Forum AmFostAcolo.ro: Cum sa pregatim o excursie - Forum AmFostAcolo.ro

Jump to content

 • 3 Pages +
 • 1
 • 2
 • 3
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

Cum sa pregatim o excursie tipsuri si recomandari din experienta proprie

#1 User is offline   Costi 

 • Advanced Member
 • PipPipPip
 • Group: Members
 • Posts: 318
 • Joined: 03-December 09

Posted 07 January 2010 - 11:25 AM

Cum ne pregătim o excursie.

Hai să vă spun părerea mea.
În primul rând, excursiile sunt de două feluri.
1. excursie organizată printr-o agenţie; în acest caz, traseul este prestabilit şi, cu excepţia acelor momente "la dispoziţia excursioniştilor", când organizatorul doar îţi sugerează unde să te duci, în rest totul este deja aranjat.
Dacă ai norocul de un ghid bun, pasionat de ce face, atunci e OK, poţi să te laşi ghidat de el. Totuşi, eu nu vă sfătuiesc să vă bazaţi pe acest lucru, puteţi avea ghinionul unui "ghid" fără nicio pregătire, aşa cum mi s-a întâmplat mie în 2007, când am fost în Italia cu o "ghidă" care nu ştia decât româneşte şi nici măcar nu avea atestat de ghid decât pentru România. Într-o astfel de situaţie, pregătirea excursiei este absolut necesară dinainte, ca să ştii pe unde te duci şi ce să faci. Doar cu o astfel de pregătire prealabilă am ajuns să văd insula Capri, sau să vizitez muzeul Palazzo Vecchio din Florenţa (aici "ghida" ne-a spus că muzeul este închis). La Roma, deşi Capela Sixtină era în program, nu am văzut-o, pentru că era închis, fiind 15 august, Sfânta Maria şi ghida, dar nici firma organizatoare nu ştiau acest lucru. Oricum, aşa am avut timp să vedem pe-ndelete Basilica San Pietro, să urcăm pe cupola ei şi să vizităm muzeul tezaurului şi mormintele papilor.
2. excursie individuală; în acest caz, traseul ţi-l faci singur.
Aici e mai mult de lucru. În primul rând, trebuie să stabileşti mijlocul de transport: avion, tren, autobuz, auto personal, în funcţie de care decurg şi celelalte decizii. Avionul este de preferat, că e mai rapid, dar e mai scump şi, în cazul mai multor opriri, este mai greu să găseşti legăturile optime. Maşina personală este o opţiune în cazul când îţi place să conduci, sau dacă sunt cel puţin doi şoferi.
Apoi, stabileşti traseul şi timpul cât stai într-un anumit loc. Acest timp depinde de ceea ce vrei să vezi, iar asta afli informându-te. Unde? În primul rând pe internet. Dai o căutare pe Google şi capeţi o listă de site-uri de pe care afli ce ar fi de văzut. În general site-urile cele mai bune sunt: wikipedia, site-uri cu imprsiile altora care au mai fost acolo, gen tripadvisor.com, sau amfostacolo.ro, site-uri oficiale ale oraşului, primăriei, sau ale ministerului/agenţiei de turism. În acest fel, te poţi informa cu privire la ce merită mai mult a fi vizitat, cu privire la orar, tarife, mijloace de transport şi modalitate de a ajunge acolo. Poţi găsi şi ghiduri turistice pe care să le descarci, sau să le comanzi (de regulă gratuit) on-line.
Astfel, poţi să estimezi cât trebuie să aloci, ca timp, pentru un anumit oraş/loc de vizitat.
După asta, în funcţie de timpul total şi de bugetul alocat pentru excursie, se mai pot face ajustări ale traseului (scurtarea acestuia, sau adăugarea de noi obiective).
Ultima etapă este rezervarea la hoteluri. De ce spun că asta trebuie să fie ultima etapă? Pentru că dacă ai deja toate celelalte fixate, poţi face rezervări avantajoase.
Oricum, rezervarea este de dorit să o faceţi on-line, de pe site-uri consacrate, care se ocupă cu acest lucru. Eu, de regulă, folosesc booking.com, sau venere.com, dar nu sunt singurele, găseşti şi altele, pur şi simplu introducând în fereastra de căutare de la google sau de la alte portaluri cu motoare de căutare, o expresie de genul "hoteluri în X", X fiind oraşul sau locaţia dorită.
