ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.04.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 7 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Cavo Greco și Vrisi Beach

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Prefata

Inca de-acasa, aveam notate pe-n colt de hartie, cateva locuri pe care nu treabuia sa le ratez in Cipru. Cetatea din Larnaca, Nissi Beach, Cavo Greco, plajele din Protaras si Paralimni. Dar socoteala de-acasa...

Cipru nu e Grecia. Nu e Grecia aceea traditionala pe care o cunoastem noi, cu case albastre cu alb, cu stradute inguste, c-un port vechi in care pescarii isi vand pestele sau calamarii direct din barca, dimineata devreme, mai ieftin decat la magazinele din oras, cu taverne multe, cu un bazar intins pe mai multe strazi cu peisaje salbatice multe, multe. Nu! Nicidecum. Ciprul e ca o tara moderna, urbanizata masiv, cu sosele multe ce te conduc spre o autostrada, cu orase lungi de 6-7 Km care urmeaza (in Sud) de obicei linia tarmului si prin care, poti sa te ratacesti usor, caci in statiile de autobuz, nu exista informatii suficiente si nici „informatori”, adica personal care sa-ti dea indicatii despre cursa cutare sau cutare. Noroc ca prin aceste statii auto, mai exista si soferii particulari, care-ti ofera, cu multe amabilitate unele repere dar te si ametesc mereu cu sloganul” Va duc eu pana acolo”. Pentru ei, nimic nu pare imposibil, totul se poate negocia. In Ciprul de Sud, daca mai doresti sa gasesti ceva din „traditionalul elen”, cu care eram obisnuiti prin alte insule, trebuie sa-l cauti mult si bine.

Cavo Greco

Despre felul cum se ajunge la podul natural de piatra numit „Cavo Greco”, pod prezent pe mai toate posterele si banner-ele din Larnaca sau pe pliantele turistice, am aflat la receptia hotelului ca existe firme de taximetrie care ma poarta pana acolo. Apoi, mai aflu de la altcineva ca din Larnaca, exista un autobuz local, ce ma duce pana la „Cavo Greco” (nr. 101), dar care nu porneste din „Central Bus Station”, ci de pe o strada paralela. Cauta acul in carul cu fan! Nici in aceasta statie importanta din centru, nu gasesti un centru de informare, care sa te ajute, cat de cat. In Cipru, daca doresti sa ajungi la locuri mai salbatice, nu doar la hoteluri si plaje vestite, trebuia sa inchiriezi o masina mica sau un taxi, dupa cum te tine buzunarul. Sa ajungi peste tot pe unde ti-ai propus cu autobuzul, e imposibil. In marile orase unde vei ajunge, Larnaca, Agia Napa sau Protaras-Paralimni, te vei pierde, sunt prea multe strazi si n-ai pe cine intreba pe unde s-o iei. Cel mai bie e, mai ales vara, cand se pornesc din plin motoarele turismului din insula, sa te lasi dus de o excursie organizata, ori cu vaporasul, ori cu microbuzul sau cu autocarul. Acestea te vor purta pe la majoritatea punctelor turistice mai importante. Sau, invatati sa conduceti o masina cu volanul pe dreapta si inchiriati una aici in insula, inchirierea nu e mare lucru-preturile sunt normale-20-25 de euro/zi.

