mobile WEB  #  AG. MARINA [GRECIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Delfini Hotel
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

O cazare ieftină și bună

a fost acolo: cloverina
 • DIN: Targoviste
 • în AUG-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  În perioada 30 iulie - 09 august 2018 am decis să ne mutăm baza în insula Aegina, Grecia, cunoscută mai degrabă pentru excursiile de o zi ce se fac din Atena ori pentru Mănăstirea Sf. Nectarie. Noi am decis să fim contra curentului, dorind o vacanță ieftină, într-un loc cât mai nonturistic, însă aproape de Atena. Multă lume ne-a întrebat dacă nu ne-am plictisit pe Aegina atâtea zile. Cred că e relevant faptul că ne-am întoarce chiar și mâine, chiar pe ploaie, ba chiar ne gândim serios la o investiție imobiliară în zonă.

  Primele nopți au fost rezervate hotelului The delfini (care, la acea vreme, era simplu Delfini). Hotelul se află în stațiunea Agia Marina, în partea opusă a insulei față de capitala cu același nume (Aegina Town). Pe timp de vară (ceea ce la greci înseamnă ceva mai mult decât la noi), un ferry privat are două curse regulate din Piraeus către Agia Marina, nefiind nevoie de un transport din Aegina Town către mica stațiune din emisfera estică. Așa am ajuns și noi pe insulă, după aproximativ o oră și jumătate de admirat întinderea de apă. Din portul în care am fost debarcați, am mers aproximativ 500 metri mai la deal (aviz părinților cu copii mici) și am ajuns la Delfini.

  Stațiunea Agia Marina se întinde foarte mult paralel cu marea, multe pensiuni și hoteluri fiind în acea zonă, doar câteva dintre cazări aflându-se mai la deal de port, pe drumul ce urcă la Templul Aphaia. Noi am știut asta de la început și ne-am asumat un mic urcuș, mai ales că era vorba de o distanță relativ scurtă și pe asfalt.

  Hotelul are nota 9,3 pe Booking și asta nu pentru că veți găsi luxul de la o cazare de 5 stele, ci o pensiune mai mare (două etaje de camere), curată, îngrijită de o gazdă excepțională, totul la un preț just. Puteți găsi o cameră cu 30 euro în plin sezon, preț în care veți primi si micul dejun sau puteți să îi dați direct un email proprietarei, de toată încrederea, care vă va oferi un preț și mai bun. Eu am rezervat prin booking, neștiind nimic despre insulă ori proprietate, însă data viitoare voi discuta direct cu Angelique, cu toată încrederea.

  Gazda vorbește exemplar engleza și, cred, și franceza. Ea este cea care îngrijește întreaga proprietate, de la curățenie, până la servirea micului dejun și la întreținerea atmosferei. Ne-a dat voie să ne alegem o cameră din cele două disponibile la acea oră, ne-a intermediat închirierea unei mașini la un preț foarte bun (30 euro pe zi), precum și o croazieră de o zi cu un prieten, care își merită toți banii. De fiecare dată când ne vedea, ne întreba dacă ne simțim bine, dacă avem nevoie de ceva ori dacă ne poate fi de folos. O adevărată gazdă!

  Camera a fost foarte mare, modestă, dar curată, cu baie proprie. Patul și salteaua au fost noi, deci foarte confortabile. Prosoapele tot noi, de un alb impecabil și pufoase. Am beneficiat gratuit de aer condiționat (poziționat strategic deasupra patului, astfel că aerul niciodată nu ne bătea în cap), frigider și televizor (pe care nu l-am folosit). Fiecare cameră are balcon, loc bun de întins costumele de baie sau de a bea un vin seara. Pe balcon găsim două scaune, masă, scrumieră (pentru fumători).

  Baia a fost basic, cu duș, fără perdea (pe mine una oricum mă enervează, considerând-o doar un loc unde bacteriile își fac de cap), cu gel de duș și șampon. Aici ar merge o renovare, însă curățenia e acasă la ea, iar apă caldă am avut tot timpul, cu excepția unei dimineți, când am fost anunțați de o problemă majoră pe întreaga insulă (clar nu era vina hotelului).

