mobile WEB  #  LONDRA [MAREA BRITANIE]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Descoperă Londra

Londra, orașul plin de viață ❤️

a fost acolo: Simona12345
 • DIN: Bistriţa
 • în MAY-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  La începutul lunii mai am vizitat Londra, 4 zile intense. Am planificat această călătorie cu 2 luni înainte, cea ce a fost foarte bine in privința prețului. De câțiva ani, colindăm și descoperim orașele din țară și de ceva timp și cele din Europa. Vorba aia:" Colecționează amintiri, nu lucruri":-)

  În luna februarie, am găsit bilete de avion din Cluj, la 540 lei pentru 2 persoane dus-întors, super ieftin. După ce am cumpărat biletele, am inceput căutarea pentru hotel (treabă grea la început) însă după 2 -3 zile de căutari am găsit un hotel în zonă centrală. Am fost cazați la Holiday In Express în Hamersmith, cu recenzii bune. Doar cuvinte de laudă pentru hotel. Am preferat să plătim mai mult pe hotel și să fie în zonă centrală. A fost aproape 100 de euro pe noapte cu mic dejun. Nimic de reproșat in privința hotelului, camera curată, mic dejun diversificat, cameră de bagaje in cazul in care ajungi mai repede de check-in.

  Hotelul este aproape de stația de metrou și ai posibilitatea de a ajunge destul de repede cu metroul in toate zonele centrale ale orașului.

  Cum am spus mai sus, am planificat călătoria la Londra cu 2 luni înainte, așa că toate intrările la obiectivele turistice cu plată le-am făcut online, inclusiv biletele de autobuz de la aeroport la Londra. Am preferat să mergem cu autobuzul de la aeroport deoarece am găsit bilete reduse la 10 Lire /2 persoane in comparație cu trenul care era 20 de Lire. Singura diferență este că, cu trenul ajungi mai repede cu jumătate de oră.

  După ce am ajuns la hotel și ne-am cazat, am luat-o la pas prin Londra. Când am ieșit din hotel, surprizăă: vremea s-a schimbat, plouă, dar ăsta e farmecul Londrei. 😁Am scos umbrela din ghiozdan, și am mers mai departe. Apropo, umbrela nu trebuie sa lipsească din geantă in Londra, indiferent de anotimp.

  În prima zi am vizitat Muzeul de Istorie Naturală. O minunăție. 🙂

  Deși, eram obosiți de pe drum, nedormiți de atâtea ore, am hoinărit prin muzeu vreo 3 ore. Merită vizitat!!

  După vizita de la muzeu, am plecat mai departe la pas prin orașul plin de viață. Era aproape seară și am hotărât să mergem la mall, am găsit un mall super mare relativ aproape de muzeu și am petrecut ceva timp și aici.

  A doua zi, de dimineață după micul dejun a început din nou plimbarea noastră prin acest oraș vechi, istoric dar impecabil de curat și plin de parcuri, multe parcuri. 🙂

  Am inceput cu vizita la Palatul Buckingham, la schimbarea gărzii, de neratat.

  După care am mers pe jos prin parcul Buckingham spre Ochiul Londrei, fiind aproape. Ajunși pe pod, lângă Ochiul Londrei, am rămas uimiți, super uimiți de câți oameni poți vedea in câteva minute, sute de oameni pe un pod. 😁

  Big Ben-ul este în consolidare încă câțiva ani de acum încolo, însă tot este impresionantă zona aceea.

  Nu ne-am urcat în Roată, in Ochiul Londrei deoarece ne-am făcut rezervare online la The Shard, cea mai mare clădire din Londra, un zgârie nori, iar până acum câțiva ani, din lume. Pot spune că am făcut cea mai bună alegere.

  În roată, plimbarea durează 25 minute mai ești cu încă 20-30 de oameni în capsulă, spre deosebire de, The Shard în care poți urca și să stai cât vrei, poți să servești ceva de băut, mâncat etc, poți să admiri Londra de sus. Am urcat cu liftul la etajul 72, el având 92 de etaje, am stat și admirat Londra aproximativ 2 ore.

  Am făcut rezervare pe booking la The Shard, a fost mai ieftin decât Ochiul Londrei, am platit 50 de Lire pentru 2 persoane.

  Am coborât și ne-am îndreptat spre Tower Bridge, pe jos, unde am și mâncat acolo în zonă. Am stat și la Tower Bridge ceva timp.

  Dorința soțului meu a fost de a vizita British Museum, fiind un pasionat de istorie antică, așa că am pornit spre muzeu.

  Ajunși acolo, am rămas plăcut impresionați de ceea ce am văzut. E incredibil de mare și de bine organizat. Merită pus pe lista de obiective turistice de vizitat in Londra. 🙂

  Am colindat muzeul în 3 ore.

  După ce am bifat și acest muzeu, am plecat spre cea mai aglomerată stradă din Londra, Oxford Street, în care ne-am plimbat și am admirat clădirile impresionante din oraș, am intrat la cumpărături in magazinele din centrul orașului, iar când am ieșit de la cumpărături, surpriză: afară era noapte deja. Așa că după o zi plină in care vremea a ținut cu noi, o zi însorită, perfectă de plimbare, am plecat spre hotel.