Pornesc spre Cavo Greco dimineata, cu aceeasi cursa de 7,30 spre Nissi Beach. Se anunta o zi frumoasa, tocmai buna de ajuns in cele doua puncte propuse; Cavo Greco si vestitele plaje din Protaras sau Paralimni. Cobor la Nissi Beach pe la ora 8 si ceva dimnieata. Nu trec doua minute si gasesc un sofer de taxi, in parcarea unui hotel de lux, care se ofera sa ma duca la Cavo Greco pentru 15 euro. Omul e imbracat la 4 ace, amabil si vorbaret, ca toti cipriotii. Pornim. Imi spune ca are doi baieti, studenti la medicina. Unul in Anglia, care-l costa o avere, altul in Romania, la Bucuresti, unde desi se preda totul in limba engleza si totul e mai ieftin, are probleme la orele de practica, pentru ca nu intelege ceea ce vorbesc pacientii. Ma gandeam in sinea mea ca daca un taximetrist isi poate tine cei doi barbati la facultate in tari straine, acesta trebuia a aiba un salariu bun. Curios! Soferul e tanar. Eu stiam ca de obicei pensionarii o duc bine in Grecia, exista o lege care le fixeaza pensia minima la 850 de euro/luna iar in decursul unei vieti, cam fiecare familie de prin insule si-a ridicat 1-2 pensiuni sau restaurante, pe care vara, „le inchiriaza, obtinand astfel un beneficiu in plus. Cine e „mana de lucru” din aceste unitati turistice? Se stie: romanii, albanezii, ucraineenii, adesori chiar si africanii. Grecii, dirijeaza doar afacerile. Iar daca statul nu respecta acea lege cu cei 850 de euro, grecii ies imediat in strada (la Atena, Pireu sau Salonic, niciodata in insule, unde turistul trebuie respectat) si sparg magazinele.

Ajung si la „Cavo Greco” Doriti prima impresie, la cald? Nu mi-a placut! M-am trezit singur-singurel, intr-o vale pustie, pe marginea unui tarm stancos. Langa mine, nici un alt turist. Eram pe-acolo, doar eu si podul. Soarele tocmai prinsese ceva „inaltime”, era spre ora 9 si lumina „podul de piatra” dinspre mare. Deci nu puteai face poze bune decat de pe mare, nicidecum de pe sosea. Zona mult laudata, era de fapt un golf stancos, adanc, din care s-au desprins multi bolovani. In picioare, a mai rams doar acel pod natural, care in postere si bannere, e fotogenic, caci e fotografiat spre seara, cand e luminat puternic „dinspre uscat, nu dinspre mare” Deci primul sfat! Nu mergeti la „Cavo Greco” dimineata! Veti fi dezamagiti. Locul e izolat, nesemnalizat (daca nu era soferul de taxi, ca sa ma-nvarta pe nu stiu cate strazi si sosele), nu ajungeam acolo niciodata. Podul e pazit si inconjurat doar de un cordon, care era rupt. Exista un singur panou explicativ pe care scria „Natural bridge” si altul prin care eram avertizati sa nu depasim cordonul, caci e periculos. Si intr-adevar, asa este. Ca sa vedeti cat de cat podul mai ca lumea, trebuie sa urcati pe marginile stancilor din jur. Foarte periculoase. Daca n-ati stii ca acest pod exista, nici nu i-ati da importanta, se confunda cu bolovanisul din jur. Podul de piatra, arata bine doar dintr-o singura pozitie, atunci cand e-o zi senina si soarele il lumineaza direct. Iar marea are culori vii. Cavo Greco seamana mai degraba cu un mosneag care vrea sa se-nsoare si-si face vreo 10 fotografii, dintre care, spera el, macar una va iesi bine, ca s-o puna pe „matrimoniale”

N-ai nevoie mai mult de 10 minute pentru a admira acest loc, care e frumos, salbatic, dar doar atunci cand sunt conditii bune de luminozitate si mai ales, atunci cand pe mare, (si pe sub pod) trece cate un vaporas. Altfel, totul apare, cam searbad. Eu am ramas acolo cam o jumatate de ora si-am fotografiat podul si dinspre sosea si din stanga si din dreapta. In acest timp, n-au trecut pe-acolo, pe sosea, decat doi turisti si trei masini. Si nici podul de piatra, nu se tine prea bine. Pare si el imbatranit, are cateva crapaturi. Nu stiu de ce imi vine in minte melodia cu podul de piatra ce s-a daramat Grabiti-va, deci.

