Forum AmFostAcolo.ro: Sugestii si Propuneri - Forum AmFostAcolo.ro

Jump to content

• 7 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Sugestii si Propuneri referitoare la AmFostAcolo.ro

#1 User is offline   Admin 

• Administrator
  • Group: Administrators

Posted 09 November 2009 - 09:07 AM

Scrieti aici ce v-ar place sa gasiti pe AmFostAcolo.ro, ce nu va place sa gasiti aici si in general orice ganduri, idei si dorinte ale voastre care ar putea conduce la a transforma site-ul intr-o comunitate in care sa veniti cu drag si unde sa va simtiti cat mai bine.
0

#2 User is offline   divio 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members

Posted 09 November 2009 - 01:56 PM

View PostAdmin, on 09 November 2009 - 09:07 AM, said:

Scrieti aici ce v-ar place sa gasiti pe AmFostAcolo.ro, ce nu va place sa gasiti aici si in general orice ganduri, idei si dorinte ale voastre care ar putea conduce la a transforma site-ul intr-o comunitate in care sa veniti cu drag si unde sa va simtiti cat mai bine.

Buna tuturor,

Ma bucur ca, in sfarsit, propunerea infiintarii unui forum a devenit realitate.Sper ca, odata infiintat acest forum, multe dintre "bataliile" ce se duc intre membrii site-ului sa se mute aici, fara a mai exista discutii privitoare la PMA-uri, PMB-uri etc.
Poate fi o propunere ca, in momentul in care webmaster va gasi pe paginile unor hoteluri unele dispute care nu au nici cea mai mica legatura cu review-ul respectiv, sa le mute imediat in forum si sa faca mentiunea mutarii, urmand ca "lupta"sa se dea aici, departe de ochii celor interesati mai mult de gasirea unor noi locuri pentru petrecerea concediilor, decat de a fi spectatori ai unor dispute, uneori fara rost.
0

#3 User is offline   bestdeal14 

• Newbie
  • Pip

Posted 09 November 2009 - 05:51 PM

Incet, incet se duce farmecul intial al siteului.A fost facut pentru a ne imparasi parerile despre hotelurile si zonele vizitate in special in vacante. Ajunge sa promiti un premiu cat de mic si tot ce este frumos se naruie si lasa loc unei curse in care este permis orice pentru a atinge obiectivul (obtinerea premiului) si nimic altceva nu mai conteaza. Pacat, este tipic la romani sa le promiti ceva si ei sa se sape unul pe celalalt pentru a ajunge primul. Sper sa nu se devieze foarte mult de la rostul siteului.
0

#4 User is offline   Admin 

• Administrator

Posted 09 November 2009 - 07:05 PM

Eu as zice sa nu disperati, totusi :-). NU se permite chiar orice pentru cei degraba interesati in a "salta" in clasament.
Raman de discutat 1) modificarile care se vor aduce peste 2 luni sistemului de acordare a PMA astfel incat aceste tentative sa fie pe cat posibil eliminate si 2) ce categorii de reviews-uri sa fie permise pe site (e un subiect ridicat de unii dintre voi si ras-discutat zilele astea).
Referitor la 2) va invita sa realizati ca in aceasta perioada in care calatoriile si vacantele nu mai sunt la ordinea zile este posibil ca numarul reviews-urilor adiacente celor "clasice" sa fie mai mare, insa situatia se va schimba radical in "sezon", cand numarul lor va fi in mod clar infim, raportat la celelalte.
Iar pentru a evita tentatiile "goanei" dupa acest tip de reviews-uri "nestandard", se poate aplica o masura foarte simpla - aceste reviews-uri vor fi permise in continuare pe site, dar nu vor fi punctate (automat) cu PMA, ci vor putea primi doar bonusuri. :-)
0

#5 User is offline   divio 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 09 November 2009 - 07:42 PM

Intrebare-intrebatoare pentru Webmaster&comp:
in conditiile in care sunt postate review-uri referitoare la concedii/vacante petrecute in cursul anului, fara a fi postate fotografii care sa certifice acest lucru (cu data care sa confirme perioada respectiva), cum puteti fi sigur ca respectivul review este real sau nu? Oamenii sunt atat de inventivi... :rolleyes:
0

