mobile WEB  #  diverse # [SPANIA]V9 vers. DESKTOP
[versiune pt dispozitive mobile]
Cu mașina în Spania

Cu ferryboat-ul spre Barcelona

Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
a fost acolo: Mika
 • DIN: Bucuresti
 • în AUG-2015
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  Așa cum am mai spus in postările anterioare, ne place să călătorim cu mașina. Ne place liberatatea pe care ne-o dă un astfel de concediu. Putem oricând să ne oprim in localităţi care nu erau iniţial pe lista noastră sau despre care pur şi simplu nu ştiam mare lucru, sau să ne schimbăm pe parcurs planurile de călătorie in funcţie de cele aflate sau văzute pe drum.

  Ne place să cunoaștem locuri și oamenii care locuiesc acolo, să incercăm să le aflăm obiceiurile și modul de viață.

  Așa că majoritatea ieșirilor noastre, prin țară sau prin Europa, au fost făcute cu mașina. Și vă spun că nu este obositor, așa cum spun cei cărora le place rapiditatea călătoriilor cu avionul.

  In momentul in care ne-am hotărât să mergem in Barcelona, chiar am stat puțin și am socotit.

  Dacă mergem cu avionul, ajungem intr-adevăr in aproximativ trei ore, stăm câteva zile, vedem Barcelona și ce se mai poate din imediata apropiere, și ne intoarcem tot așa de repede acasă.

  Dacă mergem cu mașina, avem posibilitatea să vedem și coasta spaniolă a Meditarenei dintre Barcelona și Franța, precum și locuri din sudul Franței unde nu am fost incă.

  Oricum, numai gândul de a mai merge câteva zile prin Franța, și mai ales prin Provence, și era un argument hotărâtor al călătoriei cu mașina.

  Prin urmare, s-a adjudecat. Mergem cu mașina. Și, pentru a evita monotonia călătoriei pe același drum atât la ducere cât și la intoarcere (cel puțin acolo unde era posibil), am optat pentru traversarea Mediteranei spre Barcelona cu ferry, urmând ca intoarcerea să o facem cu mașina de-a lungul țărmului.

  Ferryboat-ul spre Barcelona poate fi luat din Genova, Savona, Livorno sau Civitavecchia.

  Pentru că ni s-a părut distanța mai mică, și in același timp pentru că doream să revedem Genova, am optat pentru traversarea din Savona sau Genova.

  Biletele le-am achiziționat on-line, de pe site-ul directferries.co.uk.

  Din Genova pleacă spre Barcelona două vase pe săptămână iar din Savona trei (lunea, miercurea și vinerea). Cred că de anul trecut, din vară, nu sunt schimbări, dar se poate verifica pe site-ul mai sus amintit.

  Am optat pentru cursa de luni, ca să plecăm din țară in week-end și să profităm de zilele in care pe autostrăzile din Europa nu circulă tirurile.

  Biletul de ferry spre Barcelona a costat 231,64 EURO și a inclus cazarea intr-o cabină cu două paturi și baie proprie (traversarea durează aproximativ 19 ore fiind binevenit un loc unde să poți dormi).

  Prețul a fost unul promoțional, așa că nu puteam face nicio modificare de dată sau anulare a lui fără să pierdem intreaga sumă.

  Plecarea era din Savona seara, la ora 23.59, dar ni s-a spus să fim prezenți in port in jurul orei 19.00.

  Am ajuns in Savona in timpul zilei, atât pentru a vedea exact unde e portul cât și pentru a găsi o plajă in apropiere unde să ne răcorim puțin in apa mării.

  Aveam să descoperim un orășel mic, la malul mării, plin cu turiști, cu multe hoteluri și restaurante unde se servea pește și fructe de mare. Am regretat că nu am luat cazare in noaptea care trecuse in Savona, dar era de reținut pentru alte călătorii.

  Am mai călătorit cu ferryboat-ul de mai multe ori dar aceasta a fost puţin diferită din punct de vedere al modalităţii de îmbarcare.

  Ne-am prezentat in jurul orei 19.00 la intrarea in port unde un reprezentant al portului ne-a bifat pe listă venirea (eram deja inregistraţi cu număr de maşină şi nume de persoane), şi ne-a indrumat spre clădirea administraţiei portuare.

  Aici, era deja formată o coadă de maşini, la care ne-am aşezat şi noi. Am făcut inregistrarea la recepţie, unde am primit câte un card de imbarcare şi unul pentru cabină.

  După aproximativ două ore, toate maşinile au pornit incolonate după cea a portului şi am ajuns la dana unde era ancorat vasul firmei Grimaldi Lines.

  Am urcat pe vas (urcat la propriu deoarece a trebuit să mergem cu maşina pe o rampă inclinată la aproximativ 450 şi foarte ingustă) ne-am luat bagajul necesar pentru timpul pe care urma să il petrecem pe vas (am fost anunţaţi că se inchide cala maşinilor pe timpul navigării) şi ne-am indreptat spre cabina care ne era rezervată.

  Cabina era asemănătoare cu cele din vagoanele de dormit. Două paturi separate, două măsuţe, şi un dulap pentru haine şi bagaje. Cabina avea baie proprie cu duş, prosoape şi articole de toaletă.

