ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.05.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 20.04.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2021
DURATA: 14 nopți
Familie
5 AD. + 1 COPII -- v: 11
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 18 MIN

Un hotel cu atmosfera intima si care te surprinde in bine

TIPĂREȘTE

In perioada 30 aprilie – 14 mai am avut un sejur de 14 zile la acest hotel. Am fost un grup de 5 adulti si un copil de 11 ani. Grupul format din: noi 2 adulti plus copil, parintii mei si mama sotului. Am cuplat copilul cu bunica singura si astfel am avut biletul cu 3 camere duble cu vedere spre gradina.

Hotelul este foarte aproape de aeroport. Cam in 15 minute eram ajunsi la hotel, asta pentru ca inainte de hotelul nostru a mai fost un hotel unde autocarul de transfer a facut oprire.

Desi hotelul apare pe paginile de specialitate ca fiind de 5 *, eu i-as da un 4 plus.

Daca am fi fost singuri fara parinti in acest concediu, probabil as fi ales alt hotel, dar acum a trebuit sa tin cont de multe aspecte, dat fiind ca parintii sunt in varsta si cu anumite probleme de sanatate.

M-am orientat in primul rand sa aiba iesire imediata pe promenada Mamsha, cu acces usor la magazine, farmacii, fara sa depinzi de un taxi pentru o cumparatura, bineinteles sa fie pozitionat in prima linie la mare, sa nu fie un hotel imens, cu plaja aproape, umbrele suficiente si acces usor din camera la plaja si la restaurant, cu internet in camera nu doar in lobby. Intrarea in aria cu hotelul se face din promenada Mamsha, dar chiar la intrare este un punct de securitate, cu bariera si cu angajati ce nu lasa pe nimeni sa intre daca nu au bratara de la hotel sau nu dau nr de camera din hotel. Noi am comandat din camera un taxi si a trebuit sa spun soferului nr de camera pentru a putea intra cu masina pana in fata hotelului. De la bariera se mai merge ceva pana la intrarea in hotel.

Pe drumul de acces de la bariera se vede foarte usor terenul de tenis, terenul de fotbal, o cladire pe care scrie centru spa, vegetatie multa, mult verde, flori superbe de toate culorile, arbusti ornamentali micuti si cu coroana bogata ce aratau precum bonsai-ul, dar nu erau bonsai. Stropitorile cu apa functionau mai mereu, totul era placut vederii. Mersul pe jos de la iesirea din hotel pana la promenada era extraordinar. In mers lejer faceai 3 minute.

Toti angajatii poarta permanent masca. Turistii nu! In cele 14 zile am zarit doar o femeie in piscina cu viziera. Era o ciudatenie, se uitau toti la ea cu mirare.


despre SERVICII

Pentru amabilitate nota maxima, promptitudinea s-a imbunatatit vizibil fata de alti ani, implicarea si prezenta fizica a managementului se simte. Raspund la emailuri repede si cu informatii utile.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Cazarea: inca de la intrarea in hotel, te intampina un paznic care nu doar ca te saluta zambitor mereu, dar te si indruma catre panoul unde aveau amplasat un panou mare cu un termometru, care scana temperatura de la incheietura mainii. Inainte de holul mare al receptiei, este un antreu mai mic, unde si acolo sunt mici canapele si fotolii, au un mic birou de info acolo unde poti comanda taxi, si un spatiu pentru depozitarea bagajelor inainte sau dupa sejur. Nici prin cap sa nu va treaca ca va duceti singuri bagajele in camera, pentru ca domnul responsabil cu asa ceva nu mai lasa pe nimeni sa puna mana pe bagaje. Eu pusesem in buzunarul de deasupra geamanatului testele covid dupa verificarea din aeroport, crezand ca nu mi le mai cere nimeni. La receptie mi le-au cerut pentru a face copii. Era cat pe ce sa nu mai pot umbla la valiza. J Cat au asteptat cei din familie sa fac eu formalitatile cu check in, ei au primit toti suc si ceai.

La check in, spatiul este delimitat intre fiecare lucrator, dar si intre turisti, adica era suficient sa asigure cat de cat distantarea; panou despartitor intre client si receptiedin plexiglas, baietii de acolo nu doar ca erau frumosi, dar au fost incredibil de intelegatori. Bineinteles ca am pus in pasaportul meu 10 euro si l-am intrebat pe tip ce sanse am sa primesc camere cu vedere la mare si musai pe acelasi etaj, ca sa fiu aproape de cei mai in varsta. Ei au un cult deosebit pentru parinti, pentru cei in varsta si mi-a spus sa astept putin sa vada ce poate face. Cand mi-a inmanat 3 plicuri, in fiecare plic erau 2 carduri de acces la camera, 2 carduri pentru prosoapele de plaja si niste biletele cu parola de internet, m-a strafulgerat un gand si mi-am spus: ia sa verific eu intai camerele si apoi sa zic hamalului sa aduca bagajele.

