ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.01.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 26.09.17
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
DEC-2020
DURATA: 2 zile
Prieteni
2 AD. + 4 COPII
Raport PREȚ/CALITATE:
DEZASTRU

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
12.50%
Extrem de nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
53.75%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Rușinile Grădiștei sau o idee bună aplicată prost

TIPĂREȘTE

În impresii trecute am menționat Cheile Grădiștei și pârtia de acolo însă lucrurile s-au schimbat și vreau să atenționez asupra lor.

Cadrul natural rămâne extraordinar, cu dealurile pitorești care încep la Bran și nu se mai termină nici departe către valea Dâmboviței, încadrate de tabloul maiestuos al Bucegilor înzăpeziți și al Pietrei Craiului ascuns misterios în ceața norilor joși.

Peisajele de la orizont care se succedă pe drumul care traversează cadrele pastorale minunate dintre Rucăr și Bran ne încântă de fiecare dată și ne smulg mereu exclamații admirative.

De multe ori simțim nevoia să admirăm de la distanță egală panorama Bucegilor și a Craiului și câmpia dintre Râșnov și Tohan, lucru potrivit de undeva de pe drumul ce urcă la Cheile Grădiștei Fundata.

Astfel, după Crăciun, având în minte experiențele anterioare ne-am gândit să urcăm și pentru pârtia de acolo, copiii din grup fiind nerăbdători să se dea cu săniuțele. Urcăm deci cu mașinile către Cheile Grădiștei complex Fundata și chiar la intrarea în stațiune ne lovim de o surpriză neplăcută: bariere fix la intrarea în complex, taxă de parcare 20 de lei!

Evident nu s-a gândit nimeni că mulți șoferi vor face cale-ntoarsă și nu au prevăzut ceva, eventual un loc de-ntors civilizat. Nu, întoarcere din 3 manevre și înapoi către Moeciu până am găsit un loc civilizat de parcare care să nu incomodeze. Alți șoferi au parcat pe drumul de urcare îngust dar noi nu am recurs la această metodă și ne-am lăsat mașinile în siguranță ceva mai jos, la gândul că o plimbare pe jos nu strică.

Urcând din nou pe jos am constatat că locurile în care se putea parca din loc în loc fără a incomoda traficul, care permiteau oprirea la locurile de belvedere pentru poze, fuseseră blocate cu bușteni enormi, nu cumva să oprească vreo mașină și să nu plătească taxa de parcare în complex!

O primire de vis (de genul pârjol în calea dușmanului) completată de angajatul cu mutră de bețivan de la barieră care ne-a întors spatele în poză și mai amenința din când în când turiștii care urcau pe jos că li se vor ridica mașinile!

Și am ajuns la pârtie, care pe 28 decembrie a fost o mare dezamăgire.

Pârtia de săniuțe era o fâșie îngrădită cu un fel de gard pe toate părțile care se termina în același gard și-n partea inferioară, în plină pantă, unul din pitici oprindu-se efectiv în el. N-am înțeles de ce a fost atât de restrânsă, chiar era o problemă dacă se continua până jos? Sau s-a terminat rola de gard separator și n-a mai interesat pe nimeni că iese treaba prost?

Țarcul pentru săniuțe era lângă cel de tubing și îngustimea sa crea deseori aglomerație. În plus dezordinea și nepăsarea unor turiști care urcau pe mijloc sau vorbeau la telefon în mijlocul pârtiei creau situații riscante atât pentru pitici cât și pentru însoțitori.

Dacă vă-ntrebați ce făceau angajații complexului, aceștia nu se sinchiseau să atragă atenția numeroșilor gură cască să poarte masca ci erau ocupați să le atragă atenția celor cu sănii proprii că nu au voie să utilizeze pârtia de săniuțe.

Da, ați citit bine, săniuțele proprii erau interzise! Și nici măcar prin plata unui tarif nu se puteau folosi, pârtia fiind destinată folosirii exclusiv a săniilor închiriate la cel mai mare preț pe care l-am aflat vreodată: 50 de lei sania!

Asta în condițiile în care pârtia se-nchide la ora 16:00, iar calitatea ei pe 28 decembrie era execrabilă: zăpadă topită întreruptă de pete mari de iarbă sau noroi, valuri mari pe toată lungimea, risc de coliziune cu alte persoane datorită îngustimii, aglomerației și debandadei și apoi la capăt de gard prin finalizarea în plină pantă!

Oare cum se poate justifica unor turiști care vin la Cheile Grădiștei, achită tariful la cazare (pe care nu-l comentez, dar care numai mic nu este și care teoretic include folosirea dotărilor din complex) și apoi li se interzice folosirea pârtiei cu sania proprie?

