ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.04.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2022
DURATA: 7 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Vacanța în Mallorca

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 13 MIN

O săptămână de primăvară în frumoasa Insulă Mallorca

TIPĂREȘTE

În perioada 31 martie – 7 aprilie am făcut o excursie în Insula Mallorca, vizitând-o pentru prima dată. Mulțumesc frumos colegilor de pe AFA care mi-au fost de un real folos, nu vreau să supăr pe nimeni, dar trebuie să menționez pe câțiva: @msnd, @nicole33, @Mika, @Marius72.

La sfârșit de ianuarie am găsit o ofertă la compania Ryanair de 110 euro pentru două persoane doar cu bagaje de mână. Avionul și la ducere și la întoarcere a fost plin, formalitățile s-au desfășurat simplu, la sosire pe Palma de Mallorca Airport. După formalitățile vamale, scanare pașapoarte, am plecat spre ieșire unde ni s-au scanat de persoane autorizate FCS-urile. Aeroportul este imens, are două clădiri separate, una pentru sosiri, cealaltă pentru plecări cu o zonă mare de trecere între ele, parcare și un lift ce urcă la nivelul doi, aici alte parcări și străzi.

Probleme logistice și de transport

Am ales ca prim loc de cazare un orășel aflat în mijlocul insulei, Sineu unde am stat 4 nopți, 325 euro cu mic dejun, cazare bună, pentru a putea mai ușor și repede face excursii atât spre nordul, vestul cât și estul insulei. Recomand dacă mergeți doar să explorați insula cazare aici sau la Inca. Am ajuns în jurul orei 16 și ne-am prezentat la locul de întâlnire, 16:30, pentru a fi preluați de la aeroport de un microbuz de transfer al firmei de închirieri mașini, Leasys aflată la 3 kilometri. Inchirierea mașinii am găsit-o pe alt site, EconomyCarRentals, un preț bun, 165 euro plus 60 euro asigurare completă și fără depozit, pentru 5 zile, circa 45 euro pe zi. Inițial nu am vrut să iau asigurare, soțul a insistat și bine am făcut. În Mallorca în partea montană sunt bicicliști puhoi, unul după altul, ... intră în peisaj, ... și o piatră ne-a lovit mașina, a îndoit tabla, alta ne-a zgâriat-o, mă gândeam dacă ar fi lovit parbrizul ce s-ar fi întâmplat!? Am avut un Fiat 500, 80 CP, destul de nou, cu 15.500 km la bord, consum 6,9 l la 100 de kilometri, am cumpărat 41 l de benzină, cost 71 euro. Am avut 4 zile pline de excursii cu mașina, am parcurs circa 600 kilometri, distanțele nu erau prea mari dar deși drumurile erau impecabile, se urca și se cobora aproape permanent.

În Mallorca există parcări la liber sau cu plată. Prețurile pornesc de la 1 euro pe oră. Unde vezi o linie galbenă trasată pe jos, nu ai voie să parchezi. Albastru înseamnă plată, iar dacă e marcaj alb sau niciun marcaj, înseamnă că poți parca liber. Atenție însă să nu fie un indicator care să interzică oprirea/staționarea. În general am folosit parcările publice gratuite, dar au fost locuri unde a trebuit să plătim pentru că numai acolo puteai parca.

A doua cazare am avut-o în Playa de Palma în apropiere de Arenal la circa 15 kilometri de Palma de Mallorca, 3 nopți, 212 euro cu mic dejun, o cazare reușită. De aici am folosit autobuzul 25 ce merge la Palma, 2 euro biletul, stația este Balneari 3, dar mergând pe faleză am ajuns și la Arenal, capăt de linie. Autobuzele vin unul după altul, fiind extrasezon nu erau aglomerate, am mers circa 35 minute și am prins mereu loc. Capătul liniei este Plaça de la Reina, foarte aproape de Catedrală și Centrul Vechi, emtpalma.cat/en/lines-timetables. Din altă stație de autobuz, 355-Amèrica - Son Arnau, aproape de hotel am luat autobuzul A2 ce merge la aeroport, palmaairport.info, cost 5 euro de persoană, se plătește la șofer. Mai nou se poate cumpără de la aeroport, din stație, de la automat, un card cu două călătorii cu 8 euro. Cazările au fost luate din timp și au avut un preț bun pentru Mallorca, am încercat și prin airbnb pentru Palma și Inca dar totul era la peste 100 euro...

