Forum AmFostAcolo.ro: Regulamentul Forumului AmFostAcolo - Forum AmFostAcolo.ro

Jump to content

Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • This topic is locked

Regulamentul Forumului AmFostAcolo ce e voie şi ce nu; infracţiuni şi sancţiuni.

#1 User is offline   WebMaster6 

 • Advanced Member
 • Group: Administrators
 • Posts: 79
 • Joined: 16-May 10
 • LocationAcasă

Posted 09 November 2010 - 05:34 PM

1. Forumul AmFostAcolo este un forum destinat în principal călătoriilor şi turismului - în esenţă, oricărui gen de discuţii care au o legătură evidentă cu orice fel de călătorii.
a. Discuţiile care nu reuşesc să se apropie de acest domeniu nu sunt agreate de conducerea forumului. Avem totuşi în comun, administrator, moderatori şi useri, şi alte domenii de interes (filme, muzică etc) care au/vor avea (dacă se va simţi nevoia) dedicate secţiuni speciale. Abaterile dincolo de sfera acestor domenii sunt permise doar în măsura toleranţei moderatorilor şi administratorului.

b. Moderatorii au obligaţia să respecte acest deziderat şi prin urmare deţin dreptul de a închide sau de a şterge orice discuţie paralelă fără să dea (în mod necesar) explicaţii în momentul în care consideră că discuţia respectivă nu aduce un plus de valoare forumului.
2. În momentul înregistrării se consideră că aţi citit acest regulament şi sunteţi 100% de acord cu cele scrise aici. Dacă sunteţi deja înregistrat în momentul afişării regulamentului, acţiunea de a posta în continuare înseamnă o acceptare tacită a conţinutului său, indiferent dacă l-aţi citit sau nu.

3. Moderatorii/administratorii au dreptul să aplice sancţiuni ce variază de la un simplu avertisment, banarea contului pe o perioadă (ne)determinată, până la ştergerea definitivă a contului în cauză. Aceste sancţiuni sunt aplicabile tuturor userilor dacă nu se respectă punctele incluse în prezentul regulament. Lista completă a sancţiunilor poate fi găsită aici.
a. Nu se încurajează sub nici o formă goana după posturi. Nu se oferă absolut nici un premiu celui care depăşeşte recordul de posturi pe zi. În afară de titulaturile Junior Member, Member şi Senior Member nu se face nici o distincţie între userii cu mai multe posturi şi cei cu mai puţine posturi. Postaţi un mesaj doar dacă ceea ce aveţi de spus are legătură cu topicul. Nu este permisă abaterea de la profilul secţiunilor acestui forum. De asemenea, este recomandată folosirea opţiunii Search pentru a vedea dacă subiectul pe care doriţi să îl dezbateţi sub forma iniţierii unui nou thread nu a fost deja discutat.
b. Nu sunt permise folosirea unui limbaj necivilizat, aberant, discuţiile gen IRC, răspunsurile monosilabice ("da", "lol", "aşa e" etc) promovarea pirateriei software şi scrierea de mesaje care contravin legilor ţării noastre.

c. Este interzisa evidentierea posturilor prin folosirea de culori si fonturi cu o marime peste cea default. Exceptiile nu se prezuma, ci se aplica dupa aprobarea moderatorilor sectiunilor unde se doreste a se posta in cauza.

d. Fiecare user este responsabil de ceea ce scrie, conducerea acestui forum nu îşi asumă responsabilitatea privind opiniile dumneavoastră.

e. Sunt interzise subiectele de discuţie care prin esenţa lor sunt menite să producă scandal (flame-uri) - atât iniţiatorii lor cât şi cei care se prind în acest joc periculos vor fi sancţionaţi foarte drastic.

f. Nu se acceptă clonele. Nu se consideră o clonă un cont nou creat de un user al cărui vechi cont a fost şters. Dacă un user este banat şi creează un cont pe care îl foloseşte pentru a ocoli respectiva sancţiune, ambele conturi vor fi banate. Lucru valabil şi pentru conturile folosite pentru a cere explicaţii înainte de expirarea unui ban temporar. Această regulă este retroactivă.
g. Recidiva, chiar şi în cazul abaterilor uşoare, se consideră factor agravant.

h. Publicitatea prin intermediul mesajelor pe forum sau private este strict interzisă. Atenţie! Nu folosiţi această regulă pentru a plăti "datorii", deoarece se poate verifica foarte uşor dacă o reclamaţie de acest gen este validă sau nu. În cazul în care un utilizator este găsit vinovat de încercarea de a păcăli moderatorii sau administratorii, sancţiunile vor fi extrem de severe.
4. Puteţi beneficia de următoarele privilegii suplimentare:
a. Avatar;

b. Schimbare de username - se poate face ori în primele două săptămâni de la înregistrare, ori o dată pe an.
În toate aceste situaţii, condiţiile de mai sus sunt necesare dar nu suficiente. Administratorul care se ocupă de aceste aspecte va avea un cuvânt hotărâtor, judecând după calitatea şi pertinenţa posturilor dumneavoastră.