Odată stabilită perioada în care caut cazare într-un anumit loc, mai am de găsit hotelul. Site-urile de care vorbeam au toate facilităţile pentru a găsi ce vrei. Alegi perioada, localitatea (cu o precizie pe care o poţi stabili, între 0 şi 50 km, de regulă) şi ţi se oferă o listă cu posibilităţile. Poţi rafina apoi căutarea, în funcţie de dorinţe, adăugând filtre. De exemplu, pentru că eu prefer deplasarea cu maşina personală, caut întotdeauna să am asigurată parcarea şi dacă hotelul nu are asigurată această facilitate (fie într-o locaţie publică din apropiere, fie în parcarea proprie, gratuit, sau cu plată), renunţ la acel hotel. Un alt filtru pe care îl aplic la căutare este cel al existenţei unei legături internet, de preferat wireless, pentru că eu, dependent de internet fiind, nu pot lăsa o zi fără a "naviga". Oricum, e necesar, ca să vezi starea vremii, sau să afli alte informaţii, de care ai nevoie. Evident, mai am şi alte "pretenţii": baie şi WC în cameră şi nu comune. Acestea sunt cerinţele minime, nu sunt pretenţios. Astfel, obţin o listă, pe care o ordonez în funcţie de preţ şi decid în funcţie de ofertă. Evident că, la acelaşi preţ, aleg hotelul care oferă şi mic dejun, sau este mai aproape de obiectivele turistice, sau are alte avantaje. În general, prefer hotelurile marilor lanţuri de hoteluri, de tip Etap, sau Ibis, pentru că sunt standardizate şi indiferent unde mă duc, ştiu la ce mă aştept. Nu e însă o regulă absolută, mai ales că acoperirea în diferite ţări este destul de inegală. Pentru mine, apropierea de centrul oraşului nu este însă un criteriu strict, deoarece pot merge cu maşina şi să o las la o parcare cu plată de lângă obiectivul vizitat, sau, mai bine, pot folosi mijloacele de transport în comun. Evident, totuşi distanţa trebuie să fie una rezonabilă, nu e de dorit să faci, de exemplu, 2 ore cu metroul până în centrul oraşului. Oricum, gândiţi-vă că, dacă deplasarea înseamnă sub o oră, s-ar putea să merite, pentru că asta se reflectă în preţul mult mai mic, la aceleaşi condiţii, la hotelul ales. De exemplu, un hotel în buricul Parisului costă de vreo trei ori mai mult, la aceleaşi servicii oferite, decât unul aflat pe centura interioară. Cu metroul, faci cel mult o jumătate de oră. Pe de altă parte, în cazul oraşelor mari, apropierea hotelului de un anumit obiectiv turistic însemnă depărtarea de altele, aşa că avantajul este doar aparent.
Oricum, alegerea optimă se obţine prin informare vastă, în legătură cu toate aspectele care intervin.
Avantajul rezervării on-line este acela că este sigură (niciodată nu mi s-a întâmplat vreo încurcătură, dar e bine să luaţi copia rezervării scoasă pe hârtie) şi poţi beneficia de oferte incredibile, la o treime (sau chiar un sfert) din preţul afişat la recepţie. În acest caz, aveţi grijă că odată făcută rezervarea, nu se mai poate renunţa la ea, sau aveţi doar o perioadă scurtă de renunţare, sau dacă renunţaţi vi se reţine un procent din sumă. Citiţi cu atenţie condiţiile (booking.com are şi variantă în română).
Dar, foarte important, pentru rezervare on-line, aveţi nevoie de un card cu posibilitatea de plată internaţională (pentru asta, trebuie să aibă pe dos, acolo unde este şi semnătura titularului, o serie de mai multe cifre, ultima grupă fiind formată din trei sau patru cifre). Nu vă fie teamă de escrocherii cu cardul dv. la astfel de rezervări, ele nu sunt posibile şi tranzacţiile sunt securizate. De altfel, la rezervare nu vi se cere codul pin, ci numai numele titularului, seria cardului şi acea grupă de trei sau patru cifre de pe spatele acestuia. Ca atare, doar banca emitentă poate opera cu aceste date asupra contului dv. Datele în sine nu ajung la hotelul unde faceţi rezervarea, pentru operaţiunile de plată se utilizează o firmă intermediară specializată şi supersecurizată.
Când ajungeţi la hotel, puteţi face plata cu cardul, pentru toate serviciile, inclusiv restaurant (dacă are).
Mă rog, sunt unele excepţii. De exemplu, la hotelul de la Budapesta (Botel Lisa), unde am stat în august 2009, nu am putut plăti cu cardul Budapest Card-ul, pentru că nu hotelul îl vindea, ci doar intermedia această vânzare.
Cam asta este.
Oricum, m-am lungit cu vorba, dar aceste informaţii poate vor fi utile şi altora. Ele vin din experienţa acumulată.
S-auzim de bine!
0

