Forum AmFostAcolo.ro: Secţiune nouă despre transport turistic şi calculator trasee - Forum AmFostAcolo.ro

Jump to content

Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

Secţiune nouă despre transport turistic şi calculator trasee

#1 User is offline   vini 

 • Newbie
 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 8
 • Joined: 23-January 10

Posted 25 July 2013 - 11:44 AM

Bună ziua,

Deoarece sunt membru AFA şi turist care umblă foarte mult cu maşina în concedii am două propuneri pentru îmbunătaţirea site-ului AFA, bineînţeles dacă e posibil d.p.v.d. tehnic şi, mai ales, dacă ideile sunt aprobate de administratori:

1. Deoarece secţiunile „Drumul spre ......” mi se par destul de greu de găsit pe site, ar putea fi toate adunate într-o secţiune mai mare dedicată doar transportului turistic şi care să aibă o denumire caracteristică, ceva gen „Cum să ajungem acolo?”. Aici pot fi grupate pe secţiuni mai mici, pentru fiecare ţară, în genul impresiilor de călătorie.

2. In această secţiune nouă, sau chiar pe pagina oficiala AFA, cred că ar fi foarte utilă introducerea unui program de calculare a traseelor rutiere, ceva gen ViaMichelin. Desigur sunt multe site-uri unde se pot gasi astfel de informatii, incepand cu ViaMichelin, dar cred ca ar fi mult mai usor daca s-ar deschide direct de pe AFA.ro.

Mulţumesc şi sper că au fost rezonabile propunerile mele.
1

#2 User is offline   Admin 

 • Administrator
 • Group: Administrators
 • Posts: 4,511
 • Joined: 30-October 09

Posted 28 July 2013 - 11:48 PM

Scuze, abia acum ajung să răspund, din cauza programului supraglomerat din aceste zile.

1. Secţiunile "Drumul cu maşina spre destinaţia X" ar putea fi, desigur, grupate într-o arie separată, "TRANSPORT CU MAŞINA" sau opricum s-ar denumi ea. (aşa cum este informaţia organizată pe alte forumuri)
Avantajul ar fi că destul de mulți (printre care şi tu) ar "găsi mai uşor" informaţia ce-i interesează - recomandări despre drumul cu maşina spre destinaţia studiată.
ÎNSĂ nu sunt deloc sigur că TOŢI ar găsi "mai uşor" această informaţie. Crede-mă, experienţa anilor de AmFostAcolo m-a învăţat destule despre orientarea utilizatorilor, despre cât de divers e modul de gândire sau căutare a lor.
Dezavantajul principal, în opinia mea: pentru a accesa alte informaţii despre acea zonă X, utilizatorul va trebui să reia procesul de căutare şi să se deplaseze în ALTĂ SECŢIUNE; acolo unde sunt grupate acele informaţii.
Cum de regulă aproape nimeni nu se interesează *doar* despre drumul cu maşina în destinaţia X (interesându-l aproape sigur şi "locuri musai de văzut în destinaţia X", ca să nu mai vorbesc de eventuala documentare pentru o cazare în acea zonă) - dezavantajul îmi pare unul major. Cel puțin comparându-l cu actuala organizare, care grupează informațiile de acest gen ("drumul cu mașina") în secțiunea acelei destinații, laolaltă cu TOATE celelalte informații despre respectiva destinație - recomandări locuri de vizitat, recomandări de cazare
Personal nu consideră că e "mai greu" a căuta o rubrică "drumul cu mașina către Corfu" în secțiunea CORFU (rubricile "de călătorie" sunt listate cu roșu și pot fi ușor distinse printrecele de cazare, mai numeroase, e adevărat) decât a căuta aceeași rubrică într-o altă secțiune - "TRANSPORT RUTIER", de exemplu.

Din punct de vedere al usabilitității, ideal ar fi desigur să existe o dublă referință - "Drumul cu mașina spre Corfu" să fie inclus atât în secțiunea "CORFU", cât și în cea dedicată "Transportului rutier"
Organizarea actuală a programului nu permite această "dublă clasificare". O rubrică (un "folder") poate aparține (ierarhic, strict tehnic vorbind) doar unui singur "părinte" - fie secțiunii CORFU, fie secțiuni "TRANSPORT RUTIER"
Pe viitor, odată cu implementarea etichetelor, se vor schimba lucurile. Veți putea consulta, de exemplu, lista etichetelor de tip "transport cu mașina" sau "peșteri" sau "mănăstiri" din țara Y sau regiunea "Y".
Acest lucru nu este însă o prioritate, pentru că oricum această căutare se poate face după numele secțiunii - încearcă o căutare "cu mașina", selectează eventual filtrul GRECIA și vezi rezultatele :-)

2. Am reținut propunerea cu calculatorul de distanțe, o să studiez o posibilitate de implementare.
Din păcate însă, deși acesta și multe alte "widgeturi" ar fi desigur binevenite și probabil deosebit de utile multora, e un singur om care se ocupă de partea de dezvoltare (subsemnatul), iar în ultimele săptămâni activitatea curentă, de moderare / administrare zilnică îmi blochează 101% din timpul zilnic - nu mai apuc să lucrez deloc la dezvoltare, nici măcar la priorități MULT, "enorm" mai urgente, prioritare... Iar perspectiva din viitorul apropiat nu se anunță deloc mai roză - ci dimpotrivă :-(
0

Share this topic:


Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users