Asadar, cine n-a ajuns la Capo Greco, n-a pierdut mare lucru, e-un obiectiv turistic de „10 minute”. Partea proasta e ca, odata ajuns pe soseaua din acea vale, numai ai nici un reper. Parca aici ar fi capatul lumii si de-aici incolo incepe marea nesfarsita. Te simti abandonat. Luasem cu mine, ca masura de siguranta si numarul de telefon al soferului de taxi ce m-a adus. Am incercat sa retin drumul de la Nissi Beach si pana la Cavo Greco in memorie si apoi sa derulez imaginile inapoi. E imposibil. Soferul schimba mereu directia, trecea pe strazi si sosele fara semnalizare, eram derutat.

In fine, iau o hotarare. Inspirata. Urc pe soseaua de langa „Cavo Greco” si ajung la o intersectie. Nici aici, nu vad nici un semn rutier. Puteam s-o iau ba la stanga, ba la dreapta. Dau cu banul. Iese dreapta. Pornesc pe sosea, cu gandul de a ajunge undeva, unde sa-ntalnesc pe cineva. Dar nu intalnesc nici tipenie de om. Deodata, vad un autobuz gol care ma depaseste. E 101. Ii fac semn sa opreasca. Soferul, amabil, ma ia. Merge spre Paralimni. Ura! Am noroc. II arat biletul de 7 euro Larnaca-Agia-Napa-Paralimni. Mi-a zis ca nu e valabil, acela e pentru cursa „Intercity”, nu locala. Mai trebuie sa cumpar unul de 1,50 euro. Ii las 3 euro, doar ca m-a scos din necaz. Mai merg asa vreo cativa kilometri, pe cai necunoscute. Ajung in fine la Paralimni, care are mereu un Protaras inainte. Zau ca nu mai inteleg nimic. Acum se pune intreabarea, unde sa cobor. Am in mana prospectul cu cele 5 opriri din „P-P” (Protaras-Paralimni), sa-i zicem, care e un oras, la fel de lung precum sunt si celelalte: Agia Napa si Larnaca. Vad pe prospect scris „Beach Bus Station". Cobor in statie, care e situata in fata hotelului "Silver Sands", un gigant de lux. Am noroc. Ajung in centrul orasului, unde se afla multe hoteluri de lux, fiecare cu bucatica lui de plaja in fata.

Vrisi Beach

Una calda, alta rece, de fapt e invers. Dupa deceptia de la „Cavo Greco”, imi apare in fata „incantarea” de la P-P. Din statia „Beach Bus Station”, un drum printre hoteluri, ma indreapta spre plaja. Apare si piscina proprie a „Silver Sands Hotel”. Plaja din fata lui, e lunga, lunga, e greu s-o parcurgi pe toata. Chiar si cu privirea. Nisipul e fin si auriu. Intrarea in mare se face direct, pe nisip, dar exista si o zona pietroasa. Sunt multe hoteluri pe-aici, nici nu stii pe care sa-l admiri mai inati. Majoritatea au gazon si piscina „in curte”, aud ca sunt ocupate mai ales de englezi. Intre gazon si plaja, vezi aranjamente lito-florale si palmieri. Apoi, urmeaza faleza. Din cand in cand, apar si rampe pentru cei cu handicap. Cei care au proiectat faleza s-au gandit la toate. De fapt Cipru, este insula cu cele mai multe rampe pentru scaunele cu rotile. Le-am vazut peste tot, in fata hotelurilor, a parcarilor, a magazinelor si mai ales, pe langa faleza plajelor. Poti ajunge usor c-un carucior rulant, de la hotelul tau si pana pe nispul plajei.

Plaja principala si mai "de lux" din Protaras-Paralimni, numita Vrisi Beach, (asa a fost botezata de unii localnici, dupa multe intrebari dar unii mi-au zis ca numele ei e de fapt „Flamingo Beach”) observ ca e profilata pe sporturi acvatice. Exista numeroase bannere cu oferte de acest gen. Nu prea cunosc eu denumirea acestor sporturi dar ele sunt bine ilustrate pe bannere. Inca din avion, cand ma apropiam de Larnaca, observam numerose „perechi-perechi” de puncte albe, miscatoare, pe suprafata albastra a marii. Erau salupe ce tractau parasute sau alte obiecte plutitoare, ce faceau mai ales, delicilul tinerilor. Cobor pe faleza, apoi pe plaja. Apa marii era limpede si calda. Cativa copii faceau baie in mare. Era ora pranzului, era cald, toata lumea era pe faleza, la plimbare, pe plaja sau pe langa piscinele de pe gazon din fata hotelurilor.

