mobile WEB  #  ROMA [ITALIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Litus Roma Hostel [Lido di Ostia]

Litus Roma Hostel

a fost acolo: Nicu
 • DIN: Timisoara
 • în OCT-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  După cazarea din Anzio de la pensiune am coborât din nou categoria unitatii de cazare alegând un hostel. 3* cazare în Nettuno, pensiune în Anzio si acum hostel. După hostel a urmat din nou altceva.

  Cum am ajuns aici

  Era planificat de acasă acest loc de cazare si să fie si prima cazare aici dar nu mai erau locuri disponibile in perioada când vroiam eu asa că am mers mai departe si pe urmă am ajuns aici. Am plecat din Anzio cu tren regio până

  în gara aia mare denumită Roma Termini, acolo în gară am coborât jos spre metrou cu schimb la alt metrou de data asta de suprafată mai mult tren decat metrou si am coborât cred la penultima statie în gara din Lido di Ostia

  Pozitionare Hostel

  De la gară am mers spre zona plajei si la dreapta pe faleză, de la gara aproximativ 30 de minute pe jos. Stiam cum arată hostelul din pozele de pe net si e destul de usor de ajuns aici de la gară. Am ajuns în fata hostelului văzut de pe faleză dar intrarea nu se face pe acolo, se ocoleste si se intră prin spate, din fată de pe faleză unde e hostelul până la intrarea din spate se fac cam 10 minute. Am intrat în o curte foarte mare, acolo mai era o institutie, de ce fel nu stiu,

  între hostel si faleză și plajă este șoseaua.

  Hostelul

  La receptie personal de toate natiile si culorile, am primit cheia de la cameră cu informatiile de rigoare si un zambet care cred că se datora categoriei de vârstă a turistilor adica a noastră care cred nu sunt sigur nu prea ne incadram ca si vârstă la forma asta de cazare, sau poate așa se percepe la noi așa ceva adică în România. încă nu am un răspuns la asa ceva (categoria de vârstă) cu toate că acolo la hostel totul a fost in regulă.

  Camera

  Când am vrut să rezerv prima dată vroiam cameră dublă, în momentul ăla erau două camere pe urmă nu mai erau camere duble doar cele cu 4 sau mai multe paturi.

  Când am rezervat am crezut că voi primi camera dublă dar nu a fost așa, la intrare in cameră am văzut că am primit o cameră foarte mare cu mai multe paturi, un pat matrimonial si separat încă patru paturi de o persoană. Asta nu a fost nici un deranj, camera foarte mare si vedere splendidă la mare.

  La intrare un hol, la dreapta baia foarte mare cu o cabină mică de dus, asta e valabil la italieni, un tv mic pus pe o comodă cu mai multe sertare, mobilier de tip vechi dar bine intretinut. Ne există balcon.

  Mic dejun

  Am avut mic dejun inclus, se serveste la subsol, două feluri de mezel din ăla ieftin, iaurt, cereale, brânză topită tip felii, ceva biscuiti, panetone feli, si ceva croasant de la supermarket, mere. Cafea la automat.

  Zona din jur

  Zona de intrare din spate cam neingrijită strada destul de murdară, foarte aproape magazine inclusiv un fel de market tip profi cu de toate, in fata hostelului faleza si plaja destul de mare si lungă cu nisip fin. Văzut de pe faleză hostelul arată foarte rău, aș spune dezolant, văzut din zona intrarii din spate imaginea se schimbă, apare imaginea cu o clădire foarte mare ceva de epocă construit de mult prin 1920. La intrare imaginea se schimbă în bine, dă impresia de cămin studentesc de pe vremuri. Există si lift foarte vechi dar functional, plin de săli cu tot felul de activităti si poze cum era o dată aici, holuri lungi si ai impresia vrei nu vrei ca ai ajuns la o scoală sau un cămin din ăla foarte vechi dar bine intretinut.

  Cum se ajunge aici

  Depinde pe ce aeroport ati ajuns

  Fiumicino e cel mai mare si mai apropiat, de acolo aveti autobuz direct la Lido di Ostia

  Ciampino, aeroport pentru curse lowcost aici am ajuns si noi, un pic mai complicat la prima vedere dar până la urmă e destul de simplu, Cu autobuz direct spre Gara Termini.

  Noi am ajuns in felul următor varianta cea mai ieftină - autobuz Ciampino aeroport spre gara Ciampino - mai departe tren spre Termini - acolo coborâti jos spre metrou cu schimb la alt metrou de suprafață, ăsta e mai mult tren, biletul e valabil până in Lido di Ostia si

  coborâti în gara centrală din Ostia. De acolo pe jos cam 30 minute sau cu autobuz până la hostel.

  Pentru cei ce vin cu masina există o parcare in curte pe la intrarea din spate, parcare foarte mare.

   

  Lido di Ostia după parerea mea este un cartier al Romei dar la mare.

  Am fost la Roma la mare.

  Articol încărcat de Nicu in [13.01.2020 / 13:33:32]

  [validat & publicat in 13.01.20 / 15:49:21]

 • VIZUALIZĂRI: 206
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 12 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    19350 PMA (din 22 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Litus Roma Hostel [Lido di Ostia]? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Nicu"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • Nu s-a scris, până acum, niciun ECOU la acest articol

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.014130115509 sec