  Nu aveam geam deoarece am optat pentru varianta mai ieftină orientată spre interior, dar nici nu a fost nevoie deoarece ziua am stat mai mult pe punte sau in restaurant iar noaptea am dormit neintorşi.

  Vasul nu era foarte mare. Avea trei etaje, cu trei punţi descoperite. Exista un restaurant şi un bar, o sală de jocuri şi un mic magazin.

  Era o seară foarte plăcută, aşa că am stat pe puntea de la ultimul etaj şi am urmărit operaţiunile de imbarcare până aproape de ora plecării, după care ne-am retras in cabină.

  A fost prima oară când am dormit pe un vapor, intr-un pat (am mai mers noaptea cu ferry dar nu am avut cabină) şi pot să spun că nu am simţit că suntem pe mare. Asta probabil pentru că a fost o noapte liniştită, deoarece a doua zi, valurile ne-au cam zgâlţâit puţin.

  Dar, partea frumoasă a călătoriei a fost cea din timpul zilei, când am stat pe punte, am admirat intinderea nesfârşită a mării, am văzut delfinii care săreau veseli pe lângă vas, şi, in a doua parte a zilei, când s-a mai incălzit, am făcut chiar şi plajă.

  Ar mai fi de spus despre călătoria cu ferry că pe vas se serveşte cină, mic dejun şi prânz, iar de la bar se pot cumpăra băuturi răcoritoare sau alcoolice, cafea sau ceai.

  Pe vas telefoanele funcţionează numai după plecare, pe o reţea internă. Există şi wi-fi gratuit, in toate locaţiile.

  In jurul orei 15.00 a inceput să se vadă in depărtare linia ţărmului, iar puţin mai târziu am inceput să recunosc (din fotografiile văzute inainte) câteva din clădirile emblematice al Barcelonei aflate aproape de ţărm.

  In jurul orei 19.00 am ajuns in Barcelona, loc unde aveam să stăm opt zile, insuficiente (aşa cum aveam să constatăm mai târziu) pentru a cunoaşte acest minunat oraş.

  Vă rog dacă se poate ilustraţia muzicală http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/rod-stewart-i-m-sailing-1

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de Mika in [08.04.2016 / 12:16:58]

  [validat & publicat in 08.04.16 / 13:28:22]

 • VIZUALIZĂRI: 2715
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 9 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    28350 PMA (din 32 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Mika"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 8 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmaster4 » mesaj pers
  [08.04.16 - 13:27:59]

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Cu mașina în Spania, diverse #" (deja existentă pe sait)


  puiutea » mesaj pers
  [08.04.16 - 17:38:30]

     Excelentă ideea de a combina, ca mijloc de transport ferry cu autoturismul, interesant review-ul!


  zlatna » mesaj pers
  [08.04.16 - 19:55:05]

     Foarte bun si interesant articolul. Si noi suntem iubitori ai mersului cu masina in concediu. Eu astept si articolul cu drumul de intoarcere. Cum ziceti si dumneavoastra cu masina poti opri unde vrei, sta cat vrei, admiri peisaje, vezi localitati. In 2014 am fost in Austria, la Viena, intr-una din zile am fost la Melk si lucrul de care ne pare rau si acuma este faptul ca si la dus si la intor ne-am dus pe autostrada, cand era un drum pe malul Dunarii.

     Va doresc calatorii placute.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  Mika » mesaj pers
  [08.04.16 - 20:19:16]

     @zlatna - Multumesc pentru interes. In călătoriile noastre am evitat cât am putut autostrăzile, pentru a vedea cât mai mult. Am mers pe autostrăzi doar când ne-am grăbit sau când aveam o țintă precisă și nu mai aveam timp de niciun ocol.


  Mika » mesaj pers
  [08.04.16 - 20:22:22]

     @puiutea - Mulțumesc. A meritat. Recomand combinația.


  danamandache » mesaj pers
  [09.04.16 - 01:55:32]

     Foarte interesant traseul, util articolul! Astept cu interes continuarea!


  cami_dxb » mesaj pers
  [13.04.16 - 11:11:14]

     @Mika - Foarte fain review. Iar ideea de-a traversa cu ferry e super. Ati fost 2 persoane, nu? Ati avut cabina voastra? Intreb pentru ca am intrat acum pe site si la cazare imi da cabina de 4 persoane sharing (pentru barbati sau femei) sau cabina de 4 persoane.

     Incerc sa-i conving pe parintii sa facem un road trip din Brasov pana in Murcia, dar nu par prea incantati. Eu l-as face tocmai din motivele mentionate de tine: libertatea de-a te opri si pleca exact atunci cand vrei, posibilitatea de-a vedea muuuuuulte locuri noi si frumoase.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  Mika » mesaj pers
  [13.04.16 - 11:52:29]

     @cami_dxb - Noi am fost doua persoane, dar in cabina puteau sa stea patru persoane. Mai erau doua paturi suprapuse care erau pliate cand am fost noi. Ma bucur ca ti-a placut. A fost chiar frumos si cred ca o sa mai repetam isprava, poate anul acesta.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]

  8 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0287191867828 sec