#6 User is offline   mili1983 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBrasov

Posted 09 November 2009 - 08:15 PM

Divio....inca o data...punct ochit punct lovit. E greu sa stii daca cineva a fost in acel loc daca nu a postat fotografii. Si chiar daca posteaza...de unde stii ca a fost el??? Poze se gasesc pe net cu diferite locatii....trebuie doar sa cauti. :))))) Deci nici fotografiile alea nu stiu cat de elocvente sunt. Poate daca atunci cand te-ai inregistra - sa fii obligat sa pui o poza cu tine la profil ....si apoi in pozele postate....macar in cateva sa apari si tu. :)))
E foarte greu sa tii in frau romanii care alearga dupa premii. Dupa cum spuneai ...oamenii sunt inventivi
0

#7 User is offline   Admin 

• Administrator

Posted 09 November 2009 - 09:19 PM

Cu scuze pentru intarzierea rsp, abia acum am vazut posturile (sunt inca la serv!!)
E practic aproape imposibil sa stii daca un reveiw e autentic sau fals. In orice caz, consumurile necesare (de timp in primul rand) cercetarii detaliate nu justifica rezultatul obtinut.
Prefer sa ma concentrez in depistarea unei alte categorii, mult mai importante in practica in opinia mea - reviews/urile false postate de proprietarii de hoteluri ori pensiuni (sau angajatii lor). Probabilitatea lor de aparitie este mult mai mare (aici chiar exista un interes deosebit) si posibilele daune - mult mai mari. Daca un review fals postat de altcineva nu poate produce alt rau decat eventual celor devansati in clasament (deciziile de alegerea unei destinatii sau alta nu sunt afectate, pentru ca acel review este extrem de probabil inspirat din alta parte, extrem de putin probabil sa fie 100% scos din burta), impresiile false postate in scop de marketing sunt mult mai daunatoare, din punct de vedere al scopului primordial al site-ului.
0

#8 User is offline   divio 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 09 November 2009 - 09:24 PM

Eh, Mili, vulpoi batran (la figurat vorbind :D ). Sincer, initial am avut senzatia ca toata lumea este impotriva lui Adrian76, chiar la un moment dat am vrut sa intervin in favoarea lui in cursul zilei de astazi, intr-o "disputa" cu MB si WM, insa ceva m-a oprit. Am avut aceeasi intentie sa scriu un ecou la primul sau review, cel cu Predealul, mi s-a parut foarte "din carti", insa iarasi am dat cancel in ultimul moment.
Ceea ce-i spuneam lui WM in postarile anterioare, poate decide orice, pana la a-i retrage parte sau chiar toate PMA acumulate pana in prezent, dupa atatea tentative de fraudare dovedite.
Imi pastrez atentia treaza in continuare, poate mai "pica" ceva, cine stie?... :rolleyes:
0

#9 User is offline   divio 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 09 November 2009 - 09:32 PM

@admin/wm:
cand am facut referire la review-uri "scose din burta", tocmai la asta m-am referit, la posibilitatea de a compila 3-4-5 alte review-uri, de a le retusa si a le da o tenta proprie, originala, si de a le "arunca pe piata". Ce are de pierdut? Nimic. Ce are de castigat? PMA si ascensiune in top, respectiv unul dintre premiile oferite cu generozitate de admin/wm, respectiv sponsori.
Nu spun acum sa devenim suspiciosi la tot ceea ce misca pe site, la toate review-urile aparute pe banda rulanta, insa unele chiar pot naste banuieli ( fapt confirmat recent) :rolleyes:
0

#10 User is offline   Admin 

• Administrator

Posted 09 November 2009 - 09:40 PM

View Postdivio, on 09 November 2009 - 09:32 PM, said:

@admin/wm:
cand am facut referire la review-uri "scose din burta", tocmai la asta m-am referit, la posibilitatea de a compila 3-4-5 alte review-uri, de a le retusa si a le da o tenta proprie, originala, si de a le "arunca pe piata". Ce are de pierdut? Nimic. Ce are de castigat? PMA si ascensiune in top, respectiv unul dintre premiile oferite cu generozitate de admin/wm, respectiv sponsori.
Nu spun acum sa devenim suspiciosi la tot ceea ce misca pe site, la toate review-urile aparute pe banda rulanta, insa unele chiar pot naste banuieli ( fapt confirmat recent) :rolleyes:

Cum am spus, e FOARTE greu de cercetat fiecare review (sau toate care par suspecte)
Cred eu ca pasajul subliniat e cheia unei posibile solutii. Si anume cea a preventiei, mai degraba decat a cercetarii. Sau, ma rog o combinatie.
Ma gandesc la un sistem prin care fiecare tentativa dovedita de fraudare sa ajusteze cu un minus X% punctajul total. Unde X poate fi ceva intre 10 si 50%!
Cu o asemenea regula si stiind ca oricum sunt multi ochi atintiti asupra lui/ei, nu va mai fi cred tentat atat de usor sa riste. Ce spui / ce ziceti? :-)

ps: scriet-mi, citesc si raspund maine - merg catre casa - de m-o mai primi nevasta, cumva. De nu, ma-ntorc si va raspund chiar azi :-)
0

#11 User is offline   mili1983 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBrasov

Posted 09 November 2009 - 09:40 PM

Eu inteleg ca vor unii sa ajute site-ul. E si asta un mod. E de apreciat ca si-a pierdut timpul sa caute pe alte site-uri descrieri ale diferitelor locatii. Sincer .... as citi cu mai mare placere un review scris din experienta decat o descriere - istoricul - hotelului respectiv.
0

#12 User is offline   divio 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 09 November 2009 - 09:42 PM

@mili:
Acu am recitit postul tau; sincer, nu doresc sa apar in nicio poza pe acest site si nici pe altele. Pot fi o persoana publica si respectiva fotografie poate fi utilizata in alte scopuri ( can-can, click etc abia asteapta marfa proaspata ;) ).
Mai in gluma, mai in serios, chestia cu eu/noi in foto nu as lua-o ca "mandatory" pentru autentificarea review-urilor, luand in calcul chiar si cele de mai sus.
0

#13 User is offline   mili1983 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBrasov

Posted 09 November 2009 - 09:49 PM

@divio
Da...am uitat sa specific ca acele poze vor fi ascunse...adica doar admin sa le poata vedea. Iar pozele postate pe site in care apar persoanele respective sa fie cenzurate....ar fi o idee...oricum e destul de greu de pus in practica.
Merg si eu la somnic....see u tomorrow
O noapte placuta sa aveti!
0

#14 User is offline   divio 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 09 November 2009 - 09:51 PM

View PostAdmin, on 09 November 2009 - 09:40 PM, said:

Cum am spus, e FOARTE greu de cercetat fiecare review (sau toate care par suspecte)
Cred eu ca pasajul subliniat e cheia unei posibile solutii. Si anume cea a preventiei, mai degraba decat a cercetarii. Sau, ma rog o combinatie.
Ma gandesc la un sistem prin care fiecare tentativa dovedita de fraudare sa ajusteze cu un minus X% punctajul total. Unde X poate fi ceva intre 10 si 50%!
Cu o asemenea regula si stiind ca oricum sunt multi ochi atintiti asupra lui/ei, nu va mai fi cred tentat atat de usor sa riste. Ce spui / ce ziceti? :-)

ps: scriet-mi, citesc si raspund maine - merg catre casa - de m-o mai primi nevasta, cumva. De nu, ma-ntorc si va raspund chiar azi :-)

;) @ WM: chiar ma bucur cand vad ca tii cont de parerile altora, ramane sa le pui in aplicare pe parcurs ( asa cum ai facut si cu acest forum, care a prins deja viata in numai cateva ore).
Ideea cu reducerea PMA pana la 100%, in cazul recidivei mi se pare cat se poate de corecta si de dura, tu/voi (ma refer aici la tine si la ceilalti WM) avand posibilitatea de a detecta relativ usor tentativele de fraudare ( le stii foarte bine, n-am niciun interes sa le enumar). In final, daca respectivul/a/ii/ele se supara si-si ia jucariile, care e problema? Unul mai putin, mai putine batai de cap, mai multa liniste pentru cei din jur, toata lumea are de castigat prin (auto)excluderea recidivistului (suna urat, dar asta este).
Cu cat dovedesti/dovediti mai multa intransigenta in deciziile luate, cu atat ceilalti vor fi mai atenti si, de ce nu, in final totul va fi numai in favoarea lor.
0

