/* la Project Agora */
mobile WEB  #  TORONI [Sithonia] [GRECIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Ta Petrina Studios
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Ta Petrina, Toroni, Sithonia, Halkidiki 2019 - cu bune si rele

a fost acolo: Radix7
 • DIN: Iasi
 • în JUL-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  Am ales Toroni pentru 2019 si ne-am cazat printr-un site sarbesc, nu-i voi face publicitate aici deoarece au prezentat inexact proprietatea. Foto superbe, locatia la 50 metri de plaja, camera cu chicineta, totul parea frumos si asa a si fost, mai putin serviciile. Nu avea rating pe net dar parea noua, hai sa incercam, zic. Ne-au cerut avans, am dat avans, am avut ceva comisioane de transfer, ceva temeri dar totul a fost in regula, aici nu sunt probleme.

  La sosirea in Toroni tanti Petrina ne astepta, i-am adus un mic cadou, simbolic, din tara noastra si am primit o camera cu AC, balcon, 3 paturi, chiar daca am fost cuplu, parcare ingradita.

  Problemele au inceput cand, in ziua a 4-a spre a 5-a am constatat ca nu ne schimba nimeni prosoapele, cearsafurile (gunoiul ni l-am dus noi din ziua 1 :)). Totusi, sa dai 56 eur/noapte si sa nu-ti viziteze nimeni camera mi s-a parut ciudat.

  Am cerut (dupa 2-3 ore de cautari, telefoane, sms si asteptari) si am primit in cele din urma schimburile dar tot noi le-am schimbat (visul oricarui turist, nu-i asa?).

  Cei de la agentie (site-ul sarbesc) ne-au explicat, tardiv, ca gazdele de aici nu intra in camera turistilor si ca este cutumiar ca turistii sa-si faca singuri curat. O fi asa sau nu, nu mai putem recomanda Ta Petrina, cazare unde nu am vazut pe nimeni dand cu matura in tot sejurul. Cate despre culoarea prosoapelor si uzura acestora, am atasat o foto.

  Recomandari: Toroni merita vizitata. Intrebati si chiar negociati sa va schimbe efectele din camera. Verificati rating-urile cazarilor pe booking si google. Puteti prospecta direct sau de pe site-urile consacrate cazari la preturi bune chiar in ziua sosirii; gasiti la preturile "early booking" din feb-martie, noi asa vom face data viitoare.

  Finalul frumos: tanti Petrina si-a cerut cumva scuze la plecare si ne-a oferit un pliculet de oregano din curte. Saru' mana tanti, da' data viitoare nu mai venim la matale :) !

  Vacante frumoase tuturor!

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de Radix7 in [03.08.2019 / 13:36:21]

  [validat & publicat in 03.08.19 / 17:08:35]

 • VIZUALIZĂRI: 573
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 2 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    6400 PMA (din 6 voturi) show/hide

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Ta Petrina Studios? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Radix7"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa [email protected]
 • 7 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmaster45 » mesaj pers
  [03.08.19 - 17:05:43]

     @Radix7:

     Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.

     ===

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

     ===

     Mutat în rubrica "Ta Petrina Studios, TORONI [Sithonia]" (nou-creată pe sait)


  Radix7 » mesaj pers
  [03.08.19 - 18:23:09]

     @webmaster45: da, straduta ai gasit-o bine, doar ca proprietatea este la capatul acesteia. Concret, sunt 3 corpuri de complex, cvasi-identice, prima e Maria, a treia e Ta Petrina.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  webmaster » mesaj pers
  [03.08.19 - 19:21:52]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  abancor CONSILIER AFA / GRECIA » mesaj pers
  [04.08.19 - 21:26:25]

     Cred că faza cu „negocierea schimbării așternutului” nu prea merge. La apartamente de vacanță, totul pică în sarcina turistului, e un fel de chirie pe termen scurt. E chiar mare lucru că v-a dat așternuturi noi după 4 zile, normal ar fi o dată pe săptămînă. Gunoiul trebuie dus de turiști, ba chiar poți pierde garanția dacă lași mizerie în cameră. Ca să nu mai zic că în unele cazuri plătești curățenia finală separat de tariful de cazare.