Nu mi-a venit sa cred ce camere minunate am primit la etajul 4: din fiecare camera aveam privelisti de vis catre mare si piscina, extrem de spatioase, cu paturi imense, cu balcoane asa de generoase de puteai juca sarba, aveam pana si sirma de intins rufe si carlige (desi nu a fost nevoie de carlige).

Am revenit repede in receptie, de frica sa nu se razgandeasca cu camerele.

Imi venea la propriu sa il pup pe tip.

In camera am gasit apa la 1.5 l - 2 bidoane, un mic frigider care ne-a prins bine sa racim apa pentru cand plecam in excursii, tv cu ecran plat, baia mare cu tot ce trebuie. Prosoapele erau impecabil de albe si pufoase. Nu a fost vreo zi in care sa primim prosoape uzate. Doar mobilierul (dulapul) era de tip vechi, gresia + faianta erau invechite, insa foarte curate. Poate de asta i-as da 4 * plus. Probabil au si alte camere renovate cu mobilier si faianta noua, altfel nu vad cum ar fi primit 5 *, dar pana la urma toate modificarile se fac pe rand si in functie de buget.

In fiecare dimineata se facea curatenie, patul asezat, schimbat prosoapele, sters in baie. Eu cam la 3 zile lasam 1 dolar pe pat, ; inca din a doua zi l-am rugat pe baiatul care facea curatenie sa ma sfatuiasca cum sa rezolv problema cu aerul conditionat. Mi-a spus sa las mereu o cartela de acces in priza pentru a functiona aerul si cand suntem plecati. Dar nu puteam renunta la o cartela, mai ales ca noi avem fiecare programul lui si nu vroiam sa depindem de aceast card. El m-a sfatuit sa ii rog asa cum stiu eu mai frumos pe cei de la receptie sa imi mai dea un card de acces pe care sa il las in priza. M-a ajutat mult ideea asta, astfel incat, in fiecare zi am avut camera rece. Balconul si draperiile fac fata caldurii, insa eu sunt omul care stau la 19 grade cam peste tot. In camera am gasit dezinfectant, toate informatiile necesare, cu privire la programul resturantelor, a restrictiilor privind covid. Telefonul fix ne-a fost foarte util, am comunicat usor cu ceilalti membri ai familiei, dar l-am folosit si in exterior pentru a comanda taxi. Convorbirile in afara hotelului erau contra cost, am vorbit de vreo 6 ori cu soferul de taxi si la check out am platit aproape 2 euro. Am observat ca aveau patuturi din lemn pentru copii mici, gratis!

Lobby: mare, inalt, cu un candelabru imens, cu multe vaze ce aveau flori naturale, indeosebi crini care in contact cu aerul conditionat, dadeau o aroma traznet spatiului. Nu era puternic mirosul, deoarece spatiul era mare. Canapelele si fotoliile din receptie erau mereu aspirate cu aspirator cu abur, manerele erau sterse cu dezinfectant si vesnic baiatul ce asigura igiena in lobby era foarte atent.

Uneori cand treceam de la restaurantul principal cu micul dejun catre lift (au fost zile cand copilul facea lectii on line 2-3 ore dimineata si a fost nevoie de mic dejun in camera), mereu ma ajuta sa apese butonul la lift, sa insiste cu ajutor chiar pana la camera.

Toaleta din lobby foarte, foarte curata, am folosit-o de multe ori, ca sa nu ma mai duc pana in camera si tot timpul era uscat pe jos, spatios, sapun de buna calitate, parca am sesizat un fel de glicerina in continut, pentru ca dupa folosire mainile ramaneau cremoase. Lifturile erau noi, mari, incapeau lejer 6 persoane, erau 4 la numar si super silentioase. Nici nu apucai sa apesi butonul, ca deja ajungeai la etajul 4.

Tot in holul de la parter, era o zona cu shopping, cosmetica, parfumerie. Am facut cumparaturi din toate si de la parfumerie, Luca baiatul de la parfumerie este super comunicativ, primitor, nu te mai saturi de stat la povesti cu el. Ceaiul lui de rodii e fantastic. Am folosit si serviciile de la cosmetica, 2 tratamente faciale pentru noi doamnele, copilul cateva codite rasta, sotul un tatuaj cu hena. Am zarit si o mica bijuterie in acea zona, dar nu am intrat niciodata si un mic magazin cu de toate, suveniruri, haine, tigari, cartele Vodafone etc.

Din lobby aveai acces prin interior la Captain bar si aici baietii sunt de apreciat, se miscau repede, nu pareau plictisiti niciodata si cateodata chiar cand nu mai stiam ce sa incerc, veneau ei cu sugestii. Lobby-ul arata ca un sens giratoriu cu vreo 6 iesiri. Tot din lobby ajungeai si in restaurantul principal si aveai iesire spre piscina si plaja. Multe fotolii si canapele afara, gradina frumoasa„o mica fantana arteziana, iarba multa, verde, uda mereu si palmieri.