Plaja Vrisi din "P-P" e extrem de lunga. Cand m-am intors de-acolo, cu autobuzul nr. 102, acesta s-a mai oprit in cateva statii din oras, de-a lungul falezei. Am mai vazut cel putin doua indicatoare pe care scria „to the beach”. N-am inteles niciodata impartirea administrativa a Protaras-ului (care are cele mai frumoase plaje, dupa cele din Agia Napa) si a Paralimni-ului, si care dintre ele e „sefa” si unde incepe un oras sau o plaje si se termina cealalta. Nu prea are insa rost sa-mi bat capul cu asemenea lucruri in concediu, important e faptul ca oferta plajelor din zona Protaras-Paralimni, e foarte mare.

M-am mai invartit prin centrul orasului, o vreme. Am cautat si o taverna dar... preturile erau cam mari. Un gratar de porc cu garnitura langa el, costa 11-12 euro. Asa ca mi-am zis sa mai astept, ca sa ajung in Larnaca, in centru, unde un Mc Donalds, isi freaca coatele cu un KFC, si unde un „Big Mac” costa 4,5 euro iar un „Big Daddy”, era 7 euro. E-atata mancare intr-un „Big Daddy”, incat simti ca crapi. Daca nu crapi de la mancare, crapi, dupa o vreme, de la chimicalele ce pastreaza savurosul gust al acestor vestite mancaruri de tip „fast-food”. La plajele mai salbatice din Protaras n-am mai ajuns, cu toate ca, cineva din hotel mi-a zis ca nu erau departe de "Silvers Sands Hotel".

Paralimni, Protaras sunt orase mari, precum cele prin care am trecut, pana a ajunge aici, adica Agia Napa si Larnaca. Observ ca in Cipru, nu prea exista „sate” ci numai orase. Dupa ce admir o firmitura din luxul acestui frumos oras-statiune (P-P), ma asez cuminte in statia de autobuz ce ma duce spre casa. Apare, dupa un timp si nr. 102., care, nu urmeaza calea clasica a „Inter-city”-ului ci o ia prin alta parte. Trece prin cateva orasele, lungi si ele, ale caror nume nu le retin. In primul urca vreo 50 de indieni. Mai raman si pe dinafara cativa. Capacitatea autobuzului e la limita. In statia urmatoare, mai vad vreo 50 de indieni, dar soferul le flutura un afis cu „full” si le face samn sa astepte urmatoarea cursa. Ajung acasa, in Larnaca. Intr-adevar, nr 101, ce te duce din Larnaca la Cavo Greco si Paralimni si nr. 102, care face traseul invers, nu opresc in centrul orasului Larnaca, la „Central Bus Station”, de pe Palm Avenue sau Finikoudes Avenue, ci pe o strada paralela cu centrul, de unde mai ai de mers o vreme, pana la aleea cu palmieri. N-as fi dat de aceasta statie, ascunsa pe undeva, pe o strada din zona comerciala, decat dupa serioase investigatii. Dar nici n-ar putea chiar toate cursele locale sa ajunga in centru, care e foarte aglomerat, masinile pe-acolo merg cu 5 kilometri la ora.

Final

Asadar, excursia de la cele doua obiective turistice, Cavo Greco (care m-a dezamagit) si o bucatica de plaja din Protaras-Paralimni (care m-a incantat), s-a terminat pe un ponton de pe Larnaca Beach, c-un Big Mac si-o Coca-Cola in brate.

