ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.11.2020
DE Nicu
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 29.01.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2020
DURATA: 13 zile
Cuplu
PREȚ . lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: REZONABIL
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
80.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă România

La mare cu trenul în pandemie

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Am plecat din nou în pandemie la mare cu trenul, de data asta în noiembrie extrasezon maxim, am mai fost și în varf de sezon, august 2020 tot la marea asta, recunosc... m-am defectat... nu prea agreez vacanțele în sezon mai ales să fie ăla maxim dar am cedat.

Prima călătorie la mare din acest an cu trenul în pandemie a fost în vârf de sezon în august ăla maxim când acolo era plin de lume, lumea a fugit de covid sau pur si simplu a evadat la mare cu mașina, tren, unii și cu autobuzul sau denumit mai pompos cu autocarul, avion nu mai era și nici azi nu mai este, prin 84 am fost la mare cu avionul din Timișoara, atunci se putea acum nu. Nu mai spun cum a fost atunci călătoria cu avionul fiincă aici e vorba de călătoria cu trenul la mare pe traseu lung.

Am sunat la agenția de bilete să văd dacă sunt bilete la tren, asta cu o zi înainte și dacă sunt vom merge la mare, de obicei în anii trecuți trebuia să iei bilet la tren în sezon cu cel puțin zece zile înainte ca să prinzi loc. Am mers pe ideea că nu sunt bilete dar răspunsul a fost da avem locuri, locurile trebuiau să fie la cușetă și chiar erau, așa că vrei nu vrei mergi la mare în vârf de sezon.

Am plecat din Timișoara până la capăt cu tren direct fiind sezon la cușetă, are șase locuri dar în pandemie era voie doar patru locuri să fie ocupate dar până la capăt am mers doar doi asta în varf de sezon. Călătoria a fost de aproximativ 14,30 ore, cam mult dar a fost decent aș zice lejer, dacă nu bagi în seamă timpul chiar la final spui că a fost bine.

Prețul unei călătorii la cușetă pe relația Timișoara - Mangalia a fost de aproximativ 125 lei cu bilet reducere pensionar, iară am scris acest cuvânt... pensionar... foarte agreeat de mulți. Reducerea este valabilă doar la biletul de tren la clasă, suplimentul la cușetă nu e cu reducere, ce atatea reduceri la pensionari!

Am ajuns în capăt la Mangalia și după cateva zile în Saturn am plecat spre următoarea destinație tot la mare și asta foarte aproape de Saturn la Olimp, din Mangalia am mers tot cu trenul regio până în Neptun haltă, se putea și cu microbuzul dar am zis că e prea aglomerat.

Preț bilet cam scump aprox 3,6 lei o călătorie fără reducere și circulă foarte des.

Călătoria înapoi spre casă

Înapoi am plecat tot cu tren direct Mangalia - Timișoara tot așa la cușetă de șase locuri și din nou până la capăt doar doi în cușetă în sezon. Din nou drum lung dar în condiții bune ținând cont că eram doar doi în cușetă.

Hai la mare în extrasezon maxim

Cu ce? iară cu trenul sau cu mașina? Nu mai e tren direct și pandemia e și mai mare dar nu o să stăm acasă. Mergem la Herculane? Acolo sunt probleme cu încălzirea.

Să ajungi până la capăt în Mangalia trebuie să schimbi trei trenuri.

Noiembrie, sun la gară să văd dacă sunt locuri la cușetă pentru seara la București, da avem pentru deseară, discuția era cu CFR, este și tren privat care merge seara la București și schimb mai departe tot cu privatul la Constanța dar cand am ajuns la gară am văzut că nu mai există nici casă de bilete la privatul ăla e vorba de Astra călători, așa că a rămas varianta CFR și am ajuns la mare cu schimb la București, am vazut din nou o bucățică de București doar gara.

Ultima cazare în București a fost în anul 1978, în rest doar gara de nord și aeroportul.

Dimineața am ajuns la gară bineînțeles cu întârzierea de rigoare aia standard de 30 minute, am ajuns puțin înainte de ora nouă, și după 30 minute tren direct fără oprire spre Constanța unde aveam prima cazare.

Alt tren, altă viteză la trenul ăsta, aici eram la vagon clasă, parcă eram în avion, vagoane modernizate, prize la fiecare loc, la WC hârtie, săpun si apă până la capăt, mergea bucureșteanul la Constanța și trebuia confort și alt standard de calitate, viteza la trenul ăsta nu era dublă ci era triplă față de trenul care venea de la Timișoara, ce să faci dacă Timișoara e în provincie. În multe locuri pe traseu trenul mergea paralel cu autostrada și se vedea cum rămân mașinile în urmă, viteza trenului era undeva la 150 - 160 km la oră.

Cred ca stiti cat e viteza medie pe ruta Timisoara - Bucuresti.

Timișoara - București peste 10 ore, București - Constanța a ieșit sub 2 ore au fost fix 1,59 minute.

După câteva zile în Constanța la cinci minute de faleza de la Casino am plecat mai departe tot la mare în capăt la Mangalia tot cu trenul de data asta cu tren regio, de trei ori mai ieftin ca celelalte trenuri denumite pompos Inter Regio, doar ăla de pe București - Constanța ar trebuii să se numească așa și doar acolo e corect și prețul la celelalte Inter Regio e forțat și numele trenului și prețul biletului.

Am ajuns la Mangalia unde am rezervat cazarea mai multe zile chiar pe faleza aia ultracentrală la un hotel cu o imagine superbă spre mare.

În una din zile am vrut să văd Costineștiul cum arată în noiembrie în extrasezon maxim, am mers tot cu trenul regio, din nou cam scump biletul undeva în jur de 7 lei un bilet dus-întors.

