ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.08.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 11.07.16
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2020
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O zi reușită la munte urcand Varful Vladeasa cota 1836

TIPĂREȘTE

Într-o zi calduroasa de august am hotarat sa lasam orașul Cluj-Napoca pentru o tura la munte. Locația aleasă a fost Varful Vladeasa, parte a Masivului Vlădeasa, Munții Apuseni.

Locația: punctul de începere a traseului il constituie Cabana Vladeasa din satul Rogojel, plecand din Cluj am parcurs traseul Cluj-Gilau-Huedin-Bologa-Sacuieu-sat Rogojel in total o distanța de 80 km ce pot fi parcurși in 2-2,5 ore.

Privitor la starea drumului totul a fost ok exceptand ultimii 3,5 km care sunt într-o stare extrem de proastă, se făceau si lucrări la drum. Totuși daca primii 2 km i-am parcus, ulterior am parcat masina si am preferat 1,5 km sa ii parcurgem pe jos, segmentul e greu de parcurs cu o masina joasă.

Obiectivul: Varful Vladeasa atinge 1836 m fiind cel mai inalt dintre masivele Vladeasa. O zona cu paduri de brazi, jnepenis, briza montana foarte placuta vara, peisaje superbe asupra lacului Dragan-Floroiu.

Ce se poate face in zona

Recomand încercarea traseelor montane, îndeosebi urcarea pana Varf. Personal am optat sa urcăm prin dreapta cabanei Vladeasa pe traseul punct roșu care indica 1,5 h pana-n varf. Urcușul e destul de sustinut așa ca noi am făcut cam 2 ore cu multe pauze de respirat, hidratat, poze etc.

De la acea inaltime exisita panorama la 360 de grade asa ca sigur veti fi atrasi sa faceti multe poze, mai ales daca prindeti o zi senina.

Traseul parcurge un drum forestier care este accesibil cu o masina 4x4 sau motociclete pentru teren accidentat. In varf se ajunge initial la statia Meteorologica, in fata este un un loc in care va puteți odihni pe banca in adierea brizei montane, admirand versantii care despart lacul Dragan-Floroiu.

Acesta nu e cel mai înalt punct, continuand traseul puteti vedea cel mai inalt varf, acolo se ajunge in 5-10 minute, va asteapta indicatorul pentru cota 1836m, Varful Vladeasa.

După o pauza binemeritata admirand peisajul montan, am hotarat sa coboram pe un alt traseu facand astfel un circuit. Acesta continua pe traseul punct rosu iar apoi cu traseul dunga albastra, drumul de întoarcere a durat cam 2,5 ore predominant pe un drum forestier.

Personal recomand dacă preferați peisaje si un traseu mai putin solicitant sa va întoarceți pe traseul inițial. Daca doriti sa faceti mai multa miscare si sa vedeți alte peisaje merită sa faceti tot circuitul. In zona sunt multe tufe de afin, fructele sunt coapte in luna august asa ca puteti aduce si recipiente pentru cules.

La întoarcere puteți sa va odihniti, ospata sau chiar caza la cabana Vladeasa, in zona fiind cateva pensiuni.

Daca ajungeți in zona recomand sa faceți o vizita si la: Cascada Valul Miresei din Rachitele, arborele de Sequoia din Rogojel, Cetatea Bologa si moara cu apa din Bologa. Pe acestea le-am admirat cu alta ocazie. Sau o alternativa e sa incercati traseul care include si Pietrele Albe.

Ziua a fost una reusita, ne-am deconectat de la agitatia urbana, am admirat peisaje superbe, briza montana ne-a înviorat, a meritat efortul celor aproape 5 ore de traseu.

Va recomand si voua sa vizitati zona Vladeasa, locația are mult potențial, sa sperăm ca in cativa ani se va asfalta si ultima portiune de drum.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de simplegirl in 06.08.20 14:49:16
Validat / Publicat: 06.08.20 17:01:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RĂCHIȚELE / VLĂDEASA [CJ]. A mai fost în/la: Cascada Valul Miresei, cetatea Bologa, Rachitele

VIZUALIZĂRI: 1198 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (simplegirl); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Tufe de jnepenis dar si de afin
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX [06.08.20 17:00:40] »

Excelentă și această recomandare

Mutat în rubrica "Drumeții montane în masivul Vlădeasa, RĂCHIȚELE / VLĂDEASA [CJ]" (nou-creată pe sait)​

Dan&Emascris / TELEFON [07.08.20 06:23:36] »

Imi amintesc de accesul in Apuseni dinspre satul Bologa chiar daca sunt peste 20 de ani de cand am parcurs aceasta varianta. Pe acea vreme am coborit din tren in halta Bologa de unde am purces cu rucsacii de 30 kg la drum. ​​

​​"Harta" locului era in plina schimbare, in zona aparand multe case noi in zone in care documentatia arata deja drum forestier si case izolate. ​​

​​Locuri faine avem in tara! Numai bine! ????

cata2106 [07.08.20 08:14:12] »

Am facut si eu traseul acesta anul trecut prin noiembrie, tin minte ca sus langa statia meteo era un vant taios de abia imi mai simteam fata, cred ca in perioada asta e mult mai fain!

Da, din pacate drumul e rau tare, m-am chinuit cu greu sa ajung la cabana cu masina, si mi-am promis ca daca mai fac acest traseu, las masina undeva mai jos!

Faine poze, felicitari pentru articol! ​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cata2106, Dan&Ema
Alte impresii din această RUBRICĂDrumeții montane în masivul Vlădeasa:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045577049255371 sec
    ecranul dvs: 1 x 1