mobile WEB  #  LIDO DI JESOLO [ITALIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Imperial Palace Hotel
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Imperial Palace Hotel... un hotel care mi-a depăşit aşteptările !

Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
a fost acolo: gettyy
 • DIN: Iasi
 • în SEP-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  După cum am spus şi în articolul precedent (vezi impresii), călătoria în Italia, la Lido di Jesolo, nu a fost una premeditată, motiv pentru care nu am avut prea mult timp la dispoziţie să caut oferte convenabile, hotel bun... etc. Mi-a convenit oferta pe care am gasit-o pe net şi în secunda următoare am şi achitat-o, lucru care, să vă spun drept, nu prea mi se întâmplă!

  Uite că de data asta mi s-a dovedit că şi lucrurile făcute „în pripă” pot fi bune! =))

  Despre Lido di Jesolo nici nu auzisem iar cazare la un hotel de 3 stele …. hm …. nu prea era pe gustul meu …. dar, mi-am zis eu că trei nopţi n-oi muri!

  Călătoria

  Am călătorit cu un avion al companiei Wizz Air până la Treviso, dar pentru cei care locuiţi în vestul ţării (şi nu numai!), se poate merge şi cu maşina personală, pe distanţa Budapesta - Maribor - Ljubljana - Trieste - Lido di Jesolo. Cred că este un drum de 9-10 ore, cu pauzele de rigoare.

  Agenţia care a organizat acest sejur, este una dintre cele mai bune din Iaşi altfel nu aş fi mers eu cu ei … aşa cu ochii închişi…. =))

  Ne-am întâlnit la aeroport cu ghidul, care avea deja check-in-urile făcute, aşa că totul a fost simplu şi rapid, iar în avion, am stat cu toţii în primele rânduri. La Treviso ne-a aşteptat autocarul; transferul s-a realizat rapid (aproximativ o oră), aşa încât pe la ora 16.30 eram la hotel. Am preluat imediat camerele şi aici iarăşi o bilă albă organizării dar şi hotelului.

  Hotelul

  Ca amplasare, este situat chiar pe malul mării, în zona cea mai animată a staţiunii, între Piazza Mazzini și Piazza Aurora, pe Via Zara nr. 29,30016. Este un hotel de 3 stele, cu piscină privată, parcare gratuită şi cu vedere la mare dar şi la oraş.

  Încă din autocar, ghidul ne-a atenţionat că în exterior hotelul nu arată prea grozav, dar să nu ne grăbim să-l catalogăm până nu vedem interiorul, care a fost recent renovat. Mă aşteptam la ce-i mai rău, dar nu a fost deloc aşa. Am fost întâmpinaţi cu zâmbetul pe buze de personalul de la recepţie, care pe toată perioada şederii noastre acolo a fost foarte drăguţ, util şi amabil, făcând şederea noastră extrem de plăcută.

  Hotelul dispune de un lobby foarte cochet, rafinat şi mobilat într-un stil modern, cu o zonă de relaxare drăguţă şi liniştită. În partea dreaptă cum intrăm este situat barul, cu măsuţe şi fotolii în faţă, apoi recepţia, unde am întâlnit un personal extrem de prietenos şi simpatic, vorbitor de limbă engleză dar şi de germană. Se cunoaşte că hotelul este proaspăt renovat. Mobilier nou, multe flori şi arbuşti peste tot ceea ce conferă locului un aer deosebit de plăcut şi intim.

  În faţă este restaurantul iar de acolo ieşim pe o terasă foarte frumoasă, la piscină. A fost locul meu preferat unde îmi savuram dimineaţă cafeaua.

  Terasa nu este foarte mare, are doar câteva mese, dar este înconjurată de atâtea flori …. oleandri, magnolii … De pe terasă vedeam plaja şi marea cea frumoasă. Era atâta linişte dimineaţa …. iar aerul ăla sărat de mare îmi gâdila nările într-un mod foarte plăcut …

  Găsim aici două piscine, una pentru adulţi şi una pentru copii, multe umbrele şi şezlonguri, garderobe, muzică şi multă voie bună. O atmosferă de vacanţă în toată regula! Totul este bine întreţinut în detaliu pentru ca turiştii să se bucure de fiecare moment al zilei. În incintă se află şi un bar unde …. serveşte un român! Un băiat tânăr şi frumuşel, din Galaţi, care ne-a oferit informaţii şi multe alte detalii necunoscute nouă. De aici de la piscină ieşim printr-o portiţă, direct pe plaja hotelului, destinată exclusiv clienţilor acestuia, delimitată la extremităţi de două indicatoare şi care este împărţită în trei zone distincte: şezlonguri, trafic şi liber.

