ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.01.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
NOV-2021
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 133 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 13 MIN

    Din categoria „o dată-n viață” !

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Pentru Lago Maggiore a trebuit să-mi depășesc un nou prag psihologic în ceea ce privește prețul pe care sunt dispusă să-l plătesc pentru o cazare. Bine, nu chiar „a trebuit” , nu m-a obligat nimeni, am făcut-o de bună voie... Știu că nu-i nevoie să dau explicații, dar... să zicem că a fost „ca cadou” de ziua mea (care avea să vină peste mai puțin de 2 luni) plus a lui Tati (care trecuse de vreo 4) plus... Mă rog, luați-o cum vreți, bucurați-vă de poze, că o să pun multe-multe și dați-i încolo de bani (mai ales că-s ai mei; mai precis au fost) ! ????

    Am avut criterii de căutare foarte clare: dacă tot stăm doar 4 nopți (în final 3, căci prima am petrecut-o pe drum, la Blue Relais Maggiore, precum v-am povestit), atunci experiența trebuie să fie deplină! Adică: Stresa sau Baveno, neapărat; vedere la lac (de preferat și la insulele Borromee); parcare; atmosferă; referințe bune; preț decent. Ei bine, precum vă imaginați, așa ceva nu există! Rezultă că-i musai să mai tai de pe undeva, ori de la localizare, ori de la view, ori de la... preț. Găsisem o pensiune drăguță, vedere la lac avea, nu chiar din camere și era destul de cocoțată, ar fi trebuit să coborâm și să urcăm drumul ăla cel puțin de 3 ori și... până la urmă, și timpul costă bani, nu?! Așa că am decis: dacă-i bal, bal să fie!

    Am rezervat la Hotel Regina Palace, Stresa, o cameră dublă cu vedere la lac, cu mic dejun inclus, pentru 3 nopți și pentru prețul de 540 de euro, cu drept de anulare gratuită până cu 4 zile înaintea sejurului și cu plata la destinație. Rezervarea am făcut-o prin booking, pe site-ul hotelului prețul era identic la data respectivă.

    Regina Palace este unul din hotelurile istorice din Stresa, aflându-se chiar în prima linie, pe Corso Umberto nr. 1, în imediata apropiere a centrului vechi și a Centrului de Congrese. Și acum puțină istorie, ca să înțelegeți mai bine contextul! ????

    Odată cu inaugurarea în 1906 a Tunelului Simplon (o adevărată revoluție inginerească a vremii, ce se desfășurase pe parcursul a peste 7 ani, care străpunge munții pe parcursul a 20 km și leagă Brig/Elveția de Issele/Italia), Piemontul devine din ce în ce mai vizibil, iar micile sate pescărești de pe țărmurile lacurilor sale glaciare tot mai înfloritoare, transformându-se rapid în adevărate stațiuni de lux. În același an, un grup de investitori vizionari înființează Societa Anonima Italiana per gli Alberghi del Lago Maggiore, care, printre altele, cumpără deja celebra Villa de Martini, o demolează, iar în locul ei ridică Regina Grand Hotel, iaugurat 2 ani mai târziu. Cu superba sa arhitectură Art Nouveau, cu interioarele luxoase, Regina a devenit curând destinația preferată de elita vremii.

    Anii primului război mondial au adus un oarece declin, dar afacerea s-a redresat rapid după încheierea păcii. Oaspeți iluștri i-au trecut pragul, printre ei numărându-se Regina Sofia a Greciei, scriitorul George Bernard Show, Regele Hussein al Iordaniei, Regele Faruk al Egiptului și mulți, mulți alții, mai mult sau mai puțin celebri – toți atrași de serenitatea peisajului, de aerul curat, dar și de activitățile mondene, printre care concursurile cu cai.

    În 1935, Regina găzduiește celebra Conferință de la Stresa, ce a reunit liderii marilor puteri europene în încercarea de a găsi strategii spre a opri ascensiunea lui Hitler; din păcate, precum știm, acest demers n-a prea fost încununat de succes. Anii de după război aduc din nou cer senin pe cerul Stresei și, începând cu 1946, la Regina încep să se desfășoare concursurile anuale de Miss Italia, printre câștigătoare numărându-se Gina Lollobrigida. De asemenea, în 1984 aici are loc întâlnirea NATO.