Zona cu Captain Bar, era acoperita, ferita de soare unde efectiv zaceai si comandai bere, gin tonic la greu. Aproape in fiecare seara era atmosfera la Captain bar, am prins cam 4 seri cu belly dance, dansuri traditionale, show-uri senzationale, muzica live, discoteca, muzica anii 2000 – 2010, un show cu fachir. In alti ani am platit o seara egipteana ca sa beneficem de distractia asta, iar aici a fost gratis.

Echipa de animatori isi face foarte bine treaba, sunt veseli mereu, cu chef de dans din orice sunet si dornici sa participe lumea la programele lor indiferent ca e volei, gimnastica, dans, darts.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mancarea: desi auzisem ca in afara de restaurantul principal, mai au si alte restaurante a la carte, noi nu le-am testat. Am reperat imediat locatia celorlalte restaurante, dar nu am nici o explicatie pentru faptul ca nu le-am incercat. Pur si simplu ne-am acomodat imediat cu restaurantul principal si nu am mai schimbat pentru ca a fost bine aici. Anul acesta cu pandemia, restaurantul nu s-a utilizat la intreaga lui capacitate, din cele 2 incaperi ale restaurantului principal era deschisa doar cea mai mare si terasa. Dar chiar si asa, am gasit mereu la orice ora masa libera pentru intreaga familie, ne-a placut ca aerul conditionat isi facea treaba, zonele cu mancare erau delimitate intre ele, dar nu foarte mult spatiu intre ele.

E drept ca anul acesta nu te mai servesti singur, era cate un lucrator pe partea cealalta a tejghelei, delimitat cu plexiglas, dar la vitrina in fata mici boluri cu mostre din fiecare produs: branzeturi, sosuri, paine, prajituri, legume, astfel ca era foarte usor de comandat chiar si pentru cei care nu stiau engleza.

Tot la fel de drept este ca nu a mai fost nici risipa din alti ani si de la alte restaurante, dar pot sa jur cu mana pe inima ca nu a ramas nimeni nemancat si ca mancarea a fost diversificata. Dimineata gaseam zilnic: clatite pregatite in fata ta, cu diverse gemuri, nutela, miere de 3-4 feluri, dar noi preferam clatitele cu branza cu seminte cu susan negru. Erau traznet toate branzeturile, cu susan, cu boia, cu coriandru, cu tot felul de condimennte pe care nu le stiu, tartinabile sau nu.

Apoi dimineata gaseai lapte cu orez, lapte cu taietei, omleta care se facea afara, oua prajite, oua fierte, niste carnaciori, gen crenvursti, dimineata am vazut mai mereu piure si fasole. Eu una nu pot manca dimineata din astea. Dar aveau zona cu preparate, insa stiu din anii trecuti ca gustul preparatelor lor, nu se apropie deloc de gustul de la noi, pentru ca nu folosesc carne de porc, motiv pentru care nu am mai incercat. Se vedea ca predomina carnea in preparatele lor gen mezeluri, insa pur si simplu au condimente specifice si le modifica complet gustul.

Fructe gaseai, nu multe sortimente zilnic, dar le schimbau cam la 2-3 zile: piersicute mici nu zemoase, pepene galben, rosu, curmale, guave, portocale, mere, banane, pere, mango, papaya, feliate sau intregi.

Partea cu produse de panificatie destul de bogata, dar eu am evitat sa mananc paine si croissante, si alte derivate de panificatie, pentru simplul fapt ca aratau precum ispita. Dimineata aveau constant sortimente multe de branzeturi si legume proaspete, care miroseau ca adevaratele legume fara conservanti. Ardeiul gras te imbata la propriu cu mirosul. Maslinele de asemenea foarte bune.

Intr-o zona mai separata era partea cu ceaiuri, sucuri, cafea si apa. Aveau 3-4 expresoare, cafeaua excelenta, am incercat multe sortimente de cafea si capucino, toate super. Tipul se misca foarte rapid, aici nu stateai mult la rand, 3 tipuri de suc la dozator, dar va recomand din inima sucul de guave. La masa puteai comanda cola, bere, gin tonic la ospatar. Ne-am imprietenit repede cu un ospatar si pentru 2 euro in 14 zile, am fost serviti zilnic super rapid cu bauturi, uneori ne si oprea o masa de 6 persoane ca sa putem sta toata familia la un loc.

La pranz si seara, in fiecare zi erau 2 feluri de supe: supe normale sau crème. Exemplu azi: supa crema de rosii si supa de legume. Maine supele erau din creveti si de taietei. In alta zi era supa de linte si supa de vita. In alta zi supa de pui si supa crema de ciuperci. In fiecare zi erau piftelute falafel, o bunatate. Din astea am mancat zilnic, le prajeau in fata noastra si erau asa de sanatoase! Cartofi prajiti aveau zilnic!

