Posted 08 December 2009 - 11:30 PM
Stimate Adm., stiu ca poate nu fac bine sa scriu acum si aici dar tare ma mananca “limba”degetelor si daca tot ne indemni sa fim sinceri si sa ne scriem parerile fara menajamente, atunci eu te ascult si-mi scriu parerea mea, doar A MEA. Chiar daca poate, nu vei fi de acord cu randurile mele, am o mare rugaminte in a-mi respecta opiniile, asa cum si eu am respectat INTOTDEAUNA atat opiniile tale cat si pe ale celorlalti utilizatori ai site-ului.
1. Raman la parerea mea initiala, cand am mai scris ca era mult mai bine, mai relaxant si se scria din suflet si pt. suflet aici daca nu se introducea acum, spre sfarsitul anului (eu nici nu stiu exact cand s-a introdus), concursul cu premii (indiferent de natura si valoarea lor); cred, de asemenea, ca aceste concursuri sunt bune, chiar f. bune pt. a stimula in bine pe oricine, imi place competitia, dar nu fara un regulament bine stabilit dinainte si in mijlocul sau spre sfarsitul unui ciclu (aici, anul). Daca vroiai neaparat un concurs, era, cred eu, binevenit inca de la inceputul anului, ci nu doar cu cateva luni inainte de terminarea lui. Nu stiu, asa gandesc eu, ca nu este corect fata de ceilalti care au intrat mai de curand aici si scriu, poate destui acum, pt. a “recupera”, ca sa zic asa, lunile ce le-au pierdut...Bine, imi vei spune ca asa va fi si la anu’, ca se vor tot inscrie useri noi. Da asa este, si la cati mai multi iti doresc, dar cel putin, acestia vor vedea concursul deja inceput inca de la start-ul anului. Poate ca gresesc, sa fiu iertata, dar sunt si eu, ca si tine si ca si toti, doar un om supus greselilor si atat. Sau se mai putea ca tu sa lansezi ideea cu un concurs pt. anul viitor si sa ne ceri si noua acum niste pareri, cum de altfel si faci, pt. a te ajuta in luarea deciziilor in ceea ce priveste regulamentul sub toate formele sale (despre review, punctaje, sanctionari, etc). Dar acum este oricum prea tarziu pt. asta si trebuie sa respectam ceea ce tu numesti Regulamentul actual si imbunatatit, sub toate aspectele sale. Bun.
2. In alta ordine de idei, in incercarea de a-i impaca pe toti, nu a iesit pre bine in unele cazuri, intervenind intre dialogurile lor. Toti suntem oameni, nimeni nu detine adevarul absolut si totul este relativ si interpretabil. Si sunt convinsa ca si tu stii prea bine ca de multe ori bunele intentii sunt intelese taman invers. Parerea mea: cred ca era mai bine sa fii doar observator sau rolul doar de arbitru, total impartial, fara simpatii sau antipatii printre useri, fara tendinta de a face judecati asupra scrierilor nimanui (pt. ca aici nu suntem la judecatorie si nu trebuie sa judecam sau sa fim judecati de nimeni, pt. ceea ce scriem si cum scriem, poate doar apreciati sau nu, prin punctare sau depunctare). Si nu gasesc normal ca tu sa punctezi sau sa depunctezi un review sau un ecou; un arbitru trebuie sa fie total impartial, nu da sau ia puncte, ci are grija ca jucatorii sa joace fair-play; trebuie sa intervina doar atunci cand apar discutii sau disensiuni mai “urate” ca sa zic asa, intre coechipieri. Sau pur si simplu, cand vezi ca un user a scris ceva nelalocul lui, folosind un limbaj inadecvat, pur si simplu, sa nu-l reproduci pe site. Este, cum ai scris si tu, chestie de bunul simt al fiecaruia ce si cum scrie. Dar tu nu poti si nici nu consider eu ca este normal, sa incerci aici sa faci educatie unor astfel de elemente, slava Domnului, infime ca nr. Decat sa le semnalezi si atat. Eventual sa dai cartonasele acelea. In schimb, tu