mobile WEB  #  DOUZ [TUNISIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
El Mouradi Douz Hotel
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

El Mouradi - Douz, hotelul de la porțile deșertului

a fost acolo: iulianic
 • DIN: Bucuresti
 • în MAY-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  Când afirmam că hotelul Iberostar Kantaoui Bay - Sousse ne-a găzduit 7 nopți, greșeam. De fapt, ne-am petrecut acolo doar 6 nopți, cea de-a șaptea prinzându-ne în sudul Tunisiei, în deșert, într-o excursie opțională de două zile.

  El Mouradi - Douz este un hotel de 4* (poate 3* comparativ cu hotelurile europene) situat la 3 km de centrul orașului Douz și la peste 100 km depărtare de cele mai importante orașe din jur (125 km de Tozeur, 100 km de Matmata, 150 km de Ksar Ghilane). Cei care optează pentru o găzduire la Hotel El Mouradi - Douz o fac în special pentru magia Saharei cu vastele sale întinderi de nisip. Nu voi povesti de ce și cum am ajuns noi acolo. Mă voi mărgini să spun doar câteva cuvinte despre hotel.

  El Mouradi - Douz are 180 de camere (duble și apartamente, precum și un apartament prezidențial). Nu există camere cu balcon, doar apartamentele beneficiind de terasă sau de balcon. Prin niște geamuri destul de ciudate, camerele au vedere spre deșert, spre curtea interioară cu piscină sau spre pădurea de palmieri din fața intrării principale.

  La intrare, sub panoul pe care este înscrisă clasificarea la 4* a hotelului, un alt panou ne informează - în arabă, engleză și franceză - că "Agenții de securitate sunt aici pentru a vă asigura siguranța și securitatea. Nu ezitați să-i contactați în caz de nevoie!" Dar, țin să menționez că la Hotel El Mouradi - Douz aflat în sudul țării, nu există punct de control la intrare așa cum am văzut la hotelurile din El Kantaoui.

  Când am ajuns acolo, în grup organizat, totul era pregătit și eram așteptați cu cheile. N-a fost nevoie să achităm și la El Mouradi - Douz taxa de stațiune probabil pentru că aceasta fusese achitată pentru întreaga perioadă de 7 zile la Sousse, la Iberostar Kantaoui Bay. Nici de pașapoarte nu a fost nevoie, așa încât primirea și instalarea au fost foarte rapide.

  Lobby și recepție

  Când spuneam că nu acord 4* acestui hotel mă refeream în principal la camere. Lobby le merită din plin. Este foarte elegant, cu multă marmură și decorat cu tablouri înfățișând imagini din deșert. Fotoliile confortabile sunt aranjate pe toate laturile acestui vast spațiu, precum și în jurul fântânii arteziene din mijloc. Bolta din care coboară un candelabru este - poate - nota definitorie pentru toate hotelurile din Tunisia. Mi-a plăcut decorul său. Lângă recepție și lift se află un magazin cu suveniruri și produse specifice - papuci arăbești, genți, diverse piese vestimentare. Pe cealaltă latură de află intrările în restaurant și în bar. Barul LE SULTAN - deschis între orele 08.00-24.00 - larg, cu multe fotolii și mese, este luminat discret. Am fost și noi acolo, dar nu am rămas. Am comandat bere (4,5 TND/sticla de 300 ml.) și cola (3 TND/sticla de 250 ml.) și ne-am refugiat în intimitatea camerei.

  La Hotel El Mouradi - Douz mai există un bar la piscină care funcționează doar în timpul sezonului, între orele 15.00-23.00, precum și o sală de ceai - LES JASMINS - decorată tradițional, unde poți degusta un ceai de mentă sau o cafea turcească (program de funcționare între orele 16.00-24.00).

  Cameră

  Ne-a fost repartizată camera 236. Nu știu cum este făcută numerotarea camerelor la Hotel El Mouradi - Douz, dar pot spune că cea repartizată nouă - 236 - se află la etajul 1. Am urcat cu liftul nu pentru că eram prea obosiți sau pentru că aveam bagaje grele, ci pentru că trebuia să-l vedem. Așa am constatat că liftul la El Mouradi - Douz are două uși. Pe una intri, pe cealaltă ieși.

  Camera pardosită cu mochetă este surprinzător de mare și are vedere spre grădină. De altfel, neavând balcon, vederea prin geamul cu plasă contra insectelor (nu foarte bine montată) care lasă să se deschidă doar un geamlâc, nu ne-a atras câtuși de puțin.