Apoi am vazut asa: evident le mai roteau, nu erau in fiecare zi aceleasi mancaruri, insa era clar ca nu erau reincalzite sau resturi, se vedea ca erau proaspete: carne de vita cu un sos demential, fasole alba, cartofi gratinati, cartofi la cuptor, mazare (excelenta), paste cu 3 - 4 feluri de sosuri si cu branza, orez, piure, peste pregatit in mai multe feluri: prajit, pane, sau pur si simplu pestele intreg la cuptor, dihanii mari de pesti, nu cunosc soiurile, dar le vedeam in toata splendoarea pe platouri mari. De Paste a fost chiar un miel intreg la protap din care iti taia exact ce vroiai. In alte zile am avut pastai cu sos si carne, curcan, pui, la cuptor sau gratar iti taiau cat doreai si evident alegeai si garnitura. Aveau legume prajite gen: ardei gras copt, vanata prajita, dovlecel prajit si ardei iuti prajiti (eu nu am incercat, dar turistii cereau). Dar si legume pregatite la aburi, pentru cine nu dorea prajeli.

Aveau felul lor vestit de kofta. Kofta sunt micii de la noi, numai ca nu au carne de porc si nici condimentele noastre. Au carne de vita, oaie si evident condimentele lor speciale care le schimba total gustul. Doar forma este aceeasi, ca la micii nostri. Pe mine nu m-a dat pe spate gustul, poate ca sunt prea buni micii nostri romanesti cu carne de porc.

Afara mai faceau si gratar de peste. Nu stiu natia pestelui, dar era grozav de bun cu limete!

Au si legume taiate bucati neamestecate si fara sosuri, fara otet, ulei, asta ceri tu separat si pui cat vrei, dar au si salate gata amestecate mixte. Aveau si multe dresinguri pentru salate, diverse culori, iuti, sau nu, cu diverse condimente, dar eu nu am incercat.

De partea cu desert oricat as povesti, nu as putea cuprinde culorile, gustul si nici nu as sti ce nume au. Cert este ca erau multe, variatie de culori, de straturi, de jeleuri, crème, budinci, foietaje, baklava. Nu prea m-am atins de dulciuri pentru ca stiu ca daca ma apuc, ma intind mult. Preferam sa mananc mai multe salate, pentru ca gustul asta nu l-am mai simtit in Romania de foarte mult timp. Am prins Pastele acolo, dar in afara de un tort imens in forma de iepuras, nu am simtit ca ar fi fost sarbatoare.

Angajatii din restaurant se miscau rapid cu debarasatul, dezinfectau mesele, pe fiecare masa era o sticla de dezinfectant, de multe ori era sa pun mana pe sticla de dezinfectant in loc de ulei, otet! In interiorul restaurantului era racoare, afara pe teresa era un pic sufocant, aveau niste ventilatoare in tavan, dar nu prea faceau fata. Singurul lucru care mi-a displacut a fost faptul ca bautura se servea in pahare de plastic, din acelea foarte subtiri. Un pic daca nu erai atent se varsa pe masa. La bar aveau de asemenea de plastic, dar erau dintr-un plastic dur, si chiar daca le scapai pe jos nu se crapau si nici nu exista riscul de rasturnare.

Doar carcotasii, care vin mereu chititi sa faca comparatii, pot sa gaseasca nod in papura. Am auzit diverse comentarii aiurea ba la plaja, ba la piscina, cum ca asta nu e hotel de 5 *, ca nu e mancarea buna, ca nu ai ce alege, ca au platit prea mult pentru asemenea conditii.

Ma oripileaza de-a dreptul comparatia cu Turcia referitor la conditii de cazare si masa. E ca si cum ai compara pe mama cu tata. Nu pot accepta asemenea comparatii, din simplul motiv ca daca vrei conditii extraordinare doar cazare, masa si plaja, mergi frate in Turcia, se stie ca sunt lideri mondiali in turism! In Egipt vii pentru Marea Rosie, pentru vizitat, pentru istorie, pentru scufundari, pentru desert, pentru energia si buna dipozitie pe care o emana oamenii de acolo, pentru orice altceva, nu pentru a cauta cu lupa o pata pe pahar. Cand vii din excursii, esti atat de obosit, de toropit de caldura, incat nu-ti doresti decat racoare si un pat curat.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Zona cu piscina si plaja: La check in am primit fiecare persoana cate un card pentru prosop. Dimineata il dadeai la chioscul cu prosoape, primeai in folie de plastic sigilata un pachet cu 2 prosoape. La parasirea plajei, le inapoiai si primeai nr de carduri pentru prosoape.