te-ai implicat prea mult in toate. Stiu, este site-ul tau si faci, in fond, ce vrei. F. Bine, dar atunci este f. greu ca sa ne ceri pareri, pt. ca pareri sunt cati oameni scriu sau citesc aici. Si atunci, tu cum vei proceda? Vei da “faliment” incercand sa-i impaci pe toti?! Mai bine, il lasi pe fiecare sa scrie cum poate si simte iar noi, ceilalti sa apreciem sau nu. Toate acestea in limita bunul simt si cu respectul cuvenit, bineinteles. Dar, in fine, faci cum doresti si simti tu ca ar fi mai in avantajul tau. Aici, din ce-am inteles eu la inceput, era un site de turism, in care fiecare scria impresii si experiente din vacantele lor, acestea fiind foarte utile in luarea unor decizii privind vacante viitoare (locuri, hoteluri, etc). Bine, si-acum este tot asa, doar spiritul lui AmfostAcolo s-a cam “infierbantat” sa zic asa.(am vrut sa scriu "inrait", dar nu vreau sa se interpreteze altfel decat am gandit initial). De fapt, chiar tu ai sesizat asta. Mie, personal, imi pare rau si doresc ca AmFostAcolo sa revina pe fagasul normalitatii. Dar in fond, care este normalitatea?! Asa cum era inainte sau cum este acum sau cum va fi in viitor? E f. greu de raspuns, nu?! Dar asta trebuie realizat in primul rand de la tine, poate cu un altfel de mod de abordare, cu regulamente si alte de-astea mai lejere, mai libere, lipsite de atatea constrangeri si alte adaugiri la marele regulament al site-ului, mai ales in mijlocul unui concurs. Nu cred ca este corect si normal sa se schimbe reguli in timpul derularii unui concurs, eu asa cred. Simt tot mai mult ca totul se intoarce ca un bumerang aruncat de tine (atentie! a se intelege provocarea “aruncata” de tine noua, userilor, de a scrie impresii, scopul site-ului) si se intoarce fie spre tine si te loveste, fie spre noi, utilizatorii si ne loveste, in moduri diferite, bineinteles. Alegoric vorbind... Iar acum ca eu scriu aici, sunt mai mult decat convinsa ca pe mine o sa ma “decapiteze”. Nu-mi pasa, mi-am scris parerea, indiferent de consecinte. Voi ajunge pe lista ta neagra si gata, daca nu sunt deja (glumesc!). Sau ma vor “decapita” virtual colegii de “suferinta”. Glumesc, cred ca intelegi si tu si cei ce vor citi. Macar daca ai (am) lua (cu totii) niste hotarari ce s-ar dovedi constructive, mai relaxante, atat in ceea ce-i priveste pe useri, cat si pentru tine. Iar asta va fi cea mai mare realizare si bucurie a mea ca n-am scris si eu degeaba pe-aici. Si nu abdica de la lupta. Noi cu totii, iti vom fi alaturi si te vom ajuta si sprijini. Trebuie doar sa vrei. Continua, deci. Nu esti deloc singur. Vorba muschetarilor: toti pt. unul si unul pt. toti!!!
3.Iti doresc din inima toata intelepciunea, rabdarea si dorinta ta cea mai puternica de a gasi calea spre intelegerea tuturor!!!
(sper din suflet ca nu te-a suparat sinceritatea mea “nesolicitata”, cum mi-ai mai scris tu la un review. Poate ca, fiind atat de sincera, am gresit si acum dar, mie, una, de data asta, chiar nu-mi pare rau deloc. Si in fond, ai cerut "fara menajamente"...).
P.S. Doamne, dar cat am scris...Si cat e ceasul!!! Ei, n-o s-o mai fac pana la anu' aici, pe forum, indiferent de potentialele provocari. Orice s-ar scrie ulterior. gata, pt. mine. Avem atata treaba, ca ne-asteapta cele mai frumoase sarbatori; mai o curatenie sau o cumparatura, mai o icra sau o maslina, mai un carnat, o toba acolo, mai o piftie sau o friptura si, de ce nu, si o felie zdravana de cozonac. Deci, fiecare la treaba lui. Mult spor si numai intelegere!!!!
Ohoho, si mai ales acu’, NOAPTE BUNA!!!