De acasă am rezervat on-line bilete pentru a vizita două peșteri Cuevas del Drach (Peștera Dragonului), cuevasdeldrach.com, 16 euro, turul de la ora 10, respectiv Cuevas dels Hams (Peștera cârligelor), cuevasdelshams.com, 19 euro de persoană.

Vremea

La început de aprilie vremea trebuia să fie bună, circa 14 – 16 grade, dar noi am prins altceva. Au fost temperaturi de 10 – 14 grade, cer mai mult închis, am avut și noroc pentru că a plouat doar o singură zi și asta destul de mocănește, cam 2 ore. A mai bătut și vântul dar mult mai puțin, mi-am adus aminte de micuța Malta și vântul cel vijelios ce nu-i da pace... În ultima zi ca să regretăm cerul era senin, și temperaturi de 16 grade. Mă gândeam ce poze aș fi avut, ce mare albastră, dar asta este nu poți să le ai pe toate... 😕

Impresii generale

Insula Mallorca are formă pătrățoasă, circa 100 kilometri de la est la vest și 80 kilometri de la nord la sud. În partea sa vestică se află magnificii Munți Serra de Tramuntana, în traducere Lamă de Ferăstrău, din 2011 au statutul de sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Peisajul rural este dominat de terasamente și ziduri străvechi din piatră și sculpturi proprii ale naturii, măslini vechi de secole, imenșii pini, sincer m-au impresionat.

Are orașe ce merită vizitate pentru interesul lor cultural și istoric, pentru frumusețea lor, le voi pune în ordinea în care m-au impresionat pe mine, primul este Valldemossa, apoi Alcúdia, Pollença, Sineu, Sóller, Artá, Manacor. Are minunate sate, să te tot plimbi pe aleile lor înguste, multe în pantă, Fornalutx, Deià. Are stațiuni ce sunt și porturi, Port de Sóller, Port d' Alcúdia, Port de Pollença.

Despre plaje ce să mai spun, sunt peste 300, unele sunt largi și întinse, cu promenade și linii de hoteluri, flancate de palmieri, le voi pune în ordinea lungimii, cea mai mare este Platja de Palma, apoi Platja de Muro, Platja d' Alcúdia, Cala Millor, Platja del Port de Pollença, le-am enumerat doar pe cele văzute de mine. Alte plaje sunt mai mici, numite cale, dar frumos așezate, flancate de stânci, cuibărite în golfuri și canioane, cum ar fi Cala Deià sau Cala Sa Calobra. Pentru doritori, vezi tropter.com/en/spain/bale ... lands/tag/beach.

Este patria ciclismului, sunt trasee dedicate cicloturismului, peste tot întâlnești bicicliști de vârste diferite, te minunezi cum ajung să coboare și cu 60 km pe oră. Este patria drumețiilor, dintre care Canionul Torrent de Pareis, săpat între stânci și devenit unul dintre cele mai pitorești trasee de mers pe jos din Mallorca. Drumul lung de 5 kilometri, cu plecare de la Santuari de Lluc spre Sa Calobra, durează cam 3 - 5 ore, este de dificultate mare, thewingedfork.com/hiking- ... s-majorca-spain.

Nu trebuie ratate câteva obiective naturale, superbul drum ce pleacă de la Coll dels Reis, 682 metri la malul mării prin curbe în ace de păr și un pod spiralat de 270 grade denumit” nodul cravatei” , ajungând la Sa Calobra la micul port și la intrarea în Canionul Torrent de Pareis. Alt obiectiv este Cap și Far de Formentor, cel mai nordic loc al insulei, de o frumusețe ireală. Am avut noroc pentru că am fost duminică, nu se lucra și nu erau paznici vigilenți, pentru că la 3 kilometri de far drumul era închis. Am trecut de interdicție și am mers cu mașina până aproape de far. Deosebită, unică este și Cuevas del Drach (Peștera Dragonului) cu al său lac subteran și frumoase formațiuni carstice.

Am vizitat câteva frumoase mănăstiri și schituri, unele cocoțate pe vârf de munte, puig cum le spun catalanii, iubita Mănăstire Lluc a Mallorcanilor, Santuari La Mare de Déu de Bonany, de lângă Petra sau Santuari de la Mare de Déu del Puig, de lângă Pollença.

Nu trebuie ratate acele puncte de belvedere, mirador, de fapt știam de acest lucru când am vizitat Tenerife. Am avut iar noroc pentru că în unele locuri parcările erau pentru 5-6 mașini, fiind extrasezon a fost însă bine. În alte locuri parcările erau pline și acum, Mirador Es Colomer a fost unul dintre ele. Am întâlnit mai puține autocare și am putut mai ușor aborda drumurile înguste.