#15 User is offline   mili1983 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBrasov

Posted 10 November 2009 - 06:49 AM

Neata all!!
Citeam cateva ecouri....vad ca marea se agita incepand cu prima ora a diminetii. Imi pare rau ca unii il acuza pe webmaster ca tine cu unul sau cu altii si ca nu ia masuri.
Webmaster...te rog frumos...daca review-urile crezi ca nu tin de ideea principala a site-ului te rog sa nu le punctezi. Nu vreau sa ajung si eu subiectul unor discutii lungi si inutile. (cred ca stii la ce review-uri ma refer - gen povesti nemuritoare :))))) )
Cei care pana acum au avut o contributie subtantiala la acest site (atat calitativa cat si cantitativa) ar fi pacat sa isi ia jucariile si sa plece. Eu stiu ca acest site nu are nevoie de asa ceva - dar pana acum au fost in fruntea clasamentului - si poate ca au meritat. Sa le dam o sansa.
0

#16 User is offline   Admin 

• Administrator

Posted 10 November 2009 - 07:02 AM

mili, fii linistita. Reviews-urile tale vor exista pe site atat timp cat exista AmFostAcolo.ro! :-) In perceptia mea, fac parte din esenta & miezul lui.
In rest, cazuri izolate (sunt totusi peste 5000 de impresii deja pe site iar in discutie pot fi aduse - estimez - 4-5!) vor fi analizate si vor fi luate masurile ce se impun.
Oricum, voi avea grija si de atitudinile rautacioase & rau-voitoare precum ale userului care m-a acuzat ca nu am luat (la timpul trecut!) masuri pentru alte cazuri semnalate acum sau in viitor - acest ton si aceasta abordare nu vor mai fi tolerate pe site.
0

#17 User is offline   Alex_Macedo 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 10 November 2009 - 10:53 AM

...doamnelor,domnilor !!
Voi cei cu mintea odihnita si idei constructive, faceti in asa fel sa incat sa gasiti solutii la aceste concursuri cu premii,PMA-uri...whatever....chiar va rog!!personal, nu am nevoie de puncte....daca le primesc,nu sunt ipocrit,imi face placere....dar primordial,scriu din placerea de a scrie si de a primii din cand in cand un ecou de incurajare!!...daca,de par un examplu`,voi castiga un premiu,stil : 1 zi-Cuca Măcăii-la crescatoria de cârtite-iarbă si apă fântânată,incluse...ma duc!!Orice experienta e bine venita....sau sa lipesc la loc limba la şerpi,e ok!!
...dar, VA ROG. hai sa nu ne mai pierdem timpul disecand nonvalorile....procesul este autoeiminatoriu!!
0

#18 User is offline   Miss Butterfly 

• Member
  • PipPip
  • LocationBucuresti

Posted 10 November 2009 - 01:22 PM

View Postmili1983, on 09 November 2009 - 08:15 PM, said:

Divio....inca o data...punct ochit punct lovit. E greu sa stii daca cineva a fost in acel loc daca nu a postat fotografii. Si chiar daca posteaza...de unde stii ca a fost el??? Poze se gasesc pe net cu diferite locatii....trebuie doar sa cauti. :))))) Deci nici fotografiile alea nu stiu cat de elocvente sunt. Poate daca atunci cand te-ai inregistra - sa fii obligat sa pui o poza cu tine la profil ....si apoi in pozele postate....macar in cateva sa apari si tu. :)))
E foarte greu sa tii in frau romanii care alearga dupa premii. Dupa cum spuneai ...oamenii sunt inventivi

