mobile WEB  #  TURDA [CJ] [ROMÂNIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Unde mâncăm în zona Turda?
Restaurant Expres

Unde am mâncat în Turda

a fost acolo: mprofeanu
 • DIN: Piteşti
 • în APR-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  În cele două seri petrecute în Turda, vezi impresii, pentru mesele de seară am mers în oraș, sau eram deja în oraș, la restaurante aflate în imediata vecinătate a hotelului.

  În prima seară venind de la Cheile Turzii, puțin supărată că nu mersesem pregătită pentru chei, pantofii mei ușori, de oraș, cei cu talpa adecvată se odihneau la hotel, nu se prea potriveau cu poteca pietroasă, alunecoasă, pe care am mers și eu cât am putut de mult, până la ieșire în poieniță…, am lăsat mașina în parcare, era în jurul orei 19, și după vreo 15 minute eram și pozam în Restaurantul Expres, aflat la circa 200 de metri de parcarea din fața hotelului.

  Restaurantul Expres

  Acesta ocupă parterul și etajul 1 al blocului de la numărul 6 din strada Republicii, lângă Hotelul Potaissa și Statuia lui Avram Iancu, are numerele de telefon 0752.210.024, 0745.806045 și 0264.309.370, coordonatele GPS 46.573704 N, respectiv 23.785093 S, este deschis zilnic între orele 8:00 şi 23:00, site-ul este restaurantexpres.ro.

  Restaurantul este situat în centrul orașului și pe lângă activitatea cotidiană organizează mese festive la diverse evenimente, are serviciu de catering, etc…

  Când am ajuns noi nu era nimeni în restaurant, personalul aflat la îndatoririle lui nu se vedea nici el, așa că am privit, pozat sala îmbrăcată în culori deschise, vesele, plăcute, mi-a plăcut ansamblu rezultat din jocul de culori, nuanțe bej, crem, maro…

  Barul nu foarte bine aprovizionat m-a interesat doar pentru poze. Restaurantul are și o terasă care era liberă, dar era răcoare și…

  Grupul social, nou, curat, arăta bine.

  Ne-am așezat la o masa împodobită cu un buchețel de flori, o tânără a venit foarte repede și ne-a adus Meniurile frumos îmbrăcate, scrise caligrafic, cu prezentare detaliată și cu câteva poze ale mâncărurilor, dar prețurile actualizate pe etichete autoadezive galbene sau albe stricau foarte mult designul listelor de bucate.

  Am găsit în Meniurile primite Supe, Ciorbe de vită, de pui sau de curcan, de legume sau de fasole, de burtă, din care am ales “Gulaș”, pentru mine, și o bere pentru șoferul meu care renunțase la mașină pentru restul serii.

  Din capitolul Specialitățile bucătarului, am optat pentru “Ceafă Maramureşană cu sos demiglace și piure de cartofi” și un “Şnitel Ţărănesc cu piure de cartofi, orez, roşii și castraveţi, tentante erau și Platourile oferite, combinații de cotlet, ceafă sau piept de porc, cu cârnați, mititei, cabanos, cu piept și pulpă de pui, însoțite de diverse garnituri, dar unele mi-au părut prea mari, altele prea mici…

  Interesante erau și Preparatele la Grătar din carne de porc, pui sau vită cu garnituri de orez, cartofi, ciuperci, și chiar preparatele cu mămăliguță.

  Mai aveau Pizza, Paste, Salate, Băuturi diverse, oferte la care doar m-am uitat și le-am pozat, Deserturi, nu sunt mare amatoare, dar am comandat și “Papanaşi cu gem de afine şi smântână”. Mai aveau “Clătite” cu gem, brânză sau ciocolată, “Înghețată” simplă sau în combinații, era destul de rece afară deși ziua mersesem doar în tricou, “Salată de fructe”...

  Despre Meniul zilei spun doar că se servește de luni până vineri, la un cost bun…

  După ce a plecat tânara noastră gazdă, am mai pozat prin restaurant, am pozat barul și câteva pagini din Meniu, am mai butonat telefonul, ciorbele au sosit repede, cred că în 15 – 20 de minute…

  Gulașul meu bun la gust și aromat, arăta plăcut în micul ceaun de inox în care a fost sevit, berea șoferului nu am gustat-o, el spunea că e rece, dar am gustat șnițelul, fraged, gustos, dar nu ca ceafa și sosul demiglace din care el a gustat, ca de obicei, mare parte, și a fost de aceeași părere, amândouă “mâncări”, expresie întâlnită într-un restaurant, tot din Ardeal, fiind frumos aranjate pe platouri pătrate.

  Papanașii au fost aduși pe două platouri dreptunghiulare; albul smântânii care îi și decora contrasta puternic cu negrul platourilor, iar gemul de afine abia se zărea, din cauza culorii, nu a cantității, dar amândouă desăvârșeau gustul papanașilor.