S-a terminat sejurul în Mangalia și am luat-o înapoi spre altă cazare, de data asta Eforie Sud, nu se putea găsi ceva mai de noiembrie ăsta ar fii cuvântul cel mai potrivit.

Sejurul aici se poate numii și-asa... pustiu si spectaculos în același timp.

Aici am ajuns tot cu tren regio Mangalia - Eforie Sud, prețul biletului în jur de 4 lei.

Gata s-a terminat și mergem acasă

Bine că am luat bilet la tren din Mangalia pentru când vom merge acasă fiincă în Eforie Sud care este oraș în România nu se vând bilete la tren, trebuie să iei legătura cu nașul să iei bilet dar ăla nu dă și locuri nici la Inter Regio nici la cușetă.

Eforie Sud - Timișoara

Trei trenuri, unul regio până la Constanța, după 20 minute mai departe până la București 2 ore cu Inter Regio decent ca la avion și după jumate oră tren Inter Regio spre Timișoara puțin peste 10 ore la cușetă.

Așa că anul ăsta am fost de două ori la București.

Despre vacanța la mare din august am scris câte ceva, la fel despre înghesuiala de la mare din sezon. De data asta în noiembrie am vizitat din nou plajele alea unde erau mii de oameni în august mai ales pe plaja aia lungă dintre Saturn și Venus.

Am fost de câteva ori pe plaja aia și eram singuri pe toată bucata aia Saturn - Venus.

Se pot folosii și termeni de felul... deprimant și în același timp spectaculos depinde cum vezi zona aia cu plaja goală dar marea e... mereu spectaculoasă și indiferentă.

Cu trenul la mare indiferent de sezon, văd că a ieșit bine, poate eu nu am pretenții, sunt în o anumită categorie de vârstă, cineva la altă vârstă (oare care?) ar spune... nu se poate atâta timp cu trenul până la mare!!

Am fost la mare în România... La Marea Neagră în noiembrie.


---
Trimis de Nicu in 20.11.20 18:07:56
Validat / Publicat: 20.11.20 19:13:34
VIZUALIZĂRI: 216INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Paralimini, Protaras, Ciprul de Nord, Sicilia, Malta, Kosovo, Muntenegru, Elvatia, etc.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Pe faleza in noiembrie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 21 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Nicu [20.11.20 18:23:32] »

Va rog sa validati reviewul doar cu PMA simbolic +1 si -1.

Daca nu se aproba nu validati reviewul. La ultimul review scris de mine am scris la fel si nu s-a aprobat.    Multumesc.

Nu am putut merge mai departe de rubrica mijloc de transport sau fara transport, e vorba de tren, rubrica tren nu exista si trebuia sa trec ceva sa merg mai departe, am scris fara transport dar nu suna bine fiinca e vorba de calatoria cu trenul.

Rog atasarea acestui videoclip  youtube

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
webmasterX [20.11.20 19:11:29] »

@Nicu

Va rog sa validati reviewul doar cu PMA simbolic +1 si -1.

Rezolvat 

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).​​

webmasterX [20.11.20 19:11:46] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă România, PRIN şi PENTRU ROMÂNIA - #DESCOPERĂ ROMÂNIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

zapacituscris / TELEFON [20.11.20 19:44:29] »

@Nicu:  

Îndură-te nea Nicule și mai pune poze de la mare, de la Eforie Sud, Venus-Saturn. Cinste matale, ​că ai curaj să pleci atâta cale cu trenul. "Parfumul" călătoriei cu țugu' nu se uită,   odată ce a intrat în sânge. Copiii mei nu au călătorit cu trenul niciodată, mi-am propus să-i duc cu Săgeata albastră până la Sibiu, dar poate după ce trece pojarul Cov...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
mprofeanu [20.11.20 22:02:23] »

@Nicu:  Ați fost un curajos să mergeți atâta drum, mă refer mai ales la cele 10 ore Timișoara-București, acum când numărul de îmbolnăviri a crescut vertiginos față de vară... Era multă lume în tren în noiembrie!?

Nu știam ce puțin face trenul de la București la Constanța, interesant să mergi cu 160-170 km pe oră, habar nu am avut!!

Și mie îmi place să merg cu trenul, dar acum sincer nu aș avea curaj...

Mi-au plăcut pozele cu marea în noiembrie! Poate urmează și ceva articole de acolo!?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Nicu [20.11.20 23:00:09] »

@ zapacitu

Am mai pus cateva poze din vacanta asta din noiembrie.

Calatoria cu trenul poate fi si placuta cateodata,

Foarte adevarat  "Parfumul" călătoriei cu țugu' nu se uită,

Cu trenul am fost si pana dincolo de Moscova până la Leningrad așa se numea atunci, acum se numește altfel, si la Istanbul si pana la  Vevey unde Eminescu are statuie.

Cu trenul în România e mai diferit sunt puține zone unde se poate circula cu viteză cât de cât mare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Nicu [21.11.20 18:13:30] »

@ mprofeanu

Nu era multa lume in tren in noiembrie, noi am fost la cuseta doar doi si la dus si la intors, si in vara la fel, cred ca liberul asta la tren nu se va mai mentine mult timp.

Unii numesc asta adica mersul asa departe cu trenul curaj, altii inconstienta, depinde de abordare. ​​​​ Acolo la mare in noiembrie a fost totul lejer si legat de distantare au fost perioade zone unde eram la peste un km de alte persoane si era scris des poarta masca in locurile alea.

Daca am purtat masca in zona aia de plaja intre Saturn si Venus unde nu era nici un om  nu spun nimic, las pe fiecare sa interpreteze cum vrea. ​​

Era pe lista Malta dar a iesit bine si aici la noi la mare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mprofeanu, Nicu, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0536768436432 sec
ecranul dvs: 1 x 1