Pentru a nu se lăsa loc de abuzuri, pentru subpunctul b. se va face o cerere oficială pe topicul special creat.
c. Semnătura unui utilizator va avea maxim 4 rânduri (în 1024x768) si va respecta regula 3c. Nu este permisă includerea în semnătură a link-urilor (în afara celor din cadrul forum-ului) - pentru aceasta există câmpul "Homepage" din profilul utilizatorului. Nu este permisă folosirea tag-urilor BB Code care încarcă date din exteriorul forumului (ex: XBOX Live Gamercards). Ne rezervăm dreptul de a edita semnăturile ce încalcă acest subpunct, cât şi pe cele considerate necorespunzătoare.

d. Avatarii, semnăturile şi nick-urile nu trebuie să aibă tentă antisemită, rasistă sau pornografică. Mesajul lor nu trebuie să producă confuzie între calitatea de user şi cea de moderator / administrator sau să încalce legile în vigoare ale ţării nostre. Aceste precizări nu sunt limitative - ne rezervăm dreptul de a introduce în viitor şi alte restricţii.
5. Orice plângere împotriva unui alt user (folosind sau nu opţiunea Report this post to a moderator) va fi soluţionată de un moderator sau, în cazuri excepţionale, de administrator. Orice reclamaţie împotriva unui moderator va fi soluţionată cu cea mai mare seriozitate şi atenţie cuvenită de către administrator. Decizia acestuia este definitivă privind cazul respectiv. Folosirea abuzivă a opţiunilor indicate în prezentul paragraf va fi pedepsită.

6. În orice situaţie neacoperită specific de prezentul regulament, administratorii forumului au întotdeauna ultimul cuvânt.
0

#2 User is offline   WebMaster6 

 • Advanced Member
 • Group: Administrators
 • Posts: 79
 • Joined: 16-May 10
 • LocationAcasă

Posted 09 November 2010 - 05:38 PM

Infracţiune Puncte Expiră în

Abuz vizual (Caps Lock / Culori / Font / etc) 1 2 Zile
Atentat la limba română 1 2 Zile
Nerespectarea regulilor thread-ului 1 2 Zile
Nu foloseşte funcţia de Căutare (Search) 1 2 Zile
Off Topic 1 2 Zile
Post monosilabic 1 2 Zile
Atac la persoană 2 2 Zile
Flame 2 2 Zile
Limbaj necorespunzător 2 2 Zile
Nerespectarea regulilor de postare 2 2 Zile
Post hunting 2 2 Zile
Post monosilabic ® 2 2 Zile
Pseudo-moderare 2 2 Zile
Semnătură neregulamentară 2 2 Zile
Anunţ publicitar 3 7 Zile
Atac la persoană ® 3 7 Zile
Atentat la Limba Română ® 3 7 Zile
Flame ® 3 7 Zile
Injurii 3 7 Zile
Limbaj necorespunzător ® 3 7 Zile
Nerespectarea deciziilor administrative 3 7 Zile
Nerespectarea regulilor de postare ® 3 7 Zile
Nerespectarea regulilor thread-ului ® 3 7 Zile
Nu foloseşte funcţia de Căutare (Search) ® 3 7 Zile
Off-topic ® 3 7 Zile
Post hunting ® 3 7 Zile
Pseudo-moderare ® 3 7 Zile
Reclamă mascată 3 7 Zile
Semnătură neregulamentară ® 3 7 Zile
Injurii ® 7 14 Zile
Rasism 7 14 Zile
Warez (Piraterie) 7 14 Zile
Injurii grave 8 1 Lună
Rasism ® 8 1 Lună
Spam prin PM 8 1 Lună
Clonă 10 Niciodată
Comercializare substanţe ilegale 10 Niciodată
Folosire clone 10 Niciodată
Nerespectarea deciziilor administrative ® 10 Niciodată
Reclamă mascată ® 10 Niciodată
Spam / Referer links 10 Niciodată
Spam prin PM ® 10 Niciodată
Troll 10 Niciodată
Warez (Piraterie) ® 10 Niciodată


Durată ban
:
 • 2 puncte - 2 zile
 • 3 puncte - 7 zile
 • 6 puncte - 14 zile
 • 8 puncte - 21 zile
 • 10 puncte - permanent

Observaţii
:
 • ® = recidivă
 • Infraction-urile cu valoare de 1 punct sunt cumulative. Ex: Dacă userul X primeşte azi un infr. ptr Abuz vizual (1 pct) şi mâine altul pentru Off-topic (1 pct) el va primi automat un ban de 2 zile (1+1=2 http://forum.computergames.ro/images/smilies/smile.gif ).
 • Infraction-urile sunt retroactive.
 • Ban-urile sunt aplicate şi anulate automat.
 • Avertismentele sunt simple atenţionări - ele nu au puncte asociate, dar se contorizează.
 • Fiecare user poate să vadă ce atenţionări şi / sau infraction-uri a primit în UserCP.

0

#3 User is offline   Admin 

 • Administrator
 • Group: Administrators
 • Posts: 4,511
 • Joined: 30-October 09

Posted 24 March 2012 - 07:49 AM

Ne rezervam dreptul de a nu accepta anumite nume utilizator (nickname) alese la crearea conturilor pe forum ori pe site. Ma refer aici in principal la nickaname-uri indecente, ce promoveaza activitati ori atitudini imorale ori interzise de lege, nickname-uri create in scop de reclama etc.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • This topic is locked

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users