#2 User is offline   Dragos 

 • I'm a wonderer
 • PipPipPipPip
 • Group: Members
 • Posts: 635
 • Joined: 02-December 09
 • LocationBucureşti, Vitan

Posted 07 January 2010 - 05:51 PM

Cornel, fa un topic separat. Ar fi mult mai util...

This post has been edited by Dragos: 07 January 2010 - 08:42 PM

0

#3 User is offline   Admin 

 • Administrator
 • Group: Administrators
 • Posts: 4,511
 • Joined: 30-October 09

Posted 07 January 2010 - 07:32 PM

buna ideea, dragos, multumesc.
0

#4 User is offline   Mircea 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 14
 • Joined: 08-May 10
 • Locationcluj napoca

Posted 08 May 2010 - 08:30 PM

Mama Costi da ce ai complicat tu lucrurile. Uite aici cele mai bune metode. In primu rand daca vrei circuit si esti assa destept de ce nu mergi tu cu masina proprie ? Oricand se poate intmpla sa dai peste un ghid la inceput de cariera pentru ca romanii sunt incepatori, asta e . Daca vrei sa mergi individual nu te apuci tu pe google sa pierzi zile intregi sa cauti ceva ce cu un e-mail la o agentie de turism afli in 10 minute . Si oricum majoritatea merg pe pachete cu zbor charter care numai de la agentii se pot lua. Ideea e urmatoarea 1. Vrei circuit? Poti sa ti-l rezervi oricand pentru k oferte cu reduceri sau last minute-uri nu apar la circuite. 2. Mergi individual, da un e-mail la o agentie de turism cu locul unde doresti cazare si in pararel cauta si tu pe site-uri de rezervari. Nu contacta direct hotelul deoarece iti va da pret de receptie pe knd agentiile de turism au reducere pana la minus 50 % din pretul de receptie iar site-urile de rezervari pana la minus 20 % . Daca vrei si un bilet de avion cumpara-l cat mai din timp sa prinzi un pret bun. 3. Daca cumperi pachet cu zbor charter de la o agentie de turism cumpara knd este early booking sau asteapta un last minute pentru a prinde pret bun.
-1

#5 User is offline   Admin 

 • Administrator
 • Group: Administrators
 • Posts: 4,511
 • Joined: 30-October 09

Posted 08 May 2010 - 10:07 PM

Mircea - din pacate nici si aici pe forum ai inceput... cu acelsi picior stang :)

- postul tau de mai sus poate fi foarte usor interpretat ca atac la persoana (contine pasage explicite in aceast aprivinta)
- combate idei si nu persoana care le exprima -- este o regula de civilizatie comuna si banala in orice soocietate - virtuala or not

Considera cele de mai sus ca avertiment explicit.
0

#6 User is offline   cosminp 

 • Advanced Member
 • PipPipPip
 • Group: Members
 • Posts: 249
 • Joined: 10-January 10
 • Locationbucuresti

Posted 09 May 2010 - 07:20 AM

mircea, esti prea acid si sunt aproape sigur ca nu ai, inca, experienta de vacante pe care o are costi.
din experienta mea, agentiile romanesti au tarife mai mari pentru cazari independente de 1-3 nopti, asa ca mai bine contactezi direct locatia de cazare si ceri, in paralel, oferte de la agentii din tara respectiva.
de exemplu, pentru vara asta am dorit cazare intermediara in turicia, pentru concediu, la dus si intors.
cel mai mic pret, surpriza, direct de la hotel. nici macar agentiile turcesti nu mi-au dat pret mai mic, iar cele romanesti au "sindicalizat" pretul.
asa ca cea mai buna vacanta este cea pe care ti-o organizezi din timp, astfel incat sa ai timp pentru studiu.
0

