mobile WEB  #  LA CORUNA [SPANIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Cristal 1 Hotel
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Hotel Cristal 1 din La Coruña, demn de luat în considerație

a fost acolo: Radu Tudoran
 • DIN: Călăraşi
 • în SEP-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Pentru o noapte petrecută în La Coruna am găsit găzduire la Hotelul Cristal 1, considerat de specialişti demn de a purta o stea pe uşa de la intrare. Cum aveam experiența şi altor hoteluri din Spania la fel de lipsite de constelații m-am dus fără nici o grijă. Taxiul m-a transportat comod din gară pentru vreo 7 euro şi m-a debarcat chiar în fața intrării. Puteam lua şi autobuzul până la hotel, dar nu-mi făcusem temele :).

  Hotelul Cristal 1 (căci există şi numărul 2, de 2 stele) este amplasat pe strada Venezuela, la câteva minute de mers de plaja Riazor. Sau de stadionul celor de la Deportivo. Un bloc cenuşiu, care te duce cu gândul la cartierele muncitoreşti prin care am copilărit unii dintre noi, este unit de altele mai mult sau mai puțin asemănătoare, formând corp comun de-a lungul străzii, de la o intersecție la alta. Pe fațadă, alături de numele hotelului era afişat şi numărul de telefon. Arhitectura nu te impresionează, nici la exterior, nici la interior.

  Având sosirea anunțată prin site-ul acela din Olanda, eram aşteptat şi camera stătea deja pregatită. Recepționerul s-a dovedit plin de amabilitate şi operativ, aşa că n-am pierdut mult timp cu check-in-ul. Jumătate de oră mai târziu, când am plecat să explorez urbea, tot el m-a înarmat cu o hartă şi multe informații utile cu privire la oraş, la obiectivele demne de vizitat, locurile cu mâncare bună, etc. O notă mare pentru el.

  Deschizând uşa am descoperit fără surprindere că dimensiunile camerei erau direct proporționale cu numărul de paturi (unu). Dar combinația cromatică crea o atmosferă caldă, plăcută. Un pat comod, pregătit şi pentru nopți răcoroase de toamnă (care se făceau însă aşteptate), m-a ajutat să-mi găsesc odihna după o zi extrem de obositoare. Nu exista nici o bomboană de ciocolată pe pernă, dar acestea sunt reminiscențe de la 5 stele. Un şifonier simplu, mai mult decât încăpător pentru echipamentul de pelerin, şi un birou, mai auster decât cel al portarului de la primărie, completau mobilierul camerei. Fereastra, având un dispozitiv învechit de închidere-deschidere, te lăsa să admiri priveliştea unui luminator generos.

  Telefonul stătea agățat cuminte la capătul patului, în caz ca aş fi solicitat ceva de la recepție. Televizorul, cu prea multe canale raportat la dorința mea de a rămâne imobilizat în fața micului ecran, trona stingher pe birou. Exista şi aer condiționat, dar am profitat de aerul curat care intra pe fereastră. Internetul funcționa fără probleme chiar şi la etajele superioare, parola fiindu-mi dată de la recepție.

  Raportându-mă la alte locuri low-cost pe unde am înnoptat, baia de aici părea mai spațioasă. Desigur, pentru o persoana care nu suferă de claustrofobie :). Fusesem dotat cu săpun, şampon şi gel de duş exact pentru o zi, dar asta n-am trecut-o la zgârcenie, ci la economie. Apa caldă şi rece la duş şi chiuvetă sau toaleta curată sunt lucruri normale la hotelurile din Spania, iar aici nu făceau notă discordantă. Bineînțeles, nu erau dotări ultramoderne sau nou-nouțe, dar nici de pe timpul războiului civil. Şi cel mai important: la igienă nu se făcea rabat.

  Holul hotelului semăna puțin cu sufrageria unei pensiuni, pe marginea sectorului cu mese fiind un bufet cu veselă, o cafetieră şi un cuptor cu microunde. Se crea o atmosferă mai mult familială, decât de hotel. N-am cerut mic-dejun, preferând să-l mănânc prin oraşul vechi, aşa că informații cu privire la bucătarie nu am. Exista şi un automat cu răcoritoare destinat persoanelor care nu pot să îndure setea. Pentru cei care nu suportă băuturile de acest gen sunt veşti bune: berea este la cutie de 0,33 litri, marca Estrella, la fel de reconfortantă.

  Raportul preț / calitate al hotelului Cristal 1 consider că este subunitar şi pot să mă declar mulțumit cu alegerea făcută. Totuşi pentru o şedere scurtă, pentru o persoană lipsită de pretenții absurde. În caz că doriți să vizitați La Coruña puteți lua în calcul şi acest loc.

  Să aveți un drum frumos în față.

  Articol încărcat de Radu Tudoran in [19.03.2019 / 10:45:29]

  [validat & publicat in 19.03.19 / 11:34:08]

 • VIZUALIZĂRI: 320
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 5 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    49300 PMA (din 39 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Cristal 1 Hotel? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Radu Tudoran"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 2 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [19.03.19 - 11:33:09]

     Bună recomandarea

     Mutat în rubrica "Cristal 1 Hotel, LA CORUNA" (nou-creată pe sait)

     --

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)


  webmaster » mesaj pers
  [19.03.19 - 13:06:59]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  2 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.01802110672 sec