mobile WEB  #  #CĂLĂTORII [ORIENTUL MIJLOCIU]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Descoperind Israelul

Descoperind frumosul Israel

a fost acolo: dnip
 • DIN: Timisoara
 • în APR-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  In luna aprilie am fost in Israel într-un pelerinaj foarte bine organizat încât parga eram într-un concediu. In doar 3 ore esti din Timisoara in Tel Aviv. Un pic strictete in aeroport dar ok totul.

  Ziua I: Tel Aviv surprinzator si interesant. Faleza super frumoasa, apa turcoaz curata si nisip fin cu scoici rosiatice. In aprilie erau pe plaja la soare turisti si localnici. Hoteluri si clădiri administrative foarte înalte mărginesc faleza. Nu mi-a placut periferia deloc. Tipic zonei țărănești cu clădiri înghesuite si mizerie multă. Am plecat spre

  Lod – la Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. Gheorghe. Ne-am plimbat in Haifa, oras port, am avut privire panoramica asupra Gradinilor Bahai. Am făcut oprire la mare, la Caesarea unde am. admirat faleză si daunele de nisip, cât și apetitul făcut de Superman Magnificul.

  Ziua II: Muntele Tabor – Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă”, Cana Galileei – Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii.

  Nazareth – Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria dedesupt) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii.

  Zonele turistice sunt amenajate si curatele in schimb periferiile cam sumbre si mizerabile.

  Râul Iordan – Yardenit: – nuanța ciudata a raului verzuie-albastruie te face sa simti magia locatiei. Este un loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului unde se fac botezuri simbolice. Cazarea la hotel în Tiberias, pe malul mării. Mâncare foarte gustoasă, bufet suedez, foarte bogat și gustos. Peste, paste, carne de tot felul, salate, tocănițe. Camera in hotel Tiberias era spre mare, vedeam rasaritul dimineata. A fost superb.

  Ziua III: Muntele Fericirilor, apoi vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Deplasare către ţărmul Mării Moarte.

  Am avut ocazia să facem. baie in Marea Moarta. Interesanta senzatia :pielea ramanea unsa parca de la atata sare. Te tine la suprafata fara sa faci vreun efort. Pe mal gaseai sare si bucati solidificate. Au magazine cu produse locale Ahava cu extract din mare. Ne-am deplasat la Mănăstirea Sf. Gherasim.

  Ziua IV: Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit”, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce apăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Muntele Sionului – Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Tain㔺i Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Deplasare la Zidul Plângerii.

  Strictete la intrare, scanat genți. Am prins sabatul cand vin la zid perciunatii la rugaciune.

  Am schimbat hotelul in Bethleem, hotel Nativiti, un hotel ok ca si cazare si conditii, mai modern decât cel din Tiberias dar ca si mâncare puțin mai slăbuț. Ierusalimul mi s-a parut de vis. Parca esti in trecut. Bine întreținute clădirile cetății O adevărată industrie peste tot. Bazarul merita vizitat Cât vezi cu ochii magazinute si dulciuri locale, mirodenii, articole bisericești, haine locale si tarabe cu sucuri proaspăt făcute din roșii si portocale.

  Ziua V: Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos după care am ajuns la Biserica Sf. Învieri ce adaposteste Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Piatra ungerii ne intampina la intrare. Deja simti incarcatura locului si ceea ce Dumnezeu reprezinta. Înghesuială mare dar merita.

  Nu va pot descrie încărcarea sufletească. Oricât ai fii de sceptic sau mai nereligios simti acel ceva, nu stiu dar in Sfântul Mormânt am avut o senzatie ciudata pe care nu o pot explica. Nu te lasa sa stai decât câteva secunde călugărul care organizează intrarea si ieșirea pelerinilor. Am. prins cozi mari dar mulțumită preotului care a organizat pelerinajul am ajuns la ore care ne-au permis sa intram repede.

  Ziua VI: Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe. Deplasare spre Ierihon - privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii, Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Frumos desertul dar am prins 38 grade.

  Ziua VII: Pustiul Iudeii unde am mers 15 km pentru a vizita Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava) şi Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor. Apoi plecare spre Bethleem la Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului), Grota Laptelui, Ein Karem –Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria.

  Dintre toate obiectivele cel mai mult mi-a placut Sfântul Mormant, locul nasterii, Ierusalimul ca oras si Marea Moarta.

  Macar o data in viata merita sa mergi in locurile Sfinte. Nouă ne-au placut si ne-au surprins plăcut încât am promis ca vom reveni.

  Articol încărcat de dnip in [26.06.2018 / 21:39:31]

  [validat & publicat in 26.06.18 / 22:44:28]

 • VIZUALIZĂRI: 3275
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 61 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    13500 PMA (din 16 voturi) show/hide

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "dnip"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 7 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmaster87 » mesaj pers
  [26.06.18 - 22:44:13]

  Am schimbat hotelul in Bethleem

     

     Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

  Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)


  krisstinna » mesaj pers
  [28.06.18 - 08:56:59]

     @dnip: Salutare!

     Ce ai ales pentru vara aceasta?

     Ai renunțat la Croatia? Ai ales Grecia?


  dnip » mesaj pers
  [28.06.18 - 09:03:23]

     Hello. Da am renuntat la Croatia. Grecia a ramas. Din nou Parga pt ca de 2 ani tot revenim. Ne place locația. Completăm după Parga cu Halkidiki sau Corfu câteva zile.Am fi vrut Zakinthos dar dp.documentare amplă nu ne-a placut. Mai vedem. 😁


  krisstinna » mesaj pers
  [28.06.18 - 09:18:06]

     @dnip: Vacanță frumoasă vă doresc, aștept să ne povestești!


  dnip » mesaj pers
  [28.06.18 - 09:19:37]

     @krisstinna: Multumesc la fel. Sper sa fie timp frumos. Ce destinație la tine?


  krisstinna » mesaj pers
  [28.06.18 - 09:25:30]

     @dnip: Abia am venit din vacanță, Croatia :D

     Am căutat plaja cu nisip pentru tine, când te hotărăști sa mă anunți prin mesaj privat, îți ofer cu drag mai multe detalii :)


  dnip » mesaj pers
  [28.06.18 - 09:42:22]

     Super. Astept cu interes articolul si pozele


  7 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0316359996796 sec