#7 User is offline   Mircea 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 14
 • Joined: 08-May 10
 • Locationcluj napoca

Posted 09 May 2010 - 08:53 AM

View Postcosminp, on 09 May 2010 - 09:20 AM, said:

mircea, esti prea acid si sunt aproape sigur ca nu ai, inca, experienta de vacante pe care o are costi.
din experienta mea, agentiile romanesti au tarife mai mari pentru cazari independente de 1-3 nopti, asa ca mai bine contactezi direct locatia de cazare si ceri, in paralel, oferte de la agentii din tara respectiva.
de exemplu, pentru vara asta am dorit cazare intermediara in turicia, pentru concediu, la dus si intors.
cel mai mic pret, surpriza, direct de la hotel. nici macar agentiile turcesti nu mi-au dat pret mai mic, iar cele romanesti au "sindicalizat" pretul.
asa ca cea mai buna vacanta este cea pe care ti-o organizezi din timp, astfel incat sa ai timp pentru studiu.


IIti dau dreptate aici, daca vrei doar cazare de o noapte sau doua nu merita, mai ales daca vrei cazare de tranzit intr-un orasel. Nu are rost sa ceri oferta de la agentia din tara respectiva pentru nici un serviciu. IN primu rand daca ceva nu e in regula nu ai unde si la cine sa reclami sau sa recuperezi din suma platita. Cel mai bine ori iti faci cazare printr-un site de rezervari, agentie din romania sau direct, nicidecum printr-o agentie din alta tara despre care nu sti nimic. Cat despre experienta de calatorii.. ce zici daca ti-as spune ca intr-un an vad peste 10 tari si sute de hoteluri si statiuni deoarece lucrez in acest domeniu.
-1

#8 User is offline   Andc 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 49
 • Joined: 05-January 10
 • LocationCluj-Napoca