@Web, te rog videoclipul https://www.youtube.com/watch?v=cbg9n9GHB-k, mersi


[fb]
---
Trimis de dorgo in 26.04.17 10:23:02
Validat / Publicat: 26.04.17 12:22:26
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU

VIZUALIZĂRI: 7800 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cine zice ca aceasta imagine cu "Cavo Greco", nu-i frumoasa? E plin orasul Larnaca cu bannere de acest fel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster87
[26.04.17 11:02:04]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

ioana74
[26.04.17 15:21:32]
»

@dorgo: Si iata si continuarea mult asteptata avand in vedere ca mai am 2 saptamani pana ajung in Protaras. Superba plaja din fotografii si multumesc mult de pontul legat de Cavo Greco, e bine de stiut sa merg dupamasa acolo nu dimineata. Foarte utile informatiile, multe multumiri!

krisstinna
[26.04.17 16:16:56]
»

@ioana74: Poți merge la Cavo Greco și dimineața, dar în excursie cu vaporașul Delfin Submarin.

La Cavo Greco nu e numai acel pod, e un spațiu imens, drum cu țărână, cu multe "ulițe". Dacă mergi în dreapta ajungi la bisericuță, dacă mergi in stânga ajungi la cel mai spectaculos peisaj stâncos, unde crezi că e capătul pământului, lângă niște antene uriașe.

Să cauți antenele Ioana!

Să închiriați mașină, dar nu din aeroport. În Protaras sunt muuulte firme locale, nu aveți nevoie de card, de depozit, se plătește cash. Nu aveți teama, se conduce ușor, drumurile nu sunt aglomerate ca la greci.

Să nu mergeți la plajă în capătul Protarasului, cel dinspre Ayia Napa, doar acolo sunt pietre. Adică, cum privești marea, în partea dreaptă e Ayia, iar în stânga e Paralimni.

Am și pentru Dorgo un ecou, dar acum sunt pe telefon și sunt in criză de timp.

Vă pup și vă doresc un sejur de vis!

ioana74
[26.04.17 16:31:27]
»

@krisstinna: mersi Cristina draga, s-a notat, caut antenele! Plaja probabil vom face in fata hotelului Sunrise Beach unde avem cazare (vezi, ti-am ascultat sfatul si mi-am luat deja online 2 excursii: "VIP Catamaran cruise" si "Scuba diving for beginners". Pe langa astea mai bifam Nissi Beach si Cavo Greco si gata timpul... Review-urile lui @Dorgo au venit la marele fix. Can't wait... pup cu drag, promit sa pun

atatea poze cate ma lasa web-ul

dorgoAUTOR REVIEW
[26.04.17 16:42:19]
»

@ioana74: In P15, esti exact pe plaja din fata hotelului "Sunrise".

tata123 🔱
[26.04.17 18:43:48]
»

@dorgo: Felicitări! Superbonus... și un nou titlu: Augustus

irinad
[26.04.17 19:16:08]
»

@dorgo: Mie mi-a plăcut plimbarea ta la Cavo Greco, iar plaja Vrisi arată foarte bine. Pentru mine sunt locuri noi, dar dacă mai ajung vreodată în Cipru, negreşit voi merge şi acolo. De Cavo Greco am fost foarte aproape în ziua petrecută la Ayia Napa, însă tot n-am reuşit să-l vedem. Interesantă şi ideea de a te deplasa cu autobuze locale, nu cu cele din cele green-line (intercity) care circulă pe autostradă. Aşa mai vezi şi alte localităţi.

Aştept şi alte articole despre Cipru, insula care mie mi-a rămas la inimă!

irinad
[26.04.17 19:19:22]
»

@ioana74: Profit de ocazie să vă urez să aveţi vacanţă minunată în Cipru. Surpriza a fost dezvăluită sau se va produce abia la aeroport?

dorgoAUTOR REVIEW
[26.04.17 20:00:12]
»

@tata123: Multumesc! Voi l-ati castigat nu eu. Sunteti colegi buni si o trupa faina pentru care merita sa scrii si sa ramai pe acest sait. Urmezi tu. Sper sa-ti dau eu "votul de gratie" pentru titlul suprem!

ioana74
[26.04.17 20:16:56]
»

@irinad: abia la aeroport va afla sotul unde mergem. Atat i-am spus sa isi ia slipul ????

krisstinna
[27.04.17 08:24:58]
»

@dorgo: Doreai mai mult, știu, ai dreptate. Cipru nu e Grecia, ai descris bine totul. Fără mașină sau fără excursii organizate, totul poate deveni plictisitor pentru mine sau pentru tine, pentru alții (băieții mei) nu.