Mallorca este cunoscută și prin frumoasele perle artificiale dar și prin produsele tradiționale, Ensaïmadas, produse de patiserie tradiționale din secolul al 17-lea și cârnații Sobrassada. Tot aici este și arta populară ce constă în împletirea frunzelor uscate ale unui tip de palmier local, Garballó din care se fac tot felul de produse, de la pălării la genți. Magazinele cu suveniruri erau mai mult cu chinezisme, nu am avut ce cumpăra în mod special, magneții costau în Palma 2,95 euro iar la Arenal 1 euro același model. În documentarea mea am folosit mult abc-mallorca.com/best-places-mallorca și tropter.com/en/spain/majorca.

Voi scrie ce am văzut în Mallorca pe zile, în ordine cronologică, la fel voi posta și pozele însoțitoare, cu excepția ultimei zile când am plecat la ora 9:30 spre București, deci vor fi 7 zile, poate voi fi și eu sursă de inspirație pentru alți cititori.

Ziua întâia

Avionul a decolat la ora 13:50 și a ajuns la Palma de Mallorca Airport la ora 15:55, timp de zbor 3 ore și 5 minute. Am închiriat mașina și am ajuns la Sineu la cazarea aflată în centrul vechi. Am vizitat orașul, obiectivele sunt apropiate și gravitează în jurul a două piețe, Plaça es Mercadal unde se află imensa biserică parohială și Plaça es Fossar cu multe terase și cafenele, acum unele închise. Am urcat și coborât pe străduțele înguste, străjuite de case cu obloane diferit colorate la ușă și ferestre, am vizitat Ajuntament de Sineu, Primăria cu un frumos Claustru și doar am pozat Palau Reial, Creu dels Morts și Sa Quartera.

Ziua a doua

Am plecat cu mașina spre vest spre magnificii Munți Serra de Tramuntana, trecând prin orașul Inca, după care am pozat satul Selva păzit de munți și am trecut prin satul Caimari la fel așezat ca într-un cuib și am intrat în Parcul Munților Serra de Tramuntana, ajungând la mănăstirea Santuari de Lluc. Am plecat apoi spre Sa Calobra coborând de la 682 m la nivelul mării pentru a vedea locul unde se termină Canionul Torrent de Pareis. De aici am urcat din nou pe același drum spectaculos pentru a vedea superbul sat Fornalutx așezat între livezi de portocali și lămâi. Am coborât la Sóller cu al său tren de lemn ce vine de la Palma și merge mai departe până la mare și am ajuns la frumosul port natural, stațiune și plajă Port de Sóller.

Ziua a treia

Am plecat mai devreme spre est la Manacor pentru a vedea centrul și mai ales Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors de Manacor după care am ajuns la primul tur de la ora 10 la Cuevas del Drach, vizita durează o oră și am plecat foarte aproape la Cuevas dels Hams, tot o oră este vizita. Am plecat mai departe la stațiunea Cala Millor pentru a vedea faleza și plaja și am continuat spre Capdepera pentru Castell de Capdepera. De aici este aproape orășelul tradițional Artá pentru două obiective deosebite despărțite de o scară cu multe trepte, Cetatea și Santuari de Sant Salvador și Església parroquial de la Transfiguració del Senyor. Am revenit aproape de Sineu, gazda noastră, la Petra pentru a urca cu mașina pe Puig Bonany la Santuari La Mare de Déu de Bonany.

Ziua a patra

Am plecat tot devreme spre nord-vest pentru a merge la Pollença, încă ploua și am urcat mai întâi pe Puig Maria până la o parcare și apoi pe jos circa 30 minute la Santuari de la Mare de Déu del Puig, superbă priveliște asupra orașului. Am vizitat orașul și Puig de Calvari, se urcă 365 de trepte până la o capelă, între timp ploaia se oprise. Am plecat mai departe spre Cap de Formentor, oprind și la Mirador Es Colomer, magnifice locuri, iconice, de neuitat. Am ajuns la Far, nu mai repet, cu mult și inspirat noroc. Multe opriri, poze, filmulețe! De aici am vizitat Port de Pollença, stațiune, port și două plaje și am plecat spre Alcúdia, oraș vibrant din nordul insulei unde am stat mai mult, mi-a plăcut, are de toate, istorie și cultură. Am mers mai departe la Port d' Alcúdia pentru a vedea portul, plaja și faleza, este deosebit. Am oprit apoi pe la jumătatea drumului ce duce la Can Picafort pentru a vedea Platja de Muro, la un ponton de lemn, plajă ce nu mai avea nisipul alb, plouase.