    Anul 1996 înseamnă începutul „chirurgiei” estetice pentru bătrâna doamnă; restaurarea avea să se facă temeinic, cu conservarea arhitecturii și a elementelor artistice, adăugând în același timp numeroase facilități moderne. În prezent, hotelul Regina Palace se laudă cu bogate decorațiuni în stilul eclectic fin du siècle, cu mobilier de epocă, candelabre de Murano, țesături manuale de San Leucio, podele din lemn prețios; nu lipsesc detaliile evidențiate cu foiță de aur (!)

    Dacă vrei doar să-ți faci o idee, nu-i musai să te cazezi în cele 214 camere duble sau triple, ci doar să iei masa la unul din cele 2 restaurante à la carte, Liberty și Charleston sau poate doar o băutură la Bar 1900, găzduit în somptuosul hol al recepției. Ca oaspete cu drepturi depline, desigur că poți beneficia de toate facilitățile hotelului: parcare cu 200 locuri (plus 3 stații de încărcare pentru mașini electrice, dintre care 2 pentru marca Porsche); parc cu piscină în aer liber, teren de tenis și de fotbal (în sezonul cald); Clubul Sportiv Regina, în interior (sală de sport, piscină încălzită, saună, baie turcească, tratamente faciale și corporale). Regina beneficiază de mai multe săli de conferință modulare, ce pot găzdui de la 5 până la 600 de persoane, precum și de un heliport privat. Sunt acceptați și micii prieteni patrupezi, pentru o taxă suplimentară.

    Am ajuns în Stresa puțin după ora 13; pe site scria că abia de la 15 începe check-in-ul, dar am zis să încercăm, poate măcar să lăsăm mașina și să ne întoarcem după ce mâncăm de prânz. Hotelul are 2 intrări „pietonale” , una prin față și alta prin lateral; mașinile pot pătrunde doar prin lateral. Am găsit porțile impunătoare date în lături (fier forjat, o adevărată dantelărie!), am pătruns în incinta largă, pavată, centrată de un aranjament cu arbuști și am parcat, temporar, chiar lângă intrarea în hotel, acoperită cu o mică marchiză splendid decorată. De pretutindeni răzbătea o muzică zen ce se îmbina cu susurul cascadei amenajate în zona opusă; în imediata apropiere a acesteia se face tunelul ce duce spre parcare. Flori peste tot, chiar dacă era deja toamnă târzie, bolțile de trandafiri și mușcatele de la balcoane încă se țineau bățoase. Am uitat să vă spun, hotelul are o formă mai ciudată, cu 2 aripi dispuse în unghi de 90°, unite printr-un mic corp central.

    Am pătruns în interior, muzica ne-a însoțit și acolo și ne-am trezit teleportați într-o lume a culorilor și-a armoniei; ne-au vrăjit pe loc podele acoperite cu marmură policoloră, alcătuind un superb mozaic, pe care cădeau reflexii din vitraliile de la intrare! În față, sub un fel de paravan (ulterior am văzut că de fapt pe partea opusă era scara somptuoasă către primul eraj), se afla un pian, în stânga se făcea un coridor (spre lifturi), în dreapta era un spațiu larg de socializare, apoi urmau vechile cabine telefonice (acum cu rol decorativ) și ceva ce imita o lojă de tren de epocă... Știu că sunteți deja năuciți; mi-ar lua juma' de an să descriu fiecare detaliu, așa că voi rezuma: lux și bun gust; și veți vedea totul în fotografii...

    În fine, am înaintat timid și undeva pe stânga am descoperit recepția, surprinzător de modestă pentru cât de impunător e restul ambientului. Ne-a preluat imediat o domnișoară amabilă, ne-a spus că hotelul nu funcționează la gradul maxim de încărcare (era de așteptat), așa că ne vom putea caza imediat, fără probleme. Ne-a verificat documentele, inclusiv green-pass-urile, parcă zic că am semnat și o foaie de cazare (nu mai știu sigur), apoi ne-a înmânat cele 2 cartele magnetice. Ne-a spus că micul dejun se servește între 7 și 10 și ne-a indicat direcția restaurantului, precum și pe cea a lifturilor. S-a oferit să ne rezerve o masă pentru prânz la restaurantul hotelului, dar am fost inspirați să spunem că preferăm să facem câțiva pași pe-afară (n-aveam să mâncăm niciodată acolo, am găsit variante mult mai accesibile în centrul vechi).

