Ecouri — scrise de Jimmy1; [p.1 /6]

Jimmy1, 15.01.20 06:27»Stilul otoman de construcție era foarte sobru. Sultanul de pe la 1850 a vrut să-i primească pe europeni in stilul lor opulent si a construit Dolmabahce. Favorita, că nu cred că era soție, era franțuzoaică. De aia ne place mai mult ca Topkapi. Palatul e construit pe lemn din România.

Ca de obicei, excepțională relatarea.

LA REVIEW Inepuizabilul Istanbul – alte cartiere nevăzute: Balat, Fener și Ortaköy - scris de ? în rubrica Descoperă Istanbul
Jimmy1, 01.01.20 15:39»@Aurici: Și eu am aflat ceva nou: că accentul se pune pe al doilea a și nu pe i, cum l-am pus eu de la 12 ani, când am învățat despre fanarioți la istorie. Și-am aflat acum și ce înseamnă.

Timișoara a fost raia turcească mai bine de 160 de ani. Dacă nu mai sunt case de atunci, ele s-au mai construit în acel stil și le-am identificat, de aia am ținut minte. Chiar ieri am văzut un palat care avea așa ceva.

Jimmy1, 19.12.19 09:05»Acela nu este un balcon ci sacnasiu. ”Sacnàsiu n. od. balcon scos la uliță, garnisit cu geamuri și jaluzele (la o casă domnească sau boierească), servind de ședere cocoanelor cari puteau astfel privi în stradă fără a fi văzute: în odaia cu sacnasiu unde se adunau la lucru toate femeile Doamnei OD. [Turc. SAKNISIN (din ȘAH, rege, și NIȘIN, care șade), lit. ședere domnească]. ” Cred că e din Odobescu.

După cum ați scris, degrabă îmi vine a mă duce acolo să mă cazez.

Jimmy1, 11.12.19 09:31»Cam astea-s și impresiile mele, inclusiv despre mâncare. Am mai scris undeva: vestita mâncare italiană o fi grozavă pentru ei, dar cei născuți în alte părți, de exemplu la noi, găsesc pastele nefierte, nu ”al dente”, pizza seacă, prăjiturile uscate. (Nu-i nimic, că nici lor nu le place bucătăria noastră. Ajunși aici, italienii comandă numai mâncare italiană.)

Citind cele povestite, am mai fost o dată la Roma. Am votat la maximum.

LA REVIEW Roma, la pas, in doar 3 zile! - scris de ? în rubrica Descoperă Roma
Jimmy1, 05.09.19 12:30»Foarte bine structurat, de reținut pentru viitor. Dar îmi pare rău să spun că doamna cu copilul avea dreptate. Nu România îi puțea, ci toaleta din aeroportul Timișoara. De la Pleșu am înțeles că mai sunt și alte aeroporturi cu problema asta primitivă și, se pare, fără leac la noi.
LA REVIEW În august la mare în Italia la nord de Bari (1) - scris de ? în rubrica La plajă în zona Bari
Jimmy1, 04.08.19 17:43»@Aurici: Ca de obicei, excelentă relatarea. Probabil și despre coridă o fi fost interesant, dar am sărit peste partea aia. La mai multe excursii, că nu umblați degeaba.
LA REVIEW Despre Sevilia care ne-a fermecat - scris de ? în rubrica Descoperind Sevilla
Jimmy1, 19.07.19 14:49»Ca de obicei foarte interesant și plăcut de citit. Ceea ce mă miră însă este cum de un oraș de 370000 de locuitori este categorisit de două ori ca mic. Poate centrul vechi să fi fost mic și drept e că în restul orașului, ăla cu fabrici și cu lume ce merge la muncă cu mijloace de transport în comun nu am fost nici eu curioasă să merg. Mic părea și de la înălțime?
LA REVIEW Sindromul Florența s-a verificat și în cazul meu - scris de ? în rubrica Descoperă Florența şi împrejurimile
Jimmy1, 14.03.19 09:25»@Aqvila: Doamne fereşte! Abia acum îmi dau seama ce norocoasă am fost în acelaşi tip de excursie nu numai din cauza ghidului, despre care şi toată agenţia respectivă ştie că este excepţional, dar şi a autocarului (pe care nu-l apreciasem atunci foarte tare, fiind cam înghesuit) şi a cazărilor (despre care am constatat în Italia că sunt cam proaste, în case vechi întreţinute prost, cu toate cele trei stele ale lor). Păi cu aşa ghid ce aţi putut vedea? Ghizi locali nu aţi avut? Oricum, la tururile atrăgătoare prin mulţimea obiectivelor, dar ucigătoare prin oboseală, ghidul trebuie să fie un masochist.
LA REVIEW Circuit „Italia clasică” – 10 zile de nota 5 - scris de ? în rubrica Hai-hui prin Italia / Circuite personalizate
Jimmy1, 14.01.19 00:09»@Aurici: Datorită articolului îmi vine să dau fuga. Probabil tot o dată în viață.
LA REVIEW O dată-n viață și un revelion sârbesc - scris de ? în rubrica Djerdap Hotel
Jimmy1, 13.01.19 23:33»@Michi: Nu mai am voie să vă votez că n-am publicat nimic. Excelent articol, excelente poze.
LA REVIEW I murales din Orgosolo şi Tinnura - scris de ? în rubrica Descoperă Sardinia
Jimmy1, 10.01.19 09:08»Mă pregătesc să fac o excursie în Sardinia, aşa că citesc cu nesaţ completele şi frumoasele dv. relatăril. Dar nu-mi vine să cred că nu este lift pentru întoarcerea din grotă. Mă bizui în credinţă pe faptul că aşa am văzut la Castellana Grotte, lângă Alberobello: coborâre pe sute de scări, urcare cu liftul. Probabil că nu a fost loc sau este mai adâncă, voi vedea la faţa locului şi nu voi intra dacă trebuie să urc atâtea trepte.
LA REVIEW O peşteră de poveste: Grotte di Nettuno - scris de ? în rubrica Descoperă Sardinia
Jimmy1, 25.11.18 14:45»@DOINITA: Multumesc, nu m-am mai uitat la ecouri.
LA REVIEW Alberobello – sat turistic de 11000 locuitori - scris de ? în rubrica Descoperă Alberobello și împrejurimile
Jimmy1, 25.11.18 14:23»@doinafil: Cum am scris, vila e închiriată de o firmă de turism și nu se pot face rezervări.
LA REVIEW Vila Katia Lefkada - scris de ? în rubrica Katia Apartments
Jimmy1, 23.11.18 10:04»@Mihai18: Mulţumesc şi eu.
LA REVIEW Pubi şi Fiameta - scris de ? în rubrica La pas pe Valea Mureșului
Jimmy1, 23.11.18 09:51»@Dan&Ema: Mulţumesc!
LA REVIEW Pubi şi Fiameta - scris de ? în rubrica La pas pe Valea Mureșului
Jimmy1, 23.11.18 09:47»@Rodel: Mulţumesc.
LA REVIEW Pubi şi Fiameta - scris de ? în rubrica La pas pe Valea Mureșului
Jimmy1, 23.11.18 09:33»@crismis: Şi eu, care sunt o împătimită a excursiilor externe, mă mir de ce locuri frumoase sunt la noi în ţară. De fapt ştiam asta din tinereţe, dar mă enervează drumurile proaste şi locurile prost administrate. În Lipova am mâncat într-o sală de mese din anii '60, la "cooperaţia de consum", dac-o mai fi aşa denumită, unde nu-ţi dădeai seama dacă e curat pentru că era întuneric. Unul din WC-uri avea în loc de uşă o draperie. Vechimea lor, rugina, lipsa de vopsea, te făceau să te înfiori şi să nu mai observi că de fapt era curat şi fără mirosuri. Masa, totuşi, compusă din două feluri, a fost bine gătită, destulă şi ieftină (22 lei).

