mobile WEB  #  ORADEA [ROMÂNIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Unde mâncăm în Oradea și împrejurimi

Allegria și Rosecas, două restaurante de top în Oradea

a fost acolo: mprofeanu
 • DIN: Piteşti
 • în APR-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  Spuneam în vezi impresii, că în ultima seară petrecută în Oradea am mâncat la hotel, în primele două seri servind masa în oraș, la două restaurante diferite despre care voi vorbi acum, aici.

  Mă documentasem puțin în Pitești despre restaurantele de pe traseu, dar aveam ca rezervă ce-mi oferea momentul, cum am mers a treia seară la restaurantul hotelului.

  Restaurantul Allegria

  Allegria, Restaurantul la care am mers în prima seară este amenajat într-o clădire istorică recent restaurantă, situată la numărul 33 din Calea Republicii în zona centrală, vizavi de frumoasa Biserică Romano - Catolică Sfântul Spirit, la vreo 2 kilometri de Hotelul Impero unde eram cazați, dar, nu am mers special acolo, eram prin zona respectivă, vizitam deosebitul centru. Este cunoscut ca unul din localurile bune din Oradea pentru bucătăria națională și internațională, italiană și mediteraniană, deschis zilnic între orele 11:00 și 24:00, noi Am Fost Acolo pe la ora 18:00.

  Pe Google Maps este apreciat cu 4,6 puncte din vreo 980 de recenzii, iar pe TripAdvisor are 4,5 puncte din 245 review-uri scrise.

  La numărul de telefon +40 359 449 899 se pot face rezervări. Are o capacitate de 130 de locuri, are 80 de locuri pe terasă și sală pentru fumători.

  Am intrat în curtea interioară a restaurantului unde se află terasa, atunci era îmbrăcată pentru sezonul rece de primăvară cu elemente de folie, detașabile, avea și câțiva consumatori acolo, nu era frig, și am intrat în restaurant, în sala cu barul, sală mare, înaltă, frumos renovată și decorată.

  Câteva priviri prin jur, câteva poze și ne-am așezat la o masă, la acea oră localul era liber, o tânără ne-a adus rapid Meniurile, broșuri diferite pentru mâncăruri și băuturi, frumos prezentate, atrăgătoare, ofertă bogată de mâncăruri și băuturi, mi-a plăcut cum este scrisă denumirea restaurantului, atât pe meniuri, cât și pe șervețele, pe fețe de masă și chiar pe clădire, vezi poze…

  Este oferită toată gama de băuturi, începând cu Apă plată sau minerală, Răcoritoare din gama Coca-Cola, Sucuri, freshuri, sucuri natural presate la rece, limonade, diverse tipuri de Ceai și de Cafea, continuând cu tării Palincă, Coniac, Whisky, Votcă și terminând cu Bere la sticlă sau halbă și Vinuri albe, roșii sau roze.

  Ca mâncare se prepară o mare diversitate de Salate și Legume, Garnituri și Sosuri, diferite Supe Creme și Ciorbe, Pește și Fructe de Mare, Paste și Risotto. Se mai servesc Specialități din Carne de porc, vită, pui și rață și Preparate din Carne pe Grătar cu Cărbuni carnea fiind de pui, vită și porc. Interesante îmi par Specialitatea Bucătarului, „Ficat de gâscă cu sos fructat de merișoare și piersică”, și produsele Retro, oferta de Desert era tentantă. Mai multe detalii despre ele, componente, cantități, prețuri se pot vedea în pozele postate, dar și mai multe, gusturi, arome, aspect, se pot afla dacă mergeți acolo.

  Am solicitat o „Ciorbă de burtă”, o „Ceafă țigănească” și „Cartofi aurii”, „Schnitzel vienez de pui” și „Cartofi gratinați”, iar de băut „Limonadă cu aloe vera și pepene” și o „Bere” Tuborg rămânând în așteptare desertul și o altă bere.

  Am mai pozat prin restaurant, tânăra noastră gazdă a adus băuturile, știa că suntem însetați, am mai butonat telefoanele, a venit și ciorba însoțită de smântână și ardei iute, arătau frumos, a fost bună, a adus apoi ceafa și șnițelul, erau apetisante și aromate, consistente și suficient de mari așa că am renunțat la bere!?!? și la desert...

  Am achitat nota de plată, 108 lei, i-am mulțumit tinerei care ne servise, ne-a mulțumit și ea și ne-am întors la hotel, după vreo zece ore de plimbare, pentru odihna din acea zi.

  Rosecas Restaurant &Terasă

  A doua seară am mers la Rosecas Restaurant &Terasă aflat la numărul 17 de pe Strada General Traian Moșoiu, în imediata vecinătate a Pieței 1 Decembrie, la mai puțin de 250 de metri de Parcul 1 Decembrie, la puțin peste 1 kilometru de Hotelul Impero unde eram cazați. Se deschide la orele 11:00 și se închide sâmbăta și duminica la orele 24:00.