    Am avut camera 202, la etajul 2, o dublă cu pat matrimonial, precum solicitasem la rezervare (există și camere cu paturi twin). Camera nu e mare, nici nu mă așteptam, având în vedere vârsta respectabilă a stabilimentului, dar e cochetă și chiar luxoasă, decorată în același stil, cu moblier de epocă, lambriuri și brocarturi. În același timp, avea să dovedească primitoare și confortabilă. Am avut un pat imens, saltea odihnitoare, acoperită cu lenjerie de calitate și câte un rând de perne (pe-al doilea l-am găsit în șifonier). Noptiere de ambele părți, veioze fixate în perete, întrerupătoare și prize. Pe peretele opus, un fel de birou cu sertare, dar și un spațiu ce adăpostea minibarul, încărcat cu câteva recipiente; într-un raft semi-ascuns, ne așteptau 2 pahare și un desfăcător de sticle. N-au lipsit oglinda și televizorul (destul de ciudat poziționat, pe o etajeră, într-un colț, dar, la cât am stat în cameră, nu ne-a deranjat defel). Au mai fost o măsuță și 2 scaune, puse și ele pe unde s-a mai găsit loc.

    Fereastra înaltă și îngustă era acoperită cu bogate draperii roș-albastre-aurii, din același material precum cuvertura și se deschidea într-un balcon minuscul. Totuși, era loc pentru 2 scaune micuțe, pliante, dar numai atât. În schimb, priveliștea!... Doamne, priveliștea! (Că doar pentru asta fusesem de acord să cotizez cu aproximativ 30% în plus decât dacă aș fi rezervat cameră pe spate...) În imediata apropiere, frumoasa grădină a hotelului (deseori bibilită de câțiva angajați, după cum am văzut), pe urmă, dincolo de șosea, apele liniștite și albastre ale lacului, încadrate de culmi muntoase... Spre stânga, după hotelul vecin Astoria, un fragment din Isola Bella, iar ceva mai în larg, Isola Madre (insula cu mâncătorii, del Pescatori, nu se zărea). Oricum, superb! N-am avut prea mult timp la dispoziție, dar o parte din el l-am rezervat acestui colțișor de poveste!...

    Baia – micuță și destul de înghesuită (nu ne-a deranjat), asta pentru că italienii nu fac rabat la confort când e vorba de îngrijirea personală. Am avut de toate, inclusiv bideu, o sumedenie de prosoape de toate felurile, de smacuri, chiar și halate de baie. Am avut și cadă, și cabină de duș, ba chiar din aceea cu duze de hidromasaj; răsfăț maxim, ce mai!

    Pe holul de la intrare era fixat în perete un cuier simplu cu agățători, iar în dulap am găsit pilote de rezervă și papuci de unică folosință, precum și un seif.

    Parchetul lăcuit era acoperit parțial cu un covor persan foarte bine întreținut, în culori asortate interiorului. Candelabrul de cristal cu mai multe brațe asigura seara o lumină plăcută. A fost cald și bine, hotelul beneficiază de încălzire centralizată. Există și rețea de wi-fi proprie, n-am idee despre performanțe, eu m-am folosit de datele mobile. Curățenie s-a făcut zilnic, patul aranjat, prosoapele schimbate; nu și lenjeria, nici n-ar fi fost nevoie.

    Se cuvine să spun câteva cuvinte și despre restul spațiilor comune, pe care le-am inspectat puțin câte puțin în cele 3 zile cât am stat acolo. Aminteam mai devreme despre intrarea principală (prima dată noi am pătruns prin spate); ușa dublă este o adevărată operă de artă, cu feronerie dantelată și o superbă boltă multicoloră. Ea te conduce în foaierul spațios pardosit cu parchet de lemn, traversat ici-colo de covoare minunate, tavanul casetat este decorat minuțios, câteva coloane zvelte de marmură îl sprijină din loc în loc.