  Două paturi alăturate, mari, cu noptiere, un birou cu scaun capitonat, un suport pentru bagaje, o măsuță rotundă, precum și un corp de mobilier în care ar fi trebuit să se afle frigiderul, sunt dotările încăperii. Dincolo de un grilaj de lemn, în același ton cu mobilierul, se află încă două paturi, mai înguste, camera 236 putând deci găzdui - în caz de nevoie - 4 persoane mature. Și aceste paturi suplimentare erau primenite, dar nu aveau noptiere.

  Deasupra biroului, în perete, este montată o oglindă. Mai trebuie să semnalez prezența televizorului (de tip vechi) pe care nu l-am încercat, a instalației de aer condiționat (în bună stare de funcționare), a telefonului, precum și a celor patru lămpi fixate în pereți, lângă paturi și lângă oglindă. În dulapul de pe hol se află o casetă de valori și mai multe umerașe.

  Nu am găsit nici un pahar în cameră, de aceea, de la bar, o dată cu berea comandată, am solicitat și un pahar cu care ne-am refugiat în cameră. O scrumieră curată aștepta pe birou, semn că în cameră se poate fuma. A fumat și soțul meu, dar retras, aproape de geamul deschis. Pentru cei interesați, adaug faptul că WiFi funcționează doar în lobby.

  Baie

  La Hotel El Mouradi - Douz baia este cu toaletă separată. Ambele încăperi capitonate cu gresie și faianță ne așteptau curate. Doar cada avea ceva depuneri calcaroase și mânerele ruginite. Prosoapele - cu numele hotelului pe ele - sunt moi, curate și maronii, în ton cu faianța decorativă.

  În baie, pe lângă uscătorul de păr și telefonul fixate în stânga oglinzii, se mai afla un scăunel, două pahare, precum și micile recipiente cu șampon și gel de duș.

  Restaurant

  În Restaurantul LE PACHA cu salon de servire mare și bine aerisit, se servește micul dejun (5.00-09.00), prânzul (12.30-14.30) și cina (19.30-21.30), toate în stil bufet.

  Nu am fost impresionată de mesele servite aici. Linia de servire este destul de scurtă așa încât, la aglomerația care era în hotel în acea zi, s-au format două cozi - câte una de fiecare parte. Vă imaginați oamenii grăbiți, alergând de colo-colo cu farfuriile în mâini, să prindă câte ceva de mâncare și apoi un loc la o masă. Cina nu mi-a plăcut pentru că multe preparate erau prea picante - iuți - trebuind să aleg cu grijă ceea ce puteam mânca. Pepenele roșu de la desert a fost o bună recompensă.

  Micul dejun de a doua zi… nici nu pot spune că a fost un mic dejun. Trebuind să ne trezim foarte devreme pentru că ne aștepta un traseu lung și multe obiective de vizitat, (am fost treziți cu apel telefonic de la recepție la ora 02.50), am fost la micul dejun la 03.30. Deși linia de servire era aprovizionată, iar marea majoritate a turiștilor era la masă, noi nu am mâncat nimic. Nu puteam la o oră atât de matinală. Ne-am luat câte o cafea cu care am ieșit în lobby, apoi - la pachet - câte un croissant.

  La ora 04.00, îmbarcați în autocar, porneam spre Chott el Djerid (Lacul Sărat) și spre marea noastră aventură, în deșert.

  Concluzii

  Prin amplasarea sa la porțile Saharei, Hotel El Mouradi - Douz este ideal pentru o noapte de tranzit. Cei care vor să petreacă aici mai mult timp, trebuie să știe că pot beneficia de o piscină acoperită, precum și de o alta în aer liber potrivită atât pentru adulți cât și pentru copii. Pasionații de sport au la dispoziție - contra cost - două terenuri de tenis, o sală de fitness și biliard. Se pot face plimbări cu cămila sau cu ATV-uri închiriate. Dar, pe lângă acestea, nu trebuie să rateze o expediție pe și printre dunele deșertului. Este o experiență unică.

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de iulianic in [07.06.2019 / 19:13:28]

  [validat & publicat in 07.06.19 / 20:24:12]

 • VIZUALIZĂRI: 1043
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 35 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    34400 PMA (din 27 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la El Mouradi Douz Hotel? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "iulianic"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 3 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [07.06.19 - 20:22:55]

     Mutat în rubrica "El Mouradi Douz Hotel, DOUZ" (nou-creată pe sait)

     --

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)


  webmaster » mesaj pers
  [07.06.19 - 20:56:14]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  iulianic » mesaj pers
  [07.06.19 - 21:03:07]

     @webmasterX: Da, este OK!

     @webmaster: Mulțumesc!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]

  3 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0227179527283 sec