Ziua a cincea

A fost ultima zi când mai aveam mașina și am plecat tot spre vest la Jardines de Alfabia, grădină în stil maur ce mi-a amintit de Andaluzia, o grădină cu fântâni și sisteme antice de irigare și de aici pe un drum deosebit spre Cala Deià, cu o mică plajă stâncoasă. Foarte aproape este satul tradițional Deià unde iar am stat mai mult urcându-i și coborându-i străduțele. Am oprit apoi la Mirador de Sa Foradada cu acea fereastră săpată în stâncă și am vizitat și Son Marroig aflat aproape în același loc. De aici am plecat la Valldemossa, un orășel superb, un muzeu în miniatură, cel mai înalt oraș din Mallorca, locul în care compozitorul Frédéric Chopin și iubita sa, scriitoarea George Sand, au petrecut iarna anului 1838-1839, cazându-se în camerele închiriate ale mănăstirii. Am colindat pe străduțele orașului și am vizitat mai multe locuri interesante. Trebuia să predăm mașina la ora 19, mai aveam timp pentru a vedea satul Banyalbufar și Cala cu același nume, dar oboseala își spunea cuvântul, așa că am renunțat. Am ajuns la Leasys, am predat mașina, ne-au verificat doar benzina și cu microbuzul lor am fost duși la aeroport. De aici am luat autobuzul A2 spre cazarea noastră din Playa de Palma.

Ziua a șasea și a șaptea

Le-am dedicat vizitei frumoasei capitale Palma de Mallorca, un oraș cosmopolit, cu multe piațete, în unele locuri se trece din una în alta, cu spații verzi, generoase, cu zone pietonale, cu al său Castell de Bellver și frumoase priveliști asupra Palmei de acolo de sus. O dimineață ne-am plimbat și prin zona Arenal, unde locuiam.

Concluzii

Mallorca mi-a plăcut foarte mult, nu mi-o imaginam așa de diversificată, atât de verde. Munții sunt o frumusețe iar drumurile printre ei de poveste, mi-au plăcut acele stânci unde marea se zbuciumă și se zbate, parcă încearcă să li se opună. Mi-au plăcut orașele, satele cocoțate pe dealuri sau așezate ca într-un cuib, mi-au plăcut pinii, o minune, iarba înaltă din păduri, livezile de portocali și lămâi pline cu flori și roade. Mi-au plăcut falezele lor dar mai ales calele, mici plaje încadrate de stânci sau păduri...

A fost un circuit deosebit, am văzut multe minuni făcute de om sau de natură, un circuit pe care îl recomand fără ezitare! Mergeți acolo și nu veți regreta!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cadru natural deosebit, orașe și sate tradiționale, drumuri de poveste prin Munții Serra de Tramuntana, plaje și cale minunate...


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Terase, restaurante, baruri în multe locuri vizitate...

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 10.04.22 20:35:27
Validat / Publicat: 11.04.22 06:41:30
VIZUALIZĂRI: 2472INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Madrid, Toledo, Cordoba, Sevilla, Cadiz, Puerto Banus, Torremolinos, Granada, Valencia, Barcelona, Insula Tenerife, Insula Gomera
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Emiratele Arabe Unite, Qatar, China, Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Singapore, Iordania, Israel, Iran, Turcia, Armenia, Georgia, Grecia, Muntenegru, Serbia, Bulgaria, Croația, Italia, Spania, Germania, Franța, Portugalia, Sardinia, Sicilia, Cehia, Ungaria, Tenerife, Azore, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Elveția, Ungaria, Cehia, Rusia, Brazilia, Argentina, Uruguay
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
30 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Mallorca, Sa Calobra văzută de sus de la un Mirador
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 75400 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  30 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [11.04.22 06:40:26] »

  Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Mallorca, MALLORCA" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

  crismisscris / TELEFON [11.04.22 07:23:09] »

  @mprofeanu: Wow, minunat!

  Mallorca a fost în planurile noastre pentru vacanța de Paști în 2020. Aveam bilete de avion, rezervasem cazările, documentarea era 90% încheiată... Dar știm ce a urmat și s-a dus totul pe apa sâmbetei... Dar n-am renunțat, tot va fi să fie într-o zi!

