Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
La plajă lângă Salonic, Epanomi Beach, stelele dintre dune / impresii Vacanța în zona Perea / Agia Triada, PERAIA (PEREA) #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.02.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 6 MIN

La plajă lângă Salonic, Epanomi Beach, stelele dintre dune

TIPĂREȘTE URM de aici

Studiind harta în căutare de ceva simpatic pentru a-i face o surpriză soțului meu am observat un triunghi cu „moțul” în mare, nu foarte departe de Agia Triada.

Într-una din zile, după MD de la Cabo Verde hotel am plecat în excursie pe coclauri. Știu, lumea merge în Salonic pentru a vizita, nu pentru a face plajă. Eu sunt pe invers, caut culori, nu istorie...

Așadar, ieșim din Agia Triada, trecem de Peraia, la primul drumeag facem dreapta, la indicațiile domnului GPS.

Drumul e îngust, asfaltat, sunt viluțe pe ici-colo, părea că mergem în pustiul pustiului. O parte de adevăr era, totuși...

Trecem prin câteva sate modeste, ținta mea era Melissa Seaside Bar.

În sătucurile tranzitate am zărit și locuri de închiriat (vile) dar și magazine cu de toate.

Satul Potamos era ultimul întâlnit în drumul nostru, la întoarcere am oprit la un market care era foarte bine aprovizionat, prețurile erau bune.

Părăsim asfaltul și înaintăm spre mare. Sunt poteci dar și urme lăsate de mașini, denivelate toate, cu nisip fin și praf mult.

Ajungem într-un spațiu uriaș, destinat parcării auto. În dreapta erau boscheți, în stanga Melissa, în față aveam un drum nisipos care ducea la dunele de nisip, la far și la epavă, la plajele prosopiștilor.

Linia de plajă e imensă, din spusele unora ar avea cam 40 km, plaja atrage turiștii greci dar și sătenii din împrejurimi.

Pare a fi un loc al lor, doar al grecilor, n-am văzut numere de înmatriculare străine de Grecia la vizita mea acolo. De altfel, marea majoritate a vilelor văzute pe traseu erau ale grecilor, să fie vreo 25 km de la Salonic la satul Epanomi.

Zona Epanomi este foarte mare, citisem că ar avea 500 ha, loc în care se găsesc multe specii de floră și faună. Noi am stat doar la malul mării, am văzut doar boscheți. Cică ar fi și o mlaștină în zonă, așa citisem pe net.

De ce am fost noi acolo?

Pentru Melissa Seaside Bar, ochisem niște poze pe Maps cu acest club și mi-a plăcut, era exact ceea ce căutam pentru al meu soț.

Un gard alb construit din uluci albe înconjoară locul, erau câțiva copaci, un acoperiș imaculat, decorul de pe terasă m-a impresionat instant. Suntem în pustiu, în mijlocul unui „nimic” și-am pășit pe stelele Melissei cu zâmbetul pe buze.

Pe dreapta e un magazinaș cu produse estivale, apoi erau dușuri, vestiare și toalete, văd un panou uriaș cu un grec master chef de Ibiza, pășesc pe poteca din lemn, sunt de-a dreptul încântată, văd barul pe dreapta, în stânga terasa, deasupra niște plase de camuflaj, câteva plante ornamentale, iar în față aveam plaja și marea. Plăcerea mi-a lățit zâmbetul, îmi luminase fața, totul arăta excelent.

Personalul locului era tânăr, de altfel acolo-i totul tineresc, noi eram singurii „expirați” .

Suntem primiți cu drag, o tânără ne-a condus la șezlonguri, să ne alegem. M-am orientat după umbrelă, am socotit eu cam pe unde va ajunge soarele și m-am proțăpit lângă un palmier foarte fotogenic, adus acolo într-un ghiveci.

Șezlongurile erau din fier, aveau saltele groase și perne pentru căpățână, o masă din fier acoperită cu scânduri era între paturile de plajă, o scrumieră și-un meniu care îmbrățișa piciorul umbrelei colorate, toate acestea le-am închiriat noi pentru o zi, gratis.