Copiii din grup au vrut să-și mai îndulcească la tubing dezamăgirea creată de situația pârtiei de sănii.

O tură de tubing la 15 lei presupunea însă așteptarea la o coadă fără distanțare apoi un brânci serios din partea angajaților complexului întrucât suprafața sintetică pe care trebuiau să alunece colacii era fără urmă de zăpadă, și ca urmare aceștia abia alunecau, panta fiind evident gândită pentru un coeficient de frecare mult mai mic ce presupunea zăpadă.

E bine că măcar exista o bandă pentru a nu face efort la urcare, care târâia doritorii în sus pentru o nouă” experiență” .

Cum bine spunea cineva din grup, o atmosferă foarte tristă.

De această dată nu am fost cazați acolo, dar am căutat acest loc pe care-l știam primitor și în mod sigur am fi petrecut mai multe ore acolo.

Nu ne-am așteptat însă la această jecmăneală la fiecare pas, de care poate nu ne-am fi mirat pe Valea Prahovei.

Mi-am amintit de atitudinea conducerii de ultima dată când am fost cazat acolo și am sunat să-ntreb cum pot intra dinspre Fundata / Fundățica în complex deoarece veneam din București prin Târgoviște - Dragoslavele și știam că este un drum pietruit chiar pe lângă complex, în zona de sud, către Fundățica.

” Nu se poate” a fost singurul răspuns din partea recepționerei și deși drumul trece fix pe lângă, oaspeții sunt invitați să ocolească 24 km sau să lase mașina acolo și să continue pe jos doar pentru că managementul refuză să ridice o barieră! (am pus poză pentru exemplificare)

Sunt de acord, este un domeniu privat iar administratorul are dreptul să-și stabilească modul în care îl exploatează și să-și manifeste cum vrea dușmănia și adversitatea față de ceilalți proprietari din zonă.

Și nu știu dacă biata consumație în complex plus serviciile achitate acolo de grupuri ca al nostru sunt considerate nedorite, totuși, ca un client cu ceva referințe pot să evaluez serviciile mizerabile și modul jignitor în care sunt (ne) gândite în raport cu tarifele deseori nesimțite și nejustificate.

Halal industrie a ospitalității, cu o zi liberă în plus poate o să explorăm Bansko, Boroveț sau Pamporovo data viitoare.


[fb]
---
Trimis de Kavarnap in 07.01.21 17:25:27
Validat / Publicat: 07.01.21 18:28:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FUNDATA. A mai fost în/la: Cheile Grădiștei Fundata, pensiunea Tomis Fundata, pensiunea Cezar Cheia, pensiuni din Moeciu de Jos și de Sus, Peștera, Bran, Șimon, Șirnea, Rucăr

VIZUALIZĂRI: 2332 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kavarnap); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Interzis cu sanie din afară
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24700 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Nasshu [07.01.21 19:27:36] »

Desi sunt relativ aproape de aceasta zona nu am fost niciodata pentru ca nu m-a atras! De ce? Nush... poate povestea de ' ' succes' ' , poate ca nu schiez, poate altele, chiar nu stiu dar in mod cert nu m-a atras si nici nu o sa ma atraga!

Acum legat de plata parcarii... nu mi se pare ceva ' ' urat' ' . Peste tot in lumea asta cand parchezi masina pe domenii publice/privata cam trebuie sa platesti! ​In RO ne deranjeaza 5 euro/zi in alte tari ii dam din buzunar fara sa mai comentam (prin unele atat costa doar o ora). Din punctul asta de vedere nu mi se pare ceva aberant, important sa fie conditii de parcare. Eventual pe baza bonului fiscal prin care dovedesti ca ai accesat serviciile oferite de acel complex (cazare, masa, inchiriere facilitati) sa ai reducere la parcare sau sa nu mai platesti de loc. Am vazut cu totii zilele trecute la televizor ce insemana sa mergi la sanius la Ranca (de ex.). Turistii care erau (si) cazati acolo nu cred ca au fost prea incantati. Si nu numai la Ranca e asa.

Legat de ocolul facut (accesul),   aici pesemne intervin chestii legate de proprietati private. Si cand ai un vecin asa bogat normal ca romanul cere si pe ' ' ma-sa si pe tac-su' ' pe fisia aia numita drum de acces. Pesemne cu banii ceruti pe ' ' scurtatura' ' mai ridica 1-2 hoteluri.

Ce e insa aberant e tariful pentru saniute... indiferent ca e zapada sau noroi. Pot intelege ca nu am voie cu sania mea, ca poate e de lemn, la un hop se rupe si ma inteapa in c... si ii cer despagubiri  (cine stie care o fi fost cauza deciziei) dar nici 50 lei/zi. Pina la urma nimeni nu se da toata ziua cu sania si e vorba de bucuria copiilor!