Atentie sa nu rataciti aceste carduri fiindca le platiti la check out (250 lire egiptene; cam 14 euro de bucata). Parintii mei inca din prima zi au zapacit cardurile. De fapt a fost o confuzie, ei nu mai stiau ca au dat cate un card fiecare. Din cauza faptului ca au primit un singur pachet cu 2 prosoape, ei si-au spus ca au dat doar un singur card, astfel ca la predare, singuri au luat din cutia cu carduri doar 1 card de familie. Dupa vreo 2 zile, cand i-am intrebat unde sunt celelalte carduri, m-am prins ca a fost o neintelegere la mijloc. La chioscul de prosoape nu am gasit intelegere cu baiatul de acolo (logic ca baiatul nu isi amintea nimic, doar trec pe acolo zeci de turisti). M-a indrumat catre receptie sa explic situatia. Nici acolo nu m-au putut ajuta baietii, pentru ca era deja o decizie ce implica bani ca sa imi elibereze alte carduri. Am cerut sa vorbesc cu managerul. Managerul … un tip foarte foarte tanar, gen super model, imbracat in alb, cu niste dinti aliniati si mai albi decat costumul :), aproape ca imi venea sa platesc cardurile pe loc si sa uit de problema mea. Dintr-o data nu mai stiam daca sa mai expun intamplarea, ca sa nu ma fac de ras. Pana la urma am pus totul pe seama varstei parintilor, pe faptul ca nu i-am supravegheat indeajuns si ca e vina mea ca nu i-am instruit cand le-am dat plicurile, insa clar cardurile erau tot in custodia hotelului, nu erau pierdute prin alte parti. Cu aceleasi zambet larg, s-a ridicat si mi-a adus 3 carduri de prosoape, m-a pus doar sa semnez un formular, cu cost zero si asta a fost tot. La plecare atat am retinut; ca tipul era doar seful de la receptie, nu general manager. :)

Piscina nu foarte mare, cu apa incalzita, cu pool bar acoperit, cu supraveghetor permanent, cu animator: dimineata la ora zece incepea muzica, pe la 11.45 era gimnastica in apa, si dupa aceasta ora se mai faceau mici cursuri de dans: in fiecare zi alt stil: belly dance, latino, darts etc. Plaja nu foarte mare, dar suficienta, cu multe paturi, umbrele, in partea dreapta a plajei, teren pentru volei, spatiu de joaca amenajat pentru copii mici, auzisem ca au si mini club si serviciu de baby sitter, dar neavand copil mic, nu am putut verifica acest serviciu. Au o terasa langa bar cu scaune comfortabile, wc uri aproape de terenul de volei. Practic ai de toate.

Intrarea in apa este lina, uneori bancuri de pestisori (nu din aceia colorati) stau efectiv la mal, ii vezi cu ochiul liber, si nu sunt speriosi. In partea stanga a plajei este zona cu port privat de agrement. De acolo am platit excursia cu parasailing de 2 ori, canapeaua aia ce este trasa de barca, centru de scufundari, canoe, banana, sky jet si tot de acolo se pleaca in excursii catre insula Megawish, insula Giftun, sunt multe ambarcatiuni acostate in zona asta.

Inainte de plecarea in concediu citisem o recenzie pe un grup pe facebook, ca in aceasta zona ar fi miros de combustibil de la aceste abarcatiuni. Dar nu, eu care stau bine cu mirosul, nu a fost deloc deranjant, mai ales ca am si stat in acea zona la plaja. Zona cu plaja este intr-un mic golfulet, iar pe partea stanga, debarcader; se pot face plimbari super seara, zona este luminata, strajuita de podete, bancute, palmieri, unii turisti ziceau ca au vazut chiar si delfini.

Daca vrei pe plaja bere sau suc, sau prajiturele de la barul de pe plaja, e de ajuns sa lasi un bacsis unui angajat si iti adduce imediat nu doar odata. Te urmareste el si cum te ridici, si ii faci semn, vine imediat la tine.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Cladirea cu spa: cladirea se afla cum iesi din hotel in partea stanga, scrie pe ea spa wellness. La etaj se afla sala de forta, gimnastica, contra cost, sotul si copilul ar fi vrut sa intre, dar pentru accesul acolo era nevoie sa ai peste 14 ani, nu au reusit sa intre.

In schimb au jucat tenis de masa tot contra cost. La check out am platit pentru 30 minute tenis de masa 4 euro. La parter erau cabinete pentru masaje. In ultima zi ne-am luat si noi toti cate un masaj. Cost pentru 50 minute doar masaj 20 euro de persoana.

Noi am fost “agatati” pe plaja de un agent care vindea acest tip de servicii, initial a cerut 25 euro dar i-am cerut reducere pentru ca eram 5. In oferta avea diverse pachete cu baie turceasca, bai cu petale de flori, masaje de relaxare, terapeutice. Datorita faptului ca unii dintre noi erau cardiaci, nu s-a pus in discutie sauna si toti am preferat masaj, unii mai mediu, altii mai in forta. Ce comfort acolo, ce atmosfera divina era, aproape am adormit toti in timpul sedintei. A meritat banii cu varf si indesat si am parasit locatia cu regretul ca macar odata la 3 zile trebuia sa facem cate un masaj.