Nisipul era extra-fin, era curat și frigea îngrozitor încă de dimineață.

Vine un tânăr ospătar, ne întreabă ce dorim să comandăm, îl întreb de prețul șezlongurilor, îmi spune că e totul gratis, contra unei consumații putem sta relaxați la plajă. Minunat, am nimerit cum nu se poate mai bine, domnul soț îmi zice „să vezi ce prețuri au ăștia la halimos, lăsăm o sută de euro pe-aici” .

A vrut elegant, fără țărănisme și pietre, opulent, o aroganță estivală, i-am oferit toate acestea, nici nu m-a interesat dacă e scump, ieftin sau gratis. Și unde? Aproape de casă, nu pe vreo insulă scumpă.

Avea și muzică bună în difuzoare, avea și cârciumioară, ospătarii serveau la botul calului, saltele confortabile, apa mică și nisip fin, mai ceva ca la UAI.

Marea era minunată! Excelentă pentru „copilul” meu: intrarea lină, apa limpede, fără valuri, câțiva peștișori inofensivi, apa nu se adâncește nici brusc dar nici foarte departe, pe fundul mării era numai nisip, muzica de pe plaja nisipoasă nu se auzea în Egee, condiții perfecte de bălăceală.

Am comandat frappe, cafeluță, suc, apă. La prânz am mâncat la terasa lor, o porție de calamari prăjiți, o porție de șnițel însoțiți de cartofi franțuzești, ne-am hidratat ca de obicei, cu apă. Calamarii mei au fost grozavi, erau ușor crocanți, neuleioși, se topeau în gură. Au fost însoțiți de un sos verde mâzgălit prin strachină, domnul soț a fost foarte încântat de mâncărica lui, am cerut nota de plată. Surpriză: 19,20 euro. Pe bune? La cinci stele ale Melissei?

Pentru ceea ce am consumat la plajă am plătit separat, 15 euro. Ca să vă faceți o idee de prețuri: o cafea 3 euro, frappe 4 euro, o apă 0,70 e, un suc 4 e, o pizza 10 euro, spaghetele 7 – 10 euro, o sticlă de vin 35 euro.

Meniul de la Melissa este foarte, foarte bogat, nici nu știi ce să alegi, aveau o gamă variată de salate, friptane, băuturi, burgeri, fructe de mare, de toate pentru toți.

La Melissa se organizează evenimente, e deschis și seara - nu numai ziua, am văzut poze de la nunți, cumetrii, paranghelii.

După așa o zi minunată, am plecat spre dune. Mai văzusem în Creta dar acolo erau îngrădite cu o sârmă.

Înaintăm cu mașina spre epavă, spre vârful triunghiului din povestea mea. Suprafața e generoasă, pe stânga, după Melissa e zona liberă, prosopistă. Acolo sunt dușuri, vestiare, toalete. Și-o gheretă cu lichide. Măi, aicea-i raiul prosopiștilor, vă spun drept!

Drumurile sunt neprietenoase pentru mașina noastră, am mers încetișor, pe câteva porțiuni ne-a fost teamă că o să rămânem acolo pe veci, cu roțile îngropate în nisip. Normal că în astfel de condiții n-am putut ajunge la epavă și nici la farul din zonă. Erau câțiva teribiliști care s-au abătut de pe drum și-au intrat pe plajă, printre dune. Erau înțepeniți, se chinuiau să-și scoată „căruțele” de acolo.

Citisem despre vasul de la Epanomi că s-ar fi scufundat în ziua de Sf Anton, în 1970, că sfântul a protejat locul, a salvat habitatul, nu-ș ce naiba doreau ăia să facă prin zonă. Așa o fi, prea multe detalii n-am găsit. Ideea e că iubitorii de snorkeling dar și de scufundări vin la epavă, e și asta o atracție turistică pentru cei pasionați.