  Am achitat costul consumației, 84 lei, un cost bun, zic eu, pentru ce ne-a oferit acea cină, și cu mulțumiri reciproce ne-am despărțit de gazda noastră și de Expres Restaurantul care își merită numele, chiar dacă servește produse destul de complexe…

  A doua seară, după o plimbare prin Turda, dimineața vizitasem Gherla și Mănăstirea Nicula, nu mai eram supărată, facusem plimbări prin orașe, iar pantofii mei ușori au fost foarte potriviți, am mers să luăm masa de seară la Restaurantul Rusalca, situat central în oraș, la mai puțin de 100 de metri de Palace Hotel. Deși tânăr, nu a împlinit încă 4 ani, este considerat printre primele cinci cele mai bune restaurante din oraș.

  Restaurantul Rusalca

  Se află în Piața Republicii, la numărul 37, are telefonul cu numărul 0364 411 222, coordonatele GPS 46.573551 N, respectiv 23.783086 S, este deschis zilnic între orele 8:00 şi 22:00, poate fi găsit pe site-ul pe FB.

  Era ora 18:30 când am ajuns la restaurant și ca în seara precedentă eram singurii oaspeți, așteptau un grup de turiști, dar la bar era o tânără care a venit repede în întâmpinarea noastră.

  Am privit, sala, contrast puternic de culori, foarte plăcut ochiului, alb cu roșu, negru cu gri de diferite nuanțe, foarte plăcute erau și firicelele de verdeață din bolurile de sticlă de pe mese, un tot plăcut, odihnitor, deconectant…

  Restaurantul are un bar mare și o terasă care era închisă, temperatura de la acea oră nefiind cea mai potrivită pentru a sta afară. Grupul social arăta și el bine.

  Am primit Meniurile, scrise caligrafic, cu prezentarea cantităților și a prețurilor preparatelor oferite, Supe, Ciorbe de vită, de pui sau de porc, de burtă sau de legume, la care, de data aceasta am renunțat și eu, dar șoferul meu nu, venise pe jos și și-a luat berea...

  Am optat pentru “Medalion Rusalca”, Specialitatea casei, și “Pui Imperial”, Specialitatea bucătarului, se prezentau tentant ca și Preparatele Tradiționale, unde “Friptura de Turda” avea și țuică, cineva era curios dacă în ea sau lângă ea… Nu a aflat răspunsul!

  Aveau și Preparate din carne de porc, pui sau pește, Pizza, Salate, Băuturi, servesc vin la carafe sau la pahar, la care doar m-am uitat și le-am pozat, dar m-am oprit la Deserturi din care am comandat tot “Papanaşi cu smântână și dulceață”, dar mai aveau “Clătite” și alte tipuri de papanași.

  Au și serviciu de catering și livrări la pachet.

  Așteptând comanda am mai pozat, am mai butonat telefonul și așa am aflat că rusalca este zâna apelor cu chip de femeie frumoasă și coadă de pește, care ademenește tinerii și-i îneacă, “sirena slavă”.

  Servirea s-a făcut rapid, în vreo 20 de minute pozam farfuriile albe care arătau bine pe suporții roșii de pe masă și în care preparatele erau deosebit aranjate. Medalionul Rusalca, un sos roșu de ciuperci cu o insulă în diverse culori, din păine prăjită cu unt, șuncă și cașcaval, piept de pui și cotlet de porc la grătar era plăcut ochiului, a fost plăcut și gustului, pentru cantitate am avut vechea soluție, arăta mai bine ca pieptul de pui și cârnăciorii înconjurați de cartofii aurii și sosul gorgozola ai Puiului Imperial.

  Panașii au fost aduși pe două farfurii, aproape acoperiți de smântănă și dulceață, fragezi, gustoși și aromați.

  Am primit nota de plată, 88 lei, și, lăudând papanașii, gazda noastră ne-a spus că restaurantul are o soră mai mare cu ceva ani, Patiseria Rusalca, aflată tot central, dar pe altă stradă, care are patiserie și prăjituri recunoscute de turdeni și nu numai…

  Cu mulțumiri reciproce ne-am despărțit de gazda noastră, plecând spre hotel, bucuroasă că nu am supărat-o pe Rusalca.

  Mi-au plăcut cele două restaurante prin ceea ce oferă, ambianță plăcută, personal amabil, produse foarte bune, servire rapidă, poate și fiindcă eram singurii lor oaspeți, și vă recomand să le treceți pragul dacă treceți prin Turda. O remarcă deosebită pentru papanașii turdeni, printre cei mai buni dacă nu chiar cei mai buni pe care i-am mâncat, am mai mâncat și în această excursie, și în altele, dar nu ca ei, poate alt review, altă poveste...

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de mprofeanu in [17.05.2019 / 12:20:20]

  [validat & publicat in 17.05.19 / 13:04:31]

 • VIZUALIZĂRI: 1404
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 37 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    31500 PMA (din 35 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "mprofeanu"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • Nu s-a scris, până acum, niciun ECOU la acest articol

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0299520492554 sec