Posted 09 May 2010 - 09:54 AM

De peste zece ani fac excursii in strainatate si pentru aceasta am ales sa calatoresc si prin agentii si pe cont propiu. Totusi cele mai reusite sejururi au fost cele pe care le-am organizat eu singur.
Se pot gasi si oferte bune din partea agentiilor de turism dar majoritatea sunt in conditii de early booking sau last minute si in extrasezon.
Anii trecuti si chiar si in acest an am gasit agentii care in lunile mai, iunie si septembrie, octombrie ofereau sejururi in Grecia la preturi cuprinse intre 5 si 10 euro de persoana pe zi, unele chiar cu demipensiune.
Cele cu demipensiune sunt cele mai avantajoase, atata doar ca ele trebuie urmarite si contractate din timp, unele chiar cu 7 - 8 luni inainte si fiind extrasezon fiecare isi asuma riscul de a prinde o vreme mai putin favorabila unui concediu insorit. Dar am facut plaja si baie si in luna mai la marea Egee sau Mediterana si am prins frig si ploaie chiar si la inceputul lui septembrie.
Oricum, tinand cont de faptul ca am copil la scoala nu mai imi permit sa ma uit dupa vacantele low cost din extrasezon si in ultimii ani imi planific singur vacantele tratand direct cu proprietarii hotelurilor / pensiunilor respective. Secretul e sa faceti rezervarea din timp, aici nu se mai merge pe principiul last minute deoarece pana in vara toate locurile sunt rezervate sau vandute catre agentii.
Si cum ultima vacanta o termin undeva prin luna septembrie, dupa ce ajung acasa incep sa trimit mail-uri pentru a-mi gasi o locatie pentru anul viitor. Asta e valabil pentru cei care pot sa isi planifice perioada vacantei cu un an inainte, daca nu riscati sa va faceti rezervarea si sa nu va puteti lua concediu in anul urmator.
Majoritatea proprietarilor sunt dispusi la negocieri de pana la 30% in regim de early booking si experienta mi-a demonstrat ca in fiecare am preturile au crescut, chiar daca putin de la un an la altul. Deci, metoda mea de negociere este urmatoarea: trimit un mail unui numar cat mai mare de hoteluri / pensiuni din locatia pe care mi-am ales-o pentru concediu in care cer pretul standarrd pentru perioada care ma intereseaza. Fiind in luna septembrie - octombrie majoritatea proprietarilor imi trimit pretul pentru anul curent neavand inca preturile stabilite pentru anul viitor. Selectez cateva locatii interesante dintre ofertele primite - de obicei maxim 10 si trimit al doilea mail prin care cer un pret pentru un sejur de 14 zile, cat ma intereseaza pe mine. In general proprietarii imi d-au un tarif redus cu 10 % fata de tariful initial.
Las sa treaca inca cateva zile apoi le scriu din nou, amintindu-le ca vreau sa fac o rezervare early booking pentru care in general se aplica un discount suplimentar de 20%. Unii cedeaza, unii nu … e suficent daca din 10 locatii alese primesc conditiile pe care le doresc din partea a catorva propietari.
Bun, pana acum am redus pretul cerut initial cu 30%, acum pot sa fortez negocierea si le scriu ofertantilor ca da sunt de acord cu conditiile stabilite dar tinand cont de faptul ca doresc sa fac o rezervare de 14 nopti, in conditiile in care majoritatea turistilor rezerva pentru 7 nopti standard le cer sa imi ofere 1 sau 2 nopti extra bonus la perioada dorita. Daca nu sunt de acord cu cerintele mele nu mai primesc nici un mail din partea lor, dar majoritatea celor care ajung in acest punct al negocierii imi ofera o noapte ca extra bonus. Atunci le cer datele pentru a le vira avansul standard de 30% pentru rezervare.
Puteti sa ii spuneti cum vreti eu ii spun negociere pe o piata libera si prin acesta metoda am rezerat pentru anul acesta un apartament in Thassos la sarsitul lui iunie – inceputul lui iulie la un pret mediu de 12 euro de persoana pe noapte. Binenteles rezervarea am facut-o din octombrie anul trecut, iar o familie de prieteni care au decis va vina cu noi si au facut rezervarea in ianuarie anul acesta au reusit sa negocieze un pret mediu de 20 euro de persoana pe noapte. Diferenta de pret spre exemplu e benzina pe care o consum in tot concediul – drumul dus intors plus cat mai umblu acolo.
Cat priveste mancarea, de fiecare data cand ma duc in concediu pe cont propiu aleg hoteluri sau pensiuni cu chicineta si grill in curte unde pot sa ma gospodaresc singur la un pret foarte avantajos. Asta nu inseamna ca nu pot sa mananc la o taverna de cate ori am chef, dar avand grill pot sa imi pregatesc o masa pentru toata familia la un pret de maxim 10 euro – mancare si bautura fata de aproximativ 30 euro cat as cheltui la taverna.
Metoda aceasta de a petrece un sejur ieftin si reusit se poate aplica cu succes pentru tari ca: Turcia, Grecia, Italia, Croatia, Muntenegru si nu merge pentru Tunisia, Malta, Insulele Canare si Egipt in primul rand datorita pretului mare la transport cu avionul. Aici se poate aplica cu succes rezervarea last minute prin agentiile de turism din Germania cu plecare de pe unul din aeroporturile din Germania. Am sa revin cu un review depre acesta modalitate de rezervare.
0

#9 User is offline   Mircea 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 14
 • Joined: 08-May 10
 • Locationcluj napoca

Posted 09 May 2010 - 10:23 AM

View PostAndc, on 09 May 2010 - 11:54 AM, said:

Metoda aceasta de a petrece un sejur ieftin si reusit se poate aplica cu succes pentru tari ca: Turcia, Grecia, Italia, Croatia, Muntenegru si nu merge pentru Tunisia, Malta, Insulele Canare si Egipt in primul rand datorita pretului mare la transport cu avionul. Aici se poate aplica cu succes rezervarea last minute prin agentiile de turism din Germania cu plecare de pe unul din aeroporturile din Germania. Am sa revin cu un review depre acesta modalitate de rezervare.