  Foto, chiar și fără cer senin, sunt grozave! Mi-am început bine o săptămână ce se anunță dificilă - mulțam frumos!

  webmasterscris / TELEFON [11.04.22 07:33:57] »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ===

  Împreună cu continuarea / continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinație.

  Carmen Ionscris / TELEFON [11.04.22 08:24:22] »

  @mprofeanu: Splendid!

  Mallorca e și pe lista mea, dar dacă e să ajung acolo, va fi in mod cert vara - prea arată bine plajele...

  Măi, dar voi nu stați locului o clipă: de unde aveți atâta energie?!!

  Glumesc... abia aștept continuările.

  mishu [11.04.22 08:36:32] »

  @mprofeanu: Ce pot sa spun, de vis, o destinatie superba, pe care eu as atinge-o ca si tine, intr-o perioada mai racoroasa, sa pot umbla. Minunat totul, pornind chiar de la planificarea voastra. Locurile vizitate sunt superbe, iar pozele adevarate picturi.

  Cat despre sfaturi, as spune ca ne-ai oferit mura-n gura, asa ca felicitari, votat cu mare drag.

  maryka [11.04.22 08:49:55] »

  Fără îndoială o destinație minunată, râvnită de mulți, printre care mă enumăr și eu, când va fi să-i vină rândul. Deși vremea nu v-a fost așa prielnică, nu trebuie să regretați, pentru că ați avut din nou un tur de forță, ați văzut locuri atât de frumoase. Sigur că pozele arată mai bine cu un cer senin, dar asta nu are a face cu nimic cu frumusețea locurilor, le-am văzut pe toate și parcă nu m-am săturat. Așa că aștept continuările pentru mai multe imagini.

  Felicitări pentru vacanța de primăvară! Vă îmbrățișez cu drag!

  mprofeanuscris / TELEFON [11.04.22 09:09:46] »

  @crismis: Sigur va veni și Mallorca, ți-am citit articolul despre Palma atunci când ai poposit acolo fiind în croazieră. Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou! Cu mare drag, !

  mprofeanuscris / TELEFON [11.04.22 09:19:34] »

  @webmaster: Mulțumesc frumos!

  mprofeanuscris / TELEFON [11.04.22 09:27:04] »

  @Carmen Ion: Mallorca merită cu prisosință mai ales în sezonul cald. Am vizitat și plajele pentru a ne face doar o idee despre frumusețea locurilor. Eu evit aglomerația și chiar în extrasezon era multă lume, vorbitori de germană și engleză. La Aeroport erau multe curse și acum și autocarele cu arhicunoscutul însemn Tui veneau acolo....

  Mulțumesc frumos pentru ecou! Cu mare drag!

  mprofeanuscris / TELEFON [11.04.22 09:42:38] »

  @mishu: Mallorca este frumoasă, cu drumuri impecabile, este turistică dar aglomerată mai ales în locurile lor de top. Merită stat mai mult acolo, nu am văzut sudul și în partea de sud - est sunt niște cale deosebite. Dar cam ce trebuia să văd am reușit...

  Mulțumesc frumos pentru ecou! Cu mare drag, !

  mprofeanuscris / TELEFON [11.04.22 09:50:52] »

  @maryka: Sper ca Mallorca să fie cât mai curând și să ajungeți acolo! Este o îmbinare de plajă și munte în multe locuri ale ei. În Playa de Palma unde am stat noi domină distracția, acum unele localuri erau închise, dar tot mai erau acele mari terase acoperite cu multe mese. Mă gândeam cum este vara pe acolo.

  Mulțumesc frumos pentru ecou! Cu mare drag, !

  Mika [11.04.22 10:43:19] »

  @mprofeanu: Am fost in Mallorca, mi-a plăcut foarte mult. Alături de Corsica, este in topul meu personal, cu locurile in care m-aș mai intoarce. Noi am fost in septembrie, in a doua parte, și am prins o vreme excelentă, profitând și de plaje. Am revăzut cu plăcere in fotografiile tale locuri frumoase! Felicitări pentru incă o vacanță frumoasă!

  mprofeanuscris / TELEFON [11.04.22 11:16:53] »

  @Mika: Septembrie este o lună bună pentru Mallorca din toate punctele de vedere. Știu că ai fost acolo, te-am citit în documentarea mea.

  Soțului îi plac foarte mult insulele și a mers cu plăcere aici și nu a regretat. Sper să ajung cândva și în Corsica pentru comparație.