    De ambele părți ale culoarului central sunt zone de socializare compuse din măsuțe scunde înconjurate de fotolii și canapele, toate tapisate cu același model floral, vesel și luminos. Din mijlocul tavanului atârnă un imens candelabru conic de cristal, care seara, când luminează, pur și simplu îți ia ochii! Din capătul foaierului, te cheamă cu degete nevăzute scara monumentală ce duce la primul etaj, mărginită de balustrade de lemn sculptat (remarcați, vă rog, că am obosit să tot folosesc epitete precum „splendid” , „superb” etc, deja treaba devine redundantă...). Treptele de marmură sidefie sunt acoperite pe mijloc de o traversă roș-aurie și decorate pe margini cu buchete imense de orhidee.

    Înainte de scara cea monumentală, în ambele părți se desprinde câte un hol nu foarte lat (cel din dreapta duce spre restaurantul de mic dejun), ai căror pereți sunt decorați cu picturi și gravuri înfățișând personaje din vremuri trecute sau peisaje din împrejurimi. Din loc în loc sunt vitrine spațioase încărcate cu tot felul de obiecte de decor, gen veselă, bibelouri etc; cel mai mult m-a impresionat colecția de pipe și cea de... degetare pentru cusut. Un adevărat muzeu; ne-am preumblat de multe ori prin fața exponatelor, admirându-le!

    Aminteam la început de coridorul cu lifturile; acesta continuă mult în față până se deschide într-un hol mai mare. N-am văzut nici un fel de mișcare pe-acolo, bănuiesc că în spatele ușilor închise se ascund sălile de conferințe. Și pe-aici totul e minunat decorat, dar un pic altfel decât în restul hotelului, predomină nuanțele pastelate de bleu și vernil.

    Deși veniserăm chitiți, n-am avut deloc – dar deloc! – vreme de piscina cea încălzită! Nici măcar o poză nu i-am făcut... Centrul spa se află la subsol, am coborât într-o zi cu liftul, de asemenea era totul pustiu, nici măcar la mica recepție nu era nimeni. Am tras concluzia că poate n-o fi funcțională din motive de covid, dar nu știu sigur... Am zis c-o să întrebăm la plecare, am uitat...

    Micul dejun se servește într-o zonă a restaurantului din aripa nordică (din câte mi-am dat seama, cel din cealaltă aripă era închis, probabil din cauza lipsei de încărcare). Un spațiu decorat pe măsură, cu adevărat magnific! Podea din marmură în 2 nuanțe de bej, lambriuri tapisate alb-albastru-auriu, corpuri de iluminat bogate, perdele drapate la ferestrele uriașe, cu vedere spre lac, uriașe aranjamente florale!... Mesele erau acoperite cu mai multe rânduri de fețe textile, ultimul fiind de bumbac alb ca laptele, impecabil apretat (și am remarcat că acest ultim strat era schimbat la fiecare debarasare).

    Bufetul a fost aranjat într-o încăpere alăturată și vă zic sincer că mi-a fost jenă să pozez, dar trebuie să mă credeți pe cuvânt că oferta era generoasă și de cea mai bună calitate. Rețin mai ales cele 4-5 tipuri de brânzeturi și cârnăciorii prăjiți (absolut mirifici!). Ceaiul sau cafeaua erau servite direct la masă de chelnerii îmbrăcați toți la 4 ace, extrem de politicoși. În prima dimineață am cerut pur și simplu cafea și am primit chestia aia lungă, de filtru, care mie nu-mi place defel. Privind pe la mesele vecine, am constatat că alții aveau în față espresso sau capucino, iar în diminețile următoare am întrebat dacă putem primi și noi așa ceva; am primit fără nici o problemă.

    Decazarea se face până la ora 11, cam pe la ora asta am părăsit și noi hotelul. Am plătit cu cardul contravaloarea cazării, la care s-a adăugat taxa de oraș (2,5 euro/zi/persoană), pe care cred că am plătit-o cash (dar nu bag mâna-n foc). Ni s-a cerut feedback, l-am oferit cu drag; totul a fost la superlativ!