Din Germania merita sa mergi pe exotice nicidecum Tunisia, Egipt, Malta care au chartere din Romania la preturi comparabile, sa nu mai socotim ca pana in Frankfurt de exemplu te mai costa si drumul asa ca unde e economia?
0

#10 User is offline   Andc 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 49
 • Joined: 05-January 10
 • LocationCluj-Napoca

Posted 09 May 2010 - 10:38 AM

View PostMircea, on 09 May 2010 - 12:23 PM, said:

Din Germania merita sa mergi pe exotice nicidecum Tunisia, Egipt, Malta care au chartere din Romania la preturi comparabile, sa nu mai socotim ca pana in Frankfurt de exemplu te mai costa si drumul asa ca unde e economia?


Un sejur intr-o destinatie exotica: Bali, Maldive, Kenia, Tailanda incepe de la 700 - 800 euro de persoana, in schimb se gaseste Egipt, Tunisia, Malta la tarife incepand de la 200 euro de persoana. Zboruri low cost catre Frankfurt sunt din Budapesta la tarife de 30 - 40 euro de persoana dus intors - pana in Budapesta la aeroport este microbus ... deci fa si tu un calcul ...
0

#11 User is offline   Mircea 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 14
 • Joined: 08-May 10
 • Locationcluj napoca

Posted 09 May 2010 - 11:50 AM

View PostAndc, on 09 May 2010 - 12:38 PM, said:

Un sejur intr-o destinatie exotica: Bali, Maldive, Kenia, Tailanda incepe de la 700 - 800 euro de persoana, in schimb se gaseste Egipt, Tunisia, Malta la tarife incepand de la 200 euro de persoana. Zboruri low cost catre Frankfurt sunt din Budapesta la tarife de 30 - 40 euro de persoana dus intors - pana in Budapesta la aeroport este microbus ... deci fa si tu un calcul ...


Se vede ca nu prea cunosti piata. Oricand iti demonstrez k gasesti oferte mai ieftine din Romania pentru Egipt, Tunisia, Turcia, Grecia etc. decat sa mergi la Frankfurt. Repet acolo merita doar exoticele. SI oricum pretul acela de 200 euro e la last minute tu nu prinzi bilete de avion de ultim moment la 40 de euro acolo treaba sta invers sa il iei din timp. Oricum chiar si asa tot ajungi mai scump decat cu plecare din Romania, oricand iti demonstrez ca ce gasesti tu ( nu la exotice ) cu plecare din Frankfurt din Romania iesi mai bine.
-1

#12 User is offline   Andc 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 49
 • Joined: 05-January 10
 • LocationCluj-Napoca

Posted 09 May 2010 - 12:13 PM

View PostMircea, on 09 May 2010 - 01:50 PM, said:

Se vede ca nu prea cunosti piata. Oricand iti demonstrez k gasesti oferte mai ieftine din Romania pentru Egipt, Tunisia, Turcia, Grecia etc. decat sa mergi la Frankfurt. Repet acolo merita doar exoticele. SI oricum pretul acela de 200 euro e la last minute tu nu prinzi bilete de avion de ultim moment la 40 de euro acolo treaba sta invers sa il iei din timp. Oricum chiar si asa tot ajungi mai scump decat cu plecare din Romania, oricand iti demonstrez ca ce gasesti tu ( nu la exotice ) cu plecare din Frankfurt din Romania iesi mai bine.OK chiar te rog da-mi un PM sa nu facem reclama aici cu o oferta cu plecare de la noi pentru Egipt sau Tunisia pana in 200 euro cu toate taxele incluse - aici e la noi smecheria... B)
0

#13 User is offline   Mircea 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 14
 • Joined: 08-May 10
 • Locationcluj napoca

Posted 09 May 2010 - 12:43 PM

View PostAndc, on 09 May 2010 - 02:13 PM, said:

OK chiar te rog da-mi un PM sa nu facem reclama aici cu o oferta cu plecare de la noi pentru Egipt sau Tunisia pana in 200 euro cu toate taxele incluse - aici e la noi smecheria... B)


Da-mi te rog tu unde gasesti oferta de 200 euro cu plecare din frankfurt,,pune un link sa vad oferta aia de 200 euro. Daca vrei eu iti dau un link sa vezi aici Egipt plecare 15 mai hotel 3* pret cu toate taxele 189 euro all inclusive plecare din Bucuresti, 4* la 224 euro/pers all inclusive si 5* la 264 euro/pers all inclusive. Toate preturile includ 7 nopti cazare toate taxele si asigurari medicale. Sa vad oferta de Frankfurt. Site xxxx , chiar prima pagina la plecare 15 mai pe Egipt. Astept sa vad care e smecher acuma.
-1

