Sugestii si Propuneri referitoare la AmFostAcolo.ro
Posted 10 November 2009 - 05:07 PM
Posted 10 November 2009 - 05:11 PM
crima, on 10 November 2009 - 04:34 PM, said:
vad ca deja WM99 ti-a raspuns. Eu vreau sa adaug doar: e mai bine sa dai copy/paste la un material si sa te falesti cu el pe site si sa pierzi aprecierea celorlalti sau sa pierzi- pentru moment- cateva puncte?
Posted 10 November 2009 - 05:12 PM
Si eu ma bucur de deschiderea cafenelei ( forumului ).
1. Am si eu niste propuneri, pentru la anu`.
Sa fie permise orice review-uri, insa sa nu se mai puncteze, decat cele ce se refera la concedii/sejururi/city-breack, din acel an.
In cazul asta, dupa mine, nu o sa se mai scrie "din burta".
Sau, eu as propune, ca userul sa puna in format .jpg, biletul/factura/etc., cu care si-a platit sejurul, dupa ce anterior si-a sters datele de stare civila si doar in cazul unor seminarii/team building-uri sa fie permise review-uri fara ( a se vedea in prima mea postare de la Hotel Modern Mamaia ca am pus biletul ). Ii adevarat ca cine nu are acasa un scaner ii mai greu.
Ori, nu in cele din urma, poate ca, premiile ar trebui sa fie doar simbolice diplome/cani/tricouri/etc.
In fond, cu toata criza, spriritul amfostacolo inseamna impartasirea de impresii si nu sejururile gratuite ( da, spun asta, din pozitia unuia care, poate prinde un sejur gratuit, dar, dupa cum l-am anuntat deja pe Cornel, am renuntat la un astfel de premiu, inca inainte de a scrie marea majoritate a impresiilor ).
In concluzie, este cert ca premiile au imbogatit continutul editorial ( :D ) al saitului, da` ne-a stricat placerea de a avea o lectura placuta, si a avut si efectul de a-l polua.
Parerea mea...
2. In ce priveste review-urile ce ar trebui sa fie permise pe sait, cred ca si cele negative, de genul acelora care ne arata lipsa de profesionalism a hotelierilor ce nu respecta rezervarile, nu ofera conditiile din oferta, etc., ar trebui gazduite, chiar daca nu si la punctajul total al locatiei, deoarece mie mi-ar conveni sa nu ma bazez pe o cazare rezervata telefonic sau prin e-mail si cand ajung la fata locului sa fie full.
3. Ar trebui folosit din plin banul/cartonasul rosu, pentru cei ce au doar chef de harta/fac reclama/scriu din povestile colegilor de la birou/etc.
Posted 10 November 2009 - 05:30 PM
Parerea mea.
Posted 10 November 2009 - 05:45 PM
Posted 10 November 2009 - 05:53 PM
buna seara, creievean
din aceasta seara eu voi fi moderator pe cafenea! va doresc multă "inspiratie" în a posta cât mai multe impresii despre cum am petrecut concediile noastre şi sper că vom păstra un ton civilizat în discuţiile de pe cafenea şi nu numai.....
o seară bună,
criss
Posted 10 November 2009 - 06:10 PM
criss, on 10 November 2009 - 05:53 PM, said:
Incantat de cunostinta.
Este bine de stiut ca-i cineva cu cartonasul/banul pe aici.
In alta ordine de idei, propun infiintarea si a altor arii, de exemplu :
1. Auto ( pentru cei ce calatoresc cu auto proprie ), cu topicuri de genul Benzinarii, Service-uri, Vulcanizari, etc.
2. Companii aeriene/aeroporturi ( pentru cei ce aleg sa calatoreasca pe calea aerului ), cu topicuri dedicate celor mai importante companii aeriene de linie/low cost si aeroporturi.
3. GPS ( ce ne-am face fara el la drum + ca ma pasioneaza subiectul :rolleyes: ).
4. Trasee standard spre cele mai importante destinatii turistice pentru romani interne/externe ( de ex. Valea Prahovei, Valea Oltului, Transfagarasan/Turcia, Grecia, Macedonia, Croatia, Austria ), care sa contina informatii cu caracter general despre centuri ocolitoare, taxe, rute mai putin circulate/aglomerate, etc.
5. Oferte speciale ale agentiilor ( in aceasta arie, atat userii, cat si, de ce nu, agentiile sa ne aduca in atentie ofertele early-booking, last-minute, 2 la pret de 1, etc. ).
6. Funny ( sa mai si radem, nu-i asa ? ).
7. Diverse ( de exemplu, daca merg in Timisoara, stau o zi si am un buget de cazare de maxim 50 euro, un coleg din acea localitate sa-mi ofere niste sfaturi, etc. ).
8. Lista ramane deschisa.
Parerea mea.
Posted 10 November 2009 - 06:23 PM
sunt bune propunerile tale, să vedem pe care le putem pune în aplicare şi care nu!
Posted 10 November 2009 - 07:42 PM
Ma bucur sa vad ca incet incet se populeaza acest forum si lumea chiar vine cu idei bune. As avea si eu o idee la tot ce a spus @creivean.