  Curățenie ni s-a făcut zilnic, în sensul că ni se făcea patul (oricât de bine l-am fi făcut noi dimineața), ni se lua gunoiul, ni se aducea hârtie igienică si se dădea cu mopul. Lenjeria nu îmi amintesc la cât timp s-a schimbat, pentru că nouă nu ne pasă de așa ceva, inclusiv la hotelurile de 5 stele punând frunza verde ce precizează că nu dorim schimbarea așternutului...degeaba! Știu că tot timpul am avut prosoape uscate și curate, dar nu am băgat de seamă cât de des se schimbau acestea. Niciodată nu am dat nas în nas cu gazda atunci când ne făcea curățenie, urmărind probabil momentele în care noi nu eram în cameră, ca sa nu ne deranjeze.

  În prețul camerei am avut inclus micul dejun, ce se servea pe terasă ori în restaurant (toți voiam de fapt pe terasă, fiind locuri suficiente). Acesta era fix și conținea un ou fiert, pâine proaspătă, unt, gem, șuncă, cașcaval, prăjitură, câte un fruct, cafea, suc. Unele lucruri variau, cum ar fi fructele oferite sau prăjiturile. Pot spune că micul dejun era îndestulător, însă nu pentru pretențioși. Toate produsele erau proaspete și cumpărate de la magazinul din sat ori de la brutăria din apropiere. Clar pentru banii plătiți era mai mult decât suficient.

  Spațiul exterior al proprietății era format dintr-o curte mare, cu mulți pini, în care își duceau veacul acei greieri specifici zonei mediteraneene, care scot un sunet deranjant. Noi ne obișnuisem atât de mult cu ei, încât odată ajunși acasă, ne era chiar dor! În camere nu prea se aud, izolația fiind aproape perfectă. În zona casei se află diverse măsuțe cu scaune, un grătar, două balansoare, o pisică și un câine, ambii pașnici și drăgăstoși cu musafirii (da, pisica cerșește mâncare și atenție).

  Drumul până la plajă este relativ, în funcție de zona în care vreți să vă instalați într-o zi sau alta. În stânga stațiunii (de la port în stânga) găsim diverse stânci plate și chiar plaje amenajate cu șezlonguri pe aceste stânci - foarte iubite de săritorii în apă și de snorkeliști, ca noi. În dreapta portului începe o plajă întinsă, de nisip fin, cu zone libere și zone cu șezlonguri, mult iubite de familii și de persoane mai în etate. Mai mult de 5 minute nu aveți cum să faceți de la hotel la oricare dintre aceste zone, cu mers de vacanță, bineînțeles.

  Cel mai apropiat restaurant se află... vis a vis de proprietate. Centrul stațiunii (de altfel foarte mică) se află la 3 minute de mers pe jos. Tot aici găsiți supermarket cu prețuri la fel ca în Piraeus (chiar și pentru alcool), brutărie, magazine de haine ori de închiriat autovehicule.

  În concluzie, recomand din suflet stațiunea, cât și hotelul, dacă doriți o vacanță liniștită, cu bani puțini, departe de aglomerările de turiști.

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de cloverina in [14.05.2019 / 13:53:09]

  [validat & publicat in 14.05.19 / 14:35:55]

 • VIZUALIZĂRI: 449
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 16 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    41600 PMA (din 32 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Delfini Hotel? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "cloverina"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 6 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [14.05.19 - 14:21:15]

     Bună recomandarea

     Mutat în rubrica "The Delfini Hotel [Agia Marina, I. AEGINA], SARONICE, alte insule" (nou-creată pe sait)

     --

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)


  cloverina » mesaj pers
  [14.05.19 - 14:41:52]

     @webmasterX: Perfect identificată :)


  webmaster » mesaj pers
  [14.05.19 - 14:56:35]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  webmaster26 » mesaj pers
  [18.09.19 - 21:43:51]

     @cloverina: am o rugaminte, citeste/vezi pozele de aici vezi impresii

     este cumva acelasi hotel?


  webmasterX » mesaj pers
  [19.09.19 - 12:46:44]

     E foarte probabil că e același hotel - dublat, posibil, din greșală la noi

     Am contopit cele 2 rubrici, mutând review-ul de mai sus în rubrica creată prima - "Delfini Hotel [Ag. Marina, i. EGINA], SARONICE, alte insule"


  cloverina » mesaj pers
  [19.09.19 - 15:12:51]

     @webmasterX: da. Același :)


  6 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0525350570679 sec