cât mai central şi cu mic-dejun inclus, hotelul acesta fiind cea mai bună opţiune pe care mi-a avansat-o booking. Sunt sigură că ai trecut pe lângă hotel atunci când ai vizitat capitala Santa Cruz, am citit în articolul tău că ţi-a plăcut parcul din faţa acestuia.

  Posibil ca prima dată să fi avut vreo promoție, ceva...

  Nu este exclus ca aşa să fi fost, în plus în perioada când am rezervat prima dată (noiembrie 2021), preţurile încă erau ok. Pe urmă, acestea au explodat odată cu creşterea preţului energiei, etc. iar cele trei zile ale noastre, fix din Semana Santa când era vacanţă pentru spanioli, ar fi putut fi un alt factor care să ducă la majorare. De altfel, era cam aglomerat peste tot, mulţi "continentali" luând calea insulelor în acele zile.

  Mă bucur că ai trecut pe la mine!

  maryka [21.05.22 20:21:59] »

  Faci ce faci și le găsești bine, bine de tot! Să știi că mi-a plăcut ce ai ales, arată bine și clădirea, unde mai pui și faptul că e în centru, la doi pași de orice, nu ai cum să nu fii mulțumit. În plus să nu-ți faci „griji” pentru preț, ele oricum au luat-o razna, rău de tot!

  Așa că nu ne rămâne decât să ne tot mirăm! Și să mai căutăm! Dar aici, în cazul vostru, a fost foarte acceptabil, doar erați în capitala Tenerife, nu?

  Aștept să citesc și despre cealaltă cazare, ca și despre tot ce ați făcut acolo!

  Seară faină, te pup cu drag!

  irinad [21.05.22 21:20:19] »

  @maryka: Mulţumesc, a fost bine cu cazările şi în Tenerife, după cum bine ştii nu suntem pretenţioşi din cale afară, ne adaptăm repede locurilor unde ne aflăm. Avem totuşi nişte principii de la care nu facem rabat, ca orice turist care se respectă pe sine.

  În privinţa preţurilor, am văzut, da, toate au urcat, în diverse destinaţii. Nu mă mai miră nimic de acum, important e să găsim ceva pe gustul nostru fără să ne dăm totuşi bugetul peste cap.

  Aici în Santa Cruz mi-a plăcut enorm, atât cazarea, dar mai cu seamă oraşul. Are un farmec cu totul ieşit din comun.

  Încă o dată îţi mulţumesc pentru vorbele frumoase, o seară plăcută să ai! Te îmbrăţişez cu drag!

  elenaadinascris / TELEFON [22.05.22 15:19:10] »

  Faină cazare ați prins la un preț bun! 👍👏

  irinad [22.05.22 19:18:47] »

  @elenaadina: Mulţumesc frumos, mă bucur că ţi-a plăcut cazarea la care m-am orientat!

  mishu [13.06.22 18:55:07] »

  @irinad: O alegere inspirata ca te inspira la relaxare cu adevarat. Felicitari, votat cu mare drag.

  irinad [13.06.22 19:22:45] »

  @mishu: Mulţumesc frumos, îmi pare bine că ţi-a plăcut şi ţie hotelul pe care l-am ales pentru şederea în capitala insulei Tenerife.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  crismis, elenaadina, irinad, maryka, mishu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.089145898819 sec
  ecranul dvs: 1 x 1