Nu stiu cat de bine se poate pune in aplicare sau cat de comod este dar sa vedem....
La punctul 7 - Diverse - Se poate crea o rubrica separata unde poti alege dintr-o lista cu orasele Romaniei locatia unde vrei sa ajungi. Acolo sa postezi intrebarea ta. Cei care te pot ajuta cel mai bine - cred eu - sunt cei care locuiesc acolo. Nu mai stiu daca la inregistrarea pe acest site trebuie sa scrii orasul de unde esti. Daca s-ar completa acest lucru la datele personale - in momentul in care cineva posteaza o intrebare pe site, la orasul Brasov - de exemplu, la toti cei care locuiesc in Brasov sa li se trimita automat de catre site un mesaj cu link-ul catre acea intrebare. Eu una daca as putea sa ii ajut - cu cea mai mare placere. Chiar si cu informatii despre ce ar putea vizita in orasul meu, unde s-ar putea distra si chiar unde s-ar putea caza.
Cat despre restul punctelor ... nu prea stiu...dar cred ca niste rubrici separate sa poti gasi mai usor informatiile care te intereseaza. Nu ar fi bine sa fie toata discutate in acelasi loc.
i pup u si astept sa vad ce ziceti de propunerea mea
Posted 11 November 2009 - 05:30 AM
Propunerea ta suna foarte bine, vine perfect in completare la ce am spus eu.
Despre Oradea, Baile Felix, Baile 1 Mai, pot oferi oricand relatii cu cea mai mare placere.
Mai greu ar fi cu e-mailurile triate dupa locatie, da` asta nu-s eu in masura sa hotarasc daca tehnic este posibil.
In privinta localitatii de unde esti, poti sa ti-o setezi din My Settings ( coltul dreapta sus langa numele de user )/Profile/Other Information/Location, la mine apare Oradea.
Posted 11 November 2009 - 09:09 AM
As vrea totusi sa punctez unele dintre ele:
A) bonsurile negative (malusurile) - aproape sigur vor disparea. Au fost introduse doar pentru ca un review primeste automat 1000 de puncte, ceea ce nu ar fi fost corect pentru "impresii" de doua-trei-zece cuvinte doar. M-am gandit ca cea mai buna modalitate de a depuncta astfel de impresii (varianta sa acord automat punctajul doar pentru impresii mai lungi de x caractere / cuvinte nu mi s-a parut suficientde "fiabila" tehnic vorbind). Daca proiectez o alta solutie de delimitare a punctajului automat alocat reviews-urilor, care sa le poata diferentia pe cele "normale" de cele "minimaliste", in mod sigur posibilitatea de a acorda malus va disparea. In acest moment inclin spre urmatoarea solutie:
- nici un review nu mai primeste automat cele 1000 PMA
- voi introduce un vot suplimentar "gasiti util acest review"?
- daca cel putin X dintre noi votam acel review ca util, acele impresii primesc automat cele 1000 de puncte
- un review se va putea vota BUN sau FOARTE BUN la fel ca si pana acum, indiferent de votul UTIL (care nu face decat sa acorde sau nu cele 1000 de puncte standard)
- aceasta "stare" - util / neutil - ar rezolva si probleme reviews-urilor care NU sunt de calatorie si nici de sejur (eseuri, istorice, date geografice) etc, pe care eu continui sa le cred binevenite pe site, dar daca majoritatea NU le gaseste utile, aceste "review-suri" NU vor primi cele 1000 de puncte si dispar astfel suspiciunile de genul "a fost postat doar ca autorul sa adune puncte"
B ) modificarile de mai sus, precum si altele, care vor rezulta din discutiile de aici- mi-as dori sa le aplic doar din 2010, pentru ca mi se pare foarte important sa nu schimb regulile jocului in timpul jocului. Totusi, daca voi considera ca situatia o va impune, voi introduce unele limitari si restrictii prin care sa impiedic elanul unor utilizatori pe care personal ii gasesc mai certati cu bunul simt. (vezi, de exemplu, limitarea numarului de fotografii punctabile la 30 si posibil-iminenta introducere a penalizarii cu x% a fiecarei tentative de fauda dovedita). Masurile introduse nu vor fi insa cu efect retroactiv.
C) referitor la popunerile de infiintare de arii noi pe forum: unele o sa fie implementate cat de curand (in acest weekend, posibil). INSA as vrea sa va anunt ca am in lucru 3 sectiuni noi pe site; si ca una dintre ele o sa fie dedicata EXCLUSIV deplasarii inspre o anumita destinatie (cu masina/avionul/autocarul/etc inspre...). E un program foarte complex, credeti-ma, care va va oferi - pe langa o comunitate in care sa discutati acest subiect - facilitati si informatii cu MULT mai mari decat cele posibile pe forum (vor fi harti, fise tehnice etc pentru FIECARE ruta definita pe site; vor fi legaturi directe cu sectiunea "Rendez-vous turistic" etc). Aveti un pic de rabdare si veti afla/vedea mai multe.