#14 User is offline   Andox 

 • Advanced Member
 • PipPipPip
 • Group: Members
 • Posts: 146
 • Joined: 15-November 09
 • LocationSighisoara

Posted 09 May 2010 - 12:53 PM

Nu stiu cine este mai smecher dar tu sigur o sa ai probleme cu reclamele la agentii cand o sa poposeasca pe aici vreun webmaster. :rolleyes:
0

#15 User is offline   Mircea 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 14
 • Joined: 08-May 10
 • Locationcluj napoca

Posted 09 May 2010 - 12:57 PM

View PostAndox, on 09 May 2010 - 02:53 PM, said:

Nu stiu cine este mai smecher dar tu sigur o sa ai probleme cu reclamele la agentii cand o sa poposeasca pe aici vreun webmaster. :rolleyes:


Deci ti-am demonstrat ca stiu despre ce vorbesc. Am pus link-ul doar sa iti demnonstrez k spre deosebire de tine care te lauzi cu sejur de 200 de euro din Frankfurt si bilet de avion de 30 eu chiar am un suport la ceea ce vorbesc si nu duc lumea in eroare, pentru ca se pare ca oferta ta din Frankfurt nu are nici un link :)
-1

#16 User is offline   Mircea 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 14
 • Joined: 08-May 10
 • Locationcluj napoca

Posted 09 May 2010 - 12:59 PM

View PostAndox, on 09 May 2010 - 02:53 PM, said:

Nu stiu cine este mai smecher dar tu sigur o sa ai probleme cu reclamele la agentii cand o sa poposeasca pe aici vreun webmaster. :rolleyes:


Si uite k l-am reeditat si am sters siteul dar cred ca te-ai convins ca nu vorbesc aiurea ca si tine.
0

#17 User is offline   Andox 

 • Advanced Member
 • PipPipPip
 • Group: Members
 • Posts: 146
 • Joined: 15-November 09
 • LocationSighisoara

Posted 09 May 2010 - 01:01 PM

Ce am vorbit eu aiurea?? Am zis eu ceva de oferte??
0

#18 User is offline   Mircea 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 14
 • Joined: 08-May 10
 • Locationcluj napoca

Posted 09 May 2010 - 01:05 PM

View PostAndox, on 09 May 2010 - 03:01 PM, said:

Ce am vorbit eu aiurea??


Pai eu am zis k din FRANKFURT DOAR EXOTIC MERITA SA MERGI SI TU VII AICI CA ESTE SEJUR DE 200 EURO SI K MERITA DA NU AI CU CE SA SUSTII. UNDE E OFERTA TA? Daca nu ai sa dai nici un link inseamna ca vorbesti aiurea.
0

#19 User is offline   Andox 

 • Advanced Member
 • PipPipPip
 • Group: Members
 • Posts: 146
 • Joined: 15-November 09
 • LocationSighisoara

Posted 09 May 2010 - 01:09 PM

Unde am sustiunut eu asa ceva ?? :D Esti cam inversunat , eu zic sa citesti atent.... :P
0

#20 User is offline   Mircea 

 • Member
 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 14
 • Joined: 08-May 10
 • Locationcluj napoca

Posted 09 May 2010 - 01:14 PM

View PostAndc, on 09 May 2010 - 12:38 PM, said:

Un sejur intr-o destinatie exotica: Bali, Maldive, Kenia, Tailanda incepe de la 700 - 800 euro de persoana, in schimb se gaseste Egipt, Tunisia, Malta la tarife incepand de la 200 euro de persoana. Zboruri low cost catre Frankfurt sunt din Budapesta la tarife de 30 - 40 euro de persoana dus intors - pana in Budapesta la aeroport este microbus ... deci fa si tu un calcul ...


Uite aici. Oricum nu conteaza e clar k esti depasit de situatie, chiar nu stiai k din Romania sunt preturi ok pentru destinatiile de care ziceam.
0

Share this topic:


 • 3 Pages +
 • 1
 • 2
 • 3
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users