  În ultimele trei vacanțe am văzut Creta, Malta și Mallorca. Pentru mine Creta este pe primul loc, apoi Mallorca și Malta.

  Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou! Cu mare drag!

  nicole33 [13.04.22 06:41:33] »

  @mprofeanu:

  Felicitări pentru vacanță și pentru articol!

  A fost un adevărat tur de forță, reușind să vezi foarte multe într-un timp relativ scurt.

  Eu am petrecut două săptămâni pe această insulă minunată şi nu am reuşit să ajung prin toate locurile vizitate de tine, chiar dacă principalele puncte de interes au fost atinse şi de mine, plus câteva atracţii pe care eu mi le-am dorit în plus. Nu am ajuns în nordul insulei, intenţionam în preziua plecării cu o excursie opţională, dar, în final, am preferat să las acea zi exclusiv pentru relaxare la plajă şi ultimele cumpărături.

  Închirierea unei maşini s-a dovedit o alegere bună, oferindu-vă libertate de mişcare. Am cochetat şi eu cu ideea închirierii, nu foarte convinsă de necesitatea unei maşini pentru două săptămâni, nu am făcut-o preferând câteva excursii organizate cu ghid şi câteva excursii pe cont propriu cu transportul în comun. Şi acum regret timpul pierdut prin staţii în aşteptarea autobuzelor care nu prea aveau treabă cu oorarul afişat , şi timpul pierdut cu vizitarea fabricilor de perle, de fiecare dată alta .

  Despre vreme, nu ştiu ce să zic. Cel mai probabil aţi avut ghinion. Şi noi am prins un an mai rece faţă de medie, tradus prin apa nepropice de baie în mare pe mai multe din plajele insulei, dar măcar ne-am bucurat de o vreme foarte frumoasă la sfârşit de mai şi început de iunie. Îmi doresc să revin în Mallorca, prea mi-a plăcut mult acolo şi mai am ceva restanţe, dar clar nu aş alege o vacanţă în extrasezon. Poate a doua oară voi reuşi să combin mai bine plimbările cu plaja şi baia în mare.

  Am fost şi eu la Torent de Pareis, care a fost unul din must-urile acestei vacanţe, am regretat doar faptul că apa era prea rece pentru baie pe acea plajă superbă, însă privind poza P11, aproape deprimantă din cauza cerului înnorat, realizez cât de norocoasă am fost să mă bucur de toată splendoarea acelor locuri.

  Mulţumesc pentru menţionare, mă bucur dacă am putut ajuta măcar cu o idee şi aştept continuările!

  celena2scris / TELEFON [16.04.22 08:41:12] »

  Offf, visez cu ochii deschisi la Mallorca. Am biletele de avion cumparate din noiembrie 2019, ar fi trebuit sa merg in 2020, dar n-am reusit. In aceasta vara sper sa ajung. Am rezervat deja cazarea pentru 11 zile (sa-mi ajunga😀) in Playa de Palma. Sper din tot sufletul sa nu fie anulat zborul, compania la care am biletele are acest obicei prost de a anula zborurile in ultima clipā. Felicitari pentru review!

  mprofeanuscris / TELEFON [16.04.22 09:48:37] »

  @celena2: Mă bucur dacă articolul meu iți este de folos! Cazarea este bună în Playa poți să închiriezi mașină, erau multe firme acolo însă în extrasezon erau închise. Mallorca merită chiar dacă este mai scumpă, mă refer doar la servicii. Compania este Blue Air, așa cred, iau banii și apoi dacă nu au suficienți pasageri o anulează.

  Vacanță plăcută! Cu drag, !

  Alex_Macedo [16.04.22 11:12:04] »

  O incursiune vacanțială petrecută punct cu punct. Cu punctualitate @mprofeanu, trece prin toate stările și stagiile încât, eu ca turist, nu mai am semne de întrebare sau stegulețe roșii care să-mi sară în atenție. Review-uri de acest tip nu lasă umbre.

  O, Mallorca-wiki fără nod. Toate sunt descrise, pentru ca, orice dubii ce le ai în cap, se se disipeze. Mallorca este o mică Grecie. Nu te duci să îți pui posteriorul într-un scaun de plastic și să te îndopi. Dacă nu circuli pentru a înțelege și, a trage ca un burete tot ce oferă vizual acest petec de pământ, mai bine... stai acasă !!!.