     Deci cam astea sînt condițiile de închiriere a astfel de apartamente de vacanță. (Sigur, unii pot alege să ofere mai mult, dar nu e o regulă). Pe google cazarea asta văd că are rating foarte bun. M-am uitat de curiozitate (și pentru că tu însuți pomenești asta în text) pentru că mi se pare nepotrivit să dai notă mică la cazare pentru că nu schimbă așternuturile, cînd nici nu trebuia să le schimbe. E ca și cum ai fi dat notă mică la micul dejun, pentru că nu era oferit în preț.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 900 PMA (din 3 voturi)]
  Radix7 » mesaj pers
  [04.08.19 - 23:25:43]

     @abancor: 1. Din Toroni am plecat spre Sarti, cei de la agenție ne-au sfătuit să stabilim din start, adică să negociem, de câte ori și când se va schimba așternutul, ceea ce am și făcut și a funcționat. Voi scrie un post despre cazarea de la Fotini House, o dovadă că se poate (a propos, ei au schimbat, au intrat în cameră, etc). Deci merge!

     2. Nu am închiriat, nu a fost apartament, am plătit cazare cameră pe noapte. Pe site e scris clar că se vor schimba efectele la 3-4 zile, bănuiam că nu singure. Nici pomeneală de o săptămână.

     3. De unde ai scos faza cu garanția? De unde scoți toate aceste condiții cu curățenia la turist, sarcina turistului și apartament pe termen scurt? Pe site, poftim, nikana. gr, nu scrie o iotă. Am 20 și de anișori de când fac vacanțe și nu am mai întâlnit așa ceva, no ofense. Evident, dacă știam nu " inchiriam" așa ceva. De aici nota mică. Nu am nimic cu măturatul, doar să fi știut dinainte. Altfel este reclamă mincinoasă. Dacă au tradiții, cutume speciale să le știm și noi. Altfel este ca la jocul " zi un număr" , 5, eu zic 6 și am câștigat. Încă o dată, no ofense.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  Radix7 » mesaj pers
  [04.08.19 - 23:46:45]

     @abancor: 4. E posibil să te fi uitat la Ta Petrina din Vourvorou, nicio legătură. Această Ta Petrina de care vorbesc în postare este alta, din Toroni și eu nu am găsit-o cu rating pe google cum zici. Nu aș fi scris nimic, nu obișnuiesc să scriu postări " rele" dar m-a întrebat webmaster și poate este corect ca și alții să fie avizați, cred că e un obiectiv AFA. Salutări


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  abancor CONSILIER AFA / GRECIA » mesaj pers
  [07.08.19 - 15:21:51]

     Chestiile alea le scot din experiență, io așa știu că sînt condițiile de cazare la unități din astea ne-hoteliere, apartamente și vile de vacanță, teoretic un soi de chirie pe termen scurt.

     Adică, se poate să ofere servicii de curățenie, chiar schimbat așternutul, incluse în preț, dar nu e obligatoriu. Eu, cînd mi s-au oferit, chiar erau specificate ca atare: se face curat o dată pe săptămînă, la mijlocul sejurului, sosește o menajeră între orele 10 și 12 etc.

     Pesemne am avut experiențe diferite, de aici așteptările. Mie mi se pare normal la apartamente, vile etc. să nici nu apară proprietarul sau altcineva pe acolo. Sau, altfel spus, nu mă aștept la serviciu de curățenie, masă sau altceva. Sigur, dacă e, cu atît mai bine, dar nu dau minus dacă nu e. De asta zic, nu e o cutumă din Toroni, io am întîlnit și prin alte insule grecești, și în alte țări.

     Legat de rating, m-am uitat pe harta google la Ta Petrina Toroni, uite aici google.com/maps/place/Stu ... 82!4d23.9041029, are 4,6 stele. M-am uitat tocmai ca să fac exercițiul propus de tine. Deci, n-ai pierdut nimic, chiar dacă te uitai, nu cred că o ocoleai la ratingul ăsta :D

     Că zici de nikana, uite ce scrie pe site: „Replacement of towels and bed linen is done by guests, while the owner provides clean ones after 3-4 days. The guests takes care of hygiene during their stay. ” (nikana.gr/en/accommodatio ... petrina-studios)

     Bine, dacă nu te-ai mai ciocnit de situația asta, e ușor să treci cu vederea, căci nu te aștepți, nu cauți expres precizări despre curățenie. Dar ar fi bine să te obișnuiești, e de regulă primul lucru la care mă uit, pentru că unii cer și garanție, alții cer și taxă pentru curățenia finală, și e bine să știi clar toate cheltuielile de la început. Plus alte amănunte, dacă primești hîrtie igienică, săpun, detergent de vase, prosoape etc.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]

  7 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.024108171463 sec