Mili oricat de mult ne-am strofoca noi si indiferent cu cate idei am veni, tot se vor gasi persoane care vor incerca sa "insele" sistemul in vreun fel. In legatura cu propunerea ta de a incarca o fotografie personala(in mod obligatoriu la inregistrare)... e cu dus si intors.. in primul rand, eu una nu as incarca "never ever" o foto cu mine si nu mi s-ar parea normal sa fiu constransa sa o fac pentru a putea deveni membru AmFostAcolo; iar in al doilea rand... asa cum nu poti identifica fotografiile "autentice" si nu poti spune cu precizie daca persoana care a postat un review a fost intr-adevar acolo, nu ai cum sa-ti dai seama daca poza incarcata la inregistrarea pe site de userul "X" il infatiseaza pe el... so...in momente de genul asta totul pare in zadar; totusi sper ca vom gasi impreuna o cale pentru a imbunatati site-ul si pentru a invata sa evitam astfel de probleme pe viitor; dar la urma urmei "din greseli invata omul". Poate ca ar fi mai bine sa consideram fiecare greseala comisa un pas catre dezvoltarea si evolutia site-ului ( cu conditia sa nu le mai repetam; cred ca din aceasta situatie avem cu totii ceva de invatat)...Eu sunt de parere ca tot ceea ce parea a "trage in jos" comunitatea AmFostAcolo, nu a facut altceva decat sa "deplaseze" site-ul cu cateva "pozitii" in urma, tocmai pentru a-i oferi/da avant si pentru a scoate in evidenta "punctele slabe" ( cu ocazia asta, ajutand la perfectionarea lui).
P.S. Bun venit tuturor pe forum, inclusiv mie :D ;)) !!! Multumesc wbm pentru inaugurarea forumului ... Sa fie primit :))) si sper ca discutiile noastre sa fie utile cuiva...
Sa aveti o zi minunata!!!
0

#19 User is offline   divio 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 10 November 2009 - 01:33 PM

View Postdivio, on 09 November 2009 - 09:51 PM, said:

;) @ WM: chiar ma bucur cand vad ca tii cont de parerile altora, ramane sa le pui in aplicare pe parcurs ( asa cum ai facut si cu acest forum, care a prins deja viata in numai cateva ore).
Ideea cu reducerea PMA pana la 100%, in cazul recidivei mi se pare cat se poate de corecta si de dura, tu/voi (ma refer aici la tine si la ceilalti WM) avand posibilitatea de a detecta relativ usor tentativele de fraudare ( le stii foarte bine, n-am niciun interes sa le enumar). In final, daca respectivul/a/ii/ele se supara si-si ia jucariile, care e problema? Unul mai putin, mai putine batai de cap, mai multa liniste pentru cei din jur, toata lumea are de castigat prin (auto)excluderea recidivistului (suna urat, dar asta este).
Cu cat dovedesti/dovediti mai multa intransigenta in deciziile luate, cu atat ceilalti vor fi mai atenti si, de ce nu, in final totul va fi numai in favoarea lor.

Si uite-asa, am mai gasit un review care a "sarit" din wikipedia direct in amfostacolo.ro. Ma refer la review-ul scris (mutat prin copy/paste) de alexandruduma- "Medias-orasul unde m-am nascut", review sters de WM.
Sincer, acum ii inteleg pe administratorii acestui site, e greu sa faci 24/7 de paza, poate ca ajutorul unora dintre noi este binevenit.
Ar fi mult mai ok daca aceia care doresc cu adevarat sa posteze unele impresii de calatorie sa o faca simplu, cu cuvintele lor, fara sa apeleze la toate aceste trucuri, menite in final sa-i discrediteze. Sau macar sa faca o mica precizare, cum ca sursa de inspiratie (in diferite procente) este "x" sau "y" site.
Toate cele bune inca o data!
0

#20 User is offline   crima 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Posted 10 November 2009 - 04:34 PM

View Postdivio, on 10 November 2009 - 01:33 PM, said:

Ar fi mult mai ok daca aceia care doresc cu adevarat sa posteze unele impresii de calatorie sa o faca simplu, cu cuvintele lor, fara sa apeleze la toate aceste trucuri, menite in final sa-i discrediteze. Sau macar sa faca o mica precizare, cum ca sursa de inspiratie (in diferite procente) este "x" sau "y" site.

Asa am facut eu, am postat scurt, clar si la obiect. Cel putin asa am crezut eu ca e ok. Dar am primit PMA-uri cu minus! Asta inseamna ca sunt preferate posturile "povestite", cu inflorituri, diverse intamplari mai mult sau mai putin hazlii, etc. Eu, cel putin, am renuntat la a posta cateva review-uri , din lipsa de imaginatie, nu ma pricep si nici nu-mi place sa ma lalai.
0

Share this topic:

• 7 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users