mobile WEB  #  REGENSBURG [GERMANIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Altstadthotel Am Pach
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Altstadthotel Am Pach — istorie și confort

a fost acolo: istvana
 • DIN: Sfântu Gheorghe [CV]
 • în FEB-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Pentru a doua parte a vacanței copiilor din februarie, ne-am decis să hoinărim prin Bavaria. Cazarea ne-am ales-o în orașul Regensburg pentru că aveam niște prieteni acolo. Știam doar că locuiesc undeva în orașul vechi, în centru, atunci când am rezervat hotelul. Și doream să ne cazăm undeva aproape de locul unde stăteau ei. Am ales Altstadthotel Am Pach, un hotel de 4 stele, situat pe o străduță îngustă din centrul vechi al orașului (Untere Bachgasse 9). Când le-am spus prietenilor noștri numele hotelului unde am facut rezervarea, ei ne-au trimis o fotografie făcută de la fereastra lor în care se vedea, foarte aproape, intrarea în acest hotel (erau la două case distanță).

  Clădirea Altstadthotel am Pach datează de aproximativ un mileniu, dar a fost frumos renovată în 2008, ca să păstreze nuanța de vechi și aristocrat. O caracteristică interesantă a hotelului este faptul că fiecare cameră dezvăluie o poveste din istoria orașului Regensburg. Fiecare dintre cele 20 de camere ale sale este dedicată unui secol diferit și unei personalități istorice care a marcat istoria orașului. Astfel, pe covorașele de la intrarea în camere scria numele personalității și secolul, lângă ușă erau informații despre viața persoanei, iar în cameră câte un tablou cu chipul personalității. Astfel, pe holurile hotelului, i-am putut „întâlni” pe Johannes Kepler, astronomul care a trăit și a murit în Regensburg sau pe profesorul Joseph Ratzinger care a predat teologia la universitatea din acest oraș până în 1977 și care a devenit mai târziu Papa Benedict al XVI-lea.

  Noi am primit o cameră la etajul al doilea, dedicată reginei Hemma (din anii 800), soția regelui Ludovic Germanul. Camera era spațioasă, pregătită cu pat matrimonial, televizor, dulap, o oglinda mare langă ușă, minibar cu sticlă de apă, masă cu două scaune, birou, canapea și masuță de cafea. Baia avea două chiuvete și o cadă și era dotată cu toate felurile de articole de toaletă, plus uscător de păr, oglindă cosmetică și cântar electronic.

  Era acces la internet în întreg hotelul (Wi-Fi fără parolă). În prima seară nu am reușit să ne conectăm deloc, dar în zilele următoare a functionat foarte bine. În plus, exista la recepție, un calculator cu internet pentru utilizare gratuită de către oaspeți. Personalul de la recepție a fost amabil și ne-a printat permisele de îmbarcare pentru avion.

  Camera avea trei ferestre foarte mari cu vedere spre oraș și sub fiecare se găsea câte un calorifer. În prima noapte de cazare, nouă ni s-a părut cam răcoare în cameră, așa că am cerut câte o pătură în plus. Seara, când ne-am întors din hoinăreală, aveam pe paturi câte două pături fiecare, iar în dulap încă una.

  Micul dejun tip bufet suedez era servit între orele 7-10 în timpul săptămânii și 7,30-10,30 în weekend. Am găsit sortimente de mâncăruri pe toate gusturile-brânzeturi, mezeluri, ouă, lactate, cereale, legume proaspete sau murate, produse de patiserie dulci sau sărate (faimoșii covrigi bavarezi). Un angajat venea la masă pentru a ne întreba dacă dorim cafea, de care fel, dacă să fie cu lapte sau fără… și ne aducea proaspătă și aburindă. Mai târziu revenea să ne întrebe dacă e totul în regulă sau mai dorim și altceva.

  Noi am ajuns în Regensburg cu trenul, iar locația este la 5-10 minute de mers pe jos de gară. Cei care vin cu mașina trebuie să știe că până în fața hotelului nu se poate ajunge cu mașina pentru că zona este pietonală, dar este o parcare cu plată la mică distanță.

  Noi ne-am simțit bine la Altstadthotel Am Pach și îl recomand pentru caracterul istoric și amabilitatea personalului.

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de istvana in [15.02.2019 / 10:08:12]

  [validat & publicat in 15.02.19 / 11:33:27]

 • VIZUALIZĂRI: 271
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 13 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    12300 PMA (din 10 voturi) show/hide

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Altstadthotel Am Pach? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "istvana"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa [email protected]
 • 3 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [15.02.19 - 10:51:35]

     Mutat în rubrica "Altstadthotel Am Pach, REGENSBURG" (nou-creată pe sait)

     ---

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)


  istvana » mesaj pers
  [15.02.19 - 11:00:31]

     @webmasterX: Multumesc frumos! E in regulă poziționarea pe hartă.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  webmaster » mesaj pers
  [15.02.19 - 11:33:52]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  3 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0228309631348 sec