  După cum am mai spus, fiecărei camere din hotel îi este alocată o umbrelă, două şezlonguri şi o măsuţă, gratuit. Este o plajă cu o lungime de 15 km, mărginită de o pădure de pini şi marcată cu steagul albastru – Blue Flag, cu un nisip fin şi auriu şi cu o intrare lină în apă. O plajă pe care nu ai cum să n-o iubeşti!

  Dar hai să ne întoarcem la hotel!

  În toate zonele, inclusiv pe plajă, hotelul pune la dispoziţia clienţilor acces gratuit la internet wireless. În plus, hotelul pune la dispoziţia clienţilor în mod gratuit şi biciclete.

  Hotelul Imperial Palace, începând din anul 2017 are un nou management, care se pare că a făcut şi face încă, o treabă foarte bună aici.

  Camera

  Hotelul oferă cazare în 65 camere duble, triple, single şi de familie, dotate cu balcon, aer condiţionat, telefon şi internet wireless.

  Tot grupul am primit camere la etajul II, cu vedere laterală.

  Noi, având camera pe colţ, aveam un balcon imens: jumătate era cu vedere laterală, spre oraş şi jumătate cu vedere la mare. Am avut acolo o măsuţă, două scaune din plastic şi câteva ghivece cu flori. Superb!... dar …. cine să stea în balcon să vadă marea … ? Nu a fost timp deloc de stat în balcon şi tocmai de aceea am zis că trebuie să revin.

  Camera, surprinzător de mare şi frumoasă!

  La intrare ne întâmpină un hol generos în care se afla dulapul în două uşi, spaţiul din interior fiind cu multe rafturi, într-o parte, iar în cealaltă parte cu umeraşe pentru haine. Aici mai găsim şi o casetă de valori, precum şi două pilote de rezervă, Alături, un cuier oglindă, fixat pe perete şi un suport pentru bagaje.

  În cameră găsim un pat dublu matrimonial imens, cum nu se poate mai confortabil şi cu multe perne şi pernuţe. Aşternuturile sunt de un alb imaculat şi plăcute la atingere, salteaua bună. Două noptiere pe care se află veioze, sunt aşezate de o parte şi de alta a patului. De partea cealaltă este amplasat un birou cu scaun, pe care se află un ornament floral drăguţ, programul restaurantului, parola wirelles, hărţi şi alte pliante cu locurile de vizitat în zonă. Lângă birou este un suport pentru bagaje, iar deasupra, suspendat, este televizorul cu ecran plan, pe care nu l-am deschis niciodată cât am stat acolo! :) O oglindă mare este pe peretele gol de lângă birou, iar spaţiul unde ar fi trebuit să fie răcitorul era gol. Probabil era contracost.

  Pereţii despărţitori dintre camere, asigură o izolare fonică adecvată. Podeaua este din parchet laminat, perdele albe şi draperii crem acţionate electric. Sunt multe aplice luminoase, suficiente prize peste tot, astfel încât dacă aveţi mai multe gadgeturi de alimentat peste noapte, nu sunt probleme.

  Mobilierul este nou, de culoare deschisă, cu câteva tablouri pe perete, totul aranjat cu mult bun gust şi rafinament, un aspect general plăcut, funcţional.

  Baia

  Este suficient de spaţioasă şi dotată cu toate cele necesare. Este acoperită integral cu gresie şi faianţă în culori deschise. Cabina de duş generoasă, consumabile din abundenţă, prosoape albe, moi şi pufoase, câte două de fiecare şi care ni s-au schimbat în fiecare zi cât am stat acolo, plus prosopul pentru cabina de duş. Mai găsim un uscător de păr şi o oglindă imensă, deasupra căreia este amplasat un corp de iluminat. Ceea ce mi-a creat un uşor disconfort, a fost lipsa unui cuier în baie, pe care să agăţăm prosoapele.

  S-a făcut curăţenie în fiecare zi, şi în cameră şi la baie, nu doar s-au schimbat prosoapele.

  Restaurantul

  Cred că este piesa de rezistenţă a acestui hotel. Mi-a plăcut în primul rând pentru că avea vedere la mare. În timp ce serveam micul dejun aveam o privelişte de vis!

  Am avut micul dejun inclus iar cina a fost un bonus din partea agenţiei de voiaj care a organizat sejurul.