Cipru e aerisit, miroase a vacanță aglomerată fără aglomerație. Pentru mine e insula regină iar Grecia e prințesă. Asta e percepția mea.

Există sate tradiționale dar ai nevoie de mașină pentru a le admira. Cel mai frumos sat pescăresc mi s-a părut Zigy, cel mai liniștit mi s-a părut Mari. Și sunt destule, în munțișorii lor: Omodos, Potamiou, Malia, Mamonia, unde printre livezi de portocali, rodii și lămâi găsim și vița de vie cu strugurii uriași, struguri ce se scaldă în lumina soarelui.

Pe șoseaua ce leagă Paphos de Polis, Argaka, sau în drumul spre Peștera lui Adonis sunt multe sate frumoase, înșirate precum mărgelele pe ață.

În Protaras aveai Mc D, aveai KFS, puteai mânca și acolo ieftin.

Vacanța ta a fost o experiență dulce-amară. Articolele tale mi-au încântat simțurile, am visat citind și privind, am ascultat melodiile atasate, cu mare plăcere.

Și mie îmi place Grecia dar pe aerisitul ăsta de Cipru îl iubesc, iar pe misterioasa Turcia o ador.

Dacă mă întrebai, dacă mă contactai, îti spuneam despre cum și despre ce e vorba în Cipru, ți-am creat un profil turistic, știam ce cauți în Grecia și te puteam ajuta cu un sfat, nu ți-aș fi recomandat insula Afroditei niciodată fără mașină închiriată.

Cu toate astea, eu sunt bucuroasă că te-am citit, mi-ai adus „soarele Ciprului” în balconul meu.

Mulțumesc frumos, te-am citit cu drag.

elviramvio
[30.04.17 10:05:47]
»

@dorgo:

Felicitari pentru noul statut si pentru ce nu se va schimba de acum pe acest site legat de numele tau, augustus si frumoasa culoare a marii si cerului vacantelor pe care le iubesti atat de mult, albastrul! Ai o poezie aparte in a descrie vacantele la malul marii, indiferent de care mare este vorba.

Iti doresc vacante frumoase si in vara asta, vreme buna, portofel cat e necesar sa te simți bine si articulatiile sa te tina și ele, chiar daca folosesti balsamuri pentru cabaline!!!

iulianic
[02.05.17 18:41:19]
»

@dorgo: Felicitări și din partea mea pentru noul grad! Îți doresc să-l porți cu cinste și să ne delectezi cu încă multe alte povești de călătorie!

Chiar dacă nu ți-a (prea) plăcut Cavo Greco, impresiile tale mi-au stârnit amintiri frumoase. La podul de piatră și mai jos, la capătul stâncos care pătrunde în mare am ajuns și eu acum vreo 5 ani, dar într-o mică excursie organizată. Mergând la Ayia Napa am făcut un popas la Cavo Greco această mică minune naturală, sălbatică.

Ai dreptate când afirmi că "podul de piatră, nu se ține prea bine". Fisurile (care se văd bine și în fotografiile tale) spun că nu peste multă vreme podul va împărtăși soarta Ferestrei Albastre din Malta.

În Larnaca – cel puțin în partea veche a orașului – străzile sunt înguste și circulația auto se face pe un singur sens. Este principalul motiv pentru care autobuzele nu au exact același traseu la dus și la întors. Am remarcat și eu acest aspect.

mishu
[08.06.17 13:18:10]
»

@dorgo: Constat ca am sarit acest articol insa chiar si o lectura intarziata nu poate decat sa aduca bucurie cititorului.

Frumoase locuri, frumoase poze, felicitari, votat cu placere.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, elviramvio, ioana74, irinad, iulianic, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Protaras - Paralimni:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066192150115967 sec
    ecranul dvs: 1 x 1