  Produsele culinare românești oferite alături de cele maghiare și internaționale sunt bine cunoscute în oraș, restaurantul fiind cotat pe Google Maps cu 4,6 din peste 1.000 de recenzii, pe TripAdvisor are 4,5 puncte din peste 100 de impresii scrise. Pe site-l rosecas.ro se găsesc mai multe informații, se pot obține informații și la telefonul cu numărul +40 745 265 673, iar la numărul de telefon +40 756 260 185 se pot face rezervări.

  Restaurantul este așezat la stradă, în fața lui este amenajată și o parcare, de unde printr-un coridor am intrat în curtea interioară și apoi în sala în care se află și barul, înaltă și luminoasă, cu scaune, mese și lambriuri din mahon, sau doar în culoarea mahon, nu prea erau clienți la acea oră, așa că un tânăr a venit în întâmpinarea noastră, ne-a invitat la o masă și a adus Meniurile copertate în piele, cu o frumoasă și utilă prezentare, în limbile română și engleză, a ofertei Rosecas.

  Oferta cuprinde o mare diversitate de Supe și Ciorbe începând cu linte, terminând cu midii și fructe de mare, Paste spaghete și tagliatele, Preparate de Pește, Pui, Porc, Vită și chiar Preparate de Rață și Curcan. Garniturile sunt preparate pe bază de cartofi, spanac, sparanghel și „Mămăligă la grătar”, eram curioasă cum este, iar Salatele și Murăturile cuprind pe lângă cele uzuale și „Salată de Ceapă Roșie”. Gama de Deserturi variată și tentantă m-a convins de acea dată. Pâinea, “oferită din partea casei”, cum scrie în meniu și cum se și practică acolo, ne-au adus pâine fără să mai întrebe dacă dorim sau nu, îmi pare o idee interesantă, chiar dacă este plătită sub altă formă… Pozele vor spune mai multe și mai bine, iar o vizită acolo și mai multe și mai bine.

  Și băuturile sunt prezente într-o gamă variată, Băuturi Răcoritoare, apă, freshuri, limonade, apoi diferite Cocktailuri și “Tării”, palincă, votcă, whisky, coniac, Bere la sticlă sau halbă și Vinuri, tot numai românești, albe, roșii sau roze, servesc și la pahar.

  Am comandat un „Babgulyas”, o „Ceafă de porc cu piure și sos de gălbiori” făcută la abur, un „Cordon Bleu de pui” cu „Cartofi Rosecas”. Nu am rezistat tentației și am luat și un „Cremeș de casă”, dar am renunțat, amândoi, la băuturi.

  Am mai pozat prin restaurant, inclusiv grupul social, curat, aerisit, cu tot ce este necesar, chiar și cu o floare, am mai butonat telefoanele și a sosit Babgulyas, Gulas cu fasole boabe și bucățele de rinichi rețetă maghiară, arăta bine, avea o aromă plăcută, foarte bun, mi-a plăcut. Au urmat Ceafa fragedă și delicios de gustoasă, Cordon Bleu, o crustă crocantă din piept de pui cu un interior aromat și moale de șuncă și cașcaval, porții mari, sățioase, am avut nevoie de degustător ajutor… În final a sosit și Cremșnitul, savuros, se topea în gură, l-am împărțit, zic eu, frățește.

  A sosit și Nota de plată, 101 lei, am achitat numerar, se pot folosi cardurile VISA sau MasterCard, am mulțumit tânărului nostru colaborator și am plecat spre hotel.

  Spuneam mai înainte că cele două restaurante sunt de top în Oradea căci pe TripAdvisor sunt cotate pe pozițiile 10 și 11 din cele peste 110 restaurante analizate din Oradea.

  Eu mai spun doar că au produse foarte bune, apetisante și gustoase, și, chiar dacă prețurile nu sunt prea mici, merită vizitate, atât de turiști cât și de localnici, iar celor ce ajung acolo le spun să-și facă programul în așa fel încât la orele de masă să fie prin zonele respective…

  Articol încărcat de mprofeanu in [06.12.2019 / 20:20:38]

  [validat & publicat in 06.12.19 / 21:22:28]

 • VIZUALIZĂRI: 377
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 50 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    36900 PMA (din 41 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "mprofeanu"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 1 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  Aurici » mesaj pers
  [10.12.19 - 12:33:21]

     @mprofeanu: Or fi ele apropiate în clasament dar parcă farfuriile de la Rosecas sunt mai apetisante. Pentru mine, cel puțin.

     Am dormit o noapte în Oradea, acum câțiva ani și de-atunci tot mă chinui să ajung să văd și eu orașul.


  1 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0294089317322 sec