Angajatii incepand de la receptia SPA, pana la maseouri, tot numai un zambet, amabili si dornici mereu sa primeasca feed back pozitiv. Aici chiar ca nu-ti pare rau sa dai un bacsis. Noi am lasat fiecare cate 2 euro, dar ulterior mi-a parut rau ca nu am dat mai mult. Dar s-au bucurat asa mult, incat tipa care mi-a facut mie mi-a spus ca daca ma simt bine imi poate spune ce crème si uleiuri a folosit si ca pot sa fac poza sa mi le cumpar din farmacie. Evident ca am acceptat si la prima farmacie le-am cumparat. Ieftine si foarte bune, cel putin crema de masaj pentru spate si aia pentru masaj facial.

Internetul : m-am bucurat nespus cand am vazut ca am net in camera, uneori batea semnalul si pe plaja. Se stie doar ca in tot Egiptul stau prost cu viteza la internet, si ca unele hoteluri au doar la receptie internet gratis. In general daca vrei in camera, platesti un modem, dar nu este ieftin, sau iti iei cartela pentru telefon mobil de la ei. Noi nu am avut nici o cartela cumparata si am fost multumiti.

Cosmetica din lobby: Am beneficiat de un tratament facial care a constat in curatare ten, epilare faciala si pensat cu ata (daca nu stiti cum este, cautati pe you tube), de o masca cu argan, apoi o baza crema cu lapte de camila, un masaj facial cu un aparat simplu dar efficient, la urma o crema cu collagen si s-a incheiat cu un masaj manual. Costul initial a fost de 40 euro, dar evident am negociat si finalul a fost 30 euro cu retus inclus in pret, retus stabilit mpreuna cu tipul de acolo in ultima zi de sejur. La retus nu a mai fost partea cu epilatul si pensatul, dar procesul cu masca, creme nu a lipsit. Pentru coditele rasta ale copilului, am platit 20 euro pentru ca nu a dorit tot capul, doar jumatate. La fel si pentru el a fost retus in ultima zi. Sotul si-a facut un tatuaj simplu cu hena pe brat, si a costat 15 euro, pretul este in functie de desen, de complexitate. La fel si pentru el a fost retus, dar el a venit mai repede la retus, fiindca de la atata balaceala in mare, piscina si dus, s-a dus mai repede amprenta.

Recomandari :

Alocati si veniti pregatiti cu bancnote de 1 dolar pentru bacsis. Nu refuza ei 1 euro sau 2 euro monede, insa pentru ei este mai greu sa schimbe la banca sau la schimb valutar monede. Nu primesc la banca monede de la persoane fizice. De aceea ii ajutati mult daca lasati bancnote de 1 dolar sau mai mult.

Incercati masajul de la centrul spa. Merita!

Parfumurile s-au scumpit mult fata de anii trecuti, iar pe strada ori sunt mici magazine cu falsuri, sau gasesti langa hotel continental, la hotelul steingerber pur life un magazin de parfumuri dintr-un mare lant de parfumerii, dar sunt extrem de scumpe, nu te poti apropia de preturi. Am cumparat din hotel 2 parfumuri, au si o gama de ceaiuri si tincturi, siropuri, marca proprie avizata de ministerul sanatatii. Am cumparat si sticlute mici din sticla pentru a pune in ele putin ulei si sa le ofer ca souvenir. Mi le-a ambalat foarte bine, am ajuns acasa cu ele intregi.

Comunicati cu personalul din hotel si din afara hotelului. Aflati multe informatii utile, nu fiti scortosi. Cu cat esti mai flexibil, zambitor si sociabil, cu atat ai sanse sa nu te pacalesti prea mult. Oricum cu ei niciodata nu stii cat ai pierdut. De castigat nu prea castigi, doar ti se pare ca ai facut o afacere buna pentru tine! J

Nu folositi taxiul de la hotel. Desi au masini noi, bune, dar au preturi mari. Eu am solicitat taxiul de la hotel pentru a merge in statiunea El Gouna noaptea si pentru ca era distanta de peste 25 km si pentru ca eram cu toata familia, am dorit un microbus sa fim toti intr-o singura masina. Ne-a costat 55 euro dus intors, dar a stat dupa noi acolo si ne-a plimbat si in port in El Gouna si in downtown. Am fost in alta zi iar in El Gouna ziua, doar eu si sotul, am luat taxiul de pe strada am negociat 28 euro dus intors si soferul ne-a asteptat 2 ore acolo. La intoarcere ne-a oprit la biserica copta din centru si am vizitat scurt biserica cu el, fiindca era crestin.