  Mi-a plăcut!!

  mprofeanuscris / TELEFON [16.04.22 18:42:29] »

  @Alex_Macedo: Așa este Mallorca trebuie văzută și simțită! Am întâlnit și turiști singuratici ce mergeau pe trasee. Când era un traseu ce trecea pe o șosea eram atenționați prin indicatoare cu ceva timp înainte, ne obișnuisem deja.

  Mulțumesc frumos pentru aprecieri și pentru ecou! 😊

  mprofeanuscris / TELEFON [16.04.22 18:56:22] »

  @nicole33: Așa este am avut ghinion cu vremea dar și așa Mallorca mi-a plăcut mult. Am mers în atâtea locuri, am simțit-o în totalitate și mi-am făcut o impresie despre ea, merită cu prisosință. Am vizitat cele două peșteri pe care le-ai văzut și mi-au plăcut. Nu suntem fani plajă și apă de aceea vizităm anumite locuri în extrasezon. Vrem doar să cunoaștem câte ceva din specificul turistic și ne place și când este mai puțină agitație.

  Cu mare drag, !

  Alex_Macedo [16.04.22 19:21:34] »

  @mprofeanu:

  Cu mare drag!!!... vorba prietenei @nicole33.

  Mallorca este de... studiu. Poți face plimbări în tot arealul. Poți să vezi îmbinarea șesului cu dealul. Am avut impresia că, dacă stăteam pe loc, pierdeam ceva, fiece zi. Hălăduiam ca un nebun, ca unul care caută orizontul...

  Eram tot timpul pus pe plimbăreală. Eram extaziat... evident aveam 25 de ani... și buretele din mine, își dorea toată seva de Palma.

  Bravo!

  mprofeanuscris / TELEFON [16.04.22 19:28:55] »

  @Alex_Macedo: 👍🥰

  nicole33 [16.04.22 19:38:34] »

  @Alex_Macedo:

  Cu mare drag!!!... vorba prietenei @nicole33.

  Neah... "patentul" îi aparţine colegei @mishu, noi ceilalți doar l-am mai copiat uneori

  Mallorca este de... studiu. Poți face plimbări în tot arealul..... Am avut impresia că, dacă stăteam pe loc, pierdeam ceva, fiece zi. Hălăduiam ca un nebun, ca unul care caută orizontul... Eram tot timpul pus pe plimbăreală.

  Asta am simţit şi eu, dar după ce am ajuns acolo. Planurile făcute acasă presupuneau un sejur mai "sedentar"... mai cum eram eu obişnuită să lenevesc, dar, când sunt atâtea de văzut, chiar nu mai ai stare să zaci pe un şezlong sub umbrelă.

  nicole33 [16.04.22 19:51:08] »

  @mprofeanu:

  Așa este am avut ghinion cu vremea dar și așa Mallorca mi-a plăcut mult. Am mers în atâtea locuri, am simțit-o în totalitate și mi-am făcut o impresie despre ea, merită cu prisosință.

  Nu avea cum să nu te încânte această insulă minunată, care are atâtea de oferit oricărui tip de turist şi în orice anotimp.

  Am vizitat cele două peșteri pe care le-ai văzut și mi-au plăcut.

  Fiecare are farmecul şi particularităţile ei. Sunt curioasă care dintre cele două ţi-a plăcut mai mult?

  Nu suntem fani plajă și apă de aceea vizităm anumite locuri în extrasezon. Vrem doar să cunoaștem câte ceva din specificul turistic și ne place și când este mai puțină agitație.

  Eu sunt fan plajă şi baie în mare, merg în vacanţe la capete de sezon, puţin la risc din punctul de vedere al vremii şi/sau temperaturii apei mării, cât sănătatea îmi va mai permite şi acest compromis. Nu ştiu dacă voi fi capabilă vreodată de asemenea tururi de forţă, oricât de mare ar fi dorinţa de a descoperi locuri noi.

  Da, lipsa aglomeraţiei este unul din avantajele unei vacanţe în extrasezon.

  Alex_Macedo [16.04.22 20:02:55] »

  @nicole33:

  Noah... mi-ai luat-o înainte!! Știu că, Mishulică e patentul...

  Acum, la o vârstă atât de tânără ce o dețin, cred că aș înjumătăți traseele.

  Atunci eram ca un copil cu borcanul de miere în mâini. Mallorca a fost printre primele locuri unde, ochii mei juni, nu știau încotro să se uite. Dormeam 4 ore pe noapte... și cu nerabdare plus rucsac, repede pe drum.