  Micul dejun, bogat şi variat, era organizat în stil bufet suedez şi se serveşte în general între orele 8.00-10.30, dar nouă ni s-a servit şi mai dimineaţă în ziua când am plecat la Verona. De fiecare dată am mâncat aici mâncăruri foarte gustoase, variate şi bine gătite. În general, dimineaţa găseam câte 3-4 tipuri de şuncă/prosciuto, caşcaval, salate, ouă fierte, brânzeturi, cârnăciori, omletă, prăjituri, pateuri, cornuri, tot felul de gemuri, iaurturi, finetti, cereale de mai multe feluri, lapte, sucuri naturale, un automat pentru cafea (bună tare!), multe fructe şi legume …... Nimeni nu s-a plâns de nimic cât am stat aici!

  Seara, cinele erau o adevărată desfătare! Mâncare tradiţională delicioasă: bufet de salate variate, felul I, felul II şi desert foarte gustos şi proaspăt. Meniul era fix (în general mâncăruri şi fripturi din curcan, pui, peşte, etc.) şi eram serviţi de chelneri la mese. Servirea era ireproşabilă, modul de prezentare al fiecărui fel de mâncare, era de excepţie. Tot felul de decoraţiuni şi culori în farfurii, care îţi încântau privirile dar mai ales gusturile. Personalul foarte atent şi vigilent, când vedeau că ai terminat un fel, imediat veneau cu următorul. Eram flămâzi după alergătura de peste zi din excursii când nu aveam timp să gustăm mai nimic, dar totuşi …. eu una nu am reuşit să mănânc niciodată din toate felurile de mâncare! Foarte bine gătit totul, proaspăt şi extraordinar de gustos!

  Singurul minus aici (dar nu neaparat!) era faptul că băuturile nu erau incluse, dar nu a fost o problemă, am ştiut acest lucru încă de la început. Ne-am obişnuit repede cu ideea şi comandam de fiecare dată când ajungeam în restaurant câte o sticlă cu apă plată (3 euro).

  Vă daţi seama că, după aşa o masă seara, se impunea obligatoriu o plimbare prin staţiune!

  Personalul

  Oameni frumoşi, care ne-au primit cu multă căldură şi s-au străduit să ne facă şederea cât mai plăcută.

  Am apreciat foarte mult că s-au adaptat nevoilor noastre ori de câte ori a fost nevoie. Dacă am vrut să servim micul dejun mai devreme, ei au fost acolo prompţi şi cu zâmbetul pe buze; într-una din seri am întârziat mai mult cu autocarul pe traseu, s-a dat un telefon la hotel şi toţi ne-au aşteptat cu mâncarea caldă şi au fost la fel de primitori şi prietenoşi.

  Ne-au oferit toate informaţiile de care am avut nevoie şi păreau neobosiţi la orice oră.

  Concluzii

  Recomand cu căldură acest hotel, care deşi este de trei stele, oferă servicii de calitate. Nu este un hotel luxos, dar cu toate astea, este un hotel foarte bun, cu o poziţie centrală şi un personal simpatic şi mereu dornic să te ajute. Chiar vis-à-vis de hotel se află un minimarket, de unde vă puteţi aproviziona cu apă, băuturi, etc. Zona înconjurătoare este plină de baruri, magazine şi restaurante.

  De asemenea, Parcul acvativ Aqualandia se află la o distanţă de 0,8 km, Clubul de golf – la 1,6 km, ca să nu mai spun, principala atracţie a zonei, Veneţia, se află la numai 21 km, unde se poate ajunge cu autobuzul, staţia fiind la mai puţin de 1 km de hotel.

  Când voi reveni la Lido di Jesolo, cu siguranţă mă voi caza tot aici, unde noi ne-am simţit minunat şi unde primează interesul pentru confortul turiştilor înainte de orice!

  Vacanţe frumoase şi alegeri inspirate!

   

  Webmaster, rog inserare Youtube youtu.be/PjHDp09KWIM

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de gettyy in [14.11.2019 / 12:07:43]

  [validat & publicat in 14.11.19 / 14:29:27]

 • VIZUALIZĂRI: 1177
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 28 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    66300 PMA (din 51 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Imperial Palace Hotel? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "gettyy"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 3 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [14.11.19 - 14:29:05]

     Excelentă și această recomandarea

     -

     Mutat în rubrica "Imperial Palace Hotel, LIDO DI JESOLO" (nou-creată pe sait)

     --

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)


  gettyy » mesaj pers
  [14.11.19 - 14:36:01]

     @webmasterX: Poziţionarea este corectă!


  webmaster » mesaj pers
  [14.11.19 - 15:04:07]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  3 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0186419487 sec