O sa mai citesc pe aici, dar imi cer scuze daca raspunsurile mele o sa mai intarzie cateodata. Va las in grija moderatorilor, sunt convins ca va las pe maini bune. :)
Nu in ultimul rand: oricine considera ca poate sa ajute la buna functionare a acestui forum din postura de moderator este invitat sa-mi scrie pe cornel - at - amfostacolo-punct-ro, orice ajutor este mai mult decat bine-venit.
Posted 11 November 2009 - 09:50 AM
eu zic ca un punctaj din partea site-ului ar fi bine venit....nu de 1000 de pma...dar cat de cat ceva pentru incurajare macar....si daca acel review primeste si voturi atunci sa se dea bonus pentru voturile pozitive.
Voi ce credeti???
Eseurile, povestile...etc...review-uri care nu au legatura cu destinatiile sunt de accord sa nu primeasca punctaj, dar....daca acel post iti face ziua mai frumoasa...te face sa zambesti si chiar poti afla lucruri noi (de ex review-uri precum Alex_Macedo - care mi se par bestiale ) - sa putem vota cu bun si foarte bun si acestea....omul trebuie recompensat ca s-a straduit sa scrie. My opinion.
Posted 12 November 2009 - 05:59 PM
parerea mea: review-urile noi postate sa contina neaparat poze cu obiective aflate in destinatia descrisa in review,si sa nu primeasca nici un punct din partea site-lui,
punctele sa fie date de ceilalti useri care citesc review-urile respective.
si in cazul unui nou concurs,premiile sa fie simbolice(cani,tricouri,scrumiere,sepci,brelocuri,brichete etc)sau sa
fie sub forma unor diplome acordate in cadrul unor intalniri ale membrilor amfostacolo.ro,cel putin asa avem sansa de a ne cunoaste si de a discuta si alte lucruri.
numai bine!
Posted 12 November 2009 - 07:28 PM
cupcake, on 12 November 2009 - 05:59 PM, said:
parerea mea: review-urile noi postate sa contina neaparat poze cu obiective aflate in destinatia descrisa in review
Daca aceasta masura s-ar aplica, multa lume care ar vrea sa scrie despre hoteluri probabil ca nu ar mai putea sa o faca. Si eu mi-am dat seama de multe ori, cand cautam imagini pentru materialele despre hoteluri, ca nu am nici una din camera (din restaurant nici atat) iar cu hotelul in intregime iarasi e mai greu sa faci si de multe ori nici nu iti trece prin cap. Mai mult, si cand scrii un review despre o destinatie poti ajunge in situatia sa nu ai imagini de pus: ori sunt prea personale, ori nu sunt reusite, ori sunt pe hartie si e prea complicat sa le si scanezi. De aceea mi s-ar parea potrivit sa ramana ca acum, si cand "scriitorul" simte ca are poze care i-ar putea ajuta pe ceilalti sa le incarce. Plus ca, oricum, de multe ori, o descriere completa face cat o mie de imagini (stiu ca si invers e valabil :-) )
Posted 13 November 2009 - 06:43 AM
cupcake, on 12 November 2009 - 07:59 PM, said:
parerea mea: review-urile noi postate sa contina neaparat poze cu obiective aflate in destinatia descrisa in review,si sa nu primeasca nici un punct din partea site-lui,
punctele sa fie date de ceilalti useri care citesc review-urile respective.
si in cazul unui nou concurs,premiile sa fie simbolice(cani,tricouri,scrumiere,sepci,brelocuri,brichete etc)sau sa
fie sub forma unor diplome acordate in cadrul unor intalniri ale membrilor amfostacolo.ro,cel putin asa avem sansa de a ne cunoaste si de a discuta si alte lucruri.
numai bine!
In legatura cu premiile sunt de accord cu tine. Poate asa, acest site nu se va mai transforma intr-un "camp de lupta". :) Legat de poze....ii dau dreptate lui @lizuk. Eu de obicei fac foarte multe poze...dar se intampla de multe ori sa uit sa fac poza la camera sau la toaleta sau chiar la hotel. Si oricum nu ai de unde sa stii ca lumea nu ia poze de pe net cu respectiva locatie.
Iar despre punctele la review...nu stiu ce sa spun. Parca in nici un fel nu e bine. De exemplu...un review a fost vizualizat de 105 persoane. Numai 5 au votat. Nu stiu daca toti cei 100 au citit pana la capat...ideea e ca nu toata lumea voteaza - indiferent cum - pozitiv sau negativ. Deci se poate intampla ca un review sa fie super bun si din cauza competitiei sa nu fie votat. Trebuie pana la urma sa gasim o varianta optima, doar suntem atatea capete luminate pe aici. :)
Posted 16 November 2009 - 03:35 PM
Sunt sigura ca se va gasi o cale prin intermediul careia se va mijloci "conflictul" izbucnit din pricina PMA-urilor, insa nu ar trebui sa uitam sa scriem si sa citim din placere, si nu de dragul unui punctaj care de foarte putine ori este proportional cu meritele userilor...
Posted 16 November 2009 - 03:45 PM
O seara frumoasa tuturor!!!
P.S. Sper ca nu v-au suparat cuvintele mele din postul anterior :D