    Regina Palace n-a fost pentru noi doar o cazare, ci o experiență și o destinație în sine. Una în care ne-am simțit răsfățați peste măsură în fiecare clipă, romantică și confortabilă în același timp. Un loc care ne-a făcut să plonjăm într-o poveste de demult, cu regi și regine, curse de cai și de yachturi, mașini decapotabile și trăsuri cu blazoane... O experiență pe care probabil n-o vom repeta prea curând (deși am vrea) – din motive evidente! ????

    ## end review sc
    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de crismis in 13.01.22 19:12:44
    Validat / Publicat: 13.01.22 20:07:38
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA

    VIZUALIZĂRI: 943 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P19 Vedere de pe balcon
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55300 PMA (din 41 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 133.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    26 ecouri scrise, până acum

    crismisAUTOR REVIEW
    [13.01.22 19:55:02]
    »

    Rog web a atașa următorul videoclip! Mulțumesc!

    https://www.youtube.com/watch?v=4tCBRENWlxc

    webmasterX
    [13.01.22 20:06:24]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    -

    Excelentă și această recomandare

    Mutat în rubrica "Regina Palace Hotel, VARESE" (nou-creată pe sait)

    [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    webmaster
    [13.01.22 20:12:12]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [13.01.22 20:19:26]
    »

    @webmasterX: Poziția pe hartă e corectă, dar afilierea hotelului la Varese n-aș zice... Varese e pe țărmul lacului Como, pe când Regina Palace Hotel se află în Stresa, pe malul lacului Maggiore.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    calatorul
    [13.01.22 20:28:59]
    »

    @crismis: FElicitari pentru alegerea facuta si vacanta reusita, multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite.

    webmasterX
    [13.01.22 20:30:43]
    »

    @crismis: nu avem (ÎNCĂ) o secțiune pentru STRESA

    - în astfel de cazuri, rubrica se crează în cea mai apropiată secțiune geografică = VARESE

    --

    O secțiune nouă se creează când există minim 3 rubrici de cazare din acea zonă -- STRESA e foarte aproape de a obține „secțiune nouă” .

    webmasterX
    [13.01.22 20:32:56]
    »

    @crismis: pff... cred c-am înțeles (mai târziu) esența „sesizării”

    -- am adăugat” [Stresa]” în denumirea rubricii (așa cum facem, dealtfel, de fiecare dat ă când obiectivul - în cazul nostru hotelul - nu este în localitatea definită de secțiune, ci „în apropiere” — în cazul de față omisesem...)

    Aurici
    [13.01.22 20:43:05]
    »

    Eiiii, mă pot lăuda că am și eu poze la Regina Palace, cred că am și pus când am scris despre Maggiore. Pe la poarta lui ce-i drept, dar tare-i arătos și era îmbrăcat tot în flori, o bucurie pentru ochi.

    Ideea e că și noi lucrăm la căpușor pentru astfel de cazări, măcar câteodată. Nu doar banii sunt în discuție, dar dacă stăm atât de puțin locului parcă nu ne vine. Exact ce zici și tu, n-ai avut timp nici să îi vezi piscina și poate toate facilitățile. Și parcă ne ofticăm să dăm un ban doar ca să dormim.

    Tot zicem că astfel de cazări sunt pentru mai încolo, când n-om mai alerga atât. Pe de altă parte suntem tot mai convinși că bucuriile de la o vârstă, nu mai sunt aceleași la altă vârstă... În fine, filozofăm. Voiam să spun că sentimentul, când ești într-un astfel de loc, este atât de înălțător, încât fiecare turist ar trebui să facă cunoștință cu el măcar din când în când.

    Fain rău de tot Regina. Poziția, interiorul, exteriorul, facilitățile, serviciile... la mai multe, astfel de experiențe. Dacă se poate, la timpul cât mai potrivit.

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [13.01.22 20:43:10]
    »

    @webmasterX: Cred că e mai bine așa! Mulțumesc mult încă o dată! Seară faină!)