Nu am fost si nici nu o sa merg acolo. Sunt atit de multe locuri in zona aia la fel de frumoase, nu are sens sa ma ingramadesc aiurea doar ca ii zice complex, resort sau mai stiu eu cum.

Un an nou linistit, fericit si sanatos plin de calatorii! ​​

Kavarnap [07.01.21 21:24:38] »

A fost singura variantă din zonă mai la înălțime, pe pârtia Zănoaga în Bran nu era deloc zăpadă, fiind probabil la altitudine mai mică.

Noi nu am fost doar ca să ne plimbăm prin” resort” ci speram să se poată da kinderii cu săniile cărate din București, care sunt de tip” coajă” , aluneacu mai bine decât cele de închiriat cu tălpici plus că ai mei sunt obișnuiți cu ele și nu sar de pe ele la orice hop.

Nu mi se pare normal să ceară 20 de lei doar ca să intrăm apoi să nu lase copii să se dea. Dacă tot îi deranja prezența turiștilor poate puneau mai bine taxa aia la intrare pe podul din Cheia și măcar știam de acolo ce ne așteaptă.

Sau poate includeau accesul pe derdeluș de banii ăia, nu știu.

Și dacă totuși cer bani pe un serviciu, n-ar trebui să aibă decența să se asigure de o minimă calitate a acestuia?

Despre al doilea drum de acces... eu l-am făcut cu bicicleta și pare public, iar când le-am solicitat să-mi permită intrarea cu mașina având cazare la ei au replicat că o pot lăsa într-o parcare amenajată în incinta lor la acel capăt dar că nu deschid poarta, asta deși se vede clar că angajații lor folosesc acea poartă.

Da, anul ăsta sper să ne plimbăm cât mai mult după ce ne vaccinăm.

Mulțumesc pentru voturi și urări, la mulți ani și călătorii plăcute și numeroase anul ăsta!

ionutp [07.01.21 23:26:37] »

Confirm și eu cele scrise aici. Am fost, între 28-30 decembrie, cazat la Fundata, iar senzația a fost că acolo plătești și pentru aerul pe care îl respiri! Iar ceea ce ți se oferă nu este, nici pe departe, justificat în raport cu prețul cerut.

100 de Eu/noapte o cameră pentru doi adulți + un copil (13 ani) la un hotel de trei stele (cald, relativ curat, ok, dar rămas mult în urmă legat de facilitățile pe care ar trebui să ți le ofere la prețul asta) este, totusi, un pic cam prea mult!

​Sania, intr-adevăr, 50 de lei/zi, ca sa te dai pe un fel de pârtie, cu zapadă artificială amestecată cu noroi.

Tot respectul pentru investiția de acolo, dar, din păcate, peisajul nu face intotdeauna toti banii! E un resort cu potențial imens, dar care riscă să se ducă la fund din cauza lipsei unui management turistic adaptat și adecvat. Părerea mea!

webmaster [08.01.21 08:29:57] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Kavarnap [08.01.21 09:31:08] »

@ionutp:  Mulțumesc pentru completări, total de acord cu ce ai concluzionat.

@webmaster: Mulțumesc.

Chloe [08.01.21 14:56:32] »

Pai doar pentru o derdelusie v-ati bagat in aglomeratie si noroi?

Stiu ca nu e zapada in Bran la altitudini mici, dar daca urcati​ cu masina mai sus in satele invecinate, sigur gaseati zapada si zone de derdelus pe alese. Data viitoare cand vor copiii derdelus, urca un pic cu masina pe drum forestier, pana dai de zapada, intr-unul din satele: Pestera, Moeciu, Simon, Fundata, Ciocanu, Magura. Noi am fost de 1 decembrie, cand chiar era uscaciune peste tot, si tot am gasit ceva zapada pentru un sanius.

Concedii frumoase!

Kavarnap [08.01.21 15:38:36] »

@Chloe:  Noi mai fusesem acolo anii trecuți și n-a fost (așa) aglomerat.

Încercăm să explorăm de obicei, însă sunt situații în care depindem de un grup și atunci căutăm ceva cunoscut, să mergem” la sigur” . Dar se pare că aici în țară nimic nu durează prea mult, cel puțin nimic bun : natura e de nota 10, locurile teoretic amenajate dezamăgesc.

Mulțumesc pentru sfat, îl voi urma când e vorba doar de piticii noștri, mai ales că-n trecut am încercat asta,   am găsit un loc pe dealul Sasului foarte aproape de drumul către Rucăr.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Chloe, ionutp, Kavarnap
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Fundata:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05637788772583 sec
    ecranul dvs: 1 x 1