Daca negociati un pret cu un sofer de la taxiurile alea portocaliu cu albastru, si credeti ca o sa mai apelati la taxi, nu ezitati sa le cereti numarul de telefon si ii sunati din camera sau de pe telefonul dvs mobil si vine in fata hotelului. Noi am fost cu taxiul pe Sheraton road, de la hotel pana acolo sunt cam 10 km, am negociat cu soferul 5 euro dus, 5 euro intors. Nu i-am platit dusul, tocmai ca sa fiu sigura ca ma asteapta. I-am dat intalnire dupa o ora si jumatate, in acelasi punct unde ne-am despartit, am facut poza la nr de pe masina, sa nu cumva sa ma urc in alt taxi (ei poarta masca, taxiurile la fel, am vrut sa evit eventuale neintelegeri) Eu nu am avut instalata aplicatia Uber si mi-a parut rau pentru ca preturile ar fi fost fixe si poate la jumatate (dar tot dadeati bacsis) si in masinile uber ati fi purtat masca. Acelasi pret l-am platit si pentru plimbarea in Marina (faleza/ port) si la fel ne-a asteptat soferul 2 ore

Aveti grija de cardurile de prosoape

Orice problema aveti, gasiti intelegere daca discutati cu managerul, angajatii de la receptie nu au putere de decizie, ei doar te indruma si executa.

Daca aveti intarziere la zbor, de asemenea nu ezitati sa cereti check out late, va vor ajuta, evident cu un mic bacsis, dar merita pentru ca puteti beneficia de tot ce este in camera, in lobby, la piscina, plaja, bar. Exceptand

Nu recomand infolierea bagajelor la hotel. Nici in regim propriu. Cel mai sigur este la aeroport.

Concluzii: Noi am platit 950 euro de adult pentru 14 zile, cu regim all inclusive, cu transfer de la aeroport la hotel si retur, cu asigurare covid inclusa. Consider ca pretul a fost bun in raport cu felul in care ne-am simtit si cu ceea ce am gasit. Atmosfera este placuta, nu e nimic rece si impersonal. Apreciez ca de la an la an se vad imbunatatiri, cel putin privind partea de protectia muncii, de masuri covid, este greu ca si hotel / restaurant sa treci zilnic testul cu masurile covid, controale au tot timpul. Multe hoteluri de pe promenada nu s-au deschis, tocmai pentru ca nu au indeplinit conditiile privind situatia epidemiologica. Se vad eforturi peste tot, se vede ca toti sunt dornici si ca sunt fericiti ca au din nou turisti si locuri de munca. Eu sunt incantata cand vad ca se depun eforturi mari ca turistii sa fie multumiti, stiu ca angajatii au salarii mici si in zona de turism se munceste mult si in ritm alert, de aceea nu imi pare rau sa las un bacsis. Aici pentru un 1 – 2 dolari, te simti chiar stapanul lor. Pe cand in Romania un bacsis de 4 lei nu schimba prea mult tratamentul. Personalul de la hotel Continental mi s-a parut exceptional, atmosfera intima, nu aglomeratie pentru simplul fapt ca hotelul nu este foarte mare!

Daca dupa tot ce ati citit, mai aveti ezitari, sau nelamuriri, va stau la dispozitie. Sper ca am acoperit cat de cat toate detaliile despre un sejur la acest hotel. Nu vreau sa fac speculatii, sa va spun ca e wow acest hotel, pentru ca nu va cunosc asteptarile, pretentiile, standardele si evident bugetele pentru vacante. Nici sa para ca fac vreo reclama gratuita si nejustificata acestui hotel. Eu doar am povestit experienta mea, lasandu-va pe voi sa trageti concluziile daca va pliati pe buget si conditii. Mereu este loc de mai bine in orice domeniu, dar pentru noi a fost exact ce ne-am dorit. Tot grupul a fost multumit si ma uitam ca pe terase erau multi sirbi, nemti, francezi, moldoveni, efectiv traiau vacanta, erau fericiti ca nu poarta masca, dansau si parca aspirau vibratia ce plutea in aer. Desigur ca in statiune exista si ei hoteluri super faine, pentru cei cu pretentii mari, dar si pretul face diferenta. De aceea va sugerez sa alegeti Egiptul pentru alte considerente, nu pentru a sta doar in resort si a cauta comparatii cu alte destinatii!

Va doresc vacante frumoase oriunde in Egipt!