    @calatorul: Mulțumesc, sper să fie utile informațiile, măcar pe ici, pe colo! Toate cele bune!

    webmaster
    [13.01.22 21:07:12]
    »

    @crismis: de fapt, am verificat și am văzut că se atinsese deja nr de rubrici necesare creării unei secțiuni STRESA / lacul Maggiore

    Așa c-am creat secțiune nouă STRESA și am mutat acolo rubricile de călătorie și de cazare aferente

    amfostacolo.ro/cazare.php ... a&sid=859&all=1

    amfostacolo.ro/de-vizitat ... =stresa&sid=859

    mprofeanu
    [13.01.22 21:25:00]
    »

    @crismis: Știu că îți plac cazările mai sofisticate dar aceasta este mult peste. Când am văzut pozele mă intrebam de unde sunt!? Ce arhitectură, ce mobiler, ce balcoane și ce priveliști îți oferă! Chiar adevărat răsfăț dar a meritat cu prisosință!

    Felicitări pentru sejur și pentru o așa cazare!

    calatorul
    [13.01.22 23:17:30]
    »

    @crismis: Foarte utile, eu pe acolo am fost in trecere doar o zi si locul mi se pare minunat pentru revenit la o plimbare.

    krisstinnaPHONE
    [14.01.22 07:32:45]
    »

    @crismis: Wow!

    Ai fost într-un loc de poveste, era păcat să te cazezi intr-o camera banală, cu bucatarie, cu oale, ibrice și farfurii, distrugeai magia locului.

    Până la urmă nu rămânem cu nimic in viața asta, nu luăm nimic cu noi.

    Macar uneori să fim prințese...

    Văzusem de aseară articolul, l-am lăsat pentru dimineața, la cafeluța

    O cazare pe placul si pentru buzunarului domnului meu soț Și mie îmi place maxim, o zi aș vizita hotelul și nu m-aș sătura. Dar, eu sunt cam zgârcită de fel

    Bravo! Felicitări!

    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [14.01.22 12:03:55]
    »

    @crismis: Ce palat! Ce lux aristocratic! Priveliștea de la balcon face toți banii!

    Oare de ce am așa, o presimțire, că nu va rămâne o alegere făcută de tine doar” o dată în viață” ?!!

    doinafil
    [14.01.22 14:16:50]
    »

    Wooooow!!! Aspectul de Boierie e puțin spus, mai degrabă e vorba de Domnie, dar nici asta, parcă, nu definește în totalitate ce-am citit și văzut în poze. Aș spune, mai degrabă, că este LUXURY art nouveau, adaptat la cerințele sec. XXI.

    Doamne, cum se construia odată! Oare oamenii începutului de secol XX erau mai sofisticați decât noi, că-și doreau atâta frumos în jur?! Oare noi, cei de azi, cu gusturile noastre minimaliste - de mobilier, de ex. - suntem mai departe de rafinamentul de atunci?! (am luat-o razna, sigur că este mult de vorbit pe această temă)

    Anul 1996 înseamnă începutul „chirurgiei” estetice pentru bătrâna doamnă; restaurarea avea să se facă temeinic, cu conservarea arhitecturii și a elementelor artistice, adăugând în același timp numeroase facilități moderne.

    Aici trebuie să aducem laudă „doctorilor chirurgiei estetice” (ingineri, arhitecți, decoratori, etc), care au întinerit-o pe

    bătrâna doamnă

    , și-au făcut-o să arate atât de frumoasă și invidiată!

    Clubul Sportiv Regina, în interior (sală de sport, piscină încălzită, saună, baie turcească, tratamente faciale și corporale)... precum și de un heliport privat. Sunt acceptați și micii prieteni patrupezi, pentru o taxă suplimentară.

    Tratamentele faciale și corporale trebuie plătite separat?! Întreb pentru că, în Iordania, de ex., noi am plătit separat aceste servicii.

    Chiar dacă au pus o taxă suplimentară pentru micii patrupezi, este bine că s-au gândit și la ei!

    Asta cu heliportul m-a dat gata! Am în vedere acest aspect pentru când voi ajunge acolo cu helicopterul meu

    Lăsând gluma la o parte, vă felicit că ați ajuns și acolo, ca să vedem și noi cum se răsfață vedetele lumii, dar și oameni obișnuiți, ca voi!

    ANILUPHONE
    [14.01.22 15:42:18]
    »

    Wow... voi chiar ați stat în palatul Reginei!!!

    Îmi imaginez... și cred că și tu ai făcut-o, cum era atmosfera pe acolo în perioada interbelică...