  Următorul muzeu pe care l-am vizitat, a fost Muzeul de Știință, care pe noi ne-a cucerit de când am intrat. Este uimitor.

  Toate aceste obiective la care am fost, au fost gratis, doar la The Shard am platit.

  Muzeele din Londra sunt extraordinar de mari, organizate și pline de vizitatori din toate colțurile lumii.

  În legătură cu transportul londonez, când am ajuns ne-am cumpărat oyster card, am platit pentru zilele in care am stat, pentru zona 1 și 2, deși toate obiectivele sunt in zonă 1. Este cel mai convenabil transport, iar la final, când am plecat din Londra, am returnat cardurile și am primit înapoi banii pe carduri aproximativ 9Lire. Apropo, totul am platit cu cardul, nu am schimbat de acasă bani, decât foarte puțini, in rest totul, oriunde se poate plati cu cardul fără comision. Inclusiv la metrou se poate.

  Am rămas uimită de transportul londonez. E fantastic!

  Deși, am circulat mult cu metroul, ne-am plimbat și pe jos foarte mult, zilnic făceam 20-25 de km pe jos. Să aveți încălțăminte comodă. 🙂

  Londra este un oraș plin de emoție, clădirile, parcurile, curățenia, organizarea, toate m-au cucerit. Londra este un oraș frumos, istoric, care merită vizitat. Având în vedere că moneda națională este lira, este considerat un oraș scump, însă dacă vă planificați din timp călătoria, plătiți mai puțin decât credeți, totul depinde de organizare. 🙂

  Am descoperit un oraș elegant, curat, istoric, un oraș diferit, care merită pe deplin să-l descoperiți o dată în viață!

  See you next time, London! ❤️

  Articol încărcat de Simona12345 in [14.05.2019 / 11:43:23]

  [validat & publicat in 14.05.19 / 13:57:49]

 • VIZUALIZĂRI: 1888
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 16 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    17100 PMA (din 20 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Simona12345"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 6 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [14.05.19 - 13:57:24]

     @Simona12345, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

  S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

  În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

     --

     Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 70&ridAnt=93536

     --

  Am fost cazați la Holiday In Express în Hamersmith

     Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

  Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)


  webmasterX » mesaj pers
  [14.05.19 - 17:59:40]

     Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.


  Dana2008 » mesaj pers
  [14.05.19 - 20:26:16]

     @Simona12345: Felicitări pentru articol si fotografii!

     Mi-a plăcut foarte mult în Londra, am umblat foarte mult pe jos.

     Lângă London Eye era intrarea la Ocenarium unde am trecut pe deasupra bazinului cu rechini... era recomandată trecerea doar celor curajoși... stiam că nu pățesc nimic.

     Am prins Tower Bridge când s-a ridicat pentru trecerea unei ambarcatiuni mai înalte, bine, știam de pe net ora când avea să fie întreruptă circulația pe pod, și am asistat la acest procedeu intersant.

     Am făcut multe cumpărături pe Oxford Street, am prins si o zi de Sales când prețurile sunt foarte mici si programul magazinului a fost prelungit. Nu am mai văzut în viața mea așa ceva, magazinul arata ca după un jaf, cu multe haine noi aruncate pe jos, călcate în picioare, etc. Mi-am petrecut si eu câteva ore în magazin, am probat și cumpărat haine faine la preț redus.

     Pe malul Thamisei ne-am plimbat o zi întreagă si am traversat pe podurile Millenium. Am ajuns și la Catedrala St. Paul. Big Ben-ul nu era in revizie atunci.

     A fost foarte frumos și au rămas încă multe de văzut, deși le aveam pe listă.

     Mi-ai răscolit amintirile...

     Mai pune fotografii. Eu am făcut foarte multe poze, sute!

     Călătorii plăcute!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  Simona12345 » mesaj pers
  [15.05.19 - 18:58:20]

     @Dana2008: La fel am făcut și eu, sute de poze. ☺️ Am rămas super impresionată!!


  ioanaghili » mesaj pers
  [25.05.19 - 14:52:08]

     Buna Simona, spune-mi te rog care e ceam mai buna modalitate dee transfer de la aeroport in centru. Eu o sa zbor pe Southend Airport din Cluj. Multumesc mult!


  Simona12345 » mesaj pers
  [25.05.19 - 17:29:46]

     @ioanaghili: Bună! În general cea mai ieftină modalitate este de a merge cu autobuzul, deoarece este foarte ieftin in comparație cu prețul. Noi am aterizat pe Louton, am făcut în jur de o ora și jumătate, iar cu trenul făceam o oră doar, dar însă plăteam triplu. Așadar, având în vedere prețul mare la biletele de tren, părerea mea că cea mai ieftină metodă e busul. 🙂 Poți să cumperi online bilete. dacă o să cauți pe Internet cu siguranță o să găsești site-ul. Cu National Express am mers noi. Vacanță plăcută!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]

  6 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0546300411224 sec