[fb]
---
Trimis de adutza_ghiocel in 25.05.21 21:20:14
Validat / Publicat: 26.05.21 07:03:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT. A mai fost în/la: cairo, taba, hurghada

VIZUALIZĂRI: 3433 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adutza_ghiocel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 vedere din balcon catre piscina si mare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42300 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.05.21 22:00:05]
»

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

-

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 03112&hid=18013.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.

webmasterX
[25.05.21 22:21:08]
»

Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

adutza_ghiocelAUTOR REVIEW
[25.05.21 22:22:42]
»

coordonatele gps sunt corecte. din pacate nu m-a dus mintea sa fac video cu locatia. o sa tin cont pe viitor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterPHONE
[26.05.21 13:48:37]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

krisstinnaPHONE
[26.05.21 14:27:35]
»

@adutza_ghiocel: Excelent articol, l-am savurat cu plăcere, te felicit pentru alegerea făcută, raportul calitate-preț a fost super!

Mie sa îmi spui dacă ai jucat sârba

Și, nu in ultimul rând țin să mentionez ca ești un părinte "altfel", un pic nebunică, copilul avea scoală online și l-ai dus la mare, in Egipt. Cum naiba se putea concentra, că eu aș fi fost obsedată de bălăceală, nu de carte

Esti tare, eu nu aș fi îndrăznit, îl învoiam doua săptămâni și nu aveam emoții

Apoi, întreb: sigur nu l-ai pupat pe șefu' cu dinții albi?

Bravo! Excelent!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adutza_ghiocelAUTOR REVIEW
[26.05.21 14:36:21]
»

@krisstinna: poate nu ai sa crezi, dar la tv, prindeam tvr international si la un moment dat, m-a apucat bataiala prin camera, dar singura... ca sotul nu le are cu astea

cat despre curajul de a pleca cu copilul 2 saptamani in timpul scolii, ce sa zic... noi de 2 ani nu am iesit nici din orasul nostru, dupa o lunga suferinta toti 3 cu covid, abia ne-am facut curaj sa visam la o plecare. cand am vazut ca toti am iesit negativi, cred ca nimic nu ne-ar mai fi putut opri!

am avut putine emotii, dar am vorbit cu invatatoarea inainte si mi-a spus ca in prima saptamana nu ar fi un bai, dar in a doua sa intre doar ptr mare si romana. 2 ore treceau repede si apoi nimeni nu-l mai scotea din apa.

ps. data viitoare cred ca o sa pierd eu cardul intentionat, numai sa ma intalnesc cu managerul cu dintii albi

krisstinnaPHONE
[26.05.21 14:53:25]
»

@adutza_ghiocel:

Asa să faci

valentinag
[27.05.21 10:27:31]
»

Excelent povestit! Sa va fie de bine vacanta!

k-lator
[27.05.21 12:14:54]
»

@adutza_ghiocel: Foarte tare!!! ???????? M-am distrat cititind articolul tău atât de bogat. Ești un bun obsevator și ai descris multe lucruri extrem de utile, dar și distractive pentru cei ce vor să-și facă o imagine despre atmosfera din resort. Ai surprins foarte bine diverse aspecte...

Luna trecută când am fost noi, deși studiasem mult problema, pentru că ne-am hotărât în scurt să plecăm totuși în Egipt, nu am mai putut să alegem El Gouna. Am citit că este o mică Veneție - mai diferită decât celelalte zone din jurul stațiunii Hurghada. Cum a fost experiența acolo? Este frumos și ziua și noaptea? Dacă ar fi să mă întorc în Egipt la mare, acolo aș vrea să stau!

Bravo! Felicitări pentru vacanță și pentru review!

Toate cele bune!

adutza_ghiocelAUTOR REVIEW
[27.05.21 12:49:13]
»

@k-lator: Multumesc pentru aprecieri. Nu am talent de scriitoare, de fapt pe aceasta pagina nu e concurs de creatii, ci mai degraba este o pagina de asternut detalii testate concret de turisti.

Poate este obositor pentru unii cititori stilul meu, dar eu cand dau atatea detalii, ma gandesc ca asa as dori si eu sa gasesc informatii despre o locatie.

Pregatesc zilele astea un review si despre excursiile optionale care le-am facut in acest sejur: am fost intr-o croaziera de 4 zile pe Nil de la Aswan la Luxor; excursie in satul nubienilor la Aswan, excursie cu balonul cu aer cald in Luxor; am fost la orange bay, cu submarinul, insula Megawish, in El gouna pe cont propriu.

Si eu m-am gandit ca data urmatoare as vrea sa stau in El gouna si de asta m-am dus sa vad cu ochii mei pozitionarea la fata locului a hotelurilor, a teraselor.

Revin cat de curand cu detalii.

k-lator
[27.05.21 15:52:41]
»

@adutza_ghiocel: Super! Aștept cu nerăbdare să ne povestești despre excursiile tale, mai ales cele din satul nubienilor și cu balonul. Sună mai mult decât provocator

În ceea ce privește El Gouna, gând la gând, deci mi-ar plăcea să citesc impresiile.

Spor la scris!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adutza_ghiocel, k-lator, valentinag
Alte impresii din această RUBRICĂContinental Hotel Hurghada (ex Movenpick Resort) :
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074082851409912 sec
    ecranul dvs: 1 x 1