    O frumusețe de "palat " cu toată povestea lui, cu toate facilitățile dar și cu priveliștea de la balcon!

    Felicitări pentru alegerea făcută, pentru impresii dar mai ales pentru poze!

    Merită de mai multe ori astfel de "cazări "... ce amintiri frumoase rămân după...

    Toate cele bune!

    elenaadina
    [14.01.22 20:26:07]
    »

    Excelenta cazarea!

    Luxoasa, eleganta, peisaj frumos!

    Totusi, ca sa-I gasesc nod in papura, camera si balconul prea mici pentru gustul meu, la fel si micul dejun, cam subtire...

    Na, ca am fost carcotasa, fac haz de necaz... ????????????

    MaraMura
    [17.01.22 17:32:14]
    »

    O frumusete! Hotelul, locurile... absolut splendid!

    Asta cu pretul imi aminteste ce lorzi am fost cu mai multi ani in urma, la Florenta, dar la noi din eroare si din necesitate. ???? Dupa un drum lung (concediul a insemnat atunci litoral Croatia continuand cu Italia si muult mers cu masina si cazari intermediare). Foarte inspirati, pentru Florenta am spus ca gasim la fata locului (in luna iulie!), hoteluri sunt din belsug... Ajunsi tarziu fata de preconizarile noastre, pe la 21.30, ne apucam sa cautam, telefoane, etc. Si nimic, ocupat tot ce era cat de cat rezonabil. Intr un final, la receptia unuia dintre hoteluri, receptionera isi da seama ca suntem romani, si ea tot romanca, spune hai veniti, mai am doua suite libere. Nici nu am mai intrebat de pret, eram lesinati... Asa ca a fost sa fie 2 nopti la Grand Hotel Mediterraneo, 160 euro pe noapte (exista si alt gen de camere, mai ieftine). Frumos de frumos, ce pot spune... si tin minte ca daca mergeai noaptea la baie trebuia sa te orientezi ca lumea, erau mai multe incaperi- una cu cada si dus, alta sauna, si alta toaleta propriu zisa. A fost haioasa toata istoria... si nu am regretat nicio secunda! ????

    Dar ce vad eu aici este o incantare, o alta epoca, o intoarcere in alte timpuri! Frumoasa vacanta, deosebita si atat de frumos relatat... Chiar ma gandeam, citind aici pe la "afa-istii" care imi plac mie deosebit, ce tratat de calatorii ati fi putut scoate! ????

    Felicitari pentru calatorie si la multi ani! ????V-ati oferit un cadou minunat, inca o amintire frumoasa!

    crismisAUTOR REVIEW
    [20.01.22 08:40:29]
    »

    @Aurici: Iar se întâmplă să răspund târziu, dar mai bine mai târziu ...

    Adevărul e că, dacă găseam altceva cât de cât să corespundă doleanțelor noastre, nu ajungeam noi la Regina! Dar, noiembrie fiind, multe locații erau închise (Astoria de lângă noi, următorul - nu mai știu cum îl chema - și peste tot pe unde am umblat am văzut cel puțin jumătate din hoteluri și restaurante închise). Să stăm printr-o pensiune obscură, prin oraș, cu vedere la vreun zid - never! Sau cocoțați pe munte, aia chiar părea o pensiune faină, dar ce luam pe mere dădeam pe pere...

    Așa e, n-am reușit să ajungem la piscină, dar când am făcut rezervarea eram convinși că o să reușim! Câteodată ne mai sucim din mers; nu regretăm, pentru că noi suntem cei care fac alegerile... În tot cazul, fain tare la Regina! Vara trebuie să fie și mai fain, cu toate florile alea, dar și prețul cred că-i dublu... A făcut Tati o simulare când ne-am întors acasă (pentru martie, cred) și m-a felicitat: bravo, Mami, ai prins super-preț!

    crismisAUTOR REVIEW
    [20.01.22 08:45:28]
    »

    @mprofeanu: Mulțumesc mult! Și eu zic că am ieșit pe plus, din când în când merităm un răsfăț (mai mare; că de răsfățat, ne răsfățăm aproape zilnic, măcar puțin).