Am fost şi la Maria Radna am stat foarte puţin, de-aia nu am scris nimic. Dar refacerea pe fonduri europene este de senzaţie, mi-a adus aminte de Assisi şi de Montserrat.

LA REVIEW Pubi şi Fiameta - scris de ? în rubrica La pas pe Valea Mureșului
Jimmy1, 26.07.18 13:58»@Cristinelul: Prietene, trezeşte-te! Nu e greu: fă o şcoală, angajează un manager, consumă timpul cu inspecţii în hotel. Păcat de banii cheltuiţi acolo.
LA REVIEW Cel mai prost hotel in care am fost cazati vreodata - scris de ? în rubrica Complex turistic Alpina-Casi
Jimmy1, 26.07.18 13:12»@ariciu: Iniţial am crezut că dl Cristi era în concediu. Apoi am găsit alte explicaţii: aveaţi aşteptări foarte proaste, astfel că lucrurile normale vi s-au pomenit nemaipomenite şi, mai ales, eraţi în extrasezon. Aţi plătit şi puţin, spre deosebire, cred, de noi. După ce am fost săptămâna trecută acolo şi am fost profund nemulţumită, am scris un review. Abia apoi m-am apucat să le citesc pe ale altora. Şi de două ore le tot citesc. Constat că sunt de două feluri: ori ca ale mele, ori cu grad mare de satisfacţie. Cele cu 100% put de la distanţă a comandă. Ca să vă lămuriţi şi dv., că tare v-a plăcut, duceţi-vă în sezon. Dacă vă mai menţineţi, să fiu eu căţel. "Drăguţul" domn administrator, în loc să-şi urmărească afacerea profesionist, inventează motive care justifică review-urile negative: că i s-au furat prosoapele! Sau susţine că dl nemulţumit cu fasolea servită la Crăciun s-ar fi servit de 9 ori! Din fasole? Sunt curioasă dacă are timp sau "se coboară" să-mi inventeze şi mie ceva.
LA REVIEW Sacrificiul suprem pe altarul AFA: Incognito de ziua mea la Pensiunea Alpina - scris de ? în rubrica Complex turistic Alpina-Casi
Jimmy1, 26.07.18 12:26»@webmaster26: Era şi acolo notă mică, datorită înghesuielii şi serviciului "hăbucat", ca să folosesc un termen basarabean destul de nepotrivit (= ciopârţit), dar seamănă cu hăbăuc. Şi nu vreau de loc să acuz personalul: este neşcolit, neîndrumat, necondus şi prea puţin. E nevinovat.
LA REVIEW Complex Turistic Alpina-Casi - scris de ? în rubrica Complex turistic Alpina-Casi
pagină generată în 0.0218830108643 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată