mobile WEB  #  BABADAG [ROMÂNIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Unde mâncăm în zona Babadag?
Restaurant La Tauc [Sarichioi]

Restaurant pescăresc LA TAUC in Sarichioi, Tulcea

a fost acolo: silvia tudoran
 • DIN: Bucuresti
 • în JUN-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Un weekend dedicat copiilor - în care m-am hotărât să îi rasfăț dar să le servesc și puțină istorie, puțină geografie, după gustul și umila mea pricepere... Atât cât să nu-i plictisesc prea tare, dar să simtă că le-am făcut și plăcerile.

  Ideea a fost de a le îmbina pe toate - în deltă și în apropiere de mare, punctând printre altele Monumentul de la Adamclisi, Cazinoul din Constanța, Cetatea Enisala și admirând peisajul mirific al deltei sau felul în care se vede marea în amurg. Bineînțeles, poze muuulte - că așa e cu adolescenții... ;) Mă bucur mult că încă vor să meargă cu mine în astfel de excursii și mai adună și câțiva prieteni...

  Și cum nu puteam să las la voia întâmplării prânzul - am ales un restaurant cu specific pescăresc, cu referințe, în apropiere de luciul apei: Restaurant La Tauc - în Sarichioi, jud. Tulcea.

  Am sunat cu o oră înainte de momentul în care estimam că vom ajunge - ca să mă asigur că nu dezamăgesc copiii. Din fericire, nu era nevoie de rezervare - mi s-a spus că au destule locuri - chiar afară, pe terasă, cum am solicitat.

  Am ajuns pe asfalt până la restaurant. Parcarea era aproape plină - de unde am dedus că locul este apreciat. Am găsit o singură masă liberă afară și ne-am așezat. (După discuția telefonică aș fi putut să jur că e destul de liber, dar...)

  Înăuntru avea loc o petrecere, iar afară, lângă noi, o masă festivă. Probabil acesta a fost motivul pentru care am rugat de două ori o domnișoară să ne steargă puțin masa - care era lipicioasă și plină de firimituri... În cele din urmă a avut timp și pentru noi, ne-a adus meniurile și am comandat băuturile, cu care a venit imediat.

  Din meniu am ales preparate cu specific pescăresc, dar și produse vegetariene, pentru că unul dintre copilași... are alte orientări culinare, ca să zic așa... :)

  Deci... pește să fie, în toate variantele, și la felul întâi și la felul doi... Este adevărat că nu aveau chiar tot ce era în meniu, iar despre crap mi-au spus că este congelat, nu proaspăt... Hm... DAR:

  Borșul pescăresc a fost nemaipomenit, grătarul de crap - poate ușor uscat, pastele cu fructe de mare foarte bune, pâinicile aduse la masă - proaspete. Copiii au mai cerut și un șnițel de pui, niște cașcaval pane... cu cartofi prajiți sau wedges.

  Prețurile le aveți în pozele cu meniul: 20 lei borșul, 10 lei ciorba de perișoare, 20 lei porția de icre de crap/150gr, 30 lei crap la grătar/300gr, 35 de lei saramura de crap, 5 lei porția de cartofi prăjiți, 6 lei- wedges, 15 lei -calamar pane; aveau și platouri de diferite gramaje - care arătau foarte bine - le-am văzut la masa festivă din apropiere...

  E... după acest popas, am încărcat copiii la loc în auto și am pornit spre următoarele locuri minunate, (cică) numai bune de pus în story-uri pe Finsta... :))

  Prim plan cu adidașii pe un deal... sau din profil, cu bucle de adolescentă, privind în zare... Pe fundal - nimic important... Cetatea Enisala... ;) :))

  Recomand restaurantul - este de ținut minte pentru când treceți prin zonă.

  Să vă faceți poftă și poftele, dragii mei!

  :*

  Articol încărcat de silvia tudoran in [25.09.2019 / 14:55:52]

  [validat & publicat in 25.09.19 / 15:58:03]

 • VIZUALIZĂRI: 784
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 18 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    17550 PMA (din 20 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "silvia tudoran"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 4 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [25.09.19 - 15:57:26]

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Babadag?, BABADAG" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: Unde mâncăm în Tulcea?]


  crismis » mesaj pers
  [25.09.19 - 17:58:24]

     @silvia tudoran: Frumos demers, de a scoate adolescenții la plimbare! :) Cunosc sentimentul - aduce cu mândria: "înseamnă că nu-s chiar expirat de tot" ...

     Zona e minunată, și noi ne-am trezit fugind una-două spre Dobrogea noastră dragă vara asta... Și am tot colecționat cherhanale, dar despre asta nu auzisem. Borșul de pește chiar arată demențial, la fel și pastele cu fructe de mare. Și da, prețurile sunt ok.

     Și ultima poză mi-a plăcut în mod deosebit!

     La cât mai multe astfel de experiențe! :)


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  Zoazore » mesaj pers
  [01.10.19 - 14:07:56]

     @silvia tudoran: Mi-ai facut pofta de un SB! Si ti l-am dat!

     Mi-a placut aia cu bucle si pe fundal...

     Tinerii de azi!

     Sa va fie de bine!


  silvia tudoran » mesaj pers
  [04.10.19 - 16:12:35]

     @Zoazore: aveti grijă, doamna dragă! pupicii mei vin toti spre dvs!

     :*:*:*


  4 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.026046037674 sec