    Locurile sunt minunate, sunt convinsă că v-ar plăcea. Mie Italia mi se pare o țară cu care nu poți da greș, indiferent ce pasiuni ai: istorie, arhitectură, cultură, geografie, gastronomie - am mai spus-o. În plus, e o țară destul de ordonată, cu oameni civilizați și în general foarte drăguți. Singurul dezavantaj - nu e ieftină, dar nici de neatins.

    crismisAUTOR REVIEW
    [20.01.22 08:51:34]
    »

    @krisstinna: Ai dreptate; să știi că, din punct de vedere financiar, și cu Regina, și fără, suntem cam în aceeași situație în momentul de față. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta, că suntem sănătoși, că putem munci, că muncim cu drag și munca noastră mai este și apreciată (la modul practic, cel puțin).

    În rest... Am atâtea amintiri din excursii, visez atâtea excursii, și mă gândesc mereu la ele, încât și noaptea visez adesea că sunt plecată pe undeva... Sentimentul acela unic, adrenalina descoperirii...

    În mod clar, Regina rămâne una din amintirile mele cele mai... sclipicioase! Avem nevoie și de poleială în viață...

    crismisAUTOR REVIEW
    [20.01.22 08:54:53]
    »

    @Carmen Ion: Ce bine mă cunoști tu, Carmen! ???? Și eu zic că vom recidiva, că ne va lua ochii o altă Regină... Nu prea curând totuși, asta-i clar! Sau măcar sper...

    Și da, priveliștea aceea face toți banii!

    crismisAUTOR REVIEW
    [20.01.22 09:01:37]
    »

    @doinafil: Evident, pentru tratamentele faciale/corporale trebuia să plătești suplimentar... Dar... unde merge mia merge și suta, nu?! Mă gândesc la oaspeții care sunt nevoiți să apeleze la seviciul „heliport!”

    Cât despre cățeluși... Chiar am fost cazați concomitent cu o famile (mamă, tată și fiică adultă) venită cu un huskie siberian - o splendoare de câine! Și extrem de cuminte. Ne întâlneam cu ei în fiecare dimineață la micul dejun, cățelușa stătea sub masă, abia de i se vedea boticul de sub fețele de masă. Și ne-am mai întâlnit de vreo 2 ori și în lift, erau cazați pe același palier cu noi. Altfel, poate nu mi-aș fi amintit să menționez treaba cu prietenii patrupezi...

    crismisAUTOR REVIEW
    [20.01.22 09:04:11]
    »

    @ANILU: Chiar am fost în vizită la Regină, cel puțin așa ne-am simțit! Știu că și tu ești amatoare de astfel de experiențe și nu pregeți să ți le oferi când se ivește ocazia... A fost o destinație în sine, un obiectiv turistic, am intrat în poveste și am rămas cu amintiri speciale!... A fost magic!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisAUTOR REVIEW
    [20.01.22 09:08:12]
    »

    @elenaadina: Camera n-avea cum să fie mai mare, astea erau standardele acum 100 de ani... Balconul, nici atât. Micul dejun chiar a fost bogat, farfuria aia am completat-o cu ceva dulcegării și fructe (și chiar și-așa a fost triplu față de cât mănânc de obicei acasă). Știu că ai glumit, mulțumesc pentru ecou!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    crismisAUTOR REVIEW
    [20.01.22 09:14:35]
    »

    @MaraMura: Deci ați „pățit-o” și voi! Și ce, acum vă pare rău?! Sunt convinsă că nu! Au rămas doar amintirile frumoase, sentimentul „acela” , pe care vi l-a prilejuit acel loc ce v-a dezvăluit povestea sa! Banii... sunt ca apa, ți se scurg oricum printre degete... S-ar fi dus oricum.

    Totdeauna când „am fost nevoită” să-mi depășesc un nou prag psihologic (în materie de cazări), am făcut comparații cu experiențele anterioare. În cazul Regina, mi-am amintit că acum câteva veri am plătit 120 de euro pe o cameră triplă de Genova și - cred - 140 sau 145 tot pe o triplă în Chiavari (între Cinque Terre și Genova). Ambele niște camere de hotel absolut banale. Pe când Regina...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, Aurici, calatorul, Carmen Ion, crismis, doinafil, elenaadina, MaraMura, mprofeanu

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11616110801697 sec
    ecranul dvs: 1 x 1