  Ehh... ce vremuri...

  mprofeanuscris / TELEFON [16.04.22 20:16:00] »

  @nicole33: Mi-a plăcut mai mult Peștera Dragonului, m-am bucurat pentru că după pandemie au dat drumul la plimbarea cu barca. Peștera Cârligelor este interesantă din punct de vedere al formei stalactitelor, nu am mai văzut așa ceva. Are mai mult tehnică digitală un mod interesant de a atrage turiștii... mai cosmetizată pot spune...

  Cât despre plimbare când merg undeva nu mă simt bine dacă nu văd cât mai mult, ăsta este stilul meu și sper să mă țină cât mai mult... am noroc cu un soț tare înțelegător care mă ajută și mă protejează atât cât poate și el... ne completăm reciproc...

  Cu mare drag, !

  Michi [16.04.22 20:17:45] »

  @mprofeanu: Nu am ajuns în Mallorca deşi am vizitat Spania de două ori. Timp de opt ani ani adică în perioada 2010-2018 am făcut multe excursii despre care am postat reviewuri. Cele din perioada 1990-2010 sunt ca şi pierdute pentru că înainte de a intra în AFA nu ştiam să sistematiz pozele şi să-mi notez pentru mine ce mi s-a părut interesant din destinaţiile văzute. Dacă ai fi scris acest review cu mulţi ani în urmă, Mallorca ar fi intrat în prima listă de opţiuni. Nu cred în metempsihoză dar într-o reîncarnare viitoare, după ce aşi fi citit la timp acest review, Mallorca ar fi fost una din primele restanţe turistice, un must see. Să nu mânii pe Dzeu înainte de Florii şi de Săptămâna Patimilor că doar ne-a dat şansa să vedem multe locuri interesante, deşi eram destul de în vârstă. Pentru noi Tenerife a fost ultima destinaţie pe care am văzut-o în doi. În esenţă, ai scris un review incitant, o invitaţie de vizitat Mallorca. Mulţumesc.

  PS. Mă gândesc că poate tu şi alţi grei din AFA să scrieţi un review-ghid în szstratosfera şi să explicaţi tinerilor useri, cum se scrie un review, cum se pozează, cum şi când să facă documentarea. Asta i-ar ajuta enorm să scape de şablonul ˝am fost la hotelul X, în cameră era un pat, două scaune...şi cam atât.

  În legătură cu vârsta pe care o ai, este excelentă pentru drumeţit şi dacă te ajută Dzeu să rămâi în parametrii de sănătate satisficători, mai în faţă cca 20 de ani de excursii şi reviewuri de scris.

  mprofeanuscris / TELEFON [16.04.22 20:24:25] »

  @Alex_Macedo: Știi eu am 65 de ani și tot nu mă potolesc când este vorba să văd câte ceva nou. Este explicabil la 25 de ani când ai văzut Mallorca...

  Mă mănâncă tălpile când este vorba de a vedea ceva nou, băiatul meu nu mă moștenește, el este cu plăcerea de a mânca ceva bun, de a se simți bine la un restaurant, îmi dă clasă când este vorba de mâncare și de diverse băuturi... 😂

  mprofeanuscris / TELEFON [16.04.22 20:35:08] »

  @Michi: Mulțumesc frumos pentru aprecierile dumneavoastră, ați fost în atâtea locuri și ați văzut multe. Știu că ați fost în Tenerife pentru că am fost și eu acolo și v-am citit atunci.

  Ideea este bună și foarte utilă în a ajuta pe cei nou veniți pe site-ul nostru.

  Sper să mai merg mulți ani și să scriu despre ce văd acolo. Mi-ar fi plăcut să scriu despre tot ce am văzut dar timpul nu îmi permite și mereu rămân cu restanțe. Am încercat să prezint excursia în general, cazările și restaurantele vizitate, ceea ce mi-a plăcut mai mult în excursie...

  Cu mare drag, !

  elenaadinascris / TELEFON [19.04.22 09:42:13] »

  Felicitări pentru vacanta reușită, inițiativă, articolul util și bine scris și pentru pozele cu peisaje frumoase, indiferent de vreme, se merită! 😊👍

  mprofeanuscris / TELEFON [19.04.22 13:39:20] »

  @elenaadina: Mulțumesc frumos pentru aprecieri și ecou! Cu mare drag, !

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Alex_Macedo, celena2, crismis, elenaadina, maryka, Michi, Mika, mishu, mprofeanu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.142408132553 sec
  ecranul dvs: 1 x 1