Pe Google Maps văzusem mai multe asemenea cluburi, Melissa m-a atras și n-am ales greșit, am avut parte de o zi minunată, relaxantă, aproape de Agia Triada, de Salonic, de țară.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

La 25 km de Salonic


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Și distracție și relaxare, la plajă și la bălăceală


[fb]
---
Trimis de krisstinna in 04.02.22 14:42:55
Validat / Publicat: 04.02.22 15:14:48
VIZUALIZĂRI: 8415
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Apa la Epanomi beach
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50600 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

crismisscris / TELEFON [04.02.22 16:22:22] »

@krisstinna: Fain! Seamănă cu Vadu nostru! Chiar că-i raiul prosopiștilor (ca noi) ! Mulțam fain, o să țin minte!

krisstinnascris / TELEFON [04.02.22 20:50:56] »

@crismis: Cu mare drag!

Mioritik🥂🌺scris / TELEFON [04.02.22 21:54:21] »

@crismis: 😂😂😂

Ce sincron...

Mioritik🥂🌺scris / TELEFON [04.02.22 21:56:27] »

Parc-ar fi la Corbu. Sincer.

crismisscris / TELEFON [04.02.22 21:59:15] »

@Mioritik🥂🌺: Cine cunoaște știe!

Mioritik🥂🌺scris / TELEFON [04.02.22 22:23:17] »

@crismis: 😁

webmasterX [05.02.22 11:21:15] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Vacanța în zona Perea / Agia Triada» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Salonicul și împrejurimile]

teona [05.02.22 18:50:58] »

Felicitari! Foarte chic taverna, cu preturi super, plaja si sezlonguri contra consumatie, imi place totul... cred ca se merita sa faci un popas acolo, ca sa fie un ramas bun prietenos.

krisstinnascris / TELEFON [05.02.22 20:11:32] »

@teona: A fost cea mai bună plajă din toată vacanța asta estivală, din Grecia. Mult peste toată Kefalonia, părerea mea

De altfel, Agia Triada a fost mult peste Kefalonia, mi-a plăcut maxim, mi-a mers la suflet. La fel am simțit când am fost in Sithonia, mi-a plăcut mai mult decât pe oricare insulă greceasca.

Si am mai pus ochii pe câteva locuri grecești, pe continent, nu pe insule. Și toate-s aproape de România, nu depinzi de ferry sau de escale.

Când vrei doar odihnă și bălăceală nu văd rostul unei vacanțe la mare depărtare de casă, marea e frumoasa peste tot in Grecia.

Melissa mi-a întrecut toate asteptarile, "colegul de cameră" a fost foarte, foarte fericit, s-a laudat la toată lumea că e pe o plajă "de fițe"

Toate cele bune vă doresc!

flaviana77 [09.02.22 09:42:21] »

Ma bucur sa vad un loc atat de frumos😊

Exact pe gustul meu, de altfel salivez de cand am vazut fotografia cu frapee-ul.

Imi este atat de dor de un frapee in Grecia, de vara, de tot ce inseamna Grecia.

De la Revelionul 2017-2018 nu am mai ajuns in Grecia, de aceea imi este atat de dor... acum as pleca...

Se vede ca ai avut o vacanta exact pe gustul tau, povestesti atat de frumos incat parca am fost si eu acolo, asa transmiti prin scris, cel putin pentru mine. 😘

krisstinnascris / TELEFON [09.02.22 15:48:35] »

@flaviana77: Mulțumesc frumos, draga mea!

Iti doresc să ajungi in Grecia cât mai curând posibil!

Zoazore [06.03.22 23:59:45] »

@krisstinna: Chiar că e mai tare decât orice UAI! Elegant, tineresc, chic și de fițe! Și Ultra All Ieftin!

Plus epava ca la Costinești!

Și așa o distanțare socială... Suuper!

Ai împușcat mai mulți iepuri odată, plus dl C fericit.

Cred și eu că s-a bucurat de surpriză, deș mai cred că s-a speriat puțin de pustiul din pustietate!

A meritat puțin praful de pe drum diamantul găsit ls Melissa!

krisstinnascris / TELEFON [07.03.22 11:59:49] »

@Zoazore:

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, flaviana77, Mioritik🥂🌺, teona, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.058779954910278 sec
ecranul dvs: 1 x 1